Gå til innhold

drakula

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av drakula

  1. Gå for begge to! Utlandet og innlandet. Aksepter det beste du kommer inn på. Start heller med studiet enn å bortkaste ett år på årsstudium! 
     

    Det er for tiden umulig å komme inn i Norge, spesielt med tanke på corona. Alt øker i snitt og hvis du skal sanke poeng (ta opp fag osv.) må du uansett vente til du er 24 år for å få fult med alderspoeng. 
    Det samme gjelder for nabolandene Sverige og Danmark, her må du i tillegg ha turnus i landene før du kommer tilbake til Norge. 

    Enn å bruke 2-3 år på å ta opp fag, ta heller studiet i utlandet, men det er en individuell vurdering du må selv ta. 

    Har hørt RSU (Riga) og krakow er veldig bra! Så det er to gode universiteter! 

  2. Realfags skrev (36 minutter siden):

    Jeg har omtrent 60 skolepoeng, og avslutter VG3 til våren. Derfor er jeg svært usikker på om jeg kommer inn på medisin eller ei. Så usikker på om jeg skal søke i utlandet eller ikke! Noen av dere som tør å spekulere i om snittet vil gå ned til sommeren eller øke for primærkvoten? 

    Tror snittet IKKE vil gå ned og at vi er i samme situasjon som ifjor, og derfor blir det det samme snittet i år også, mtp på at eksamen (muligens) avlyses også, kanskje høyere poenggrensene også. Eksamen avlyses = høyere poenggrensene (det viser statistikk også). Men du kommer deg helt sikkert inn, søk vårkullet. Sett deg på venteliste, også hadde jeg søkt til utlandet samtidig og takket nei, hvis jeg kom inn i Norge. Prøv alt mulig! 

  3. 007hala skrev (På 6.8.2020 den 11.17):

    Morsomt å lese denne tråden på nytt. Tenkte å oppdatere denne hvis den for noen kan være inspirerende og hvis det er noen andre som tenker tanken på å ta opp fag for å komme inn på ønsket studie. Jeg klarte ikke å ta opp alt på den tiden jeg har skrevet i denne tråden. Jeg klarte det derimot på tre år. Jeg tok opp alle fag fra vgs på nytt + realfag som jeg aldri hadde tatt før.

    Stort sett gikk det fint å ta opp, men jeg hadde også eksamener hvor ingenting gikk veien. Heldigvis var jeg utstyrt med masse motivasjon og hvis ett fag ikke gikk som det skulle tenkte jeg bare "da skal jeg i alle fall naile det neste semester". Et fag jeg slet spesielt mye med i starten var f eks kjemi. Første gang jeg tok den gikk det ikke bra i det hele tatt. Som konsekvens satt jeg meg ned over en sommer med kjemibøkene for å virkelig forstå stoffet. Lang historie kort - jeg endte opp med 6 i kjemi 1 og to 6ere i kjemi 2 (skriftlig og muntlig). Fikk en veldig stor kjærlighet for realfag etter hvert og endte opp med å ta 8 realfag på tross av at jeg aldri hadde hatt det før voksen alder. Noen var selvfølgelig for å dekke fagkoden, andre tok jeg av interesse. 

    Med unntak av naturfag og kjemi 1 leste jeg alle fagene på egenhånd ved siden av en deltidsjobb. Det er ikke nødvendigvis noe jeg anbefaler da det til tider kan være vanskelig å bevare disiplinen. Naturfag og kjemi 1 tok jeg på Sonans for å få en innføring i hvordan man blir testet på en muntlig-praktisk eksamen da jeg ikke var helt sikker. Brukte informasjonen fra eksamen og undervisningen til å ta de resterende realfagene på egenhand. På denne måten slapp jeg å betale masse ekstra for undervisning. Sier ikke at dette er noe alle skal/burde gjøre, men kanskje noe som er verdt å teste ut om kan funke for deg☺️

    Til høsten begynner jeg å studere medisin ved et norsk universitet. 

    så bra!  Takk for oppdateringen. 

    • Liker 1
  4. Tok først realfag, likte det ikke. Så begynte jeg å like det, fordi jeg fikk det til. Interessen min utviklet seg også tok det av. Anbefaler å faktisk starte å se på interessene/erfaringene/opplevelsene dine først. Det er ofte der interesse for yrker bygges fra, men igjen også veldig individuelt. Fullførte nettopp videregående med et godt snitt, langt over 5, men hadde ikke poengene nok for medisin. Søkte meg til utlandet, og skal ned dit snart. 

    Når du har funnet ut hva du liker, eventuelt kan tenke deg å bruke hele livet ditt på, så kan du spørre deg selv; kan jeg se meg selv i et annet yrke enn det jeg har valgt. Også må man huske at det ikke er galt å snu, endre mening o.l, mens du er i utdanning. Alt kommer med tiden! 

  5. Hedreg skrev (52 minutter siden):

    Har 59,9 i snitt og ligger på venteliste plass nr 26 på UiO vår der det var 60,2 for å komme inn. Tror dere det er håp eller er det bare å gi opp?

    Hadde selv 59.0 og ga opp... Veldig liten sannsynlighet på at du kommer inn... Har du plan B? Hva med odontologi?

  6. William_S skrev (3 minutter siden):

    Jeg har jo ikke en gang kjemi 1 og kjemi 2 og biologi fra vgs. Men fikk jo vite hva man skulle øve på da. Det var 30 spørsmål fra hver av dem + 10 spørsmål i å ekstrahere informasjon fra en medisinsk tekst. Typ spørsmål hva får man ikke vite av det som står i teksten? Hele greia var multiple choice. Satsa alt på fysikkdelen - så fikk litt dårlig tid på det andre haha.  Så at det er vanvittig mye lettere å komme inn i utlandet med minimalt med innsats er riktig. 

    Kom du inn i Polen? Eller

  7. Mitochondria skrev (12 minutter siden):

    Jeg kunne ikke vært mer enig. Det er så synd for nå er det mange der ute som er veldig lei seg for at de ikke kom inn. Men ingen kunne forutse at det skulle øke så mye. 
     

    Gratulerer med plass! ☺️

    Ja jeg er et av dem som manglet 1 poeng mtp førstegangskvoten, men nå er det gjort og man må bare se fremover. Veldig mange av mine venner tok det litt for hardt, og er veldig lei seg. Men sånn er det, og det hjelper ikke å være lei seg. Jeg forstår man har putta mye innsats for det.. men man må se på de andre mulighetene man har som f.eks utlandet.

×
×
  • Opprett ny...