Gå til innhold

Klaka

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Klaka

  1. Innser at jeg er to år for sein i denne tråden, men dette er noe jeg også irriterer meg over. 

    Avhengig av type jobb vil lønnsforhandlinger variere kraftig, i vanlige ufaglærte eller lavkompetanseyrker er det ingen forhandlinger. 

    Jeg har jobbet i butikk, på lager, i dyrepark og en del andre steder der dette er irrelevant da de bare ansetter nestemann hvis man spør om høyere lønn, i disse jobbene er det fullstendig meningsløst ikke å oppgi lønna på forhånd. Ingenting du kan eller gjør har noen som helst innvirkning på lønna du får. Da jeg jobba i Australia i liknende jobber skrev alle seriøse aktører lønna i overskriften, noe annet ville vært respektløst og kastet bort tiden til både selskapet og søkeren.

     

    I høyere stillinger gir det litt mer mening, et advokatfirma f.eks operer jo ikke på samme måte, men også her var lønn oppgitt i annonsene i Australia (jeg er ikke advokat, men annonsene lå jo der). Det sto ikke alltid oppgitt, men ganske mange stillinger med høy utdannelse hadde (ca) dollarbeløpet skrevet der, det kunne stå "executive branch manager. 150-160K". Da sto det gjerne noe i selve teksten om at erfaring, resultater og forhandlinger kunne påvirke lønna.

     

    De både oppga og betalte lønn ukentlig der nede også, jeg hørte aldri om noe annet. Leie, lønn og mye annet gikk ukentlig, noe som gjorde det MYE enklere å budsjettere og man gikk aldri blakk mer enn maks 6 dager, her hjemme kan man jo i teorien gå blakk i 30 dager. Månedlige inn -og utbetalinger er fullstendig meningsløst og ulogisk, og unødvendig vanskelig å operere med. Dette er en tradisjon som burde vært avskaffet for flere tiår siden, det er i det hele tatt uforståelig hvorfor et så moderne land som Norge fortsatt holder på slik fortsatt nå som bank og lønn er elektronisk uansett.

     

    Argumentene for hvorfor det ikke oppgis lønn i norske annonser kan ha noe for seg, men når mange andre land klarer helt fint å oppgi lønna i annonsen synes jeg det er uprofesjonelt og direkte frekt å unnlate å skrive noe som helst om det her. 

    Flere ganger har jeg tatt lavere stillinger i Norge med "konkurransedyktig" lønn som er flaut rævva. Et konkret eksempel: i 2017 jobba jeg på et lager i Kristiansand, dyreparken i Kristiansand og en barnehage i Hedmark. Jeg var 25 år med 4-5 år arbeidserfaring. I dyreparken fikk jeg 138kr i timen og ingen tillegg eller overtid, jobba 9 timer i strekk om gangen som badevakt i både helger og ferier, dager og kvelder, samma lønna uansett. I barnehage fikk jeg 154 kr i timen, jeg trodde disse to jobbene var helt vanlige, fikk meg jobb på et lager, 198kr i timen pluss overtid, kvelds og helgetillegg. Fant også senere ut at en kompis tjente 240 kroner i timen for å pakke spekepølser på en fabrikk, pluss masse tillegg.

     

    Å ikke oppgi lønn i annonsene burde vært straffbart, da det fører til at folk ikke har peiling på hva arbeidskraften sin er verdt. Det er absurd, umoralsk og direkte skadelig med det dustete systemet arbeidsgivere i Norge bruker...

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...