Gå til innhold

aashammer

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aashammer

  1. Flott hdr. Liker fargene og den dramatiske himmelen. Dette med typen av hdr er jo en smaksak. Noen, som f.eks. jeg, liker dette, mens andre syns hdr er bra når det ikke synes at der er hdr.

     

    Enig med deg her. Selv synes jeg hdr kan uttrykke en kunstnerisk form for foto. Er ikke tilhenger av at all foto skal være nærmest virkeligheten.

  2. Jeg liker bildene du tar, men mange av bildene bærer preg av uskarphet på grunn av lange lukkertider og manglende bruk av stativ. Vil på det sterkeste anbefale å bruke stativ, siden du ofte fotograferer med lange lukkertider. Mange av dine bilder ville løftet seg betydelig, fordi bruk av stativ vil føre til skarpe bilder.

     

    I dette bildet er noe av effekten du vil oppnå nettopp uskarphet/sløring av fossen, men de faste elementene i bildet som stein/fjell ol. er også uskarpe p.g.a. kamerarystelse.

     

    Ellers et bra motiv.

  3. Har ei mappe med årstal før undemappe med dato pluss navn.

     

    Eks. "2008" -> "2008-03-28 Penis"

    Enkelt og greit Lightroom-organisering m. sequence.

     

    Jeg bruker Lightroom til å organisere bildene mine og synes stikkordmulighetene her er genialt. De blir jo også lagret i selve bildefila, så de fungerer uavhengig av hvilket program du ser bildene i. Muligheten til å bruke så mange stikkord man vil til hvert bilde gjør det også lett å finne igjen bilder etter flere søkekriteria. Bruker en fast mappestruktur på ekstern disk som jeg bygger slik:

     

    2005+

    2006+

    2007+

    2008

    ->2008 - Januar

    2008 - Februar

    ->2008 - Februar - RAW

    2008 - Februar - Web

    2008 - Februar - Redigert

    2008 - Februar - Print

     

     

    Jeg importerer bildene direkte inn i Ligtroom til en egen mappe kalt "Import"

    Alle bilder som skal ha felles stikkord får dette allerede ved import.

    Når alle bilder som ligger i importmappa har fått ønskede stikkord, flytter jeg de i Lightroom til riktig mappe. Ved senere redigering blir bildene lagret i undermapper etter hva de skal brukes til. Det er foresten viktig at all flytting av bilder skjer inne i Lighroom for å holde programmet syncront med innholdet i mappene. Hvis det blir utført noe flytting eller redigering utenfor Lightroom, kan de eventuelt syncroniseres i ettertid via egen meny i ligtroom.

  4. Det er etterhvert mange som har kjøpt seg D300 og det jeg ønsker er å høre litt fra dere hvilke innstillinger dere synes funger best for optimalt bilde rett fra kamera. Jeg skyter i RAW + JPG Normal, så jeg kan i ettertid få ut hva jeg vil på RAW fila, men hadde vært morro å høre litt fra andre hva de foretrekker av innstillinger. Både bildekontroll og innstilling av AF og eksponering.

  5. Jeg har et Nikon D70 og skyter bildene i RAW (NEF).

    Når jeg tar de inn i Nikon Capture får jeg endel valg.

    Det jeg ønsker er litt brukerertips fra dere andre som bruker dette programmet.

    Hvordan arbeider dere med filene? Endrer dere stort sett EV verdien, hvitbalansen, skarpheten, toneverdien og gjør resten av jobben i Photoshop, som bl.a. USM mm, eller gjør dere hele bildebehandlingsprosessen ferdig i Nikon Capture?

    Ønsker meg endel gode tips på hvordan jeg får bildene mine best mulig.

     

    I Nikon Capture sitt USM verktøy, hva er idealinnstillingene der?

     

    I det hele tatt. Kom med tips og erfaringer, det er sikkert flere som ønsker tips om dette programmet.

     

    Mvh

    Jostein Åshammer

×
×
  • Opprett ny...