Gå til innhold

Haaheim

Medlemmer
  • Innlegg

    651
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haaheim

  1. For snakker vi om SLI støtte i linux\windows er det ikke mange spill som er 100% optimalisert, farcry 5 er ganske  bra optimalisert.

     

    Dette er nå ikke merkelig, ettersom skjermkortprodusenter har begynt å gå bort fra multi-GPU i en lang tid nå.

     

    Despite flatout telling readers not to invest in either technology for years now, there still seems to be quite a lot of interest. It’s even more surprising given AMD, and in particular Nvidia, have made no secret about the fact that they are pulling back on multi-GPU technology.

  2. Gud bedre for en nepe det mennesket der er.

    Men var det virkelig nødvendig å skrive en artikkel om det og gi han oppmerksomhet?

     

    Det er alltid forfriskende å høre fra folk utenfor din egen bransje, hvordan man *skulle* gjort ting.

    Hei Feenyx! Dette er innenfor min "bransje" som utvikler, og jeg ser overhodet ikke problemet med å ha en dynamisk skalering av serverparken i noen dager (noe de forsåvidt burde hatt uansett, alle dager i året).

     

    Jeg føler her at privatpersoner argumenterer for at det er bare er å vente noen timer eller et par dager; for industri og bedriftsmarked er det anderledes. Kontrakter skal signeres, forskudd skal betales for vareleveranser etc, etc. I en hektisk hverdag mener jeg det er irrelevant hvilken dag det er, systemet skal fungere uansett.

    • Liker 2
  3. Taxi-næringa i Norge går så dårlig og utenlandske vogntog-sjåfører er så upålitelige at vi erstatter de med roboter.

    Da mister flere jobben også blir det bedre for alle.:p

    At alle jobber skal bli erstattet med roboter kommer til å ødelegge for mennesker, det blir jo færre og færre jobber, mens det blir flere og flere mennesker.

    Noe må jo folk gjøre..

    Jobb eller kriminalitet, velg.

     

    Nøyaktig samme argumenter kom ved den industrielle revolusjon. Ja, jobber forsvinner, men det oppstår nye yrkesområder vi ikke har hatt tidligere. Kortere arbeidsdager, borgerlønn, kortere arbeidsuke er noen av virkemidlene enn kan benytte seg av; det er jo tross alt så mange mennesker her i verden at å sysselsette alle er litt av en utfordring uansett. Jeg ser lyst på det!

    • Liker 1
  4. Høres enten ut som et mandagsprodukt eller resultat av dårlig calibrering. 

     

    Jeg har samme skjerm (C34F791) og har som sagt ikke opplevd noen av de problemene som du sikter til. Skal sies at jeg hadde disse problemene før calibrering, da var det både black crush og smearing, men dette var kun fordi skjemen var dårlig calibrert fra fabrikken.

     

    Man kan simpeltent ikke klage på et produkt og kvaliteten på panelet fordi man ikke er flink nok til å calibrere skjermen selv. Da får man enten kjøpe verktøy for calibrering, eller få dem til å gjøre det på butikken. 

    Dette er jeg helt uenig i. Når en bruker såpass med penger på en skjerm, synes jeg det er latterlig at en må gå til innkjøp av ekstrautstyr for at enheten skal fungere optimalt som markedsført, eller betale butikken for å gjøre dette.

  5. Angående Apple-tv til salgs, når jeg følger linken fra Prisguide får jeg følgende beskjed fra Komplett.no:

    Denne varen finnes ikke lenger i vårt sortiment, men kontakt oss gjerne på 33 00 55 00 eller [email protected] så hjelper vi deg finne et alternativt produkt til dette.

     

    Er de utsolgt og ikke fører varen lengre, eller er det noe annet som har skjedd?

  6. De som har allerede har MagSafe-kontakt til Mac skjønner muligens hvorfor dette er supert. Det er genialt når ledningen "snapper" på plass, som er grunnen til at jeg har backet dette for en stund tilbake.

     

    Dette har heller ingenting med "magnetisk lading" eller noe lignende, da det er en fysisk tilkobling, som festes ved hjelp av magnetisme. Til dere som lurer på om det krenker noen patenter, må dere lese kickstarter-siden da de gjennomgår dette temaet. Kontakten må heller ikke sertifiseres, da en bruker originalkabelen til Apple, slik at autentiseringschippen fremdeles er original. MFI-sertifisering er et backing-mål, som nå er nådd, slik at prosessen på dette er i gang.

     

    Til dere som er skeptiske; les kickstarter-siden først, det gir svar på alle spørsmålene her hittil.

    • Liker 1
  7. "Normalt sett oppnås denne tilstanden kun ved ekstrem nedkjøling: for metaller som regel til det absolutte nullpunktet, minus 273,15 grader celsius"

     

    Mennesker har enda ikke klart å kjøle noe ned til det absolutte nullpunktet, en har bare kommet nærme. Kvantefysikk har også fått en egen overskrift, noe jeg mener er feil fokus, da det er snakk om kvanteeffekter, og ikke et forsøk i kvantemekanikk i seg selv. Jeg setter pris på slike artikler og at dere tør å stupe ut i fagstoffet, men artikkelen mangler dessverre kontroll på fagkunnskapen.

    • Liker 2
  8. Nå er vel denne historien som FBI har servert svært kontroversiell. Flere sikkerhetseksperter har blant annet gått ut å sagt at historien rett og slett umulig kan være sann (https://www.nikcub.com/posts/analyzing-fbi-explanation-silk-road/). Om historien mot formodning skulle være sann, ligner det uansett svært mye på "hackingen" som for eksempel Aaron Swartz eller weev utførte, så det kan like så gjærne FBI som her har stukket pinner i hjulene for seg selv med tanke på presedensen satt i tidligere saker.

     

    Takk for påpekningen Sondre! Jeg skulle ønske Tek hadde inkludert informasjon om denne kontroversen i nyheten, ettersom den nå er meget ensidig.

    • Liker 1
  9. Jeg har også hardt for å tro Haaheims påstand om at magnetbånd velges på grunn av hastighet. De velges så vidt jeg vet på grunn av lav kostnad når man trenger arkivering av enorme datamengder over lang tid.

    Dette er korrekt. SSDer er også en altfor ny teknologi til å brukes til slike kritiske systemer, det er ikke bare å klaske inn et hav med SSDer og håpe på at det fungerer. I tillegg må det kommunisere med annet utstyr som er av en viss alder, og SSD er relativt ustabilt med tanke på levetid/feil på cellene. Pris er også en faktor. Når en bruker noen millioner på å fyre opp en rakett, så kan en ikke akseptere at noe av målingsdataene forsvinner.

×
×
  • Opprett ny...