Gå til innhold

Anonymfiskivann

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anonymfiskivann

  1. On 12/10/2020 at 2:50 PM, Woff said:

    Har du  mulighet og kunnskap til å feilsøke på coax-kablene? Du bør sjekke om kablene er riktig terminert (kan ikke fatte at det går an å gjøre mye feil der) og om de ikke er kortsluttet. En spiker igjennom en skjult kabel er IKKE uvanlig.. De bøyene du har fotografert er sikkert i følge 'noen' krappe, men bør ikke utgjøre noen problemer.
    Regner med at du har en plan for datanettet ditt? Sett opp en switch (evt en poe-switch hvis du ikke har tilgang på strøm der) i boden som får signal fra 2 etg og fordel ut til de punktene som er kablet? 
     

    Har en plan for datanettet ja. Har ingen kunnskap på coax dessverre. Men fant ut at det lå en gjemt kabel bak de andre som mest sannsynlig er til det ene rommet som ikke har signal. Da kan jeg vel bare bytte ut en av de andre coax kablene som ikke er ibruk? Eller eventuelt skaffe en større splitter?

  2. 15 hours ago, Professor Balthazar said:

    Ja, du kan bruke panelet du linker til.  Du trenger egentlig bare et uskjermet panel siden det virker som det er brukt uskjermet kabling i huset ditt, men det vil fungere like bra med et skjermet. Du trenger et IDC termineringsverktøy for disse panelene. Dette panelet kan imidlertid termineres med kun å bruke en avbiter: https://efobasen.efo.no/produkt/6995040 ). Et cat.6 panel vil gi deg litt ekstra margin for å slurve under monteringen og fortsatt få nettet til å fungere med 1Gb Ethernet (men et Cat.5e panel skal i teorien være godt nok). Gjeldende standard for strukturert kabling i private hjem forutsetter bruk av patchepanel og det vil også gjøre det enklere å teste ut nettet dersom du blir i tvil om det holder mål. Å tapetsere veggen med slike bokser og kabler (med overskytende lengde) vil ikke se pent ut. Ideelt sett burde du nok hatt et panel som er plassert i et patcheskap (https://efobasen.efo.no/produkt/6942666) for det kommer til å se rotete ut når du har montert opp alle boksene, strøm-adapteren og alle patchesnorene. Det at du har så korte kabelender vil imidlertid medføre at du vil slite med å få dette terminert på et panel inne i et skap. Er det mulig/aktuelt å trekke tilbake litt slakk, eller å trekke nye kabler?

    Metoden som Woff beskriver vil gi deg mindre flekibilitet og gjøre at du i realiteten mister muligheten for å teste kvaliteten på nettet, men det vil nok være rimeligere å gjøre det sånn.  

    Muligens litt off topic, men hvordan får du datasignalene inn til huset? Dersom dem commer inn via koax-kablene til høyre i bildet, så taler dette enda mer for en løsning med skap. Da bør koax-modemet hentes ut fra en kontakt forran eller bak koax-splitteren som i dag er klistret opp på veggen. Å plassere slik elektronikk ute i anlegget (i en ledningsvase bak TV'en) er en særdeles dårlig og rotete løsning. 

    Får datasignalene via fiberoptisk kabel som er ved tv'n i 2etg, tror bare tv kanalene er via coax. Har fått høre av elektriker firmaet som har satt opp kabler i huset at det var gjort en slurvete jobb. Så jeg prøver å lære meg litt på egenhånd for å se hva jeg kan fikse.

    Jeg har også merka at uttaket til tv kanaler ikke fungerer i den ene etasjen, men har 0 peiling på det området. Fikk også høre at det var krapp bøy på de coax kablene i boden, men det er vel ikke noe å gjøre med hvis man ikke vil trekke nye kabler.

  3. 18 minutes ago, Professor Balthazar said:

    Hva med å montere opp et veggmontert patchepanel. Noe ala dette. https://butikk.lanse.no/media/custom/upload/File-1502095546.pdf Da må du bruke patchekabler over til svitsjen / routeren.

    Utifra hva jeg har forstått så er patchpanelet sånn at du slipper RJ45 kontakter på ledningene? Trenger jeg verktøy for å koble opp panelet? Og er det forskjell i kvalitet med patchpanel eller uten, på noen måte? Eller er det bare for å gjøre det enklere. Isåfall så kan det hende det er billigere med den andre metoden (siden jeg ikke eier noe verktøy enda). Vet du hvilken måte elektrikere pleier å gjøre det på? Bruker de patchpanel?

    Kunne dette vært brukt: https://www.123elektronikk.no/patch-panel-cat6/patch-panel-cat6-skaermet-8-port.asp

  4. Har akkurat flytta og fant ut at kablet internett ikke fungerer i huset. Jeg tok en titt i boden ved sikringsskapet og der ser det ut som det er en del løse cat5/6 kabler hengende som kommer fra 1, 2 og 3 etg. Mange av rommene i huset har internett-uttak i veggen og det virker som det er ett uttak ved modemet som skal føre til alle de andre. 
    spørsmålet mitt er: Hva skal gjøres? (Trenger de å kobles sammen?)

    Og kan jeg gjøre jobben selv? (med eventuelt verktøy for nettverksinstallasjon)

     

    Takk på forhånd.

    9C9AAE45-2C48-497C-A56E-5C89323493D9.jpeg

  5. Styr unna! Jeg bestilte telefon fra dem, det har ikke vært annet enn problemer fra dag en. Skjermen er løs og kameraet er fyllt av støv. Jeg har kontaktet de flere ganger både tellusphone.com og de som leverer til dem. Jeg har ikke fått noe som helst form for tilbakemelding. De er umulige å få tak i. Jeg ser også at de ikke har noen form for reviews på nettsiden dems. De vil nok ikke at folk skal forstå hva de driver på med.

×
×
  • Opprett ny...