Gå til innhold

Nor-MAL

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nor-MAL

  1. Alltid den samme regla når en guide foreslår produkter til PC bygging. Da kommer det 587 forskjellige "jeg ville heller kjøpt A istedet for C og B istedet for D".

     

    Dette er en helt grei og god guide for noen som vil bygge en gaming pc til 15k, vi trenger ikke 90420 andre forslag.

     

    Hvis guiden hadde vært litt bedre, så hadde det bare vært 128 forskjellige "jeg ville heller kjøpt A istedet for C og B istedet for D".

     

    Hvorfor kjøpe annen luftkjøler når den som er inkludert er bra i massevis. Hvorfor bruke nesten halvparten av budsjettet på skjermen?

    Hvorfor 1070 for en pc som koster 15k. Dette er faktisk veldig gode argumenter imot denne guiden som andre har kommet med allerede.

     

    De burde ha kommet med flere builds i denne guiden, eller alternativer! Også, hvorfor kjøpe norsk versjon av window 10, når du kan spare 50 kr på å kjøpe engelsk versjon? Du kan uansett skifte språket til norsk senere hvis du vil. Og kan man ikke engelsk, så er det ikke mange spill som kommer med norsk som faktisk trenger en pc som dette...

     

    Det er bedre å nevner forumet her også itillegg, i guiden; enn en guide som er dårligere enn linus tech tips, fra bare linus(sist gang jeg gadd å sjekke den kanalen, så kunne han nesten ingenting på egenhånd)!...

     

    Det er ikke en ille build, men guiden kunne vært bedre, den er alt for statisk.

     

    Den burde ramse opp fordeler og ulemper med forskjellige builds og valg angående pc bygging. Som feks overklokking, lyddemping, vannkjøling, ultrawide vs 16:9, singlemonitor vs multimonitor, eksternt lydkort eller ikke etc.

     

    Akkurat nå, så får du bare en liste, uten informasjon til engang montere pc'en!

     

    Skulle nesten tro at VG eide Tek.no nå! Hva er neste, en artikkel om grill trender? (Hvis du ikke skjønte det, jeg vet at de gjør)

     

    Tek.no er like mye IT relatert nå, som Sci-fi channel er med science fiction etter de skiftet navn til Syfy og begynte med å sende både wrestling og "reality shows" som ghost hunters etc!

     

    Hvordan har grill trender med tek.no å gjøre? Hvorfor kommer jeg til tek.no idag også?

  2.  

    8700k har gått del ned i pris i det siste så jeg hadde kanskje valgt den istedenfor. Men at AMD lover å holde seg til AM4 i et par år til er jo også supert.

    Ser i grunn ikke hvorfor dette skal ha så mye å si. Folk oppgraderer sjeldent prosessorene sine, grunnet at det er så lite forskjell fra den ene generasjonen til den andre. Klart, Intel er kanskje litt hissige med å skifte hver generasjon, men det påvirker i realiteten ytterst få. :)

     

     

    Vel, nå kan jo hovedkortet gå istykker. Plutselig sitter du der uten mulighet å få liv i pc'en igjen, fordi hovedkortet med samme sokkel som cpu'en du har, kan ikke lenger oppdrives nytt. Eller at cpu'en går istykker, men du finner ikke noen cpu som passer.

     

    Det er ikke lett å bare kjøpe den ene delen brukt heller, uten den andre. Og med intel, så trenger ikke pc'en å være stort eldre enn 2 år før du har problemer å finne erstatningsdeler...

     

    Fordi dette opplevde jeg nylig på jobben, men dette var en pc som var noe eldre enn 2 år. Endt resultat, cpu, og installert OS blir verdiløst, mer eller mindre, fordi det går ikke ann å oppdrive nytt hovedkort, utenom fra utlandet, overpriset på ebay... Det skal litt triksing til å få ett OEM nøkkel aktivert på ny cpu og hovedkort, og er egentlig ikke lov. Jeg kommer ikke til å gjøre det i dette tilfellet uansett, siden det er flere deler som er utdatert, som ram og ssd itillegg. Hvorfor skal dem bytte sokkel hele tiden?

     

    EDIT:

     

    Er det ikke feil i artikkelen. Windows 10 OEM kan vel bare brukes med den hw som registreres ved første gangs installasjon. Bytter man hovedkort vil man få problemer med å reaktivere lisensen. Da må man ha retail-versjonen som er et par hundrelapper dyrere.

     

    Er enig i deg angående det å få full lisens home istedenfor OEM home lisens.

     

    Men jeg hadde selv gått for OEM Pro lisens istedenfor full home! Men det er meg, de fleste greier seg fint med home, spesielt om den er full! :)

     

    Edit 2:

    Jeg personlig ville gått for engelsk full home? Du kan uansett skifte språk på den senere til norsk, og engelsk koster 50kr mindre?

  3. At folk er så fornøyde med battertiden, tyder på at det ikke trengs å forbedres :-). Få produsenter kan vise til slik en fornøyd kundemasse. Godt gjort.

     

    Vel, fra det jeg har fått med meg, så er folk med andre produkter, mer kritiske til sine eiendeler; enn folk som bruker Apple produkter er.

    Nå må jeg legge litt trykk på Apple produkter, og ikke bare de med telefoner fra Apple; fordi de som bare har bærbare produkter fra Apple (ekskludert laptop), klager oftere på produktene til Apple, har jeg opplevd.

     

    Det er også få om ingen andre fan groups som er like "harde" som Apple fans. Det er ikke få ganger jeg har møtt Apple fans som nekter at Apple har problemer, selv når dem faktisk har opplevd problemer jeg har tatt opp. De begynte veldig ofte å si at feilen var fikset, eller at "produktet" ble brukt feil. Men dette gjaldt tydeligvis ikke når samme situasjon skjedde det de argumenterte imot, i de fleste tilfellene.

     

    Dette tror jeg har ganske mye å si, for slike statestikker. Fordi hvis du har lest forum som er rettet mot Apple produkter, så er det veldig mye bortforklaringer eller beskyldninger, noe som igjen kan påvirke andres inntrykk. Dette er spesielt sant med de som har problemer med Apple produkter, at de spør om hjelp eller klager, bare for å bli svart med at de har gjort feil, bortforklaringer eller andre ting som jeg egentlig tror jeg aldri har sett noe annet sted, ihvertfall i såpass grad og frekvens. Jeg har kommet over dette fordi jeg har hjulpet folk med Apple produkter. Når noe skjer feil med ett Apple produkt, er det ofte veldig mye vanskeligere å fikse enn andre "økosystemer", i min erfaring (ofte fordi det tar mye lenger tid å finne ett ordentlig svar). Litt offtopic, ofte kan jeg ikke hjelpe dem, på grunn av kunstige begrensninger innført av Apple. Dette er faktisk ikke ett ukjent problemstilling heller når det gjelder Apple, noe som faktisk er ganske unikt til bare Apple når det gjelder IT...

     

    Med andre ord, folk med Apple produkter klager ikke like mye som andre forbrukere(uavhengig av problemer eller ikke), i gjennomsnitt. Dette har i noen tilfeller også med at Apple koster mye mer; det er noen som tror produkter er bedre fordi det er dyrt/dyrere enn andre, noe som jeg har opplevd i andre produktsegmenter også (og de er en av de verste å argumentere med også, uansett produkt)...

    • Liker 3
  4. At Microsoft helt sikkert jobber med Hololens 2 har dere imidlertid ikke fått med dere Tek? Bare som et eksempel på et interessant produkt som faktisk er bekreftet i samme kategori.

     

    Riktig nok ikke et VR sett, men det er interessant at dere blåser opp Applerykter med så store ord lenge før noe som helst egentlig er klart, slik at dere kan fortsette å hause opp dette gjennom hele ryktestadiet frem til noe eventuelt blir bekreftet, før dere følger opp med en nedtelling til produktet slippes og gjerne gjør alt dere kan for å få til en test.

     

    Det er få andre enn Apple som før samme oppfølging.

     

    Tror visse Apple fans og muligens redaksjonen i Tek.no må se dette klippet, at Apple er ikke så sykt bra som de tror det er eller Apple selv sier :p (Gå til 8m28s for en oppsummering over feil på flere produkter de har)

     

     

    Tek.no har gått nedover i det siste, som muligens har med at VG har tatt over.

    Nå er tek.no bare itavisen2?...

    • Liker 1
  5. Vel, så det er ikke for en mobil eller pc?

     

    Så det er altså en "konsoll" kanskje?

     

    La oss ikke glemme sist gang de prøvde seg på konsoll! :p

     

    Hvis de skal lansere dette før 2020, så kan jeg ikke tenke meg at de sikter til noen andre enn proff markedet. Det er snakk om pris langt over 30k, om ikke allerede over 50k eller 100k NOK (spesielt fordi Apple tar seg overgodt betalt for ting også). Det å drive 2x 8k skjermer (tror heller at det er 2x 4k display, men at noen har blingset) i over 90 fps, så er det enten snakk om helt vilt med gpu kraft, eller veldig simpel grafikk. Hvilken foundry har dem funnet hvis dem ikke bruker enten AMD eller Nvidia, og 5nm produksjonsprosess?

     

     

    Tror mye av denne informasjonen er vrøvl, men det er godt mulig at dem utvikler eller prøver å utvikle ett VR produkt, men sterkt mulig ikke ett produkt som det er ment å spille spill på, men noe for arkitekter og andre designere.

  6.  

    Apple har enda tilgode å vide at de kan utvikle og lage noe EGET i mine øyne.

    Skal ikke si meg så uenig som du kanskje tror her, men du må nok innrømme at MacOS kvalifiserer her ;) Det er ikke barnemat å oppnå suksess med et egetutviklet OS.

     

     

    Hva mener du med eget utviklet OS? Tenker du på OS 9, fordi det er det eneste de har laget fra scratch, og det var ikke spesielt bra!

     

    Hvis du tenker på OSX/macOS, så er dette bygd på så og si UNIX(Mach/BSD/FreeBDS/Solaris etc), altså arbeid fra mennesker andre steder enn apple; selv når du includerer selskapet NeXT sammen Apple.

     

    Det er langt ifra hva man kalle ett egentutviklet OS fra Apple. Blir nesten på samme måte som å si at Ubuntu har egenutviklet deres OS; når Ubuntu er basert på Linux. De har kjøpt mesteparten/mye av OSX fra andre aktører...

    • Liker 3
  7.  

     

     

    Men nå gikk han ikke tom for strøm, han hadde to prosent igjen. Så om du fyller opp din bensintank på 50 liter og du senere har f.eks. fem prosent igjen, så er det 2,5 liter. Om din bil bruker 0,7 liter på mila, så betyr det at du har ca. 35 km igjen. Er det ikke da rimelig at du skal kunne kjøre de ekstra 35 kilometerne samtidig som 12V batteriet fortsatt lades via dynamo?

     

     

     

     

    Det kan ikke sammenlignes, det er to helt forskjellige systemer. Batteriet hadde masse spenning igjen det, men bilens SW stengte ned for å sikre folk og utstyr. Anbefaler deg å få inn litt mer kunnskap ang batterier og BMS, så slipper du å komme med slike pinligheter.  

     

     

    Jeg er klar over det, men dette viser hvor dårlig elbiler er. Det kan ikke en gang bruke opp all energien før ting blir ødelagt. Hvilke andre svakheter er det man må være klar over før allmennheten kjøper elbil? Ikke bruke langlysene mer enn ti minutter av gangen, kun rolig countrymusikk for at høyttalerne ikke skal slite ut batteriet, ikke kjøre i regn og vind fordi dynamoen ryker?

     

    Jo mer jeg får høre om elbiler jo mindre frister det å bytte ut dieselbilen.

     

     

    Ta å kjør dieselbilen til den er HELT tom da! Jeg utfordrer deg på utsagnet ditt, spesielt på dette "Det kan ikke en gang bruke opp all energien før ting blir ødelagt". Gjør dette på dieselbilen din, da diesel er en form for energi.

     

    Se hvor bra dieselbilen din fungerer etter den er kjørt helt tom for diesel (energi)! Reparasjonen koster ganske sikkert mer enn hva bilen er verdt å reparere for!

  8. Her er det mange som ikke vet hvordan batterier fungerer.

     

    Hvis det hadde stått 5% eller mer igjen, så hadde jeg reagert, men at den stopper på 2%, så er det faktisk veldig godt estimat.

     

    Det er mange felt man operer med 5% feilmargin, noe denne helt klart faller innenfor.

     

    Det er faktisk veldig ugunstig å lade ut ett li-ion batteri under 10-20% ofte (varierer avhengig av hvilket li-ion batteri det er. Tesla har nevnt 20% her), da man ender opp med lavere kapasitet mye fortere på batteriet.

     

    Det er faktisk veldig vanskelig å måle hvor mye kapasitet det er igjen på ett batteri, om ikke umulig. Det brukes som regel statestikk, for å beregne hvor mye det er igjen, og denne personen har tynt batteriet mer enn gjennomsnittet! Noe som er antageligvis er faktum siden han har brukt bilen som taxi; så det er derfor at bilen viste 2%, fordi det normalt ville det vært 2% igjen hos andre brukere. Det står at man ikke skal bruke bilen under 5% i bruksanvisningen, så han har ikke noe å skylde på!

     

    De som kommer med eksempler på fossilbiler som kan kjøres til den er under den første/andre røde streken, dere strekker dere altfor langt for å prøve å "vinne"... Å hvis dette var på dieselbil(er), så har dere tapt "slaget" veldig hardt!

     

    Da blir følgende setning også gjeldene til de som mener elbilen fremdeles skulle kunne kjøres når det fremdeles var spenning på batteriet; det er en grunn til at det er lagt til ekstra sikkerhetsmargin på drivstoffmåleren på diesel biler, da du ikke skal kjøre dem tomme, fordi da blir det dyrt!

     

    Edit: Beklager; første setning er feil, det var ikke mange som ikke viste hvordan batterier fungerer her, det var bare noen få eller en.

  9. Jeg har ikke spesielt gambling tendenser, men jeg har muligens noe som er verre i dette tilfellet. Jeg har samlemani, spesielt hvis jeg har begynt på noe (jeg kan unngå det helt om jeg aldri begynner, ganske lett).

     

    Det er bare å se på Dota 2 kolleksjonen min...

     

     

    Jeg kan selge mye, men da kan jeg bare bruke det på andre ting på steam plattformen; men gavekort er ikke en av dem...

     

    Det er helt klart at Dota 2/Valve har brukt sleipe teknikker når det gjelder kistene; som feks å hinte at "nå var du nær å få ett veldig sjeldent objekt ved at den snurrer helt til slutten", noe som aldri var sant i realiteten...

     

    Jeg har kanskje hatt "flaks" av og til, men tror det heller det er ett sinnsykt sleipt algoritme som de har lagt til for at folk ikke skal slutte å gamble...

     

    Jeg har sluttet med de kistene nå mer eller mindre heldigvis

     

    Det er ganske stor forskjell mellom å kunne kjøpe kosmetiske objekter direkte, mot loot bokser eller andre mekanismer som koster penger som så og si fungerer som gambling, og bruker samme triks fra industrien der; noe jeg mener sistnevnte burde ha 18 års grense, sammen med at det er straffbart å gi eller selge til individer under den alder, samme som det er med alkohol.

     

    Da skal jeg love dere at det blir fort slutt på lootbokser! Problemet er at dette ikke kommer til å skje før om ett eller flere tiår, til vi får politikere etc som faktisk har "gamet" eller er "gamere"...

  10. Som andre nevner, det å laste ned filmer ulovlig, gir ett mye bedre tilbud og resultat som regel. De kommer ikke til å få bukt på mye av ulovlig nedlasting av filmer når det er så mange begrensinger på lovlig løsning i forhold til gratis.

     

    -Regelverket på mediarettigheter etc må strømlinjeformes bedre. Kanskje ved at man har en egen lisens som gjelder streaming, som går utenom fysisk mediarettigheter i alle land. Det er jo helt på trynet at streaming selskaper må forhandle med masse forskjellige selskaper som ikke er produksjonselskapet som egentlig eier en medie. Det er jo også helt på trynet at andre selskaper sitter på rettighetene på tekstingen på ett språk, selv når andre har laget en teksting helt utenom den "orginale"... Også har jo vi extended cuts, directors edition etc, som vi ikke kan velge imellom, ofte?

     

    -At man er låst til app/program som streamingselskapet har laget. Det burde være mulig å la andre programmer håndtere streaming, bibliotek etc, uten å miste drm kontroll? Dette er en mye bedre løsning om man har flere streaming tjenester også. Jeg savner mulighet å ha tekst på språk som ikke er engelsk og norsk, da jeg har noen ganger besøk av individer som ikke skjønner stort av noen av de språkene...

     

    -Begrenset og forsinket innehold. Det at det mangler flere sesonger på en serie, er egentlig uakseptabelt; jeg kan skjønne siste sesong, men ikke mer enn 1 sesong. Jeg skjønner dette har med at de koster mindre, men da må de ihvertfall følge opp med nye sesonger kjappere, som feks en ny per måned. Filmer er jo ofte forsinket alt for lenge.

     

    Det jeg har skrevet er mine egne meninger, og forslag som kanskje ikke er helt gjennomtenkte, men nå ser det ut til at mediabransjen innen TV/Film ikke greier å tenke ut noe som helst. De må få vekk det gamle røkkelet av ett system, det fungerer helt klart ikke optimalt i forhold til idag. Vi er ikke på 80 tallet nå!

    • Liker 4
  11.  

     

    Hvorfor skal jeg være glad for å miste arbeid når Microsoft rebooter pcen min uten å gi meg muligheten til å lagre arbeidet mitt? Vi snakker om at jeg forlater pcen på tirsdag kveld og når jeg setter meg for å bruke den onsdag kveld så er det for sent. Arbeidet mitt er borte. Hvis du synes det er bra oppførsel fra Microsoft sin side er du bare idiot!

     

     

    Da må du nesten legge til rette for at maskinen skal gjøre en omstart utenfor aktivitetsområdet ditt. Det regner jeg med ikke bør være noe problem uansett hvilken type arbeid du driver med. Jeg synes ikke det er bra at maskinen starter om uten at du får beholde arbeidet ditt, men det høres til syvende og sist ut som din egen feil dersom du ikke gjorde noe som helst selv for å sikre at ting ikke skulle gå tapt. Skal du skylde på Windows bør du gi deg selv en dask i samme slengen.

     

    Samtidig er det er nok langt i fra jeg som er idioten her. Her er det du som fullstendig mangler forståelse for hvorfor denne avgjørelsen ble gjort, og folk flest har bare dem selv å takke for at oppdateringer må tvinges på dem for at vi ikke skal ende opp med flere nye virusskandaler og enorme botnet. Nå slakker nok Microsoft litt på oppdateringspolicyen, men det er ingen tvil om at påtvungne oppdateringer nærmest har en vaksineeffekt på maskinene som det gjelder, særlig med tanke på at et oppdatert system er det viktigste forebyggende tiltaket mot mange virus og sikkerhetshull.

     

    Greit nok at du sitter i din egen boble og banner over Windows, men det er tydelig at du ikke helt har fått med deg helheten i situasjonen og hvorfor ting er om de er.

     

     

    Uten at jeg vet om det om det finnes eller ikke, men at alle programmer som kan lagre, får ett samme rammeverk for å lagre når OS sender beskjed at den trenger å reboote. Hvis det finnes, så er det ikke i nærheten nok programmer som støtter det, men uansett noe som skulle vært på plass for mange år siden...

     

    Da slipper man dette problemet med mistet arbeid ihvertfall, og sikkerheten blir bedre generelt, enn at vi nå kanskje ender opp med mindre effektiv beskyttelse mot botmaskiner oppstår etc, fordi de enten lempes på "aggresiv" oppdatering eller at folk unngår windows 10 på grunn av oppdateringene er så "aggressive" :/

     

    Men når pc'en finner på å ville reboote, kunne ha blitt gjort litt bedre kanskje?

    Vet at du kan definere tidsområdet, men dette kunne man gjort med simpel logistikk :p

     

    Edit: Beklager for mange poster. Jeg surret litt...

  12.  

    ...

    Slutt å klage og vær glad for at operativsystemet som du kjører vedlikeholdes.

    Hvorfor skal jeg være glad for å miste arbeid når Microsoft rebooter pcen min uten å gi meg muligheten til å lagre arbeidet mitt? Vi snakker om at jeg forlater pcen på tirsdag kveld og når jeg setter meg for å bruke den onsdag kveld så er det for sent. Arbeidet mitt er borte. Hvis du synes det er bra oppførsel fra Microsoft sin side er du bare idiot!

     

     

    Hvis du ikke greier å lagre arbeidet ditt mellom tirsdag og onsdag kveld, så sier det VELDIG MYE om hvor dårlig du er til å jobbe på datamaskin! Du kan altså ikke tenke deg andre scenarioer hvor du mister arbeid på i den veldig lange tiden, som feks strømbrudd, "vaskehjelp", barn etc? Skjerp deg! Dette kan du ikke klage på! Hvis tilfellet var at du akkurat har begynt på noe, ikke har lagret på 30 min men må plutselig og hurtig på do, og den restarter mens du gjør ditt fornødne, så har du kanskje sympati her, men ikke for det du beskriver... Hvor vanskelig er det å lagre, gi det ett navn, så bruke CTRL+S av og til?

     

    Har mine tvil at du er spesielt gammel, fordi før, så kræsjet datamaskiner på egenhånd veldig ofte! Du hadde litt flaks hvis den greide å stå på i over 3 dager eller noe uten å kræsje ved normalt bruk.

     

    Edit: Fant noe relevant i artikkelen https://www.tek.no/artikler/na-skal-intel-ha-fikset-de-odelagte-spectre-oppdateringene-sine/430070

    "Samtidig kommer Intel med en kraftfull oppfordring til brukere om å holde systemene sine oppdatert. Ifølge selskapet finnes det forskning som indikerer at det ofte går lang tid fra oppdateringer blir tilgjengelige til de faktisk implementeres av brukerne."

  13. Litt av problemet her er jo også at en stor andel av brukerne er inkompetente idioter som aldri installerer oppdateringer dersom det lar seg gjøre, og som skylder på Microsoft når noe først går galt selv om det eksisterer en oppdatering som tar hånd om problemet. Folk er rett og slett for dumme til at Microsoft kan la folk få bestemme selv, også dem som tror at de vet nok om Windows til at de tror at de kan slippe unna uten å oppdatere (det er særlig disse tullingene som ikke bør få velge selv).

     

    Folk kan klage over en aggressiv oppdatreringspraksis så mye de vil, men fra en utviklers perspektiv, som er definitivt mer rasjonelt en dem som syter og klager over oppdateringer, er dette nødvendig for å forhindre botnet- og skadevarehelvete som oppstår i ethvert system når vedlikehold utsettes og sikkerhetshull aktivt utnyttes.

     

    At Microsoft tvinger dem på folk så fort de kan er rett og slett bare en konsekvens av at for mange undervurderer viktigheten av å ha et oppdatert system, og at mange brukere ikke forstår hvor sårbare utdaterte systemer kan være i dag. Windows 10 er et rimelig sikkert operativsystem så lenge det holdes oppdatert, og oppdateringsprosessen er for det meste rask og problemfri dersom man oppdaterer regelmessig. 

     

    Slutt å klage og vær glad for at operativsystemet som du kjører vedlikeholdes. 

     

    Jeg er faktisk enig i det du sier. Datamaskinen jeg bruker her, er på så og si 24/7, har også hatt windows 10 siden det kom.

     

    Jeg tror jeg bare har opplevd 3 ganger at den har vært litt for aggresiv om en reboot, men har ikke mistet noe data eller lignende. Er bare litt småirriterende. Etter den 3dje gangen, så skiftet jeg hvordan den skulle reboote, så jeg kan restarte den når jeg vil. Den er akkurat passe nå, slik at jeg faktisk restarter den når det passer innen rimelig tid.

     

    Men ja, folk generelt er alt for slappe med sikkerhet. De tror ofte å på det ikke kan "ramme" dem mentalitet :p

     

    De som driver å fikser pc'er med problemer, noe jeg ofte gjør, både privat og på jobb, vi ser dette som mer positivt enn negativt. At folk ikke greier å lagre arbeid med mellom 5-15 min mellomrom sier litt om deres professionalitet og kunnskap om data, selv om jeg er helt elendig på backup selv :p

     

    Start å jobb i programmer som krever mye ressurser, som feks 3D programmer etc, som til tide og utide kan kræsje, så skal jeg love deg at folk hadde lært å lagre ordentlig og ofte (tidvis og i flere kopier "JobbnavnKanskjeDato-11_02.ext")) :p

  14. noen som vet pris på denne ved lansering?

     

    Uten å kunne svare deg direkte, så vil den legges ut i flere utgaver, en full pakke og en oppgraderingspakke. Oppgraderingspakken er til folk som har nåværende Vive, eller ihvertfall har lystårnene og koblingsboksen fra før; dog dette var ikke ideelt vistnok, men fra det lille jeg har hørt, så er ikke de nye lystårnene bedre enn at de dekker mye lenger lengde enn 5 meter, som de første gjør. Det er vel ikke mange som har større enn 5x5 rom nå til slik spillbruk? :p

     

    Jeg tror det vil være mellom 7-12k NOK, gjetter ca 9k for full pakke (dog kanskje ikke med de nye knokekontrollerene http://vrvision.ca/wp-content/uploads/2017/07/vive_controllers_palm_pototypes_2.jpg).Jeg har Vive, og i min mening, så er ikke spillene klare enda. Til etter sommeren, tror jeg dette blir bedre, ihvertfall håper det :) Det er galskap hvis det ikke er bedre til julen 2018!

     

    Ikke at jeg har prøvd alle VR spillene, men veldig mange av dem er nesten tech demoer, enten at de er simplistiske, eller veldig korte. Det spillet jeg har prøvd til nå som har vært mest full spillverdig, er den gratis addon til Payday 2; fungerer faktisk veldig godt selv om den er Beta. Jeg har ikke prøvd Fallout 4 VR, siden jeg betaler ikke fulle $60 USD for ett spill jeg allerede har med alle DLC; spesielt også fordi de ikke har gjort en god jobb i det hele tatt. De sa at de hadde gjort en full jobb med å lage spillet helt på nytt, så var det bare ca 60 mb med nye datafiler i forhold til det gamle spillet! Spillet var uspillbart for antageligvis 90%, siden de hadde ikke engang giddet å gjøre brukertest før lansering. Folk har fundert at de ikke hadde problemer selv, siden oppløsningen i brillene ble bestemt utifra oppløsningen du har på skrivebordet, så de som ikke hadde 4k skjerm, hadde oppløsning som de flere klassifiserte som dårligere enn 640x480px! Jeg venter til prisen går ned og til kanskje mod support kommer. Bethesda suger på UI, det som redder dem, er at de har mod support (noe de holdt tilbake til etter all DLC var ute forresten, på fallout 4 vanilla...). Bethesda har blitt for grådige spør du meg. Vet ikke spesielt mye om Doom VR nå.

  15.  

    Ikke bare er TV'en sinnsykt ustabil i "smart-funksjonene", men selv etter så lang tid, så greier den likevel å kræsje, bildet hakker på Netflix, Netflix starter ikke etc. Jeg har ikke få ganger vært nødt til å trekke i kontakten

     

    Er nok ikke bare Philips som har slike problemer som dette. Samme med flere forskjellige Samsung TV'r jeg har brukt. Og dem er forsåvidt kjent for å ha veldig bra smart funksjonalitet. 

     

     

    Har du måttet trekke kontakten 5 ganger samme dag, innen kort tid (snakker om iløpet av 1.5t ca, det var muligens flere ganger jeg nappet kontakten, siden jeg begynte å vente med å plugge den inn igjen mer mellom hver gang; til jeg ga opp tv'en den dagen).

     

    Hadde vært greit å høre at andre har slike problemer, og ikke bare er Philips som har slike problemer? Nå er det forsåvidt greit, men det tok jo år da, og det er ikke helt akseptablelt enda. 3/4 ganger når jeg ser på 4k streaming, så vil den etter ca 35-50 min begynne å hakke i bildet meget ofte. Noen ganger så får jeg en rar "tapet" på skjermen, da den kræsjer. Jeg tror jeg kanskje må ta en helt nullstilling av tv'en igjen etter update. Flere har sagt at det har hjulpet, selv om jeg har gjort det to ganger allerede, uten at det hjalp særlig? Jeg har begynt å dokumentere litt når den kræsjer, slik at jeg har litt å fremvise hvis jeg ender opp med å returnere den.

     

    En av de største grunnene til at jeg kjøpte den, var at de sa at den skulle sende multikanal lyd gjennom optisk, selv når det var Netflix. Noe som vistnok ikke skjer selv gjennom hdmi ifølge andre brukere?

  16.  

    Eg skjønner kva du meiner. Men det er hans jobb å håndtere kunder. Så ja, h*n må tåle det. Hva skal ein gjøre, akseptere å bli tvunget til å betale 1300kr ekstra? Ringe til sjefene i USA?

    Om det er snakk om 16gb iphone 6 - 1700kr for reparasjon? Det er ikkje langt unna nypris på ein slik telefon!

     

    Her må det også litt fornuft til. Om hele telefonen er bøyd og deformert, så er det logisk at de må fiksast for å få batteriet på plass. Er det feilmelding om "dårlig fokus på skjermen".... who cares? Har ingenting med bat. å gjøre!

     

    Du kan ikke bare kjefte deg til alt i livet. Hvis det finnes regler for hva de gjør og ikke gjør, så må du bare akseptere det ja. Og så kan du da ta det med i vurdering når du kjøper neste telefon, men det er en annen sak. 

     

    Det stod ikke "dårlig fokus på skjermen" og det kan faktisk være slik som UrgeLol eksempelvis sier at skjerm er byttet. Alle som bytter skjerm på iPhone utenom Apple bytter til dårligere 3.part skjermer. Og det er godt mulig at det er noe lovgreier involvert med at hvis Apple tar det inn for service og leverer tilbake er de ansvarlig for resultatet, som da inkluderer et 3. parts panel satt inn av bruker. Det vil ikke Apple ta ansvar for. Og så har de satt reglene som de er.

     

     

    Og nei, ingen i support har som jobb å bli kjeftet på av urimelige kunder. Det er en grunn til at veldig mange nå tar opp disse samtalene.

     

     

    Det jeg synes er ille er det med den saken over der en iPhone 6 var noe bøyd som faktisk er en konstruksjonsfeil fra Apples side. Da bør de faktisk ta ansvar, siden det ikke er brukers feil at telefonen er litt bøyd. Apple mener jo selv at det ikke er et problem, men de synes visstnok det er et problem når de skal ha den på service..

     

    Men igjen det finnes mange bedre måter å snakke med support på. Det er mennesker det og, og jeg kan love at de fleste ikke liker jobben sin så godt, veldig mye pga kundene som ringer inn. Og det kan faktisk være ting som du ikke er klar over som fører til noe. er da beste løsning virkelig å bare begynne å kjefte løs? Du ville ikke gjort det om du faktisk møtte denne personen, så hvorfor over  telefon? Det er jo ikke logisk at folk kjefter mye mer over telefon enn person til person. 

     

     

    Jeg pleier som regel å være hyggelig, kommer som regel mye lenger kanskje 99% av gangene når man snakker med support/service avdelinger, vel ihvertfall i min erfaring. Jeg har fått mer support/service enn det jeg spurte om, flere ganger. Det hjelper også å være ærlig, selv når det var min egen feil, noe som har overrasket meg :)

     

    Det er bare en gang jeg husker nå, at jeg ble litt ubehagelig. Da var det riktignok salgsavdelingen vistnok, men det var en svenske som var i overkanten frekk, når jeg kjøpte en telefon. Problemstillingen, var at produktet på nettsiden deres, til og med spesifisert i orderlinjen også tror jeg, at totalprisen var ett nevnt beløp; noe jeg fant ut ikke kunne stemme, fordi beløpet jeg betalte, og månedsprisen med binding, ville langt overstige nevnt beløp.

     

    Hun bekreftet at hun så dette selv, men er ikke sikker om hun egentlig skjønte hva det betydde. Hun bare nektet, bortforklarte, skyldte på meg (dette tror jeg var når totalprisen nettopp hadde kommet, eller mindre enn ett år før). Da gikk tålmodigheten min tom etter en god stund, og jeg begynte å bruke samme tone tilbake. Det endte med at hun bare la på, etter å sagt "siste ord"...

     

    Jeg ble litt sjokka, kanskje litt forvirret, siden det var litt surrealistisk. Ringte tilbake ikke lenge etterpå, da fikk jeg en annen på telefonen, ikke noe problem, det var feil på deres sin side, og fikk penger innbetalt på konto som dekket mellomlegget, og en beklagelse fra lederen, uten at jeg klagde spesielt på forrige personen. Tror jeg bare sa at hun nektet for at totalpris var en ting, og at hun bare la på, og det var veldig rart. Tror de andre på kontoret fikk med seg samtalen hun førte for å si det slik eller lignende ;P

     

    TL;DR

    Jeg er som regel hyggelig når jeg ringer support/service, utenom en gang kanskje? :)

  17.  

     

    Gurimalla, det høres ut som noen som prøver å sno seg unna her, altså!

     

    Gjenstår å se hva som skjer, men hvis dette tar lang tid, eventuelt du blir tvunget til å betale ekstra og/eller dere mister de forhåndsbetalte 399, så er det veldig stygt av dem å gjøre!

     

    Hvis de nekter å sende telefonen tilbake og tilbakebetale de 399, om dere foreslår dette; så kan du be dem rykke å reise fra en her ihvertfall :p

     

    Jeg hadde blitt fly forbannet, kanskje tilogmed voldelig! :p

     

     

    Det er ikke folkene i support som setter policyene. De har regler, sikkert fra Apple USA om hva de kan gjøre og ikke. Hvis reglene sier at om den meldingen kommer opp ved diagnose så må også skjerm byttes om de skal få bytte batteri, hva hjelper deg å bli forbannet på stakkaren som sitter i support som bare gjør jobben sin?

     

     

    Vel, slik saken virker til å fremstå, så virker det nesten som utpressing dette her. Det er det jeg reagerer på. Hvis de returnerer telefonen uten at det koster noe eller lignende, så har jeg ikke lenger problemer, annet at grunnen til at de må skifte skjerm virker litt søkt (hvis det er originalskjermen).

     

    Det er ikke bare her at jeg har lest at Apple skylder på kunder, sett andre skrive om det andre steder (andre land også), og det har vært noen artikler hvor det ble tilbakevist anklagene til Apple og lignende.

     

    Jeg skulle ha forklart litt mer angående den siste setningen, mente det ikke som at jeg skulle ty til fysisk vold over noen, er bare litt fyldig språk som desverre er min sære humor av og til :)

     

    Var litt trøtt da jeg skrev det, samme som nå, derfor jeg har redigert posten :)

  18. Min kones iPhone 6S ER kjøpt på apple.no så hun fikk innvilget batteribytte den 6. januar. Når telefonen endelig ble mottatt og sjekket av Apple 23. januar (skulle ta 10 dager totalt), fikk vi tilbud om å betale ytterligere 1250 kroner (hadde betalt 399 kroner på forhånd) eller avslutte service.

     

    Grunnen til dette var at "Image quality out of focus" på LCD. Om vi valgte å ikke bytte LCD fikk vi heller ikke byttet batteriet, dette sa en representant hos Apple Norge. Har enda ikke mottatt telefonen i retur så gjenstår å se hva dette handler om, men den var i orden når vi sendte den inn med unntak av noe nedsatt batterikapasitet.

     

    Gurimalla, det høres ut som noen som prøver å sno seg unna her, altså!

     

    Gjenstår å se hva som skjer, men hvis dette tar lang tid, eventuelt du blir tvunget til å betale ekstra og/eller dere mister de forhåndsbetalte 399, så er det veldig stygt av dem å gjøre!

     

    Hvis de nekter å sende telefonen tilbake og tilbakebetale de 399, om dere foreslår dette; så kan du be dem rykke å reise fra en her ihvertfall :p

     

    Jeg hadde blitt fly forbannet, kanskje tilogmed voldelig! :p

     

  19.  

    Jeg anbefaler folk å holde seg langt unna Philips! Jeg har en TV som er ca 2.5 år, som vant EISA prisen for beste produkt/beste tv kjøp 2015-2016.

     

    Ikke bare er TV'en sinnsykt ustabil i "smart-funksjonene", men selv etter så lang tid, så greier den likevel å kræsje, bildet hakker på Netflix, Netflix starter ikke etc. Jeg har ikke få ganger vært nødt til å trekke i kontakten, faktisk flere ganger samme dag. Den greier faktisk å greie å kræsje når jeg ser på vanlig TV, gjennom ekstern dekoder, uten at jeg har gjort noe som helst med tv'en eller kontrolleren.

     

    Jeg hater også "touch-padden" som er på fjernkontrollen, da den ofte lever sitt eget liv;slik at når jeg vil bruke vanlig piltast/navigering, som faktisk er på samme sted som "touch-padden", er det ikke få ganger jeg får langt ifra ønsket resultat!

     

    Tv'en generelt har blitt litt bedre nå (først i ~november 2017?), men oppdateringer kommer ikke ofte.

     

    Også er det rimelig kjent at forum sidene deres er rimelig ubrukelige, på grunn av maktgale moderatorere der. Kommer du med noe som helst kritikk, selv om det er konstruktivt og pent språk; ban og sletting av poster/tråd! Ja, så når det gjelder forslag til sagt selskap, som feks om jeg vil foreslå at dem legger inn mulighet å slå av "touch-pad" funsjonen helt, så kommer man ikke særlig langt, fra det jeg har lest andre har beskrevet, av lignende ting de har prøvd...

     

    Hvis de ikke greier å fikse dette til sommeren, så sender jeg TV'en tilbake, på grunn av uferdig/defekt produkt. En av grunnene til at jeg kjøpte denne tv'en, var at de reklamerte at de sendte flerkanalslyd over optisk fra Netflix streming; noe den ikke gjorde og fremdeles ikke gjør, på grunn av manglende støtte i Android. Noe som kanskje vil hjelpe meg å få tilbake pengene...

     

    Jeg mistenker at enten så er cpu'en for lite kraftig til 4k, ellers er kjøleløsningen helt på trynet; og tv'en har massevis av fritt rom, den er ikke bokset inn etc...

    Eg trur eg har den same TVen, og dei same erfaringane. Problema har eg løyst med å bruke Apple TV i stadenfor dei innebygde smartfunksjonane. I tillegg så brukar eg heimekinoanlegg med HDMI-inngangar som alle HDMI-boksar er tilkopla til, og som har ein utgang til TV. Universalfjernkontrollen som følgde med forsterkaren blir brukt til å slå på/av TV, så fjernkontrollen til TV blir skjeldant brukt. No gjer ikkje TVen min anna enn å vise bilete frå ein HDMI-inngang. Dei innebygde funksjonane i TVen er rett og slett heilt udugelege, men biletet er godt.

     

     

    Min TV er Philips 65PUS7600. Det er fryktelig dumt at Philips sitter på ambilight alene, siden det er kanskje den største grunnen til at jeg gikk for denne tv'en. Android er alt for prematurt for smart tv'er kanskje, uten at jeg vet hvordan det egentlig ligger. Det er mulig at Philips er helt håpeløs på software ene og alene :p

     

    Funderer litt på om Philips ikke hadde gått mye dårligere om de ikke hadde sittet på ambilight alene (vet at man kan gjøre dette på andre tv'er med egne ettermonterte løsninger)?

     

    Jeg hadde gått for en HTPC antageligvis, om det ikke var for at tv'en tuller selv når den bare har hdmi input. Jeg forventer at TV'en skal levere det de har lovet også (noe som er fryktelig irriterende angående multikanal lyden som ikke fungerer)

     

    Om man bare kunne fått TV'er billigere om de kom uten "smart-funksjone etc" xD

    Du får ikke akkurat billige 60"+ skjermer som ikke er TV'er?...

     

    Hvis du har samme tv'en, fikk du multikanal lyd ut av Netflix Appen på TV'en?

  20. Jeg anbefaler folk å holde seg langt unna Philips! Jeg har en TV som er ca 2.5 år, som vant EISA prisen for beste produkt/beste tv kjøp 2015-2016.

     

    Ikke bare er TV'en sinnsykt ustabil i "smart-funksjonene", men selv etter så lang tid, så greier den likevel å kræsje, bildet hakker på Netflix, Netflix starter ikke etc. Jeg har ikke få ganger vært nødt til å trekke i kontakten, faktisk flere ganger samme dag. Den greier faktisk å greie å kræsje når jeg ser på vanlig TV, gjennom ekstern dekoder, uten at jeg har gjort noe som helst med tv'en eller kontrolleren.

     

    Jeg hater også "touch-padden" som er på fjernkontrollen, da den ofte lever sitt eget liv;slik at når jeg vil bruke vanlig piltast/navigering, som faktisk er på samme sted som "touch-padden", er det ikke få ganger jeg får langt ifra ønsket resultat!

     

    Tv'en generelt har blitt litt bedre nå (først i ~november 2017?), men oppdateringer kommer ikke ofte.

     

    Også er det rimelig kjent at forum sidene deres er rimelig ubrukelige, på grunn av maktgale moderatorere der. Kommer du med noe som helst kritikk, selv om det er konstruktivt og pent språk; ban og sletting av poster/tråd! Ja, så når det gjelder forslag til sagt selskap, som feks om jeg vil foreslå at dem legger inn mulighet å slå av "touch-pad" funsjonen helt, så kommer man ikke særlig langt, fra det jeg har lest andre har beskrevet, av lignende ting de har prøvd...

     

    Hvis de ikke greier å fikse dette til sommeren, så sender jeg TV'en tilbake, på grunn av uferdig/defekt produkt. En av grunnene til at jeg kjøpte denne tv'en, var at de reklamerte at de sendte flerkanalslyd over optisk fra Netflix streming; noe den ikke gjorde og fremdeles ikke gjør, på grunn av manglende støtte i Android. Noe som kanskje vil hjelpe meg å få tilbake pengene...

     

    Jeg mistenker at enten så er cpu'en for lite kraftig til 4k, ellers er kjøleløsningen helt på trynet; og tv'en har massevis av fritt rom, den er ikke bokset inn etc...

  21.  

    Skal bli spennende å se hvor lang tid det tar i Norge før Apple fan boys tyr til vettet og avslutter sitt kundeforhold til denne bula av halvkjeltringer.

    Har fortsatt ikke noen problemer med mine Appleprodukter. Det du sier blir bare dumt. Enkelt og greit. At det er noe uklart knyttet til dette spesielle tilbudet deres nå, forhindrer da ikke oss som eier flere Apple-enheter i å kunne bruke dem uten mye krøll. Tok jo lang tid før Samsung innrømmet et mye større batteriproblem, da de måtte stoppe salget av en av sine nyeste modeller en periode. Da grunnet at de tok fyr. I dette tilfelle er det bare uklart hvem som kan benytte seg av tilbudet. Telefonene virker, om enn for flere, tregere enn de skulle ha gjort. I mitt tilfelle får jeg tydeligvis ikke brukt dem, da de ikke godkjenner telefoner kjøpt brukt på eksempelvis finn.no. Men: Det ser ut til at det blir muligheter for å få gjort det likevel, i mitt nærområde, og til omtrent lik pris. Men altså ikke å kunne sende den til Apple sitt servicesenter i Nederland.

     

    Vil og tilbakevise din påstand om at de er en "bule av halvkjeltringer". Den påstanden er ganske drøy, og vitner om lite kunnskap om hvordan de faktisk driver. En får faktisk svært god hjelp av de som jobber på verkstedet i Oslo, og til en grei pris. Stikk motsatt av det du altså hevder. Alle butikkene deres har og dedikerte ansatte som er flinke til å bistå når man søker etter ulike produkter knyttet til det man har av Apple-enheter.

     

     

    Dette er ikke første gang Apple har vært ute å ikke fulgt Norsk lov, og muligens gjort andre røvestreker! Dette vet Hifi Klubben mye om!

     

    Når første og andre generasjons ipod kom til Norge, så var det jo slik at så og si alle første generasjons ipoder (muligens også andre generasjon senere) sluttet å fungere etter ganske nøyaktig 1 år. Dette var da greit, fordi i Norge, så gjelder garanti 2 eller 5 år. Nope, sier Apple, vi har bare 1 års garanti, selv når Norsk lov klart sier ifra, 2 eller 5 år! De rikket seg ikke, de nektet å reparere eller bytte enhetene...

     

    Det endte med at Hifi klubben, og andre kjeder, måtte betale ut ifra egen lomme, og fra det som har kommet frem i media, Hifi klubben fikk aldri tilbake disse pengene de måtte punge ut for nye enheter (tror ikke de fikk reparert dem heller, på grunn av Apple). Det ble fort slutt på salg av Apple produkter i Hifi Klubben en god stund (tror det er flere år), og de har ikke fryktelig mange produkter fra dem i butikken sin nå heller.

     

    https://www.vg.no/forbruker/teknologi/lyd-og-bilde/apple-bryter-norsk-lov/a/133909/

    https://www.tek.no/artikler/apple-er-arrogante/25733

    https://www.tek.no/artikler/krever-penger-for-ipod-reparasjon/25718

    https://www.tek.no/artikler/slutter_aa_selge_ipod/32326

     

    Edit: Multisitat fungerte ikke, så greide jeg å kopiere feil sitat når jeg redigerte første gang

    Edit2:

     

    Glemte å legge til med dette, som også gjelder Apple mer eller mindre...

     

    EU gir Qualcomm en bot på nesten 10 milliarder kroner for ulovlig samarbeid med Apple

    https://www.tek.no/artikler/eu-gir-qualcomm-en-bot-pa-nesten-10-milliarder-kroner-for-ulovlig-samarbeid-med-apple/426756

    • Liker 4
  22. Dette skjer når HTC var så treige med å sette ned prisen...

     

    Nå vil Oculus fremdeles drive med ekslusivitet, når dem får så mange nye brukere og ligger så tett Vive. Jeg forstår at Oculus hjelper utviklere, men da kan man gjøre spillet ekslusivt til Oculus en periode eller andre metoder. Noe som ikke har vist seg særlig enda, siden det er fremdeles spill som har vært lengere ute og fremdeles ikke er tilgjengelig til Vive. Må også legge til at jeg mener native suppport, jeg vet at endel spill kan spilles på Vive gjennom tredjeparts løsninger.

     

    Blir surt om vi får spill ekslusivitet på VR spill i fremtiden, fordi det "startet ut" sånn. Valve prøver å unngå dette (Altså, gjelder kanskje ikke HTC i like stor grad) ser det ut til, men har Oculus gjort noe de? Jeg kan skjønne delvis grunnen til at spill bare kommer til konsoler, men ikke når det gjelder på PC...

     

    Jeg har Vive, hatt det siden start. Vil i min mening nevne, at faktisk så kom VR litt for tidlig (tenker consumer versions); det har kanskje bremset endel at det både er dyrt og ikke har så mye spill, noe som gjenspeiler seg i at man måtte ha ett monster av en PC i starten for consumer utgavene, både når det gjelder cpu og gpu.

     

    Det er en positiv ting som har kommet ut av dette, og det er at det kommer VR spill. Jeg kan tenke meg at hvis flere mer "normale" brukere, altså ikke nesten utelukkende enthusiaster hadde kjøpt VR, og det ikke var bra nok, så hadde det tatt mer "reperern" på VR sektoren enn det som skjer nå.

     

    VR kommer til å bli mye bedre om kort tid, eller innen 5 år.

     

    Jeg anbefaler ikke å kjøpe VR nå. Det er for dårlig bilde, ikke spesielt bra spill enda og det er for dyrt. Hvis du allerede har en PC som er bra nok, og med at både HDM'ene har gått ned i pris, så går det greit å kjøpe nå. Men hvis du ikke har det, så anbefaler jeg imot å skaffe seg VR nå. Det komme kanskje forbedrete eller nye HMD's før du finner det som ett "godt kjøp", om du også må oppgradere pc'en i særlig grad.

     

    Spesielt når det gjelder HTC Vive; det er nesten bedre å vente på at deluxe audio strap følger med i pakken før du kjøper fra HTC :)

     

    Jeg tror ikke VR er dødt eller er døende nå, men kravene til pc'en alene, er antageligvis en stor grunn for at brukerbasen er så lav.

    For min del, så suger det at det er så klønete å få tak i HTC Vive Deluxe audio strap her i Norge... Med Vive'n var det greit, da gjorde HTC fortollingen etc, så det ikke kostet mer, men Digital River sugde massivt der (De skrudde opp så utrolig mye), så kanskje derfor de ikke selger den gjennom samme måte nå :/

     

    Edit : Nvm, Proshop har den nå (HTC Deluxe Audio Strap).

    Edit2 : Den er ikke på lager, og de kan ikke svare på hvor lang tid det tar heller... Venter litt jeg.

  23. At ikke skjermen er maskinvare må være noe av det merkeligste jeg har hørt.

     

    Notat: Dette er ikke bare rettet til deg :)

     

    Skjerm er egentlig "mer riktig" ett periferiutstyr, men det er også maskinvare, men i denne konteksten, så heller jeg mer for at det ikke er maskinvare i den grad dere snakker om dette. Hvis noen vil bli vrang om det, så kan vi videre bruke "intern maskinvare" for å utelukke skjermen :p

     

    Notat: Videre er skrevet til denne tråden generelt :)

     

    Men vil si, at hvis en skjerm har høyere oppløsning enn full hd (1080p), så vil jeg si at den støtter UHD, bare ikke fullt. Jeg vil si at det blir feil at den ikke støtter UHD i det tilfellet jeg nevnte... Men med streaming, så er dette en fordel selv om man bare har 1080p, med den båndbredden de sender innehold nå.

     

    Vil også nevne, at selv om en CPU, GPU ikke støtter hardware decoding, så er det en stund siden CPU'er ikke makter å gjøre jobben gjennom software, om ikke du har pc'en full av virus eller flere antivirus program som hugger i seg cpu tid (Eller har laptop cpu kanskje?) :p

    Edit: Vel, hvis "appen" nekter å gjøre jobben gjennom software fra en strømningstjeneste (hvis dette også gjelder på pc), så blir det andre boller selvsagt, men når det gjelder rent H.264 eller H.265 encodet material, så er mitt utsagn fremdeles ganske riktig. Men det er en ganske blåst "løsning", fordi den stopper ikke "piratene" noe særlig, men istedenfor gjør det vanskeligere for legitime kunder!

     

    Vil også si at jeg ser helt sjukt forskjell på 1080p og "UHD" på Netflix, på 4k smart tv'en min. Ihverfall på Marco Polo!

×
×
  • Opprett ny...