Gå til innhold

Aron...

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aron...

  1. NULL skrev (På 15.11.2020 den 13.19):

    Er det kun Citroën som ikke skal levere denne bilen med automatgir, eller skal heller ikke Peugeot levere Rifter med automatgir? BOS er jo for så vidt leverandør av begge, og praktisk talt er det jo i utgangspunktet samme bilen. Usikker på om det er forskjeller på hva de kan leveres med av utstyr.

    Videre her blir jo å se på hva det faktisk står i kontrakten rundt hva leverandør sier om situasjoner der de ikke kan levere.

    Det gjelder Rifter også ja, hvertfall det vi ble fortalt av selgeren. Står ingen ting om når selger ikke kan levere i kontrakten, kun forsinkelser. 

  2. The Avatar skrev (19 minutter siden):

    Forbrukerkjøpsloven:

    Det at du ikkje kan få bilen til avtalt tid er ei forsinkelse.
    Ved forsinkelse kan du kreve erstatning, unntaket er dersom forsinkelsen var utanfor selgers kontroll.
    Din avtalepart (bilselgaren) vil også har erstatningsplikt for forsinkelsar som oppstår hos tredjepart som skulle levere bilen (bilprodusenten). Unntaket er nok ein gong der forsinkelsen skyldes forhold som er utanfor bilprodusenten sin kontroll.

    At produsenten plutseleg har bestemt seg for å slutte å produsere bilen er ikkje forhold som ligg utanfor produsentens kontroll, hadde bilfabrikken brent ned eller blitt oversvømt så hadde det oppstått ein situasjon utanfor produsentens kontroll.

    Du kan kreve erstatning frå bilprodusenten, men du har også rett til å rette kravet direkte mot selger. Så må selger eventuelt rette sitt tap vidare mot bilprodusenten. Du har ingen direkteavtale med bilprodusenten så det er meir naturleg å fyrst gå på den du har direkte avtale med.

     

    Det som er den største utfordringa her er kva erstatninga skal utgjere. Dersom du kunne gått til ein annan bilselgar og kjøpt den samme bilmodellen for 40 000 kr meir så virker det klart at du har rett til å få dekt prisforskjellen ved dekningskjøpet.
    Men nå har du kjøpt ein bil som kosta deg 40 000 kr meir, men samtidig også fått ein bil som i utgangspunktet er verdt 40 000 kr meir? Det kan være snakk om eit dekningskjøp dersom den bilen du endte opp med å kjøpe var den einaste bilmodellen som har dei funksjonane som er tilsvarande (eller betre) enn bilen du hadde bestilt.

    Det er slik jeg også har forstått det. Det stemmer at bilen vi endte opp med ikke bare kostet mer, men også er verdt mer. Derfor jeg er usikker på om det går under dekningskjøp. Det er vanskelig/umulig å sette to ulike modeller opp mot hverandre. Den bilen vi endte opp med var den eneste andre som dekket alle kriteriene våre (plass i baksetet, str på bagasjerom osv). Aller helst ville vi selvfølgelig hatt den modellen vi bestilte opprinnelig, men den er umulig å oppdrive. 

    Det bare virker ikke rettferdig at det koster kjøperen flere titusener å bryte kontrakten, men at det ikke får noen konsekvenser om selger gjør det. Men det er klart at det er mye som ikke er rettferdig. 

  3. Da har vi kjøpt bilen vi hadde på "2. plass", siden forhandler ikke kan levere bilen vi hadde skrevet kontrakt på. Bilen vi endte opp med ble 40 000 kr dyrere enn den vi egentlig skulle ha. Noen som vet om jeg har rett på mellomlegget i dekningskjøp ihht forbrukerkjøpsloven? Forhandler stilte seg tvilende til om jeg hadde rett til noen kompensasjon, og sa at det måtte jeg evt kreve av bilprodusenten. 

  4. geir__hk skrev (14 minutter siden):

    Forhandler har jo åpenbart ikke forholdt seg til kontrakt (?). Jeg ville her ha forsøkt å forhandle pris på alternativ 2 med en prisreduksjon minst tilsvarende avbestillingsgebyret. Om du har en reèll sjanse til å få dette til er jo en annen sak.

    Bruk det døve øret dersom forhandler hevder uskyld eller ikke ansvar elns.

    Det er forsåvidt ikke forhandler sin skyld, men bilprodusenten. Men kontakten er like fullt brutt. Bilalternativ 2 er hos en annen forhandler. Ser det står om dekningskjøp i forbrukerkjøpsloven, men det er to forskjellige biler som ikke er sammenlignbare. 

×
×
  • Opprett ny...