Gå til innhold

nuffenuff

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nuffenuff

  1. Det hadde vært veldig interessant å lese en slik serie på tre artikler om en som testet ut en chromebook for å se hvor godt den fungerte til forskjellig formål. Og noen ganger får man et visst inntrykk i denne serien. Men når du stadig skal drive og sammenligne chromebooken med en over 7 ganger så dyr high end mac blir det ganske uinteressant. Jeg bryr meg nada om det tar lenger tid å skrive inn nettadressen i chromebooken enn på din rådyre mac. Det jeg er interessert i er om denne forsinkelsen er såpass stor at jeg etter et par ukers bruk fortsatt ikke takler det, eller om det er en vanesak. Jeg vil tippe at andre lesere, med unntak av de som ønsker å få bekreftet at apple er det beste i verden, også er interesserte i å lese om hvordan chromebook fungerer, ikke en sammenligning mellom denne og ikke en sammenligning mellom en laptop i toppskiktet med en i bånnskiktet. Nesten alt du skriver når du sammenligner slik du gjør her så forutsigbart at jeg like godt kunne satt på en romantisk komedie.

    • Liker 7
  2. Hva er greia? Gang på gang sammenligner hw.no nå apple sine pcer med _billigere_ laptopper. Her er prisforskjellen 3500,- , altså godt over 1/4 av macens pris, eller 1/3 av toshibaens pris. Det sier seg selv, legger du inn mer penger i laptoppen, er den bedre.

    Tidligere har man sammenligna 27¨skjerm til 5000,- med påstanden om at en 27¨ skjerm som er ikke-mac koster tilsvarende, men disse ligger da vitterlig på 2000,-

    Hele veien har macer blitt sammenligna med windows-pcer som er billigere, og dermed har man konkludert med at mac har vunnet en knapp seier om og om igjen.

     

    Linux-sammenlingingen var jo helt på trynet. Dere sammenligna en ferdig mac med OS og hardware som var grundig testa opp mot en tilfeldig laptop som dere slengte inn linux på. Det går jo ikke an å sammenligne på den måten!

    I artikkelen om linux ble det også framheva masse problemer. I tilsvarende artikkel var det bare skryt. Forskjellen i disse to artiklene var installering og oppsett av linux vs bruk av ferdig oppsatt OSX. Resultatet av denne artikkelserien om Linux var at halve serien handla om hvordan man legger inn Linux på en pc som ikke er satt opp til det.

    Konklusjonen ble jo ganske åpenbar. PCen som var satt sammen for å fungere best mulig med OSX fungerte bedre enn en tilfeldig PC som absolutt ikke var satt sammen for å fungere med linux.

    Dette er det man kaller kampanjejournalistikk.

     

    Det dere har gjort er alts

    1. Sammenligne konsekvent(?) mac med billigere windows-maskiner

    2. Sammenligne ferdig oppsatt OSX-pcer med tilfeldige pcer der dere også har tatt med installasjonsprosessen.

    Dette er kampanjejournalistikk.

    Hovedårsaken til at jeg begynte å lese hw.no sine artikler var nettopp for å slippe denne typen kampanjejournalistikk.

  3. Den kanskje mest populære modifikasjonen til Mount & Blade - Warband er c-rpg. Modifikasjonen er for flerspiller, og legger opp til at man skal kunne spille en karaker over tid, få XP, og gå opp i level ved å spille i flerspiller. Man får tilgang til et stort utvalg av våpen og utstyr som kan kjøpes og brukes i enkeltkamper, Siege og Defend The Virgin.

    Modifikasjonen har servere med opp til 120 spillere.

    Modifikasjonen har også noe som kalles strategus, som er en slags versjon av kartet fra M&B der forskjellige spillerskapte fraksjoner kjemper om makten i Calradia.

    Modifikasjonen har omtrent 3000 spillere per dag, og er i praksis en mmo-versjon av Mount & Blade - Warband.

    For mer informasjon:

    http://www.c-rpg.net/index.php

  4. Jeg synes dette er bra! Jeg har ingen xbox, og nå slipper jeg å bli frista til å prøve å beholde den gode følelsen fra spillet i utvidelsespakker. Fallout 3 ble ganske ødelagt med utvidelsespakkene som ga oss altfor sterke våpen, gjorde oss "uovervinnelige" og generelt fjerna RPG-følelsen. Ikke bare det, men de ødela også historien ganske mye synes jeg. De skulle dø der!!

  5. Et reelt problem får en dårlig løsning.

    Ja, det er et problem med at det blir for mange tabs på tablinja. Den blir fort fylt opp og kaotisk. Man kan "løse" det med å scrolle bortover,eller med at hver tab blir mindre. Sistnevnte fører fort til at man ikke får lest hva som står på hver tab etterhvert.

    Løsninga som her introduseres er tungvint og fører til masse ekstraarbeid. Den ser også rotete ut, og du må bruke mye tid på å forstå hvilke tabs du egentlig ønsker å åpne, og på organiseringa av dem.

    Løsninga er ikke smart og enkel. Den er dårlig og tungvint. Men den ser jo pen ut, og det gjør nok at mange tenker at det er en stilig løsning. Det gjør ikke den til en bra løsning.

     

    En god løsning er en som både utnytter dagens bruk av bredskjerm, og som gjør det på en enkel måte. Nettsidene er stort sett ganske smale, beregna på smalere skjermer. Nettsidene gir derfor mye ledig plass på sidene. Dermed er det smart å flytte ting fra oppe og nede, og legge dem på sidene. Tree style tab og tab kit gir en sånn funksjon. Du legger tab-baren på sia istedenfor øverst. Den stjeler dermed mindre plass fra visninga av selve nettsidene. Samtidig så gir den nok plass til at vi kan se hva hver eneste tab inneholder, og siden de legger seg nedover, så er det plass til mange ganger flere tabs på tab-baren.

    Tab kit har også en fin funksjon der du kan slå sammen et "tab-tre" sånn at bare siden du startet med vises, og kan med et enkelt klikk utvides igjen. Dermed kan alle de 25 sidene du åpnet i sammenheng med en enkelt nettside slåes sammen om du vil holde på med noe helt annet en stund.

    Dette er en reell og god løsning. Tab Candy er derimot nettopp det, at tabbene skal se stilige ut, ikke at de blir enklere å håndtere.

  6. Som vanlig er folk ute og kritiserer plateselskapene for å være mot modernisering, mot fremtiden, fordi de er skeptiske til spotify. Plateselskapenes død proklameres, og det skapes et bilde der plateselskapene er mot utvikling, i seg selv. Jeg er faktisk ofte enig i dette synet, men for en gangs skyld forstår jeg plateselskapene.

    Framtiden handler ikke alltid om å godta alle nye ting. Det handler om å velge de nye tingene som faktisk fungerer.

    Nesten hele platebransjen var med på spotify, selv om spotify ikke kunne garantere store inntekter. Det førte til at spotify kunne masserekrutere, og folk som brukte andre metoder for å skaffe musikk gikk over til spotify. I tråden pekes det på at mange pirater vil gå tilbake til piratkopiering. Samtidig er det uten tvil mange som har slutta å kjøpe cder og musikk på nettsjapper (feks itunes eller andre mp3-sjapper). Når platebransjen da faktisk tjener såpass lite på spotify, og samtidig taper penger på andre hold pga spotify, så skjønner jeg godt at de har begynt å forlate spotify.

    Platebransjen har ikke valgt cd over spotify. De som påstår dette bør sette seg litt bedre inn i situasjonen. Platebransjen har vraka spotify fordi spotify har vist seg ubrukelig til å finansiere produksjonen av musikk. De har heller valgt å satse på andre løsninger som wimp og nettsjapper, fordi disse faktisk gir inntjening.

    Så kan man selvfølgelig kritisere løsningene til nettsjappene. De er for dyre, de selger ikke flac, DRM, osv. Og en sånn kritikk er jeg helt enig i. Men det at de forlater spotify er ikke i seg selv bakstreversk, og det er her debatten sporer totalt av.

  7. Av og til synes jeg kanskje hensynet til leserne bør gå forut for filosofien om å oversette alt, særlig når Runes i WoW refererer til noe helt annet enn glyphs, som dere her kaller runer.

     

    Synes du bommer litt med kritikken. Problemet her er ikke at det blir oversatt, men at det blir oversatt galt. Samtidig er det flere ting i artikkelen som gjør at jeg lurer på om skribenten har spilt spillet før. Tenker feks på påstanden om at Orgrimmar ligner mer på en festning. Nå hadde jo nettopp Orgrimmar en struktur som en festning med store bymurer rundt og lignende. Og flyvepunktet har da alltid vært på innsiden av muren, men det kan jo være at det menes zeppeliner-ombordstigningstårnet og ikke _flyvepunktet_.

     

    Som vanlig er det veldig lite nytt her. Level på laug har vi sett før, bla i lotro og EQ2. Det nye yrket arkeologi virker mest som en utvidelse av archievements (men kan ha blitt dårlig beskrevet). Uldum skulle kommet for to exp pakker siden. Invasjonen av wetlands ble planlagt helt fra vanilje-wow, noe som var tydelig når du dro opp i områdene i øst-nordøst. Utrolig sløvt at de ikke har klart å legge dette ut før nå. to nye slagmarker er også ganske sløvt.

    Klart, imponerende med antall oppdrag. Men når quests i WoW nesten er parodiske når det gjelder dårlige mmo-quests, a'la samle 10 villsvinøyne (men det er 25% sjanse for at et villsvin har et øye), så er det ikke særlig imponerende alikevel.

    Det er da også en selvfølge at dette blir en "stor" ekspansjon i forhold til antall oppdrag og sånt. De har tross alt ikke gidda å lage nye områder, de har pussa opp og endra litt på game. Sånn sett har de spart masse penger, og masse folk kommer til å kaste bort penger på å oppleve en litt endra versjon av en verden som har eksistert i 6 år.

    Skammelig.

  8. Professor Niels Egelund ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole forteller at håndskriften til danske skoleelver er blitt vanskeligere å lese i de senere årene, noe som aldri var et problem for 25 år siden.

     

    Dette er jo vissvass! Jeg husker godt at det fantes egne kurs for elever som var dårlige på håndskrift. Flere lærer jeg kjenner som underviste for både 30 og 40 år siden bekrefter at jo, det var flere som hadde uleselig håndskrift da også. Jeg har også hatt professorer og undervisere på høyskolen som er oppi 60åra som har nærmest uleselig håndskrift.

    Hvem av dere er det som ikke har hatt lærere som må forklare hva som står på tavla pga for stygg håndskrift? Jeg har hatt mange!

    Fyren ønsker tydelig å finne opp argumenter for sin påstand, istedenfor å undersøke fakta for å finne påstander ut fra det.

×
×
  • Opprett ny...