Gå til innhold

Lone Star Wolf

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

Innlegg skrevet av Lone Star Wolf

  1. Fnix skrev (På 25.7.2020 den 21.08):

    Konsentrasjonsleirer og folkemord med sterilisering burde ha vært forbudt i 2020, men Kina får tydeligvis lov. 

    Kina er statsateistisk og forsøker å tvinge religiøse til å oppgi religionen sin, det er nok grunnen. Det er nok mange ateister i Norge og andre vestlige land som innerst inne støtter dette, selv om de benekter det utad.

    NATO bør invitere Sør-Korea, Japan, NZ og Australia inn i alliansen for å hindre den økende aggresjonen fra Kina.

  2. 90xx skrev (På 2.8.2020 den 16.33):

    Jeg foreslo å fjerne fylket og heller opprette 100 kommuner med mer makt enn i dag, men har kommet på bedre tanker.

    Hva er så da løsningen?

    Synes det å flytte mest mulig makt fra staten til kommunene og la de utforme sin egen politikk og mest beholde mulig av skattene og avgiftene for å finansiere det virker som et fornuftig steg for å styrke distriktene. Antall kommuner og eventuelt fylker vil da tilpasse seg ut ifra de oppgavene de får. Dette bør grunnlovsfestes slik de har gjort i USA for å stanse sentraliseringen av makt til Stortinget på bekostning av lokaldemokratiet.

  3. Salvesen. skrev (44 minutter siden):

    Dette gjelder jo for mange jobber? Hva er en slik jobb verdt og basert på hva? Det holder ikke med "alle kan gjøre jobben" det gjelder for mange jobber som har langt høyere lønn enn dette. 

    Idag kan de ulike fagforeningene kjempe til seg høyere tariff uten at arbeidet deres faktisk er verdt lønna.

     

    perpyro skrev (27 minutter siden):

    Om kun markedsverdi skulle bestemme lønna i Norge og arbeidsinnvandring fra hvor som helst var mulig ville mange av oss blitt utkonkurrert av billig utenlands arbeidskraft.

    En Inder kunne for eksempel kommet hit på turnus og tatt IT jobber, håndverkere fra Ukraina og billige leger fra Filipinene.

    Alle innlosjert på billigst mulig vis og jobber her i perioder til en lønn som er høyere en i hjemlandet men alikavel mye lavere en her.

    Høres det fristende ut?

    Ingen her har tatt til ordet for fri arbeidsinnvandring. En annen sak er at om tarifflønna ble satt til noe nærmere det arbeidet faktisk er verdt slik jeg har argumentert for vil den også gjelde sesongarbeidere som kommer hit.

    • Liker 2
  4. Atib Azzad skrev (5 minutter siden):

    Det stemmer, det henger jo sammen med lønnsnivå i hjemlandet, og er jo det aspektet som har tillat bonden å spekulere i lave lønninger.
    Nå har vi jo ikke en lovfestet minimumslønn i norge, men dersom målet er å jobbe og leve i norge, sier det seg selv at det er nyttig for arbeidstageren å motta en lønn som innebærer overlevelse.

    Noe de kan klare på langt lavere lønninger enn 123 kroner timen, som er langt mer enn arbeidet deres faktisk er verdt.

  5. Atib Azzad skrev (10 minutter siden):

    Om man kun skal la tilbud og etterspørsel diktere forholdene på en slik måte du beskriver, blir jo lønnslaveri sannsynliggjort; At der ikke finnes nok timer i døgnet til å oppardbeide seg en utbetaling som innebærer frihet til å møte sine primærbehov.
    Å ha en lønn som det går ann å leve av, inngår i FNs menneskerettigheter.

    De som kommer hit som fremmedarbeidere kan leve fint på en lønn langt lavere enn de 123 kroner i timen de får nå etter LO's sutring. 

    • Liker 1
  6. Kron skrev (17 minutter siden):

    Om man ikke kan betale arbeiderne anstendig lønn for denne jobben så bør man bare legge ned å dyrke noe annet i stedet. Blir helt galt at nordmenn skal kose seg med jordbær på bekostning av arbeidsforhold de aldri hadde akseptert selv i Norge. 

    Nå har det kommet roboter som kan gjøre sammen jobben helt gratis 24 timer i døgnet, så alternativet til LO's krav om skyhøy lønn for arbeid av liten verdi er at arbeiderne sparkes og byttes ut. 

  7. Taurean skrev (På 3.8.2020 den 13.57):

    Blir spennende å se hva som kommer ut av det her. Det antydes at underbetaling er kriminelt og ulovlig, økokrim er inne i det. Men dette gjelder arbeidere over 18 år da. Står lite om regler i forhold til å bruke ungdom under 18 år. Og det gjelder hovedsaklig utenlands arbeidskraft. Men synes det er et bra initiativ.

    Mitt personlige syn på saken er at hvis det ikke er grunnlag for bærekraftig drift, bør man bare legge ned.

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/3JWw0A/stoere-om-jordbaerplukkernes-loenn-tilhoerer-et-helt-annet-aarhundre

    Problemet her er vel at jordbærplukking krever null utdanning og null erfaring og er en jobb hvem som helst kan ta. Da tilsier tilbud og etterspørsel at lønnen burde være nærmere det de faktisk fikk i lønn, ikke de 123 kroner i timen som LO har presset frem som er langt over markedsverdien.

    Alternativet er ikke nedleggelse, men at de til slutt byttes ut med maskiner som kan gjøre samme arbeidet døgnet rundt uten syting og klaging fra LO-pampene.

    • Liker 1
  8. 90xx skrev (På 31.7.2020 den 19.20):

    For å bli kvitt dette - en gang for alle!

    Man blir ikke kvitt det, uansett hvor harde metoder man bruker. Se på forbudstiden mot alkohol eller krigen mot narkotika, selv med massiv forfølgelse og fengsling av brukere klarte man ikke å bli kvitt det. Det eneste man oppnådde med det var at kriminelle bander styrket seg. 

    Det er en grense for hvor mye man kan stramme inn før det ikke lenger lønner seg og de negative konsekvensene blir større enn fordelene. Norge er allerede nært om ikke allerede på det punktet. Når de eldre røykerne dør ut vil nok andelen synke noe av seg selv, å tro at tobakk vil forsvinne for godt er ikke realistisk.

  9. Åpensinnet skrev (På 12.7.2020 den 8.58):

    2030? 

    Tvilsomt at det vil skje i nærmeste fremtid. Vi har hatt to avstemminger hvor folket har sagt nei, men endte opp med den politiske EØS-avtalen som underlegger Norge mange av EU's lover. I fremtiden blir nok debatten for eller imot EØS og Schengen, for eller imot selvråderett over eget land eller husmannskontrakten vi har idag.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...