Gå til innhold

Boris Yeltsin

Medlemmer
  • Innlegg

    1 421
  • Ble med

Innlegg skrevet av Boris Yeltsin

  1. Hei,

    Siden høsten har jeg vært helt eller delvis tett i nesen, og har brukt ca 6-7 nesesprayer siden i løpet av denne tiden. Jeg har lest at bruk av nesespray over lengre tid kan "simulere" at du er tett i nesen (Slimhinnen hovner opp osv). Men jeg tar ikke nesespray hver dag og de gangene jeg gjør det er rett før leggetid, da det er som oftest da jeg opplever jeg er tettest. Når jeg tar nesespray så kjenner jeg at det løsner opp ganske fort og at det kommer slim ut i halsen fra nesen. 

    Dere som er avhengig hvordan opplever dere det å bruke nesesprayen? Er det samme følelse av at det kommer slim, eller bare åpner nesen seg hos dere?

    Jeg skal til legen i midten av april. Bare ville høre med deres erfaring :)

  2. Hei,

    Jeg og samboeren reiser til Canada i sommer. Vi lander i Calgary og reiser hjem fra Calgary. 

    Vi skal bo 4-5 dager i Calgary hos noen slektninger av samboeren, så hotell i Edmonton i 2-3 dager, så bor vi hos noen andre slektninger i Saskatoon i ca 1 uke, så drar vi til Winnipeg og muligens innom USA før vi reise tilbake til Calgary.

    Spørsmålet er: Finnes det gode datapakker? Da jeg reiste til Japan kjøpte jeg "unlimited data" for 300 kr for én måned. Finnes det tilsvarende for Canada? Og finnes det rimelige og gode leiebiler? Har googlet meg ihjel, men finner jo bare annonser og føler jeg leter etter nålen i høystaken.

    Lurer også på om noen har noen anbefalinger i forhold til aktiviteter i de nevnte byene.


    Setter pris på alle anbefalinger! 

  3. On 4/20/2023 at 12:19 AM, RookieNO said:

    Min PC er snart 2 år gammel (kosta rundt 20k da) og streamer Plex til flere tv'er på nettverket, samtidig som jeg spiller, helt uten problemer. Jeg har prøvd ChromeCast også, men kommer alltid tilbake til Plex...

    Takker! Testa dette ut, og funket PERFEKT for mitt formål! 

    • Liker 1
  4. Hei,


    Jeg har en smart-tv fra samsung, hvor jeg skulle ønske jeg kunne koble direkte til min PC, ikke som en ekstern nettverksskjerm, men slik at jeg kan se filer o.l., feks .avi/.mkv-filer osv og spille disse av på TVen, akkurat som om PCen min var en form for mediastasjon, men at jeg fremdeles kan bruke den til gaming.

    Kort og enkelt: Er det en mulighet å se filmer jeg har "lånt" fra visse nettsteder på TVen via PCen uten å bruke HDMI-kabel og bruke TVen som en ekstern skjerm?

  5. 3 minutes ago, horrorr said:

    14 dagers åpent kjøp på Komplett PC (som det vel var snakk om her?) og ikke 60?

    Når du fyller ut skjema får du plutselig beskjed om at du er utenfor likevel? (Med mindre du har fått skriftlig at du kan bruke angrefristen da, for da kan de vel ikke ta deg på det lenger?)

    Ah, sånn ja. Jeg er faktisk innenfor akkurat i dag, hvis jeg skal gå etter komplett sine sider. Det står At jeg har 46 dager igjen av 60 dagers åpent kjøp, som vil si at jeg er på min 14. dag i dag. Og de har sagt at jeg kan bruke angrefristen. Det er fremdeles 60 dager åpent kjøp om jeg ikke har tatt PCen ut av esken, men jeg klarte jo så klart ikke vente ;)

  6. On 1/7/2023 at 9:58 AM, Dassen said:

    Fint. Skal bli spennende å se om de har lært. Jeg ble rimelig frustrert forrige gang jeg hadde denne problemstillingen. Tror det ble 5-6 mailutvekslinger jeg. Til slutt med en sjef som beklaget og sa seg enig i at det var bortkastede ressurser for alle parter å sende ting fram og tilbake når utfallet uansett blir at jeg får pengene mine. Hva de tapte på porto, kundeservicelønninger osv. + at de rota bort en vare på sitt lager oversteg nok langt over de få tusen jeg krevde. 

    Da har jeg fått svar fra 4 ulike personer, 2 stk på mail og 2 stk på chat: Alle har sagt at jeg må bruke angreretten, da det er snakk om 2 "forskjellige" produkter.  Altså det er snakk om Komplett i240 Epic Gaming PC og Komplett i230 Epic Gaming PC, med HELT like konfigurasjoner, og de kaller det for 2 forskjellige produkter, noe som teknisk sett ikke er sant, da jeg har valgt 100% lik konfigurasjon. Dette er noe Komplett har laget til selv, så forstår ikke at de er så vrange på dette.

    Så jeg har akkurat fylt ut angrefristskjema og bestilt ny PC. Penger spart, men litt merarbeid for de og meg.

    • Liker 2
  7. Takker for alle svar!

    Jeg sendte komplett en melding som sa at jeg kjøpte produkt x for 38k på x dato, og har x antall dager igjen av åpent kjøp-avtalen. Og at tilsvarende vare er ca 6000 kr billigere nå, og om det er mulig å få igjen mellomlegget for at de skal slippe å få inn en b-vare. Så får vi se hva komplett sier. Skal oppdatere tråden når jeg får svar fra dem.

  8. Hei,

    Jeg kjøpte en vare i romjulen til en verdi av ca 38k hos Komplett, dum som jeg var, så tenkte jeg ikke på januarsalg, og nå har de tilsvarende vare på tilbud. Jeg kan spare 6k kroner ved å returnere den varen fikk, og bestille tilsvarende vare i dag. Jeg har 8 dager igjen på meg å bruke angreretten.

    Er dette noe som er lov å gjøre? Åpent kjøp krever jo ingen grunn til å benytte angreretten.

    Bør jeg kontakte komplett for å høra om de kan betale mellomlegget jeg sparer? Da slipper de å få inn en b-vare. 

    Er det noen som har gjort det samme?

     

    Jeg forstår at dette kan være litt på grensen til kynisme og min egen feil at jeg burde ha visst at det kommer januarsal, så vennligst spar meg for moralpreken.

  9. 1 minute ago, Nimrad said:

    Et lite forbehold i mitt svar da jeg hovedsakelig kan bedriftsskatt og ikke privat, men dette er "underskudd" du tar med deg til neste år. Du kan ikke gå med "underskudd" og få betalt av staten for det, du må trekke det fra "overskuddet"(altså lønnen din).

    Eksempelvis, tjente du 400 000 og betalte 150 000 i skatt, men så solgte du bolig med 1 000 000 i tap og (hvis jeg ikke tar feil) får du da 220 000 fradrag. Siden du kun har betalt 150 000 i skatt, må overskytende føres over til neste år, altså da tar du med deg underskudd til fremføring på 318 000 og 70 000 fradrag året etterpå.

    Så hvis jeg forstår det riktig, så kan jeg "umulig" få restskatt neste år?

    Takker for svar!

  10. Hei,


    I 2020 solgte jeg bolig med tap. Og skrev dette på årets skatteoppgjør. Fikk beskjed i dag om at det var godkjent (til og med en slant med penger på kontoen allerede).

    Men så står det nederst "Underskudd til framføring senere år kr 316 566" - hva betyr dette egentlig? Prøvde å google, men får bare generell info, som jeg ikke klarer å sette over på min situasjon. Er for dårlig på økonomi osv.

    Er det slik at staten skylder meg 316 566 kr? Sorry om dette hørtes teit ut, men igjen, forstår ikke en dritt!

    Kan noen gi meg en grei forklaring på hva det betyr nøyaktig for meg? 

     

    Takker for deres oppmerksomhet!

  11. Har blitt "tøft" å hate Fortnite, men av alle de store multiplayer spillene så er det nok det best optimaliserte og minst feilfrie spillet av de alle. På linje ned Dota 2, Cs Go og Overwatch.

     

    Det er det samme som kompiser av meg sier om Wow, at det er dritt og kjedelig. De har aldri prøvd det. Jeg har prøvd Fortnite, og synes ikke noe særlig om basebyggingen i spillet, og dermed ikke noe for meg. Hater det ikke av den grunn, men liker det bare ikke. Tipper de fleste som sier at de hater det har ikke prøvd det en gang.

    • Liker 1
  12. Skal jo nevnes at det er ikke Blizzard som lager dette spillet. Så at dem holder på med et tradisjonelt Diablo spill er det nok liten tvil om.

     

    Dette mobilspillet har full diablo lore, altså som har sammenheng med de forrige spillene. De har brukt masse ressurser på å lage cinematics, lore og kjøpt opp ett eller annen kinesisk firma som lager mobilspill. Tror nok vi må vente lenge med en "tradisjonell" diablo opplevelse. Hvis de ikke annonserer noe neste år, så tror jeg vi må vente like lenge som vi ventet på Diablo 3.

  13. En annen ting å tenke på er hvilke forkortelser som brukes i dagligtale, enn de som kun brukes til skriving.

    Feks jeg sier WoW, CSGO, CIV. Men jeg sier Minecraft, og skriver MC, Runescape, og skriver RS. Sikkert av vane, eller at MC og RS er forkortelser for mye annet også. Kanskje gode forkortelser er på 3-5 bokstaver.

  14. Hei,

     

    Som trådtittel tilsier, jeg skal til Tokyo i november. Jeg trenger tips for alt fra hotell til andre små-ting du kan finne på. Jeg har sjekket ut Airbnb sin aktivitets-liste, og det virker som det er mye bra der! Men tenker å høre med noen av dere som har vært der og kan fortelle litt om hva dere anbefaler å gjøre i Tokyo.

     

    Nå skal det sies at jeg har vært i Tokyo 2 ganger tidligere med kompiser, og denne gang reiser jeg alene. Jeg har bodd i Roppongi og Minato, men ønsker å sjekke ut andre steder å bo, aktiviteter for en som reiser alene osv. 

     

    Jeg føler jeg ikke fikk det jeg ville utav mine to tidligere turer, da jeg har måttet ta hensyn til andres ønsker og har latt andre bestemme litt for meg, som jeg egentlig angrer litt på, selv om vi hadde det gøy.

     

    Jeg skal være der fra 9.-27.november.

    På forhånd takk! :)

×
×
  • Opprett ny...