Gå til innhold

Conda

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Conda

  1. Skal installere XP på maskina til broder'n som var litt misfornøydd med FC3. Fikk boota cd'en og rett etter "trykk en tast for å fortsette" hang maskina seg (helt svart skjerm). Søkte og fann litt info om dette. Satte inn win 2k cd'en og boota. Fungerte fint, kom inn og alt av driverer ble lastet inn. Fikk spørsmål om å enten reparere en tidligere 2k installasjon :hmm: eller å installere en ny. Men, da jeg hadde trykke installer på nytt så fikk jeg bare opplyst om at ingen harddisk(er) ble funnet. Litt merkelig, siden det allerede hadde vert linux på den. (Det hadde vert win 2k på den før linux også). Prøvde å legge inn s-ata driverne som fulgte med hovedkortet på neste forsøk, men fikk samme meldingen.

     

    Harddisken blir ikke funnet i bios heller. Får også opplyst at det er ingen bios eller enheter når s-ata blir boota ved oppstart.

     

    Spec:

    MSI K8

    AMD 3200+ 64bit

    250 GB WD hdd s-ata

    1 GB TwinMos

    +++ som sikkert ikke er av interesse

  2. Har lastet ned og installert apt4rpm x86_64 fra freshrpm.net, men får bare opp en masse dependencies når jeg tar apt-get update. Såg litt i sources.list, og der var det bare oppført til i386 i linkene. Prøvde å endre disse linkene til plasseringer med pakker til 64bit, uten å lykkes. Er det noen som har installert apt-get og fått det til på en AMD 64bit maskin?

  3. Har planer om å installere linux på bærbar'en jeg bruker på skolen. I og med at jeg kan laste ned de programmene jeg trenger fra skolens ftp server, vil det være ganske tungvint å brenne disse ut hele tiden. Så til spørsmålet:

     

    Jeg har tenkt å bruke win4lin eller wine for å få inn disse programmene, men de er image filer. Fins det et program som f.eks alcohol 120%, deamon-tools osv. til linux?

     

    Vil dette gå i det hele tatt?

     

    Hadde vert veldig bra om dette hadde fungert, er blitt litt "forelska" i linux for tida. (har nettopp fått ftp serveren min oppe å gå, med FC2) Ganske lei XP...

  4. Hadde nå akkurat samme problem som deg lobster. Fedora fant nettverkskorta mine, men fikk ikke kontakt med noe på nettverket (Har forøvrig NGT jeg og, prøvde å gjøre som de andre brukerene hadde gitt forslag om). Jeg reiste inn på "system tools" > "network device settings" og der stod det at nettverkskorta mine var inaktive. Etter å ha sjekka instillingene til de, var det avkryssa automatisk mottak av ipadresse med dhcp, og jeg kryssa av for automatisk mottak av dns-informasjon. Så aktiverte jeg enheten, da fungerte det fint av meg. Noe å prøve dersom du vil teste ut fc2 igjen... ;)

  5. Som sagt så er jeg ikke så dreven med linux. Hvor store/antall/type partisjoner mener du jeg burde bruke på 40GB'en, hvis jeg skal bruke den som system? Skal kun bruke den til web- og ftp server, ikke brannmur etc. Filene jeg vil dele, skal jeg legge de inn i /home for å dele de med ftp?

  6. Fikk datamaskina i går, viste seg å vist bare å være PII 450MHz, 64MB ram (mer kommer), 6 GB HDD og den jeg har satt inn på 40GB.

     

    Har lest litt på diverse guider o.l og partisjonert HDD'ene som følgende...

     

    På 6GB:

    / 815MB

    /var 1.4GB

    swap 512MB

    /boot 15MB

    /usr 3.2GB

     

    På 40GB har jeg satt alt til /home med reiserfs

     

    Blir dette bra med tanke på web- ftpserver?

     

    Har funnet en guide på installasjon av debian, er denne noe å følge?

  7. Takk for info'en, skal sjekke ut linuxguiden.no. Skal bruke den til å dele filmer, program, spill, musikk med ftp og hoste hjemmesiden min. Hvordan kan jeg linke www.hjemmesiden-min.com til serveren jeg skal sette opp? Har forøvrig nextgentel hvis det har noe å si...

  8. Har fått tak i en PIII 600MHz, 256MB ram, 1x2,5GB og 1x40GB HDD, tenkte å bruke linux på denne. Sett litt på debian (har lastet ned woody net installer), som folk her på forumet syns er ganske greitt å bruke, hva trengs å gjøre for å få det til å fungere? Er helt grønn når det gjelder linux...

     

    Trenger php,mysql osv.

     

    Tenker da på:

    - Hvor stor(e) partisjoner må jeg lage/ha?

    - Dersom jeg slipper å dele opp 40GB HDD'en, kan jeg bruke vanlig ntfs system på den?

    - Hva slags pakker trenger jeg?

    - Trengs grafisk grensesnitt?

    - Hvordan få tilgang "utenfor" maskinen? går det med telnet?

     

    Har dere andre synspunkt? Andre enklere system?

     

    Har forøvrig søkt her og sett på debian.org, debianguiden.dk og googla litt...

×
×
  • Opprett ny...