Gå til innhold

snowjogg

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snowjogg

  1. Ettersom mitt system fryser under spilling tør jeg hverken å spille eller prøve å overklokke. Skikkelig kjipt da spilling var primært det maskinen skulle brukes til!

     

    Har du mulighet til å manuelt sette viftehastighet via rivatuner, ntune etc da?

     

    Jeg har asus p5kc hovedkort og ja det ville vært veldig merkelig om disse ikke var kompatible med hverandre. Får vel svar på dette når jeg skal teste kortet i en annen maskin...

  2. Hei,

     

    har samme problem men hos meg fryser i tillegg maskinen under load så spilling er håpløst. Viften justerer ikke hastigheten og har ingen muligheter til det gjennom rivatuner, ntune eller Smartdoc. Smartdoc viser temp men det har liten nytte når jeg ikke kan sette opp viftehastigheten.

    Sendte kortet i retur fordi jeg trodde det var ødelagt, fikk nytt (helt likt med samme vifte) tilbake men samme problem.

     

    Hvilket hovedkort har du? Kanskje det er et kompabilitetsproblem...

    Skal teste mitt kort hos en kamerat i morgen for å sjekke denne muligeten.

     

    Er håpløst med slik det er nå, aner jo ikke om man steker og ødelegger kortet. De fleste leverandører har lagt ut bios update for dette problemet, men IKKE asus. :realmad:

  3. Du vil angre om du kjøper Asus 8800GT og får det blå kortet med den store vifta. Det kortet har INGEN muligheter til viftestyring og kjører på 29% uansett. Dette resulterer i at PC-en fryser under spilling og i verste fall steker du kortet ditt!

    Skjønner ikke hva Asus tenker på når de slenger ut et slikt kort på markedet, men jeg skal ihvertfall holde meg unna Asus i fremtiden! :mad:

     

    En av mange tråder om dette problemet på asus sitt forum:

    http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=en-us

     

    P5KC har derimot ingen problemer med et 8800GT-kort!

  4. Etter å ha vært rundt internett 37 ganger på 8 timer har jeg funnet ut at det sannsynligvis trengs en nyere firmware.. Først venter jeg over en måned på dette kortet og så sender de meg et gammelt kort med firmware som ikke støtter styring av fan og temp. :realmad:

     

    Vet noen hvordan jeg oppgraderer firmware på et asus 8800GT-kort?

    Lastet ned ny bios fra asus: http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us , men fikk ikke installert. Skjedde ingenting. Nå begynner det å bli sent gitt, håper ikke jeg må rundt internett like mange ganger før jeg finner ut av dette....

  5. Jeg har nylig kjøpt ny maskin (bygget selv) men opplever endel problemer med at maskinen henger seg under load (spill som Crysis, COD4 og ProStreet). Etter oppdatering av drivere og bios hang den seg sjeldnere, men skjer fortsatt jevnlig. :(

     

    Specs:

    Mainboard S-775 P35 ATX Audio LAN 2xPCI-E SATA-II Retail DDR2/DDR3

    CPU Core 2 Duo E6750 2.66GHz S-775 1333MHz 4MB "Conroe" Boxed

    Black Dragon 2GB (2 x 1GB) DDR2 PC2 6400 800Mhz 4-4-4-12 /8-Layer PCB with LED Retail

    VGA-Card nVidia 8800GT 512MB PCI-E DVI TV-Out HDTV HDCP Retail

    Antec kabinett med 500W (strømforsyning fulgte med kabinett)

     

    Første jeg tenkte var RAM-problemer, men disse er testet og fungerer fint. Det jeg har kommen frem til, og som leder til problemet mitt, er temperatur på GPU. Har kun stock vifte, men den skal holde i massevis da jeg ikke gidder å overklokke. Har lest at vifta på skjermkortet kjører på ~29% som standard og at den kan være litt vrien. Tenkte derfor å manuelt sette vifta til ~60% konstant. Lastet ned Rivatuner (nyeste) men hadde ikke muligheter for viftestyring. Fanen "fan" var ikke i programmet og det klarte heller ikke lese temp på GPU. La inn nTune og heller ikke der hadde jeg mnulighet til viftestyring.

     

    Er det ikke muligheter for viftestyring med stock kjøler på Asus 8800GT?

    Er det noen glupe hoder der ute som har ideer rundt dette eller andre årsaker til heng av maskin?

     

     

    Julehilsen fra SnowJogg

  6. Har samme problem jeg :(:(

    Mitt kort er et x800xt fra powercolor. Fikk problemet etter at hele maskinen slo seg av pga varme(ikke jeg som satt der, alarmen hadde visst gått en stund før den slo seg av oxo). Hovedkortet tok kvelden, men har kjøpt nytt. Men nå er altså skjermkortet på tur og viser den feilmeldingen du beskrev.

    Mindre enn ett år siden jeg kjøpte kortet fra komplett.no, så dette er vel garantisak?

     

    Jula er ødelagt med mindre nissen kommer med et nytt kort i lynet!! :(

  7. Jeg ble såpass overbevist på at det var HK som var galt at jeg bestilte et nytt med budbil over natta. Håper det kommer i morgen tidlig så juleferien kan komme igang! :thumbup:

    Skulle sikkert ha testa litt mer før jeg bestilte men er så lei av problemer med maskinen min at nå vil jeg bare ha den i orden asap!!

     

    Maskinen var bare moderat overklokket og kjølinga skulle være grei den. Selvom jeg fikk litt sjokk om hvor mye støv den hadde dratt inn siden forrige gang. (den har stått på teppe i det siste)

     

    Virker den ikke med nytt HK blir jeg vel sannsynligvis sprø og kjøper en helt ny maskin :p , eller kanskje jeg klarer å beherske meg og feilsøke RAM og skjermkort.

    Time will show..

  8. Det var ikke prosessoren som er defekt, fikk akkurat lånt en og testa. Skjedde ingenting nå heller. Kommer heller ingen feil-lyd fra hovedkortet, uansett om jeg har tatt av RAM'en eller skjermkortet.

    Da er det vel bare hovedkortet igjen som kan vært galt da!??

  9. Takk for for fyldig svar roger_h99! :thumbup:

    Skal teste dette med skjermkort og RAM, men tviler egentlig på at det er RAM'en. Kjøpte ny (Corsair XMS3200C2 DDR-DIMM 1024 PC3200 ) RAM for en måneds tid siden.. PSU'en testet jeg på en annen maskin og den startet greit, så tror ikke det er no galt med den heller. Har målt litt med voltmeter og virka ok.

    Så problemet er vel grafikk-kortet, CPU eller hovedkort. Dyrt blir det uansett:(

     

    Skulle bare ønske jeg kunne vite hva det er slik at jeg ikke kaster bort penger på deler jeg ikke trenger..

     

    Hater feilsøking, skulle ha vært en duppeditt som bare kunne fortelle hva som var galt, uansett!! Hadde vært noe.. :roll:

  10. Hei, vet ikke helt hvor denne hører hjemme da jeg er litt usikker på hva problemet er.

    PC'en vil ikke starte. Jeg satt og spilte igår helt til maskinen plutselig bare slo seg av, power led lyste fortsatt. Etter det har den vært død, når jeg prøve å starte den kommer det bare en liten klikkelyd og et lite blink på USB-portene og et lite rykk i viftene. Ellers ingen tegn til liv. Har prøvd å jumpstarte PSU og det går med ingen kabler i, men prøver jeg å sette i den firepins(gul/svart) kabelen på HK'et er det helt dødt igjen. Skjermkortet starter heller ikke når jeg jumpstarter.

    Har testa PSU på en annen maskin og virka greit.

    CPU'en var veldig varm etterpå så har vært inne på tanken om det er den som har tatt kvelden Er en AMD64 3000+.. kjenner ingen som har socket 754 så får ikke feilsøkt om det er cpu eller hovedkortet som er galt:(

    Men er det noen som har opplevd det samme og kan si meg hva feilen er? Kjedelig å bestille både HK og CPU om bare en av de er defekt liksom.

     

    -SnowJogg- :(

  11. Har testet PSU på en eldre maskin og den starta opp, så regner med den ikke er problemet alikevel. Men tilbake til problemet: når jeg jumpstarter den med ledningene koblet til(ikke den 4pins'en på Hovedkortet) så starter alle viftene og diskene.. men skjermkortet starter ikke opp. Kan dette nå skyldes defekt CPU eller er det mere sannsynlig at det er hovedkort? (vet at dette ikke hører hjemme her lenger siden det ikke er PSU'en)

    Kjenner heller ingen som har samme CPU-socket(754) så får ikke feilsøke:(

  12. Heisann.

    PC'en vil ikke starte. Jeg satt og spilte idag helt til maskinen plutselig bare slo seg av, power led lyste fortsatt. Etter det har den vært død, når jeg prøve å starte den kommer det bare en liten klikkelyd og et lite blink på USB-portene. Ellers ingen tegn til liv. Har prøvd å jumpstarte PSU og det går med ingen kabler i, men prøver jeg å sette i den firepins(gul/svart) kabelen på HK'et er det helt dødt igjen.

    Kan det bare være PSU som er gåen(4 uker gammel og er en Thermaltake 430W)?

    CPU'en var veldig varm etterpå så har vært inne på tanken om det er den som har tatt kvelden :( Synspunkter?

     

    -SnowJogg-

  13. Jeg har problemer med å komme inn i XP(SP2).

    Makiner booter fint og kommer forbi den biten der jeg kan trykke F8 for meny..

    Den blå skjermen kommer med den "loade-greia" nede, men så skjer det ikke mere! Kommer altså aldri til innloggingsbildet. Har restarta maskinen mange ganger og det samme skjer! Hadde liknende problem for en måned siden og da installerte jeg bare alt på nytt(hadde en ghost så det var fort gjort) ;)

    Noen som har noen ideer til hva jeg kan gjøre for å slippe i legge inn alt på nytt??

     

    -SnowJogg-

  14. Akkurat samme problem, skjedde idag etter jeg monterte ny zalman kjøling på kortet.

    Er kortet helt dødt? virker ikke i noen maskiner...

    og om det er dødt, hvordan fungerer garantien om jeg har flasha det til xt? Er d dødt kan vel ikke de se det eller??

  15. Heisann!

    jeg har et 9800Pro kort som jeg skulle montere Zalman vifte og kjøeribbe på.. når dette var gjort vil ikke skjermkortet fungere! :( har prøvd å ta av zalman igjen og på med den spede orginalevifta igjen.. men kortet vil ikke! Kommer en lang pipelyd i oppstarten bare.. høre pc'en starte som normalt men ingen bilde!

    Hva kan ha skjedd? Har jeg ødelagt skjermkortet helt nå? :(

    Var forsiktig når jeg tok på alt.

     

    har prøvd det i en annen maskin oxo og fungerer ikke der heller! :(

     

    Håper noen har noe fornuftig å komme med!

  16. Etter første test stopper 3D Mark 05 bare opp og jeg får en Out of Memory feilmelding :hmm:

    Har et 9800Pro@XT og kjører nyeste Omegadrivere.

    Noen som har en forklaring på dette?? Vil se hele testen og få en score jeg oxo!!

    Maskinen fungerer ellers utmerket til alle spill..

  17. hvor finner jeg ati winflash?

    Bruk google!

     

    Nå har jeg flashet kortet mitt til XT. Sapphire 9800 PRO 128MB med 360 kjerne.. Hvorfor får jeg ikke høyere score på 3dMark03? Scoren er nesten lik som før jeg flashet, skiller under 50 poeng. :hmm:

    Hadde samme core og mem @PRO som jeg har nå: 412, 365.

    Eneste forskjellen på selve kortet er at jeg har brukt en bedre kjølepasta en originalt nå som jeg har flashet biosen.

    Trodde jeg kunne vente meg 200-300 poeng bedre ytelse i 3dMark03 :(

     

    Har oxo nå installert nyeste Catalyst drivere (4.9), det hadde jeg ikke @PRO.

×
×
  • Opprett ny...