Gå til innhold

Morpheuz

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Morpheuz

  1. Jeg skal lage en liten database i Access for å registrere maskiner på flere steder, samt hva slags linsensert programvare hver PC har. Har noen ideer til mulig modell?

     

    Har laget tabell for sted, inventar og programvare. Men ett inventar (PC) kan ha mange forskjellige programmer. Her må jeg vel ha inn en tabell til, men usikker på hva dette skal være. og om dette er mest effektivt?

     

    post-5583-1184148890_thumb.jpg

  2. Etter å ha finkjemmet en del forum og tråder forstår det slik at jeg må ha ett aksesspunkt i hvert ytterpunkt for å sende og motta signaler for deling av internett. Det er vel også slik at ett aksesspunkt både sender og mottar?

     

    Jeg har en trådløs ruter hjemme som jeg vil koble ett aksesspunkt til, for så å sende signalene videre til nabohuset ca.200 meter unna.

     

    1. Hvordan konfigurer man AP for å sende signalene videre til nabohuset? Er det er noe spesielt naboen må gjøre for å motta? Han vil koble signalet videre til en ruter til forskjellig klienter i huset. (AP: D-LINK )

     

    2. Hvordan bør jeg gjøre det med adressering av IP-adresser på ruter og AP. DHCP-server er nå påslått på ruter?

     

    3. Ved tilkobling av aksesspunkt til ruteren. Vil ruteren være overordnet sikkerhet i forholdt til filtrering av MAC-adresser, SSID, WEP osv?

     

     

    ADSL fra Telenor. Online Max (16000/700)

    Brukernavn og passord er lagt inn på ADSL-modemet

    Min trådløse ruter får automatisk IP fra modemet. Ruteren står som ”Home gateway” som er default. Har mulighet til å sette den som ”Router” eller ”Acces Point”

    DHCP gir automatisk ut IP til enheter som er koblet til ruteren.

     

    Utstyr:

    RuterModem: Thompson SpeedTouch 546T

    Trådløs ruter: Asus WL-500g Deluxe.

    2 stk. aksesspunkt D-LINK, DWL-G700AP

    2 stk. retningsstyrt antenner ennå ikke bestilt.

  3. Ingen svarte om Phonzo Anywhere er å anbefale. Noen som vet?

    8670976[/snapback]

     

    Jeg har brukt Phonzo Anywhere i over ett år. Jeg er svært fornøyd! Ringer du lite slik som meg er dette en god løsning. Man forhåndsbetaler over internett og slipper sådan å tenke på at det kommer en ekkel gul giro i posten. Ringer du mye ville jeg vurdert "Home".

     

    Ellers er Anywhere slik at man kan ta med seg adapteret hvor som helst i verden og ringe derfra, såfremt det er bredbåndsforbindelse.

     

    Phonzo har en del greie og gratise tilleggstjenester. Selv bruker jeg "Avvise anonyme anrop" Jeg har uansett valgt å ikke stå i telefonkatalogen. http://www.phonzo.no/lesmer/tilleggstjenester

     

    Jeg tror hustelefonen er utdøende, men dette er ett greit supplement til mobil. Mine venner og familie har også Phonzo og da ringer man 100% gratis. I mitt tilfelle blir det stort sett ringt til disse.

     

    Jeg har bare god erfaring med support fra Phonzo.

  4. Det med panelet tror jeg ikke er noe å bekymre seg over. Har ikke hørt om noen som har fått AOC-panel. Etter det jeg forsto på hardforum, var det kun i asia dette ble levert.

     

    Fikk skjermen min før helga fra itbutikken.no Ingen pixelfeil og jeg er strålende fornøyd. Har kun slått på skjermen uten å stille den inn eller kjøre inn driver.

     

    post-5583-1171986436_thumb.jpg

    post-5583-1171986278_thumb.jpg

    post-5583-1171987040_thumb.jpg

  5. Neivel. Hvem er det som pakker for dere da? Merkelig at Amentio ikke kan bestemme frakt i sin egen virksomhet. Uansett er det Amentio som er MIN leverandør i dette tilfellle..

    7926436[/snapback]

    Amentio bare videreformidler bestillingen til en av sine underleverandører, og så sendes tingen direkte derfra til deg. De har ingen mulighet til å sende som brev e.l.

     

    Når du får presentert antatt frakt på 125,- så mener jeg at Amentio har sitt på det tørre i denne saken.

    7926879[/snapback]

     

    Vel, nå er vel ikke dette noen sak. Jeg syntes like fordømt at kr.125.- er for mye i frakt for noe som veier under 100 gram og kan puttes i en liten konvolutt.

     

    Dessuten betyr antatt "gå ut i fra", "formode" osv. og ikke spesifikt.

  6. Hva bør det koste i frakt på et par minnebrikker til digitalkamera? De veier hvertfall ikke mange gram. Viser bare til klagebrev som jeg sendte Amentio:

     

    (Please keep the subject when replying to this mail)

    >

    > Når det sto at frakten var antatt kr.125.- regnet jeg med at det ville

    > bli betydligere lavere. Helt ufattelig at dere kan ta kr.125.- for to

    > xD-minnebrikker, enda jeg forespurte om det kunne sendes som brev. Det

    > hadde da kostet max tre frimerker a kr. 6.50 = kr.19.50. Dessuten hadde

    > det gått raskere.

    >

    > Med vennlig hilsen

    >

    > "Morpheuz"

     

    Hei

     

    Priser på frakt kan vi ikke gjøre noe med da det ikke er vi som

    pakker og sender ut varene. Vi må forholde oss til våre leverandører

    og bestemmelser de har. Selvsagt kan sånt sendes som brevpost men da

    har vi ingen mulighet til å spore opp dette hvis varen skulle komme

    på avveie.

     

     

    Mvh

    Erik Prestmo

    Amentio AS

     

    Neivel. Hvem er det som pakker for dere da? Merkelig at Amentio ikke kan bestemme frakt i sin egen virksomhet. Uansett er det Amentio som er MIN leverandør i dette tilfellle..

  7. Det bør det så absolutt gjøre, med tanke på at det er et nytt kamera.

    7825366[/snapback]

     

    Det er jeg fullstendig enig i. Ditt innlegg gir meg uansett ikke noe svar. I de tekniske spesifikasjonene står det at det støtter opptil 1 GB xD-kort . Men jeg tror kameraet ble lansert rett før xD-kort kom med 2GB. Dessuten ser ikke dette skjemaet lovende ut.

     

    Spørsmålet blir da; om det er noen med sikkerhet som vet, eller som fysisk har testet 2GB minnekort på F30/F31fd?

  8. PCLinuxOS.bmpFor å unngå minst mulig problemer laget jeg en egen partisjon på 20 GB til Linux. Når man starter opp fra CD er det ikke for meg umiddelbart innlysende hvilket valg man skal ta for å innstallere OS-et. Uansett får man valget når man velger default som er LiveCD.

     

    På skrivebordet ligger det ett ikon for å innstallere PCLinuxOS. Jeg velger Normal Hard drive. På neste får man tre valg; slette alt på HD og bruke hele disken, Bruke ledig plass på der man har Windows (slik jeg forstår det), eller egendefinert disk partisjon. Siden jeg på forhånd har laget en egen partisjon (K) velger jeg det siste. Det er nå alt begynner å bli kryptisk!

     

    Jeg har fire partisjoner (3 brukes av XP), og jeg finner igjen K-partisjonen (20GB) som siste del på en blå linje under den eneste arfanen, "sda". I hjelpefilen er det tre faner; "hda", "sda" og "sdb"?

     

    Her står det at man trenger å sette opp tre partisjoner? Er det tre partisjoner på den partisjonen jeg hadde laget på forhånd, eller skulle jeg ha laget tre i stedet for en på forhånd? De valgene som står under "Choose action" skjønner jeg svært lite av", og man vil vel nødig gjøre noe som man angrer på. Noen som kan forklare meg hvordan jeg går videre her?

     

    Newbie Linux

  9. Noen som kan gi meg en grundig veiledning på hvordan jeg setter to maskiner i nettverk?

     

    PC A er stasjonær og koblet opp med ADSL fra Tiscali. Maskinen har to nettverkskort.

    PC B er bærbar og har ett nettverkskort.

    Begge maskinene kjører Win2000Pro. Har TP-kabel som kan settes i mellom.

     

    Jeg vil gjerne koble til den bærbare slik at jeg kan bruke ressurser fra den stasjonære som skriver, internett og delte mapper.

     

    Må jeg evnt. ha en svitsj eller noe annet software i tillegg?

     

    Setter stor pris på om noen kan hjelpe meg med dette.

  10. Jeg har kjørt ICQ i flere år. Etterhvert tok grådigheten overhånd for AOL som kjøpte applikasjonen. De la inn reklamebannere og tok seg faktisk den frihet og rote litt rundt i registeret ditt. Det holdt ikke å sette "autoupdate" til "no". Nyere versjoner ble også mere ustabil,og etterhvert gikk flere av mine kontkakter over til MSN Messenger. Dette er også "adware" som spiser opp den vesle båndbredden de fleste har.

     

    Derfor har jeg gått over til Trillian som tar både ICQ, messenger og flere, uten reklame og annen spyware. Fortsatt litt stusselige versjoner, men de siste begynner å bli bra.

×
×
  • Opprett ny...