Gå til innhold

BrillePille

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BrillePille

  1. 3 hours ago, nVIDIAsucks said:

    Kilde: Skatteetaten

    Selger har gjort feil ved å ikke merke pakken, men det er ebay som har krevd inn mva og som du må henvende deg til for å få dette refundert.

    Dette er også omtalt i skatteetatens retningslinjer for VOEC pkt. 10.7

    Takk, jeg skal gjøre et forsøk med Ebay også men tviler på at det vil føre frem (her er en Reddit-tråd fra en som har forsøkt, uten å lykkes). Det vil i så fall kun være mva, og ikke det klekkelige gebyret for fortollingsjobben fra DHL, jeg vil kunne få tilbake på denne måten.

      

    3 hours ago, John-B said:

    Så vidt meg bekjent leverer DHL alltid ut pakken før de sender fakturaen på fortolling, så da er det jo ikke noe stort problem? Er jo bare å si at du bestrider fakturaen, og vedlegger kopi av dokumentasjon som viser at det er betalt moms.

    De kan ikke sende saken videre til inkasso dersom du bestrider fakturaen.

      Usikker på om jeg forstår, hvorfor kan de ikke sende saken til inkasso dersom jeg bestrider fakturaen? Er det lover/regler som sier noe om dette?

    Det øverste stemmer forøvrig delvis. Da jeg fikk utlevert pakken var det påklistret et merke med teksten: "Varen du nå har mottatt er ufortollet. Varene må derfor ligge urørt i sin ytre emballasje inntil tollekspedisjon er foretatt." Da jeg ringte DHL og de sa at jeg må betale selv om Ebay krevde inn moms, ba jeg om at de heller hentet pakken og returnerte den; viste til at den var uåpnet med dette klistremerket. Hun jeg snakket med sa at det var irrelevant, ettersom fortollingen faktisk hadde funnet sted før jeg fikk utlevert pakken (dette stemmer med tidsloggen på DHLs sporingssider). De skriver på pakkene at de er ufortollet som en slags helgardering, men i de fleste tilfeller er fortollingen faktisk gjort før leveringen skjer.

    Jeg spurte hvordan jeg skulle kunne vite det, når budet, som en representant for DHL, på leveringstidspunktet ga meg en pakke hvor det står svart på hvitt at varen er ufortollet. Hun på kundesenteret mente det var mitt ansvar som "importør" å sjekke sporingssidene før jeg tok i mot pakken, at DHL ikke kunne holdes ansvarlig for at budene deres (og pakkene) hadde oppdatert og korrekt info ved utlevering...

     

    6 hours ago, Dubious said:

    Lurer på hvorfor pakken gikk via DHL, for jeg trodde alle pakker fra Ebay gikk via Posten 

      Kun DHL som tilbys fra denne selgeren. Skjønt her hadde det neppe hatt betydning uansett, da verdien er en god del over 350 og selgeren er av den ærlige sorten hva verdisetting av pakken gjelder ;)

     

    7 hours ago, Psykake said:

    Fikk du faktura på fortolling + utlegg som DHL har fått på mva? 

    Usikker på om jeg skjønner hva som  menes med "utlegg som DHL har fått på mva".

    Det er to beløp i spesifikasjonen, et for "MERVERDIAVGIFTER (TX)" og et for "UTLEGGSGEBYR (C1)".

  2. Lang historie kort: Kjøpte min første pakke på lenge fra Ebay. Moms inkludert i betaling, iht. nye regler. Men selger har ikke informert om at moms er betalt ved forsendelse, så DHL har gjort en ny fortolling (med et solid gebyr for jobben). Ringte DHL og trodde det skulle ordner seg ved dokumentasjon på at toll er betalt, men den gang ei. Dette er nå en sak mellom Ebay-selgeren i Asia og meg, ifølge hun jeg snakket med.

    Noen som har erfart det samme og funnet en løsning (som ikke innebærer å betale fortollingen på nytt)? Kan norske myndigheter refundere beløpet til Ebay, og Ebay igjen til meg? Kan ikke skjønne at det skal være så sabla vanskelig å ha en sentral løsning på dette som inne innebærer et millioner av selgere spredt over hele verden skal ha oversikt over fortolling i alle land, men det er en annen sak.

     

  3. 3 hours ago, nomore said:

    Min ANBEFALING er uansett at dere tar dette med fagfolk. Den som stikker ut er ikke godt nok isolert etter min mening og kan utgjøre en berøringsfare. Teipen ser gammel og ut kan falle av uten at dere merker det. Og hvor skal du gjøre av den...? Det i taket ser ut til å være forlenget fra et tak/veggpunkt og nå med ledere rett i mur/betong?

    Ingen av disse er pr nå fagmessig utført og grunnen til at jeg vil anbefale en elektriker nå er å evnt få en vurdering om det er noe farlig med resten av disse kursene. Tipper forrige eier har gjort mye elektrisk arbeid her selv og det er en av de større brannfellene i Norske hjem dessverre.

    Takk for tips! Da blir det en telefon til elektrikeren, krysser fingrene for at det ikke koster skjorta, men noen brannfelle kan man ikke leve i...

  4. Vi er et under gjennomsnittlig praktisk anlagt par som kjøpte vår første leilighet for noen år siden.

    Det er to steder i leiligheten hvor det er synlige elkabler, på kjøkkenet og under/bak en kommode i gangen.

    Noe burde sikkert vært gjort for lengst. Bedre sent enn aldri, osv. Det jeg lurer på er om dette er noe jeg kan gå frem for å "skjule" selv, eller om jeg må kontakte elektriker (siden det er snakk om el). "Hullet" på kjøkkenet ser jeg for meg at jeg få kjøpt noe som dekker over, men er litt usikker pga. vinkelen.

    Den ledningen som stikker ut under kommoden aner jeg ikke hva hører til, og siden den stikker ut så er det jo ikke bare å dekke over hullet med noe heller.

    Håper noen kan rettlede oss litt når det gjelder hva vi kan/bør foreta oss og evt. om vi bør kontakte fagfolk :)

    Kjøkkenet:

    20200715_164258.thumb.jpg.3ef5bef1754d0151550d88729e951d4e.jpg

     

    20200715_164252.thumb.jpg.3ea8fde5f05d9b25a2fc340d674109de.jpg

     

    Bak kommode:

    20200715_164437.thumb.jpg.a29e244d01770c5c122d066a8921ffdf.jpg

    20200715_164421.thumb.jpg.1bdbb2ba76bd07af684fdc8505e916ec.jpg

×
×
  • Opprett ny...