Gå til innhold

bonna_forre

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bonna_forre

  1. Hei :)

     

    Fadderuke og fest har ført til at min pc har fått seg en trøkk. Det er en billig Asus Eee laptop til rundt kr.3000,- Vet ikke helt hva som har skjedd med pcen, men det kan virke som om noen har trødd på den. Om lag 1/5 av skjermen er dekket av små tynne linjer med forskjellige farger, og en svart flekk med forskjellige fargede prikker.

     

    Hvis jeg tar prt screen, så ser skjermen helt normal ut.

     

    Spørsmålet mitt er da hva som er ødelagt? Holder det å bytte skjermkort, eller er det selve skjermen som er ødelagt? Og hvor mye vil dette koste å fikse? I og med at pcen er verdt rundt 2500,- gidder jeg ikke å betale 2000,- for å få den fikset.

     

    Håper inderlig noen kan gi en fattig student noen dyrekjøpte råd :)

  2. Okok, takk for svar nok en gang :) Skal spørre om å få låne harddisken hans.

     

    Tar uansett en tlf til HP imorgen for å høre om de kan hjelpe meg. Om de slår seg vrange vurderer jeg å reklamere på produktet. dv5 er jo kjent for ekstrem overoppheting, og etter det jeg har forstått sier vel kjøpsloven at man har 5 års reklamasjonsrett. Slår de seg vrange, slår jeg meg vrang :)

     

    En bærbar pc skal uansett ikke overopphetes slik som denne. Går jo ikke an å ha den på fanget, da det nærmest brenner i lårene. Burde vel egentlig ha tatt kontakt med HP angående dette problemet før...

  3. Se der ja. Glemte et 1 tall :) Riktig modell er: Hp Pavillion dv5-1055eo.

     

    Er klar over at jeg må ha en 2.5" harddisk. Men han snakket om at jeg måtte ha erstatte den med en bestemt type 2.5" harddisk.

     

    Hvis jeg da har en IDE harddisk, hvilke alternativer har jeg da?

     

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?cc=us&lc=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&product=3762676

     

    Den pcen er det :)

  4. Takk for raske svar :)

     

    Har sett litt på ny harddisk på komplett.no, og er ikke så altfor dyrt. Men er selv ikke så datakyndig, så har fått hjelp av en kamerat. Han mente at denne pcen krevde en spesifikk type harddisk, og at jeg derfor ikke kunne kjøpe en hvilken som helst harddisk til den.

     

    Begynner vel å innfinne meg med at jeg må kjøpe en ny pc, men er dog utrolig nysjerrig på hva som egentlig er problemet. Virker som om pcen vet at harddisken er der, men den finner den ikke, eller ihvertfall ikke location. Kan det være en ledning/kabel som har løsnet fra hovedkortet etc..? Harddisken kjører jo for fullt ved oppstart, så den virker jo sånn sett.

     

    Har ikke garanti på pcen. Har prøvd å få tilgang til chat med HP, men de støtter ikke denne pcen lenger virker det som. Har også søkt litt på nettet, men finner ikke info om eksakt det samme problemet. Er vel egentlig en hopeless case..

  5. Får ikke slettet/formatert denne unknown nei. Når jeg prøvde å installere windows på nytt hang den seg bare opp under loadingen av setupen. "Setup starting" sto i 30 min og ingenting skjedde. Når jeg valgte "system recovery" så kom nevnte partisjon opp med location unknown.

     

    Trykker på system recovery ved oppstart men det samme skjer uansett. En svart dialogboks kommer opp i et halvt sekund, så blir skjermen blå og ingenting funker.

     

    Går det forresten an å installere en retail versjon av Windows når man har en recovery disk inne på pcen?

  6. Hei!

     

    Har et relativt kjipt problem. BIOS finner ikke harddisken min. Det ser ut til at hele "harddisk menyen" (hvis jeg kan kalle det det), har forsvunnet fra BIOS. Er en laptop HP Pavillion dv5055eo, med alle originale deler. Ved oppstart av maskinen så starter også harddisk opp (har tatt den ut og sjekket ved oppstart), så ser altså ikke ut til at den er helt skakkjørt. Har resetta BIOS uten at det ga noe resultat. Prøvde også å boote fra en windows 7 cd, og installere windows på nytt. Da finner setupen partisjonen "Recovery", men under location står det "Unknown".

     

    Ser mao ikke svært lyst ut for pcen min. Er ikke keen på å levere den inn å betale en del cash for en pc som ikke er verdt så mye lenger. Problemet er bare at jeg for tiden har litt lite penger, og dermed ønsker å prøve alle slags måter å fikse pcen på, før jeg eventuelt må kjøpe en ny.

     

    Noen som har noen innspill? Må jeg kjøpe ny pc, eller finnes det håp?

  7. Du har jo også HP sin egne diagnose verktøy...

    Trykk F2 knappen ved oppstart og kjør en Harddisk test.

    Hvis denne sier at harddisk er i orden kan du jo som de andre her sier sjekke den fysiske koblingen. Hvis du ikke er sikker på HVOR denne sitter kan du jo alltids lese denne service manualen for HP DV5 maskiner. Hvordan man finner harddisk står på side 62...

     

    Hvis ikke så tviler jeg på at det er så dyrt å få sjekket den hvis du spør der du handlet den... Hvor gammel er den? Har selv en DV5 maskin og den har akkurat blitt ett år gammel

     

     

    Takk for hjelpen! Åpnet dekselet, og så på harddisken. Så intakt ut, og kabelen var koblet til. Men samme feil skjer igjen så vil tro harddisken er ødelagt. Får også negativt svar når jeg testert harddisken ved oppstart, så er nok ikke håp :)

     

    Pcen er forresten 2.5 år gammel. Overoppheting er et stikkord som beskriver denne pcen :)

  8. Du har jo også HP sin egne diagnose verktøy...

    Trykk F2 knappen ved oppstart og kjør en Harddisk test.

    Hvis denne sier at harddisk er i orden kan du jo som de andre her sier sjekke den fysiske koblingen. Hvis du ikke er sikker på HVOR denne sitter kan du jo alltids lese denne service manualen for HP DV5 maskiner. Hvordan man finner harddisk står på side 62...

     

    Hvis ikke så tviler jeg på at det er så dyrt å få sjekket den hvis du spør der du handlet den... Hvor gammel er den? Har selv en DV5 maskin og den har akkurat blitt ett år gammel

     

     

    Takk for hjelpen! Åpnet dekselet, og så på harddisken. Så intakt ut, og kabelen var koblet til. Men samme feil skjer igjen så vil tro harddisken er ødelagt. Får også negativt svar når jeg testert harddisken ved oppstart, så er nok ikke håp :)

  9. Skal mye til å ikke se en hardisk. Ser ut som en metal videokassett.

     

    Men har du virkelig så dårlig datakunnskap, ville jeg spurt en venn som har peiling å se på det, eller lever inn PCen.

     

    Kjenner ikke noen som sitter inne med voldsomt med datakunnskap, og levere det inn blir uaktuelt da jeg ikke gidde å betale i massevis for å finne ut om harddisken funker eller ikke, så må nok kjøpe ny pc. Men takk for hjelpen :)

  10. Skal litt til å se på en harddisk om den er defekt eller ikke. Men siden den ikke kommer opp i bios engang, er nok disken død og må byttes ut.

     

    Ok, takk for svar :) Da må jeg gå til innkjøp av en ny mini PC, da det ikke er verdt å investere mer i den bærbare HPen. Verdens mest overopphetede pc!

     

    Ville nok sett om en kable har kommet løs på et eller annet vis før du investerer i en ny.

     

    Ok, men vet du hvor jeg finner info om hvor harddisken ligger inni pcen..? Vært innom HP sine hjemmesider, men fant lite info der.

  11. Har du turt å åpne pcen og sjekka at harddisken ikke har løsna fra kontakten? Sikker på at harddisk fungerer og ikke er defekt/død?

     

    Vet ikke hvor jeg finner harddisken inne i pcen, så det har jeg ikke turt å begi meg ut på enda :) Derfor jeg lurte på hvor harddisken kunne ligge, og hvordan jeg evt ser om den er defekt.

  12. Hei!

     

    Nå har det seg slik at pcen min ikke finner den interne harddisken.. Har prøvd å formatere den fra system recovery disken, men da komme der det bare opp en blå skjerm, hvor man kan bevege musen, men ingen andre kommandoer funker. Pcen er en bærbar HP dv5. Aner ikke hva jeg skal gjøre. Har sett i BIOS, men finner ikke harddisken der heller.

     

    Noen forslag til hva jeg skal gjøre? Nytter det for eksempel å prøve å boote fra en windows cd også installere windows på nytt, eller kan det være feil i Hardware som gjør at jeg enkelt og greit må ha ny pc? Hvor ligger i såfall harddisken inne i pcen, slik at jeg kan skru opp pcen, og se om jeg finner noe uregelmessigheter..?

  13. Jeg har lastet ned 3 sanger i DC++. Sangene ligger i "ferdige nedlastinger" mappa i DC++, men jeg finner dem ikke på pcen. De skal ligge i Downloads mappa men den er tom. Og jeg finner eller inge av dem når jeg søker gjennom pcen. Noen som har en løsning på dette utrolig irriterende problemet?? Har prøvd å google det, til ingen nytte...

  14. Hei!

     

    Jeg prøver å laste ned noen James Bond filmer, men når det laster ned står det bare "[T][Z] Laster ned "filnavn". Er første gang jeg bruker DC på lenge, men jeg har aldri opplevd dette tidligere.. Og jeg er ganske sikker på at det ikke skal være slik. Vet noen hvordan jeg fikser det?

     

    Jeg har lastet ned 2 sanger. De ligger i "ferdig nedlastet" mappa i DC, men jeg finner dem ikke på pcen. Har det noe med ovennevnt problem å gjøre eller...?

     

    Setter pris på raske svar!:)

  15. Det tar ikke en hel dag å sende ut resultater. Det vet både du og jeg. Hun trenger kun å sende ut 2 mailer, med flere mottakere. Hvis du skjønner tegninga.

     

    Det er vel strengt tatt ikke to emailer.. Skjønner hva du tenker "ja" mailer og "nei" mailer, men de som har fått plass har jo forskjellig reisedato, opphold (6, 9, 12 mnds) og sted de skal jobbe. Så alle må ha "skreddersydde" mailer liksom.

     

    Dette, til venstre, er Greg. Er det han som var på intervjuene?

     

    post-173063-1238801485_thumb.jpg

     

    Nei stemmer det. Sorry. My Bad!:) Mottok jo bare Nei mailen så tenkte ikke så langt hehe..

     

    Det var nok ikke Greg nei. Forstår ikke hvor jeg har fått det navnet fra. Det var vel David som var på intervjuet. Hvis det var det han het. Vet du hvem det er?

  16. Jeg fikk jobb i Food.

    starter 3.november.

     

     

    Til dere som skriver at dere syns at intervjuerne var teite, jeg har ikke den oppfatningen (og ikke fordi jeg fikk jobb)

    men jeg syns de var veldig hyggelig hele tiden og smilte og var veldig positive.

     

    beklager til dere som ikke fikk jobb!

     

    Gratulerer med jobb..

     

    Jeg for min del sier at David og hun dere Jen(i!?) virka veldig imøtekommende og greie, men hun derre siste virka litt mindre blid. Hun som jeg og tanglewoodD trodde var Megan. Husker ikke hva hun het.

     

    Det er jo litt for kødd vi sier det også da, for må bare få ut frustrasjonen. Kan ikke fatte hvordan jeg presterte å ikke få jobb .Latterlig. rett og slett

  17. Hmm. La meg se. TanglewoodD var av den oppfatningen at Megan var hun ene intervjueren. Men hun har heller ikke svart på den mailen jeg sendte henne idag, så det synes jeg er uprofesjonelt. Lurte bare på hvorfor jeg ikke kom med, så jeg vet hvilket område jeg må forbedre. Hva het han der fyren som var der på lørdagen da? Trodde det var Greg jeg. Husker ikke navnet hans. Han virka uansett som en kjernekar. Har du vært i Florida før siden du har såpass peiling? Kom du med??

    Megan er, så vidt jeg har forstått, hovedansvarlig for det som skjer via rekrutteringsselskapet. Hun finner kandidater som Disney senere tar ut til intervju. Hun har ingenting med intervjuene å gjøre, det er Disney. Ergo, de tre som intervjuet var fra Disney, og på presentasjonen kom det frem at ingen av de var hverken Greg eller Megan.

     

    At hun ikke har svart deg på mail er sikkert fordi hun har brukt hele dagen på å sende ut resultater. I tillegg er det ikke sikkert hun kan svare deg på hvorfor du ikke kom med, av den grunn at hun faktisk ikke har noe med intervjuet å gjøre.

     

    Det tar ikke en hel dag å sende ut resultater. Det vet både du og jeg. Hun trenger kun å sende ut 2 mailer, med flere mottakere. Hvis du skjønner tegninga. Og om hun ikke visste grunnen, så kunne hun svart at hun ikke visste og gitt e-mailen til en av intervjuerne eller noe sånt.

     

    Men kom nå på hva han fyren på intervjuet het. David var det vel?

  18. Hehe. ja føler det hjelper å snakke dritt om de, spess Megan. Men Greg er ikke en av dem tho. Han virket virkelig som en kjernekar. Haha ja det er liksom det. Hva faen er vi da gode for!? Ser ut som vi har tapt deluxe!

     

    ArmenMinAU: Det nytter ikke å sende søknad nå. De har allerede hatt intervjuer, så du må nok vente til oktober. Det til tross for ditt "brysegfjes" ;)

    Megan var da ikke på intervjuene, så hva har hun gjort deg? Og han karen som var der var ikke Greg på lørdagen hvertfall...

    '

    Hmm. La meg se. TanglewoodD var av den oppfatningen at Megan var hun ene intervjueren. Men hun har heller ikke svart på den mailen jeg sendte henne idag, så det synes jeg er uprofesjonelt. Lurte bare på hvorfor jeg ikke kom med, så jeg vet hvilket område jeg må forbedre. Hva het han der fyren som var der på lørdagen da? Trodde det var Greg jeg. Husker ikke navnet hans. Han virka uansett som en kjernekar. Har du vært i Florida før siden du har såpass peiling? Kom du med??

  19. Hehe. ja føler det hjelper å snakke dritt om de, spess Megan. Men Greg er ikke en av dem tho. Han virket virkelig som en kjernekar. Haha ja det er liksom det. Hva faen er vi da gode for!? Ser ut som vi har tapt deluxe!

     

    ArmenMinAU: Det nytter ikke å sende søknad nå. De har allerede hatt intervjuer, så du må nok vente til oktober. Det til tross for ditt "brysegfjes" ;)

  20. Ja da er vi tre.. Er jævli kjipt.. Jeg kan ikke annet enn å smile, pga jeg er så flau og skammer meg over meg selv. Er det mulig ass...

     

    Haha TanglewoodD. Så du har planlagt dette i flere dager du altså? Vi kan dra ens ærend til USA for å finne bilen til Megan, og totalvrake den! sounds good??:)

  21. Haha jeg likte heller ikke hun der franske dama. Hun var meget lite imøtekommende! Hvis Megan var den ene av intervjuerne (de andre Jeni og Greg) syns jeg hun også virka lite imøtekommende og sur.. Skulle med glede dengt både hun og hun derre franske. Men nå er det nå en gang sånn at man ikke slår jenter!:p

     

    Hahaha! nice one! Mitt balltre er ødelagt, så du blir nødt til og ta med ditt!:))

     

    Greg virker jo som en utrolig oppmerksom og medgjørlig sjef da!:)

     

    Vi skreiv ikke noe søknad... Ringte til et tlf.nr og ble bedt om å møte i Oslo 21/22 mars. Der var det intervjuer. Men man må sende inn en CV på engelsk da, før man ringer.

  22. Hahaha! Var Megan på intervjuene?? Skulle likt å dengt hun sjøl.. Jeg hadde han der Greg. Alle virker jo overfladiske, men er jo sånn amerikanere er. Men jeg syns Greg var en grei fyr. Tror derimot jeg fåkka opp under intervjuet, så derfor kom jeg ikke med.. Hadde en dårlig magefølelse denne uka, men trodde jeg hadde en fair sjanse hehe.

     

    Jeg fikk info, men glemte halvparten av tingene. Og såvidt jeg nådde fram til både presentasjonen og intervjuet. Er jo ikke akkurat lommekjent i Oslo så det var grunnen. Måtte også få nytt pass og rulleblad i posten, men har jo faen meg ikke fått noe av det enda, så hadde ikke sendt inn det heller.

     

    Du får si ifra hvis du skal prøve deg i oktober TanglewoodD!:p Når er det du skal i militæret btw?

×
×
  • Opprett ny...