Gå til innhold

codicodi34517

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av codicodi34517

  1. On 6/7/2020 at 10:03 PM, Merko. said:

    For installasjon av PHP/PHPMyAdmin/MySQL ol, så kan du installere XAMPP fra:
    https://www.apachefriends.org/index.html

    Der får du et kontrollpanel hvor du kan starte/stoppe alle servicene enkelt. Usikker på om de fortsatt bruker MySQL eller om de har gått videre til MariaDB, men det ser du nok fort. :) Tipper det går raskere enn 3minutter ;) 
     

    Akkurat den biten vil du ikke få uansett hvilken plattform du kjører på.. ? 

    Ellers så har Windows også nylig fått en pakkebehandler som du kan lese mer om her:

    https://www.theverge.com/2020/5/20/21264739/microsoft-windows-package-manager-preview-download

    (Jeg tror du må melde deg inn i Windows Insider for å få tilgang, som vil si at du får programvaren tidligere enn alle andre, men er også fare for at feil kan oppstå da det er en form for beta/testversjon).
     

    Jeg viste om XAMPP. Men XAMPP er helt ubukelig les nedenfor hva XAMPP selv skriver! Jeg forstår du er veldig flink til og bruke google og er stolt av Win 10. Igjen, det er ubrukelig. Når du skal svare folk ta deg litt tid og les litt rundt før du skriver kjapt svar og hiver inn noen linker. Når jeg gikk inn på diskusjon.no ble jeg veldig glad for de har gitt oss muligheten til og prate om Linux. Kan ikke vi som liker Linux få like Linux ifred. Linux er og forblir 10 år forran Windows-10.

    Legger denne diskusjonen død.. ?                  :wallbash:

     

     

    Is XAMPP production ready?

    XAMPP is not meant for production use but only for development environments. XAMPP is configured to be open as possible to allow the developer anything he/she wants. For development environments, this is great but in a production environment, it could be fatal.

    Here a list of missing security in XAMPP:

    1. The MySQL administrator (root) has no password.
    2. The MySQL daemon is accessible via network.
    3. ProFTPD uses the password "lampp" for user "daemon".
    4. The default users of Mercury and FileZilla are known.

    All points can be a huge security risk. Especially if XAMPP is accessible via network and people outside your LAN. It can also help to use a firewall or a (NAT) router. In case of a router or firewall, your PC is normally not accessible via network. It is up to you to fix these problems. As a small help there is the "XAMPP Security console".

    Please secure XAMPP before publishing anything online. A firewall or an external router are only sufficient for low levels of security. For slightly more security, you can run the "XAMPP Security console" and assign passwords.

    If you want have your XAMPP accessible from the internet, you should go to the following URI which can fix some problems:

    http://localhost/security/

    With the security console you can set a password for the MySQL user "root" and phpMyAdmin. You can also enable a authentication for the XAMPP demopages.

    This web based tool does not fix any additional security issues! Especially the FileZilla FTP server and the Mercury mail server you must secure yourself.

  2. 9 hours ago, Merko. said:

    Nå har jo du mest erfaring fra Windows XP, så er vel begrenset hva man kan gjøre der i dag, men i Windows 10 føler jeg at du kan sette det opp noenlunde slik du ønsker. Dersom du har eksempler på ting som ikke går, så gjerne fortell. ?

     

    Hei Merko. Jo mulig jeg kritiserer Microsoft en smule skal ta den.. Men det du skriver over her, mulig du kan si litt om hvordan jeg som er opptatt av: phpBB, Apache, PHP, og Mysql mm. Hvordan skal jeg få installert det på Win 10 uten og bruke EasyPHP som ikke kan brukes til webbserver lenger for det ikke blir oppdatert. Pakkene i EasyPHP er haugamle og udeaterte. Hvis en skal installere det under win10 manuelt 1 pakke av gangen kan holde på i 1 år. På Linux skriver du en liten kommando i terminalen og får alt det sisste av  Apache, PHP, og Mysql i en pakke ferdig installert, ferdig konfigurert. Det tar ca 3 minutter infra du trykker enter til det er ferdig.  PHP, og Mysql og PHPmyAdmin er den samme pakken som Facebook, twiter og instagram mm bruker. Og når det kommer til sikkerheten av disse pakkene på Linux så er det overlegent. Det detalje styres ned til mapper og enkle filer med ett par tastetrykk i terminalen. Det går rett og slett ikke i Windows 10 da du mer eller mindre må ta en mappe og fil av gangen når du setter på skrivebekjyttelsen. Eks på mappestrukturen under phpBB samt filen config.php. Det er en del mapper og filer her som skal ha forskjellige skrivebekjyttele.

    Men nå har jo ikke jeg den erfaringen med win 10 som du sitter med så for all del opplys meg :)

    Det tar ca 45 minutter og installere win 10 mulig fortere. Jeg skal ta den utfordringen. Du forklarer hvordan jeg med ett par tastetrykk i Win 10 får samme sikkerhet og samme programvare som Facebook, twiter og instagram bruker mm som forklart over. Jeg har 6 stk 120GB SSD disker som ligger og slenger her, jeg bruker glatt en av dem i dette eksperimentet så får jeg jo testet Win 10 i samme slengen.

    Sjekker innom i morgen kveld. Nå får jeg muligens lært en hel del. Hvem vet mulig du finner svarene.

     

  3. 32 minutes ago, Merko. said:

    Kanskje ikke så rart, når du bruker et 20 år gammelt operativsystem. ? 
    Forsøk Windows 10, så blir det enda et 10 år hopp frem i tid. ;) 

    Har bladd igjennom sikkert 50 videoer om nyvinningene I win 8.1 og win 10. Søkbar startmeny hvor programmene popper opp etter hvert som du skriver dem inn. Det er en skam microsoft finn på noe selv bortsett ifra de berømte idiotiske flisene. Er du missfornøyd med noe kan du ikke gjøre en dritt. Noe jeg oppdaget var helt anderledes I Linux.

    Trives i min lillle bobble jeg! ;)

     

  4. On 4/14/2020 at 8:01 PM, Kynxx said:

    Jeg har forelsket meg i mulighetene for mørk modus uten å måtte installere halve internett av temaer osv i ubuntu, og det er mer gjennomført enn i f.eks windows 10.

    Ja, man trenger å installere GNOME tweaks i ubuntu programvare butikken, men det er rett frem, og veldig enkelt å forstå seg på. Jeg bruker også google chrome som standard nettleser overalt, og den er også fin. Chrome://flags og søk opp dark mode øverst. Aktiver "selective non-image components for mørk modus, og restart chrome. Til slutt kan man gå inn på instillinger i selve chrome nettleseren og velge mørk modus der også. Da blir rammene og alt annet mørkt. Jeg tror jeg har klart å få alt til å bli mørk modus i OS og programvaren nå. Veldig behagelig for meg å se på som har fått operert inn kunstige plastlinser for 15 år siden. Jeg opplever en form for "halo" på kveldstid når jeg ser mot lyse objekter, det plager meg ikke med laptopen lenger nå.

    Jeg skulle ønske jeg hadde dette da jeg studerte fra 2017 til 2019..

    Ah så ikke du skrev om mørk modus når jeg mimmret nedenfor. Når jeg mekket til mørk modus på Linux Mint trengte jeg ikke og installere noe programvare tillegg. Det eneste jeg måtte trykke på var under "theme add/remove, update your cache" Vipps så hadde jeg 60 forhåds definerte moduser i alle farger og varianter utenom alt du kunne detaljestyre i tillegg. Fikk også mørk modus i min Firefox utrolig kjekt! :)

    Ser du også sliter litt med øynene det gjør jeg også. Derfor bruker aktivt redshift som faktisk følgte med Linux Mint som standard. Var bare og aktivere. Det justerer lystyrken etter døgnryttmen slik att øynen uansett tid på døgnet hviler :)

    Ser frem til mange kjekke timer foran PCen her ja :)

     

     

  5. On 6/5/2020 at 10:34 PM, process said:

    Jeg begynte som en fullstendig idiot og i dag betaler det regningene mine med svært god margin. 

    edit: I dag har jeg vanskeligheter med Microsoft og Apple systemer, så da er jeg en idiot ift dem. 

    Enig med deg der. Har ikke funnet noe vanskeligheter med og kobble opp på nettbanken og betale regninger. Ser også det og handle på nettbutikker eller melde seg inn på forum som her på diskusjon.no går som en drøm :)

     

  6. On 6/5/2020 at 10:09 PM, Kynxx said:

    Linux er gøy, og ikke minst godt gjennomført og gode veiledninger på nett om man havner i stampe i dag. Har to lappiser med xubuntu nå. Lave specs. Har to raspberry pi'ene Jeg leker meg med, og skal installere en Ubuntu flavour på stasjonæren når jeg får børstet støv av den igjen..

    Helt enig med deg der.. Linux er utrolig bra gjennomført. Eks. har satt mørk modus på min Linux Mint, er helt utrolig hvordan du kan gå inn med letthet og detaljestyre hver fargeklatt på menyer vinduer til og med Firefox fikk jeg mørk modus på :)

     

  7. On 6/5/2020 at 8:12 PM, Stratleray said:

    @johntrollskog

    Så hyggelig å lese dine erfaringer. Veldig gøy at flere og flere får opp øyane for Linux. Det blir fort en slags hobby.

     

    Jeg likte også veldig godt at alt var "Gratis" i starten. Men, etterhvert så har det endt opp med at jeg nå bruker en grei slump med penger på noen prosjekter som jeg ønsker å støtte. Så jeg bruker ikke mindre penger på software nå. Tvert imot :) Men, det er jo bare gøy a bidra.

    Rythmbox er et veldig fint program. Det er også radio der. Jeg har lagt inn url til alle de norske radiokanalene som jeg bruker.

    Ja ser for meg at Linux kan bli en hobby for meg også :)

    Angående alt er gratis som du nevner. Jeg har begynt og støtte dyrebekjyttelsen fast samt jeg gir litt penger til kirkens nødhjelp. Tenkte istede for og kjøpe Microsoft produkter hehe jaja var slik jeg fant ut jeg kunne bidra :)

    Rythmbox og radio. Dette må jeg finne ut av. Liker og høre på radio på kvelden før jeg legger meg :)

    Håper flere vil starte tråder om Linux her på forumet. Hadde ver kjekt om andre Norske med noe eller masse kunnskap kunne si litt om hvordan vi kan utnytte Linux. Eller de vil dele mini tutorials på hvordan de bruker programmer eller setter opp Linux. Så noen snakket litt om scipt som utfører flere kommandoer i terminalen, det hadde vert utrolig kjekt med en Norsk tutorial på :)

     

  8. Noen andre her som er opptatt av hvordan hjernen oppfatter lyset I en hastighet gjennom luft: på 299.702,5 km/s og hjernen hvor vi har tilgang til anslagsvis 86 milliarder nerveceller. At vi mulgens er en kvantedatamaskin.

    Jeg blir sprø! Hver gang jeg åpner øynen har jeg fått det for meg att jeg sitter på tuppen av en lysstråle I lysets hastighet og oppfatter alt I lysets hasighet jeg synes alt går vannvittig fort! Har tatt forhåndsregler her. Holder en hånd på armlenet på kontorstolen mens jeg skriver med den andre, tilfelle jeg rammler av stolen. Men ett problem, hvis jeg beveger meg I lysets hastighet mulig kontorstolen også beveger seg I lysets hastighet.

    Å høre på musikk er avslappende for lydens hastighet er cirka bare 340 meter pr. sekund i luft. Ahh dette hjelpe på litt..

     

    Andre som sliter med slike hverdagslige problemer?

     

     

    Går og vasker gulvene og skrubber dassen!..

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...