Gå til innhold

CaSh

Medlemmer
  • Innlegg

    792
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CaSh

  1. Hei.

     

    Jeg klarer ikke å gjenskape denne bugen. Hvilken Iphone/safari-versjon har du?

     

    Utdanningsnivået du legger inn brukes uansett ikke i beregningen av forventet lønn, men du får opplyst hvor mye personer med en ditt utdanningsnivå tjener i forhold til snittet. Deretter er det opp til deg selv å vurdere om dette vil gjøre store utslag i ditt fagfelt.

     

    Dersom du jobber i et felt der mange har mastergrad, for eksempel som systemarkitekt, vil dette påvirke din forventede lønn langt mindre enn hvis du jobber i et fagfelt der færre har mastergrad, for eksempel innen brukerstøtte.

     

    I snitt I IT-bransjen tjener en person med master rundt 50.000 kroner mer enn en person med bachelorgrad.

    Forresten du svarte ikke om man skulle legge inn pensjon også?

  2. Hei.

     

    Jeg klarer ikke å gjenskape denne bugen. Hvilken Iphone/safari-versjon har du?

     

    Utdanningsnivået du legger inn brukes uansett ikke i beregningen av forventet lønn, men du får opplyst hvor mye personer med en ditt utdanningsnivå tjener i forhold til snittet. Deretter er det opp til deg selv å vurdere om dette vil gjøre store utslag i ditt fagfelt.

     

    Dersom du jobber i et felt der mange har mastergrad, for eksempel som systemarkitekt, vil dette påvirke din forventede lønn langt mindre enn hvis du jobber i et fagfelt der færre har mastergrad, for eksempel innen brukerstøtte.

     

    I snitt I IT-bransjen tjener en person med master rundt 50.000 kroner mer enn en person med bachelorgrad.

    IPhone 7, iOS 12.1

  3. Som vanlig får du inntrykk av at snittlønna er overdrevent høy, og at det ikke nødvendigvis stemmer med virkeligheten.

     

    Mulig snittlønna statistisk sett stemmer, men da må det være noen IT-jobber der ute som betaler ekstremt bra, gjerne i Oslo-området. De fleste som jobber innen bransjen kjenner seg ikke igjen i en brutto årslønn mellom 650-700k.

    Da tipper jeg at du ikke jobber som utvikler. Jeg kjenner ingen i Oslo området som ikke minst har 700 i lønn, og da snakker vi om det nedre spekteret.

    Men klart det er høyt utdannede folk men noen års erfaring i baken

  4.  

    Da ber du nok om problemer... Hvis du har samme passord mange steder, og ett av de stedene blir hacket, så får de potensielt lett tilgang til dine andre konti med samme passord. Derfor bør man ha vidt forskjellige passord på alle kontoer. LastPass og 1Password hjelper deg med det. 

     

    Hva skal de ta da? Instagrambrukeren med 31 følgere?

    Diskusjon.no-kontoen der jeg skriver svada?

    Facebook har to-faktor, nettbanken også.

     

    Er virkelig ikke oppriktig bekymret da jeg ikke anser meg selv som noe mål for hacking. Ville vært bortkastet strøm å bruke datamaskiner for å cracke mine passord.

    Du burde være veldig bekymret. Hørt om ID tyveri? Hvis noen kan hacke epost kontoen din ved å benytte samme passord, kan de enkelt late som de er deg, og bestille kredittkort i ditt navn og rett og slett skape mye dritt for deg.

    Kanskje kan de også logge inn på amazon eller tilsvarende der du kanskje har lagret kredittkortet ditt, og bestille alt mulig av varer med one click osv.

  5. Jeg kan skrive under på at RollerMouse PRO (som jeg har) er definitvt å anbefale.

     

    Jeg jobber til daglig som utvikler og har i 3 år måtte bruke håndleddsbandasje. Har prøvd alt fra bytte 100 stoler, ergonomiske mus og tastatur osv.

    Ingenting hjalp inntill jeg kjøpte denne. Nå føler jeg meg 95% kurert og bruker ikke håndleddsbandasje mer!

     

    Mer kan leses her:

    http://shervinasgari.blogspot.com/2008/10/...injury-rpi.html

  6. Hei.

     

    Jeg har foreldre som bor i Spania. De ønsker seg muligheten å se Norsk tv i Spania via internett.

     

    Er det noen som vet hva slags programmer man kan bruke som har alt i ett? Dette behøver ikke være gratis programvare, kan godt være betalt.

    Jeg vet det er mulig å gå inn på f.eks tv2.no eller nrk.no og se tv der, men vil helst ha ønske om et program som har begge f.eks.

  7. Rimelig nøytrale svar fra et rekrutteringsfirma. Tviler på at de har peil på data, og er kun ute etter å sile ut topp 5% som de kan skumme fløte på.

     

    - Studer it, helst mer enn master... øh

    - Ha riktig profil

     

    chees. Idiotkommentarer. 3års høyskole gir deg god jobb. Flere masters er bullshit utdanninger, og de over må du til utlandet for å skaffe.

     

    Min erfaring er at behovet for folk er stort, men veldig kresent. De er mer opptatt av "personlig profil" enn kompetanse siden den suger jevnt over, og kompetanse er noe du får ved å jobbe uansett.

    3års med å lage java webapps, er fortsatt 3år. Antagelig kan du noe da, og det holder.

     

    Gode karakterer fra skole er alltid en bonus, men det er til syvende og sist hvor godt man kommer over ens på intervju som teller. Det å kunne svare for seg og være ydmyk.

     

    Så er det viktig at du ikke har problemer/sykdommer(hei jeg har problem med ryggen og kommer dessverre til suge sykelønnspenger av dere), patetisk bakgrunn etc(it support for familiemedlemmer, it drift på blomsterbutikken på hjørnet). Folk dumper deg om foto av deg suger(kjønnshårsbart f.eks). Ikke ha religiøse meninger(Linux er best, og jeg skal konvertere alt ditt til linux, bare vent). Ikke er flaggbærer for en sak("Hei jeg er en homofil gutt på 28år").

     

    Skal du utdanne deg, så ta noe ordentlig. Ikke halvt år med it-systemer på universitetet + kveldskurs i nettverk. Sånt ser for "¤"¤ ut på cv'en. Sikt for noe ordentlig, eller finn et annet yrke. Det er få med rævva bakgrunn som er flinke, og enda mindre som blir gitt en sjangs. Flinke folk tar bachelor de og.

     

    Kle deg ok, gjerne det man kan anta vil bli godtatt innunder "dress code". Ikke dress nødvendigvis, men ok og pent. Ikke dyp utringning, med mindre sjefen vil ha en puppebabe på kontoret da. Har man sære klesstiler som "blitz" så toner man ned. Husk at kul klesstil ofte er noe mellom kjedelig streit og helt frika. Et ben i begge leirer.

     

    Innen it så har man programmerere, og driftere. It support er helt kurrant, men trenger ikke utdannelse. Designere bør ha talent.

     

    Skal man bli programmerer, så bli en programmerer. Om det er java/C#/c++/whatever skal ikke du bry deg om. Språk er ikke en viktig preferanse for en programmerer. Gjerne vær sinnsykt dyktig på et språk eller 2, men det er evnen til å lære seg nye ting som er viktigst. Samme kan jeg si om teknologier/platformer/rammeverk/etc.

     

    Siste råd: De første intervjuene suger alltid, så ta de som læring, gjerne drit deg ut for å sjekke reaksjon. Når du kommer inn i det så går det fort greit.

     

     

    Veldig bra skrevet!

  8. Hei jeg ønsker en Ajax / Javascript eller noe annet jeg kan dytte inn i min Java EE applikasjon som muligjør brukere å legge inn en kommentar. Dette er en lukket side så jeg trenger ikke noe fancy greier med login and the works.

     

    Helst bør den bare være helt enkel og grei. Vet noen om noe som kan gi meg tips?

  9. CaSH:

    1. Sett opp fast ip på dine maskiner på det lokale nettverket. Det kan du enten gjøre på hver pc, eller på ruteren din vha Mac-adressen.

    2. Deretter må du velge en port å forwarde pr pc. La si at du starter på standardporten, slik:

    *:3389 -> 192.168.0.5:3389

    *:3390 -> 192.168.0.6:3389

    *:3391 -> 192.168.0.7:3389

    *:3392 -> 192.168.0.8:3389

    3. De fleste ruterne støtter dyndns slik at du kan få et enklere navn å huske, f.eks dyndns. La si du lager navnet cash.isachef.com hos dyndns.

    4. Nå kan du koble til på utsiden ved å skrive

    cash.isachef.com -> 192.168.0.5

    cash.isachef.com:3390 -> 192.168.0.6

    cash.isachef.com:3391 -> 192.168.0.7

    cash.isachef.com:3392 -> 192.168.0.8

     

    Rene barnematen ;)

    6902285[/snapback]

     

    Tusen takk for svar. :w00t:

  10. ASUS Vista Upgrade Program

    Alle maskiner kjøpt med følgende operativsystemer fra og med 26.10.2006 kan oppgraderes til Windows Vista ved lansering i 2007:

    Operativsystem oppgraderes til ca. kostnad

    XP Home Vista Home Basic 450 + mva.

    XP Home Vista Home Premium 650 + mva.

    XP Media Center Vista Home Premium 35 + mva.

    XP Pro & Tablet PC Vista Business 35 + mva.

     

    Man må visst betale litt for det.

  11. Jeg fikk dette svaret fra microsoft. Jeg må si at jeg prøvde det som stod her og det hjalp ikke meg noenting, men det kan hende det hjelper deg:

     

     

    Hi Shervin,

     

    Thank you for contacting Windows Live Messenger Technical Support. My name is Jeb, and I will be glad to assist you with your concern.

     

    I sincerely apologize for the delay in answering your e-mail. I truly appreciate your patience. My full attention is now being directed in resolving your issue.

     

    Based on the information I received, I understand that when you open your Windows Live Messenger you notice that your contacts are missing, and that when you add contacts they see your status as offline. You also mentioned that you do not receive any messages, and your block list is empty even if you had some contacts blocked.

     

    I know that this issue has been an inconvenience on your part. With this regard, please accept our sincerest apologies as this has kept you from contacting your family, friends and colleagues using Windows Live Messenger. Please know that I am more than willing to assist and help you go through the process of resolving this issue.

     

    Shervin, the following reasons may have cause for your issues: You may have deleted this contact through another program that uses the same address book, a cache file in Windows Live Messenger may be corrupted or your contacts may not have signed in to their Messenger, MSN Hotmail, or MSN accounts in more than 60 days. In order to eliminate this issue, please follow the steps in the order that they are listed:

     

    If your contact list is empty or incomplete after you upgrade to Windows Live Messenger, the cached contact list may not have updated correctly. To update your contact list, follow these steps:

     

    1. Change Windows Explorer settings

    a. Right-click the "Start" button and click "Explore" from the short-cut menu to open the "Windows Explorer" window.

    b. In the "Windows Explorer" window, click the "Tools" menu followed by "Folder Options". Click the "View" tab. In the Advanced settings list, check "Show hidden files and folders" and clear the option "Hide extensions for known file types" under Hidden files and folders. Click "OK" to close the "Folder Options" window.

    c. In the "Windows Explorer" window, click the "View" menu followed by "Explorer bar" and make sure that the "Folders" option is checked. This will guarantee that you can see the folder list on the left side of the Windows Explorer window.

     

    2. Try to delete the Contacts Cache folder to resolve the issue by following the following steps:

    a. Right-click the "Start" button, click "Explore" from the short-cut menu to open the "Windows Explorer" window.

    b. In the "Windows Explorer" window, go to the Folder list on the left pane and navigate to the folder C:\Documents and Settings\[Your Windows logon name]\Contacts\[Your Messenger e-mail address]

     

    Note [Windows Logon name] is the logon name that you use to sign into windows.

    [Your Messenger e-mail address] is the address that you use to sign into Messenger

    c. Delete all the files that are within the [Your Messenger e-mail address] folder.

    d. Right-click the "Start" button, click "Explore" from the short-cut menu to open the "Windows Explorer" window.

    e. In the "Windows Explorer" window, go to the Folder list on the left pane and navigate to the folder C:\Documents and Settings\[Your Windows logon name]\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Contacts\[Your Messenger e-mail address]

    Note [Windows Logon name] is the logon name that you use to sign into windows

    [Your Messenger e-mail address] is the address that you use to sign into Messenger.

    f. Delete the "real" and the "shadow" folders that are within the [Your Messenger e-mail address] folder.

     

    3. Try to sign into Messenger again.

    - Each user who signs in to MSN Messenger has a contact list. If the user is signed in with a Microsoft domain e-mail address, that user's contact list is shared between Hotmail and Messenger.

     

    The MSN policy is to delete an inactive user's address from other users' contact lists after 60 days of inactivity. This does not apply to inactive MSN paying subscribers or to inactive Hotmail Extra Storage subscribers.

     

    If a contact has disappeared from your contact list, that person may not have signed in to Messenger or used that Hotmail account or that MSN account for more than 60 days. However, the associated Windows Live ID may still be valid. To communicate with that contact again, you must again add that contact to your contact list.

     

    1. Re-add contacts from your allow list to Contact list:

    a. Sign in to Messenger.

    b. On the "Tools" menu, click "Options," and then click "Privacy."

    c. Right-click each contact on the Allow List, and then click "Add to Contact list."

     

    If the contact is not on your Allow List, add the contact:

    i. In the main MSN Messenger window, click "Add a Contact" on the "Contacts" menu.

    ii. Follow the steps in the wizard to add the contact.

     

    Shervin, I hope these steps resolve your concern with Windows Live Messenger. If you need further assistance, you may contact us at http://support.live.com. For additional information and self-help instructions, visit http://ideas.live.com/programpage.aspx?ver...60-c6313f7ebb73

     

    Thank you for contacting Windows Live Messenger Technical Support. Have a great day.

     

    Sincerely,

     

    Jeb

    Windows Live Messenger Technical Support

×
×
  • Opprett ny...