Gå til innhold

ninaabrahamsen

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ninaabrahamsen

  1. Hadde 2 venniner som gjorde InvisAlign behandling for 2 år tilbake. De ble aldri fornøyde med resultatet. De delte sine resultater med meg. Hun ene var misfornøyd med at hun hadde fått et mellomrom mellom fortennene sine. Hun andre forteller meg at tennene hennes  har forflyttet seg veldig mye de siste 2 årene. En 3. felles tannlege som undersøkte begge to for å fortelle dem hva som hadde gått galt, mente at begge behandlingene med InvisAlign var utført feil.  Dette var i Nesodden området. Mellomrom mellom tennene etter endt behandling forekommer om tannlegen reduserer bredden på tennene altfor mye (det er visst noe de fleste gjør for å lage plass å flytte tennene i). Forflytting av tenner som skjedde hos min andre vennine var fordi hun aldri fikk en streng bak tenna for å holde dem på plass; noe som angivelig må gjøres etter tannregulering.

    Budskapet er: velg tannlege med omhu.

    244.jpg

    2.jpg

  2. Det er en veldig interessant psykologi bak hvorfor enkelte bruker hersketeknikk i det hele tatt. Det hele koker ned til enkle prinsipper. Hersketeknikk er patologisk tilnærming til mennesker bare for å føle seg bedre, overlegen, viktig, sett, lagt merke til. Det er en måte å tilegne seg identitet på. 

    Har man ikke solide trekk og egenskaper som en kan forankre sin identitet på, så tyr man til banale interaksjoner som gir deg følelsen av overlegenhet på bekostning av at motparten føler seg underdanig og nedverdiget.

    Om man trenger andre mennesker for å tegne seg en identitet så lider man av en form for personlighetsforstyrrelse. Mennesker med solid innsikt i hvem de er, hva de er gode for, hva slags gode egenskaper de har, hvilken nytte de har for sine medmennesker, trenger ingen validering gjennom slike interaksjoner der den ene parten blir skadd (emosjonelt eller otherwise).

    Mange verdenskjente psykologer som har skrevet om egenskapene til sosiopater. Bruk av hersketeknikk er ofte blant disse egenskapene. Gulleksempel som alle ser på TV og nyheter hver eneste dag er Trump. Han har null problem med å krenke deg åpenlyst for å føle seg viktig og stor.

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...