Gå til innhold

Hejlpe

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hejlpe

  1. ...selv om trådstarter kanskje overdriver litt så har han noen poenger. Noen av poengene i tråden er nesten udiskutable i mine øyne, allikevel forsvarer folk det med nebb og klør. Det virker som endel rett os slett ikke ønsker å se at det også finnes ulemper med produktet.

     

    Takk.

     

    Dette vil jeg kalle "det skandinaviske rettferdihetskomplekset". Vi er så opptatt av å fremstå som upartiske at vi tar parti med den som blir kritisert uansett hva omstendighetene er. Dere som har kjøpt dette spillet støtter en negativ utvikling i spillindustrien, og hvis noen vil lese mine argumenter for dette er det bare å se på tidligere poster. Jeg har allerede sagt det jeg vil, og ingen bringer noe nytt til bordet. Fint, betal 10 ganger mer for tjenester som var gratis for ti år siden, det høres ut som en god idé.

     

    PS: ATWindsor, Isaac Asimov er genial. :new_woot:

  2. South_Bridge, forfedrene våre som kom til Norge for titalls tusen år siden hadde det ikke lett. På grunn av deres blod, svette og tårer lever vi nå i velstand. Europeerne er noen av de som har lidd mest for å skape sitt kontinent, 90% døde av matmangel, istiden og 2/3 av oss døde under svartedauden. Det har tatt mange generasjoner av nordmenn med livet som innsats å bygge dette landet, og bare fordi andre i verden ikke har klart det like bra som oss nordmenn, er ingen grunn for oss å skamme oss. Skam er en selvdestruktiv følelse.

     

    Det finnes mange tusen norske barn og voksne som lider, blir utsatt for overgrep, bor på gatene, dør av sykdommer som kunne vært helbredet. Hvorfor hjelpe noen på den andre siden av jorden mens nordmenn tar selvmord i tusentalls hvert år og dør av overdoser hver dag? Hvordan forsvarer du å la nordmenn dø og lide mens du vil fly i helikopter til andre siden av jorden på et slags jesus-ferden for å øke din egen selvfølelse og selvbekreftelse?

     

    Det er det det handler om til syvende og sist. Dere selvhatende, antinorske mennesker som kommer med en pekefinger for alle som ikke vil gi hele Norges rikdom til den tredje verden, er selvsentrerte og har et gigantisk martyrkompleks.

     

    Gud: TERNINGKAST TRE!

  3. Flerkulturen har ødelagt Oslo, byen jeg ble født i.

     

    Apokalypsen for oss nordmenn blir på en fjelltopp ett sted, som en utstøtt minoritet i et tyrannisk styre. La oss bli kvitt forræderene først, så kan vi i det minste ha autonomi i vår lille fjellknaus. Det finnes fremdeles europeiske stammer som bor i fjellområdene i muslimske deler av Nord-Afrika. Vi blir som dem. Takk, Stoltenberg..

  4. Synes da det står klart og tydelig Wergeland på toppen, etterfulgt av Faldbakken.

     

    Wergelands dystopiske verk er bare et teaterskuespill. Faldbakkens Uår finnes ikke å få kjøpt noe sted, utsolgt overalt. Trenger dette til en skoleoppgave og begynner å bli litt oppgitt, det må da være NOEN norske forfattere som skriver i denne stilen? Er det ingen bokkjennere her.

  5. Det er tøft å bli avvist av noen man er skikkelig glad i, til og med elsker. Tenk på at ALLE andre har følt det samme som deg - jeg har også grått og hatt det helt jævlig etter at dama har slått opp. Man føler seg ubrukelig og tråkket på. Sånn er det å være menneske, absolutt alle går igjennom det.

     

    Så vokser du deg større og sterkere, og lærer å begrave følelsene dine dypt nede i et sort hull som ingen kvinne kan nå til. Da er du voksen. Gratu-faens-lerer.

    • Liker 2
  6. Coax, det er ikke absurd dersom de som nå tjener 100 millioner i året på musikken sin mister 90% av sin inntekt, og den distribueres over talentfulle artister som deg selv. DET KAN SKJE DERSOM FOLK SLUTTER Å KJØPE CDER FRA STORE PLATESELSKAPER.

     

    Istedetfor en stor industri der de på toppen tjener alle pengene, vil da hver enkelt artist tjene nok penger til å leve av det, og noen vil såklart tjene veldig mye, men ikke så mye som dagens industri tillater.

     

    En slik teknologi og system vil være fullt mulig gjennom nettsider hvor folk kan legge ut musikken sin gratis og la folk betale en liten slump penger dersom de likte den. Som en nevnte overfor, har helt alminnelig populære band 100.000 hits på youtube, hvis ti prosent av de donerer ti kroner, har du tjent 100.000 kroner på den ene låten.

     

    Det vil da i tillegg lønne seg å være en bra personlighet eller appellere med personligheten sin, slik at folk har mer lyst til å gi penger for den musikken. Et slikt system er ikke langt unna, og jeg spår at dette er fremtiden dersom de store artistene tillater en slik utvikling.

  7. 1998: Starcraft fans kjøpte originalspillet Starcraft for 300 kroner, som hadde chat-funksjoner, online replay-funksjoner, ingen registrering, gratis nettspill på tvers av kontinentene, custom-game funksjoner og en tilleggspakke som man ikke behøvde å kjøpe for å spille de siste versjonene online.

     

    2010: Starcraft fans mister ALLE funksjonene nevnt ovenfor, blir tvunget til å oppgi personlig informasjon, nektes å spille spillet offline (du må være logget på for å spille single-player), og må betale for tre spill om de vil konkurrere på nett i lengden. Starcraft er et spill folk har spilt i over et tiår, og Blizzard har med vilje holdt tilbake funksjoner som gagner spillerne og satset hundre prosent på å maksimere sin egen inntekt med over 10000% fra den individuelle Starcraft-turneringsspilleren.

     

    Ingen har peiling på hva som skjer. Så det er ikke vits å diskutere det.

     

    FEIL. Jeg har peiling på hva som skjer, fordi jeg var med i betaen fra dag én. Blizzard kunne lagt til disse funksjonene men kommer IKKE til å gjøre det fordi de tjener mer penger ved å dele opp spillet i tre deler og dele opp kontinentene. De har uttalt at hvert nye spill i serien vil selge for prisen av et komplett spill, altså samme pris som det første spillet. De vil ikke lanseres som ekspansjoner, men som komplette, uavhengige spill. De som til slutt må betale 10000 prosent mer for Starcraft 2 enn Starcraft er oss i Starcraft miljøet.

     

    Dere andre må "BARE" betale over 1000 kroner for et spill, som for noen få år siden ville kostet en tredjedel. Av de pappskallene som finner seg i en slik behandling, sier jeg: gå på elkjøp når dere skal flytte og betal 2/3 mer for alle hvitevarer dere vil ha. Hvorfor ikke, det er jo tross alt noe dere skal ha i mange år? Når du sammenligner det med hele livets inntekt, er det snakk om en dråpe i havet!

     

    Dette er snakk om en melking av lojale kunder helt uten sidestykke, men jeg forstår at enkelte ubevisste kunder vil la seg lure av hva som helst. Vi snakkes om et år når din versjon av Starcraft er ubrukelig om du ikke har betalt 800 kroner ekstra, og de nyeste kartene i spillet koster penger å laste ned (Blizzard har bekreftet at de har planet om dette). Jeg går tilbake til et spill jeg har spilt siden 1998, da folk ikke "fant seg i" hva som helst, slik at selskaper kunne presse sinnssvake mengder penger ut av de. Fordi jeg nekter nemlig å betale denne summen for å gå over fra Starcraft til Starcraft 2:

     

    EU Starcraft 2: 399x3

    US Starcraft 2: 399x3

    ASIA Starcraft 2: 299x3

     

    Det blir 3291,- kr for oss som vil spille internasjonale turneringer i SC2.

  8. Jeg veit ikke akkurat om mange artister som klarer seg uten et stort plateselskap i ryggen, og som atpåtil når ut til massene. Donere? Særlig at noen under 20 gidder å gi bort penger for musikk e.l. når de kan ta det gratis fra nettet. Fin tanke, neppe gjennomførbar.

     

    90% av musikken som lages i dag er knallbra, det er bare det at her i Norge får man ikke høre den. Det meste som selger mye om dagen skal jeg være enig i at er ekstremt dårlig (typ manglende talent for å synge, manglende produsenttalenter og manglende låtskriveregenskaper), men jeg finner masse knallgod musikk hver dag. Det gjelder bare å oppsøke den, og ikke bare få servert driten som mest sannsynlig er in i kompisgjengen (som selvfølgelig har null interesse for musikk).

     

    Jeg er tildels enig i at mye av musikken som lages er bra, jeg mente såklart den musikken som blir gitt ut gjennom de store plateselskapene. Artister må jobbe sammen for å bli kvitt mellommennene i musikkbransjen, det ville jeg sett på som min viktigste oppgave som artist. Det samme gjelder filmbransjen. Jeg har lest mye om dette, og hvis du bare visste hva slags ekle, syke, griske og jævlige mennesker som står bak denne industrien hadde du vært enig.

     

    Støtt de små, uavhengige forlagene, plateselskapene o.l. Det er greit nok, men vær så snill å boikott de store selskapene som MGM osv., de dreper ikke bare artistene, men musikk som kunstart.

  9. NEI, DET ER IKKE GALT.

     

    De store multi-nasjonale selskapene tjener milliarder på å produsere LUFT. De fortjener ikke en krone av våre penger, det er de kreative sjelene der ute som produserer ekte kunst som fortjener våre penger. De kan du donere penger til, eller sende penger til direkte når du laster ned musikken deres fra Pirate Bay. Det er mange steder du kan promotere deg selv gratis, og den beste promotasjonen er munn-til-munn. Jødene i Hollywood fortjener ikke en krone av våre penger, men ekte kunstnere som Moby eller Røyksopp, som i tillegg er flotte mennesker, fortjener din støtte selv om du piratkopierer musikken deres.

     

    Send donasjoner eller gaver, eller kjøp musikken deres direkte fra nett hvis du liker musikken deres, så laster du den ned fra Pirate Bay e.l.

     

    @ Coax:

     

    Ikke for å fornærme deg, men dersom musikken din brakte tusener av mennesker glede, kunne du gitt den ut gratis og lagt til en donasjonsknapp. Du ville fått mange tusen kroner i donasjoner med en gang.

     

    Pirate Bay hadde et lignende prosjekt der musikk fra en artist ble gitt ut gratis, han som laget musikken fikk donasjoner på flere titusentalls kroner. Dersom musikken din virkelig er bra, kan du tjene penger på den ved å distribuere den gratis og oppfordre til donasjoner og promotasjon. Problemet er at 90% av musikken som lages i dag er helt elendig, så folk har mistet respekten for artister. Prøv å bygg et rykte for deg selv, det er mulig å leve av det dersom du er god nok.

  10. Hva synes du om jobben han har gjort? Er du fornøyd, eller hadde du ventet mer?

     

    god.jpg

     

    Jeg synes Gud har gjort en bra jobb med naturen, dette trekker opp betydelig. Det som trekker ned er at jeg ikke ble gitt superkrefter, all jobbingen, og at jeg kommer til å dø til slutt uansett hva jeg gjør. Det sistnevnte trekker såpass ned at jeg lander på en treer. Dette kunne du gjort bedre, Gud..

     

    Terningkast TRE!

  11. Jeg er universist, jeg tror altså på universismen.

     

    Mitt svar:

     

    I min religion er det en Gud, og alle levende vesener er påvirket av universets lover. Fysikkens lover kan endres, f.eks gjennom sorte hull, men lovene jeg følger inneholder at alle levende vesener skal kjempe for å utvide sin leveplass, sikre bedre omgivelser for sine etterkommere, og bevare faunaen man lever i symbiose med. Min Gud (universet) skylder meg ingenting, og jeg skylder det ingenting, vi er ett. Min Gud er ingen skjeggete jøde fra Midtøsten som blir gretten om jeg tar meg på tissen.

     

    Altet, universet, belønner eller straffer meg utifra valg jeg tar basert på mine evner og omgivelser, ikke noen mytologiske fantasier.

  12. Jødene er europeiske innvandrere i midtøsten

     

    Denne uttalelsen er halvt sann. Jøder er delt opp i to grupper:

     

    Askenasím: Jødiske innvandrere til Europa fra ASIA rundt år 1300-1500, et asiatisk folkeslag som har blandet seg med europeere til det punktet hvor de ser nesten europeiske ut. Enkelte unike trekk er lengre nese, krøllete mørkt hår, og litt mindre øyne på grunn av den nordasiatiske arven.

     

    Sephardiske: Jøder som innvandret til iberiske og sørlige deler av Europa fra Asia rundt år 1400, disse skiller seg fra askhenasiske jøder med mørkere trekk og ligner mer på sine asiatiske forfedre. I Israel er det stort skille mellom disse to gruppene (og noe konflikter), og sephardiske jøder emigrerte aldri til USA, derfor ble de fleste amerikanske jøder askenasim. Denne gruppen ser på seg selv som de eldste og mest ortodokse jødene.

     

    I Israel er det er stort skille mellom Askenasim og Sephardim jøder. De har et anstrengt forhold til hverandre, og de askenasiske jødene ser ned på de sephardiske jødene. Det er ekstremt mye rasisme i dette området av Midtøsten (slik det er i alle flerkulturelle områder, flerkultur skaper rasisme), og etniske grupper har en tendens til å segregere seg, derfor finnes det egne sephardiske og askenasiske strøk i storbyene i Israel.

  13. TheRealL

    Hei. Fint om du leser hele tråden før du svarer. Du vil kunne spille den første versjonen online, men den vil være utdatert og totalt ubrukelig etter ett år. Det vil ikke være noen på nett å spille mot, og det vil ikke komme balanseoppdateringer som gjør konkurransedelen av Starcraft aktuell. Starcraft ble oppdatert ti år etter at det var utgitt, og hver oppdatering var livsnødvendig for oss som spiller det konkurransenivå.

     

    Igjen, vanlige brukere må betale over 1000 kroner for å spille hele spillet, og må konstant være pålogget selv når de spiller offline, ellers kaster Blizzard deg ut av ditt eget spill. Hardcore spillere derimot må punge ut med over 3000 kroner for å spille mot folk fra andre kontinenter, slik de har gjort i over ti år. Funksjonen der folk kunne spille på tvers av kontinenter er så lett å installere at jeg kunne programmert det på noen uker, de har fjernet den med vilje for at folk skal kjøpe alle versjonene.

     

    For folk som ikke er bevisste på dette, er det lett å bli lurt av Blizzard som sier at alle kommer til å kunne spille online med det første spillet, noe som er halvt løgn. Det kommer til å være kanskje ti andre folk pålogget på serveren til det første spillet om ett år - altså en totalt ubrukelig tjeneste for de fleste som vil spille mot andre på nett. Da vil du TRENGE alle tre ekspansjonene for å få de nyeste units, maps, motspillere og balanseoppdateringer som gjør at du kan konkurrere mot andre i ditt kontinent. Hvis du i tillegg vil delta i internasjonale turneringer, må du kjøpe spillene i de regionene.

     

     

    EU Starcraft 2: 399x3

    US Starcraft 2: 399x3

    ASIA Starcraft 2: 299x3

     

    Det blir 3291,- kr for oss som vil spille internasjonale turneringer i SC2.

  14. Franchise-oppkjøp er noe ment for å utnytte og lure tilhengere til en spesiell serie filmer, spill, musikk o.l.

     

    Operation Flashpoint: Utviklet av Bohemia Interactive, verdens beste militærsimulator.

     

    Operation Flashpoint 2: Utviklet av Codemasters, ELENDIG arkadespill.

     

    Disse to spillene har ingenting med hverandre å gjøre, annet enn tittelen til spillet. Bohemia Interactive har fortsatt Operation Flashpoint-spillene sine over i en franchise de kaller ArmA, som nå er den meste militærsimulatoren på markedet. Hvis du er ute etter et spill som ligner på det første Operation Flashpoint, kjøp ArmA: Armed Assault 2, det er den virkelige oppfølgeren fra de samme utviklerne, og en million ganger bedre enn melkekuen OF2.

     

    [Edit: Ser nå at de fleste har fått med seg dette, veldig bra. Codemasters utviklet flotte spill på 90-tallet, men ble for store og grådige, og utvikler nå elendige arkadespill. Trist.]

  15. I ditt argument kjøper man 9 versjoner av spillet. Du føler ikke det er litt overkill?

     

    Dette er siste gang jeg retter på denne feilaktige informasjonen du gjentar. Man kjøper ikke flere versjoner av det samme spillet, man kjøper muligheten til å spille det på nett mot andre fra andre kontinenter - en funksjon ALLE spill har hatt gratis opp til dette punktet. For oss som spiller i turneringer og er hardcore Starcraft fans er dette ikke et alternativ.

     

    Til og med en casual gamer som deg er nødt til å betale for alle tre delene av spillet for å spille det på nett ett år fra nå. Om du kun har den ene versjonen av spillet vil det være noen titalls folk å spille mot og du vil ikke kunne delta i turneringer eller konkurransemessig spill.

     

    Det Blizzard har gjort er å dele brukerne sine inn i to grupper, og behandle de forskjellig. Følg med (dette er siste gang jeg sier det):

     

    Casual gamers: Du betaler 399 kroner for 1/3 av en historie, og online-funksjoner som varer i ett år. Hvis du vil vite hvordan 2/3 resten av historien ender, må du ut med 798 kroner i tillegg.

     

    Hardcore gamers: Du har venner fra USA og Asia, har vært del av online-communitiet i Starcraft i over ett tiår. For å spille på nett (siden Blizzard med vilje har fjernet muligheten til å spille på tvers av kontinentene når de visste at enkelte ville trenge denne funksjonen) må du betale for ihvertfall det europeiske og det amerikanske, der de fleste aktuelle turneringene spilles. Etter ett år, for å fortsatt være konkurransedyktig, er du nødt til å ha de seneste to ekspansjonspakkene av Starcraft 2 i landet ditt, samt de i landet til de du skal konkurrere mot. I dette tilfellet 3x399 (EU) + 3x399 (USA) = 2394,- kroner for å gå over fra Starcraft 1 til Starcraft 2, med nøyaktig samme spillbarhet som Starcraft 1 tilbød for 199 kroner, MINUS muligheten til å spille mot konkurrenter i Asia.

  16. Du må ikke ha ekspansjonspakker for å spille online. Det er kun for campaign. Your argument is invalid.

     

    FEIL. Du MÅ ha ekspansjonspakker ett år fra nå for å spille det online ett år fra nå, når alle delene av spillet har kommet ut. Det kommer nemlig ikke til å være mulig å spille dette konkurransemessig om du mangler en av ekspansjonspakkene. Det du sier er nøyaktig det Activision-Blizzard vil at folk skal tro, men virkeligheten er at online-funksjonen i det første spillet vil være totalt ubrukelig etter ett år, når alle delene er ute.

     

    Så jeg spør igjen, for oss som spiller Starcraft 2 som hovedhobby, har spilt Starcraft i turneringer og ønsker å konkurrere internasjonalt (USA og Asia) i SC2 slik vi gjorde i SC, hvordan er det rettferdig at vi skal måtte betale:

     

    EU Starcraft 2: 399x3

    US Starcraft 2: 399x3

    ASIA Starcraft 2: 299x3

     

    Det blir 3291,- kr for oss som vil spille internasjonale turneringer i SC2.

     

    (Jeg forstår at dere nå er litt flaue fordi dere egentlig ikke har forstått problemstillingen, basert argumentene deres på manglende informasjon, men prøv å ikke ta det personlig og fortsette å argumentere for et synspunkt basert på en 60-år gammel hjemmeværende mor som spiller Starcraft 2 i noen timer før hun lar det samle støv i en hylle et sted. Er det greit at vi hardcore fans må betale 3000 kroner for å gå over fra Starcraft 1 til Starcraft 2? Det er utenkelig for de aller fleste andre enn dere å kun spille det ene spillet online ett år fra nå, med noen titalls rumenere som fortsatt ikke har oppgradert spillet sitt. Det er altså ikke et argument.)

  17. Grandma, jeg kan ikke se hvordan det innlegget argumenterer for noe, annet enn å bruke en billig latterliggjoringsteknikk for å avlede oppmerksomhet fra noe mange mener er et viktig tema.

     

    Jeg ville satt pris på om du i det minste argumenterte for hvordan du mener 1000,- kroner er en grei pris å betale for å spille ett strategispill på nett. For ett år siden, var det generelt akseptert at slike spill skulle koste rundt 400,- kroner, så hvordan er en økning til over det dobbelte akseptabelt for deg som bruker. Argumenter, ikke kom med billige potshops.

  18. Blizzard har fjernet evnen som deres 1998-spill hadde, der du kunne spille med venner fra andre kontinenter online. Si at du vil spille spillet som du kunne spille Starcraft 1 - da vil du trenge alle tre expansion packs. Si at du vil spille med asiatiske venner og venner fra USA, fordi du spiller i internasjonale turneringer (et helt alminnelig scenario) La oss gjøre regnestykket:

     

    EU Starcraft 2: 399x3

    US Starcraft 2: 399x3

    ASIA Starcraft 2: 299x3

     

    Det blir 3291,- kr for oss som vil spille internasjonale turneringer i SC2.

     

    Jeg gjentar igjen: Starcraft 1, laget i 1998 hadde muligheten med å spille internasjonale turneringer for prisen av 199 kroner, og er fortsatt ett av verdens mest spilte spill. I Korea har de flere TV-kanaler dedikert til Starcraft turneringer der folk vinner hundretusener av kroner. Det er en nasjonalsport i Korea, og til og med folk på gamlehjemmet vet hva Starcraft er. Blizzard kutter nå de ulike kontinentene fra hverandre, stenger folk borte fra hverandre ved å fjerne chat-rom, og fjerner all customization og brukerfrihet fra produktet sitt. Jeg kommer ikke på et annet spill hvor du har måttet betale full pris for tre separate deler av historien som er like store (HL2 hadde mindre expansions som var veldig billige).

     

    Hvorfor skjer dette? Søk på Activision-Blizzard og denne (israeliske) mannen som har kjøpt opp selskapet som gir ut SC2: Robert Kotick.

     

    1244080219.jpg

     

    PS: La meg gjøre folk oppmerksomme på at hvis dere vil spille Starcraft 2 ett år fra nå, må dere regne med å betale 1000,- kroner for å finne folk online. Det kommer nemlig til å være null mennesker som fortsatt spiller det første spillet grunnet: nye maps, nye units osv.

     

    Synes du 1000,- kroner høres helt greit ut for et strategispill online? Hvorfor ikke øke prisen da til 2000,- neste gang? Herre Gud, dette ligner medlemsskapet i et pyramidespill så lettlurte folk er.

×
×
  • Opprett ny...