Gå til innhold

kineh

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kineh

  1. ... Tror det er svaert faa som "blir" kristne i dag.

    5297399[/snapback]

     

    Tja. Jeg tror det fremdeles er mange som "blir" kristne. Ikke minst i andre verdensdeler hvor det fremdeles drives aktiv misjon, men også her hjemme. Problemet (eller kall det hva du vil) er muligens at det virker som at det er blitt relativt "umoderne" å være kristen, om jeg kan si det slik.

     

    Som humanistisk konfirmasjonsleder opplever jeg at konfirmantene er usannsynlig politisk korrekte, og synes all form for nedrakking av samfunnsgrupper er forkastelig.. bortsett fra når det gjelder kristne, der er det fritt fram. Påstander av typen "Religiøse mennesker er svake mennesker", "Kristne er dumme og kan ikke tenke selv", "Jeg vil heller at kompisen min skal bli homo enn kristen" osv. er ikke sjeldne å støte på. Selvsagt kan det jo påpekes at humanistiske konfirmanter ikke er riktig samfunnsgruppe å basere sitt inntrykk på når det gjelder holdninger til kristendom, men dette er en tendens jeg mener å støte på i mange forskjellige miljø.

  2. Du misser et par ganske vitale poeng..

     

    Hykler:

    Er det ordet som de fanatiske jødene brukte om Jesus når han kritiserte dem for å utnytte religionen f.eks. ved å bruke den til å rettferdiggjøre lover. Men det var jødene som spredte det hyklerske budskap.

     

    Bibelens bud - du skal ikke misbruke Guds navn

    Hvordan misbruker du et navn? ved å rope det (banne)?? neppe

    Ved å formidle rykter og regler som ikke er sanne? definitivt

     

    Så kommer 10000 kroners spørsmålet... hvem er det så som er hyklerne?

    - de som tror ukritisk på alt som står i Bibelen

     

    DINGDINGDINGDING riktig svar *stapper pengene i egen lomme*

    5297255[/snapback]

     

    Hmm. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal svare på dette, annet enn at jeg her er -temmelig- sikker på at det er snakk om en misforståelse.

     

    Jeg brukte ordet "hykler" uten tanke på den religiøse sammenhengen, og beklager dette. Skjønner det kunne misforstås, skulle skrevet "falskhet" eller lignende.

     

    Back on track?

  3. Kjapt svar før jeg stikker fra jobb (og nå skal jeg forsøke å få oss inn på rett kjør igjen :D)..

     

    Jeg ser nå, som du sier, at innlegget mitt kunne oppfattes som noe diffust, og at det derfor blir litt feil å si at du misforstod.

     

    Utgangspunktet for tankespinneriet mitt var det høye antallet poster med folk som gir uttrykk for at de ikke kan forstå hvordan noen kan velge å tro på Gud o.l. Selvfølgelig kan man bruke timesvis på å filosofere over hvilket bevissthetsnivå prosesseringen av informasjon som fører til såkalt "tro" foregår på, og du har mange gode poenger (som jeg har lyst å ta tak i, men ikke har tid til), men det jeg til syvende og sist ville fram til var følgende: Man velger ikke om man skal være religiøs eller ikke. Man kan stille seg mer eller mindre "laglig til for hugg" (den kan tolkes stygt, men er ikke ment slik..), men den oppriktige religiøsiteten har jeg vanskelig for å se at kan legges til eller trekkes fra av egen fri vilje.

     

    Fint å høre at jeg gir inntrykk av at jeg tenker ;)

     

    Mvh. Kine

  4. Hmm. Nå tror jeg du kanskje misforstod meg litt, men det er tillatt :)

     

    Jeg mener at tro ikke er basert på valg. Om jeg sier til deg at jeg er julenissen reinkarnert kan du antakelig ikke velge å tro på det, samme hvor lyst du har - det slår deg umiddelbart at påstanden er usann. På samme vis vil noen, når de får høre om Gud, avvise det som et faktum, mens andre føler det høres rimelig ut.

     

    Du sier det er x antall kilometer til solen, og jeg -tror- deg. Jeg kan på ingen måte forsøke å lure meg selv til å ikke tro på deg, det er nå engang slik at jeg tror. Hvis en vitenskapsmann jeg stolte på hadde kommet til meg og fortalt meg på en meget overbevisende måte at solen er inne i magen min, og slettes ikke mange kilometer unna, hadde jeg fått et nytt grunnlag å tro eller ikke tro på. Men fremdeles kunne jeg ikke -valgt-. Jeg tror prosessen med tro/ikke tro foregår på et mer "elementært" nivå, om du vil.

     

    Men det er selvfølgelig er lov å være i konflikt med seg selv - sinnet er ikke svart-hvitt.

  5. Nå har jeg strevet meg gjennom ganske mange saklige og noen mindre saklige poster i denne diskusjonen, og to ting slo meg som jeg fikk lyst til å nevne:

     

    For det første må man ikke glemme at religion handler om -tro-. Dette er påpekt mange ganger i diskusjonen, men kan ikke gjentas for ofte. Jeg så at noen skrev om å "velge å tro" (på kristendommen, antakelig), noe jeg har vanskelig for å se for meg at skal kunne være mulig. Enten tror man, eller så tror man ikke. Dermed er det like vanskelig å gi noen en tro, som å ta ifra dem den troen de har. Selvfølgelig kan man forsøke å overbevise ved å gi et godt grunnlag for å gjøre egne vurderinger, men troen kommer innenfra.

     

    For det andre er det muligens på tide å definere hva det betyr å være "kristen". Holder det å bekjenne seg til kristendommen, eller må man også gjøre sitt beste for å leve etter dens regler? For å fortsette eksempelet i posten ovenfor: Det er ingen forskjell på å være kristen og leve i synd og å være miljøverner og forsøple, dersom det ligger i begrepet "kristen" at man faktisk må være en "god kristen". Men om det simpelthen betyr at man tror det finnes en Gud og at Jesus var hans sønn (med alt som følger med), kan man godt være ubegripelig syndig - og likevel kristen. Kaller noen seg en miljøverner, ligger det vel i ordet at de faktisk skal verne miljøet.. Så der er hykleriet klart :)

     

    Så det så :cool:

     

    Kine

  6. Hei igjen, og tusen takk for svar.

     

    Tok en nærmere titt på A620 og A610, og ble ganske imponert - særlig på grunn av muligheten for å feste på optisk tilbehør. Lovende!

     

    Det ble også til at jeg fikk lest litt om Nikon Coolpix 7900, og syns det så ut som et veldig godt kamera. Hva gjør dette kameraet til et dårligere/bedre valg enn A620/A610?

     

    Beklager om jeg maser nå, men jeg er ikke så dreven på kamerafronten, og dermed avhengig av litt hjelp for å navigere meg frem..

     

    Hilsen Kine

  7. Hei!

     

    Er på jakt etter et nytt digitalkamera, og har brukt mange timer på å lese gjennom artikler, tester og forum. Finner mange kamera som virker gode, men så klart er ingen perfekte..

     

    Mine krav til kameraet er i første omgang god bildekvalitet, men også hurtighet, høy batterikapasitet, og muligheten for noe manuell kontroll. Antall megapixler er ikke det viktigste. Og jeg ser helst at kameraet ikke er alt for lite, da jeg tror dette går på bekostning andre kvaliteter, samt at jeg liker å føle at kameraet ligger godt i hånden.

     

    Etter mye om og men snublet jeg etterhvert over Olympus Camedia C-55 Zoom. Dette virker for meg som et godt kamera, men det "bekymrer" meg litt at det er så lite omtalt av norske brukere/testere.

     

    Er C-55 et godt valg, finnes det eventuelt bedre alternativer for meg, og hva er egentlig grunnen til at det er så lite omtalt når det fremstår som så attraktivt?

     

    (Kan forøvrig nevne at jeg har max. 4000 kr. å bruke på kameraet, helst mindre..)

     

    Vennlig hilsen Kine

  8. Hei, snart er det på tide å bytte ut min gamle Siemens M50, og jeg tror nok jeg trenger litt hjelp på veien.. Jeg har veldig få krav, men følger nå denne malen likevel.

     

    For å oppsummere på forhånd kan man vel godt si jeg er ute etter en telefon som er så enkel som mulig, med god batteritid og lyd.

     

    Funksjoner:

    -Kalender: Nei

    -MMS: Nei

    -GPRS: Nei

    -EDGE: Nei

    -WAP: Nei

    -Kalkulator: Ja

    -JAVA: Nei

    -Email klient: Nei

    -Spill: Nei

     

    Form:

    -Klapp/"vanlig"/alternativ: Ikke vesentlig

    -Vekt: Ikke vesentlig

    -Antenne: Ikke vesentlig

    -"Støt/sprut/støv-sikker": Tja? Den bør tåle en liten støyt, men jeg har ikke planlagt å voldta den med vilje..

     

    Skjerm:

    -Farge/ikke farge: Gjerne ikke-farge dersom det sparer meg noen kroner, men egentlig uvesentlig

    -Størrelse på skjerm: Ikke vesentlig

    -Touchscreen: Nei

     

    Pris:

    Jeg har mellom 0 og 1500 kroner til rådighet. Ønsker helst å bruke så lite som mulig.

    Med abonnementsbinding: Nei

     

    Diverse:

    -Merke: Ikke vesentlig

    -Kamera: Nei

    -Videokamera: Nei

    -Symbian: Nei

    -Triband: Nei

    -Infrarød port: Nei

    -Bluetooth: Nei

    -Minne: Ikke vesentlig

    -Minnekort?: Nei

    -Polyfoniske ringetoner: Nei

    -MP3: Nei

    -Radio: Nei

    -3g(UMTS): Nei

    -Wlan: Nei

    -Mulighet for GPS: Nei

    -Batterilevetid: Viktig

     

    -Hva er primærbruksområdet for mobilen din idag?

    Jeg ringer for det meste. Sender litt meldinger, men ikke noe å skryte av.

     

    På forhånd takk for den eventuelle hjelpen..

     

    Mvh. Kine

  9. Airport kortet er innebygget og fungerer som et helt vanlig trådløst nettverkskort. :-)

    .. Men det er ikke innebygget om man tilleggsbestiller Airport Extreme Card til 12" iBook'en? Har sett noen skrekkeksempler fra div. bærbare pc'er hvor slike kort har vært rimelig "løsslupne", altså litt for lett å fjerne, eller i verste fall stukket ut en cm.

     

    Hvordan funker dette på iBook?

     

    Mvh. Kine :)

×
×
  • Opprett ny...