Gå til innhold

skille

Medlemmer
  • Innlegg

    431
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skille

  1. Hei,

     

    Jeg har vært borti samme tilfelle som deg.

    Der endte jeg opp med en Cisco RV 120W, som ser ut til å gjøre akkurat det jeg ville. Denne slår av trådløst nett og aktiverer det på nytt på gitte tidspunkt.

     

    Fant i midlertidig bug i firmware, som gjør at man ikke får satt sommer/vintertid korrekt. Dette løste vi med å ta en runde i configen hver gang det skjer og så endre tida dem får bruke nettverket.

    Denne støtter inntil 4 SSID, slik at man kan ha et eget nett for ansatte om man vil.

    Kunde ble fornøyd og har nå bestilt tilsvarende til alle sine lokasjoner :).

     

    -Mvh Trond

  2. Dette vil lage en tekst fil under et share på logonserver der username er navnet på fila. I fila ligger hostname på maskina som brukeren sist logget på.

     

    echo %computername% > %logonserver%\share\%username%.txt

     

    Veldig simpelt og gir deg info du ønsker - uten å presentere det på en webside dog.

     

    Dersom det er flere domenekontrollere er det en fordel å skifte ut %logonserver% med navnet på en server istedet, slik at du ikke får flere mapper å forholde deg til.

     

    -Trond

  3. Bra du fikk det til. Dersom du har behov for å slå serveren av kan du godt kjøre DHCP tjenesten på routeren. Da setter du at klientene skal få adressa til serveren som DNS adresse. Routeren har ellers ikke noe behov for å kommunisere med serveren.

    Hadde jeg satt opp dette i et produksjons nett så hadde jeg kjørt DNS/DHCP tjenester på serveren. (men det er heller ikke noe problem å kjøre DHCP på router/brannmur. DNS bør kjøres på AD-kontroller for å få det integrert og DNS instillinger lagres i AD.

  4. Jeg ville startet med å installere DHCP på server og få den til å dele ut adresser som også blir registrert i DNS.

    DNS server adresse som skal deles ut til klientene skal være lik adressa til serveren, siden den er DNS server og har installert AD.

    For at maskinene skal kunne komme på nett så setter du opp FORWARDERS i DNS på serveren som peker mot routeren sin IP-adresse, evt bruke ISP sin DNS adresse®. Du kan også bruke Google sine som er åpne. Disse er: 8.8.8.8 og 8.8.4.4 .

     

    Lykke til:)

  5. Tok et søk, og det kan se ut som om det er for å kunne legge maskinene i en annen OU enn Computers. Fordi det er umulig å kjøre group policies på den.

    Det jeg istedet har brukt å gjort er å bruke kommandoen REDIRCMP og REDIRUSR - da kan man forandre default OU maskiner og brukere havner i, til feks en OU man har opprettet selv, og som man kan kjøre GPO's på.

     

    -Trond

×
×
  • Opprett ny...