Gå til innhold

olear

Medlemmer
  • Innlegg

    6 758
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olear

  1. "oppdateringshelvete" er ikke et NVIDIA-problem, men et problem med Ubuntu (eller hva du bruker). Har selv en "backup" laptop med 304 (brukes til CUDA), har hatt den veldig lenge og oppdatert/oppgradert OS flere gang, null problemer.

     

    Personlig foretrekker jeg Intel (jeg bruker ikke stasjonær lengre).

  2. Nei, men det finnes ingen som tar seg tid å gjøre den jobben gratis heller :-) Dessuten så har du norske regnskapsregler som er unike for Norge. Og alle som kan kode får seg lett godt betalt jobb, så det er ingen som er villig til å gjøre denne jobben gratis heller. Det er muligt dette kan endre seg i fremtiden, men noen må da ta initiativ.

     

    Jeg kunne gjerne gitt ut et fritt (åpen kildekode) fakturaprogram, men som du sier, jeg jobber ikke gratis, spesielt ikke for firma.

     

    Jeg har per dags dato et relativt fleksibelt faktureringprogram jeg vurderer å gi ut, det er såklart cross-plattform (ikke noe webtull her). Jeg har vurdert å gi ut "core" som open-source og resten som moduler (ufri). Er åpen for tilbakemelding når det gjelder lisens etc.

     

    Hva er det trådstarter vil med open-source? er det fordi du bruker Linux? er det fordi du vil ha tilgang til data? Eller du vil bygge/modifisere programmet selv? Hvis jeg tilbyr et program som ikke er open-source, men tilgengelig på "alle" OS og har en åpen API når det gjelder lagring og bruk av data, er det ok (nok)? Hva med dual-lisens? Hva med åpen "core" med ufrie moduler?

  3. Wow, hva har skjedd? Hadde litt fri og tenkte å sjekke ut hva som skjer innen Linux i Norge, men fant ikke Linux-kategorien ....

     

    Forum i den formen som diskusjon.no er, har lenge vært i ferd med å dø ut selv om det nok vil eksistere en stund til. Det kan være at hjernen min husker alt som bedre før, men mener å huske at det sikkert kunne være 5-10 nye tråder hver dag for 10-15 år siden i GNU/Linux. Nå kan det ta måneder mellom hver nye tråd, Dette er en trend man ser generelt i diskusjonsforumer, ikke bare i diskusjon.no og GNU/Linux.

     

    Linux-delen av forumet har nesten død ut ser det ut som, jeg prøver å ta meg en tur innom noen ganger i året (og kanskje jeg er også en del av problemt pga det) og det har ikke vært god aktivitet på mange år.

     

    Det var mye bedre før, husker selv at jeg var veldig aktiv, men som de fleste som var med fra "starten" har begynt å bli gammel og har andre prioriteringer...

     

     

    Mulig, men jeg er usikker på hvor mye de yngste bryr seg. Jeg har en uggen følelse av at smarttelefonene har ødelagt litt for interessen for fri programvare blant unge.
    Hm, men hva har tatt over da? Personlig tilbringer jeg mye mindre tid på forum nå enn for ti år siden, men det kan jo ha sammenheng med at jeg brukte litt vel mye tid på å diskutere på nett. Fortsatt synes jeg det er en god kilde til kunnskap. En opphetet diskusjon kan bringe fram mye bra.

     

    Vi har hatt mange opphetede diskusjoner, og takk for det :)

     

    • Liker 2
  4. GPL, selg binaries (+ support og features), gi med kildekoden på en CD sammen med binaries og drøy det å publisere på github e.l.

     

    Det er et alternativ. Å selge binærfiler til f.eks Windows, Mac og Android burde være realistisk da terskelen for å bygge programmet er høyere en på Linux/BSD. Men for Linux/BSD så vil nok ingen betale for programmet da alt de trenger å gjøre er å klone repo og dra en make&&make install(?).

     

    Som sagt jeg er villig til å gjøre dette, men siden jeg ikke har bruk for programmet selv så må jeg få dekt mine utgifter/tid på en eller annen måten.

     

    Jeg har muligens noen dager fri i julen, så jeg kan iallefall begynne med specs.

     

    Hvilke funksjoner er ønsket i v1.0? https://github.com/olear/frifaktura/issues

  5.  

     

    Hei. jeg sliter med Samba problemer i KDE Neon. Har laget en egen tråd om det her. Noen her som kunne hjelpe meg?

     

    Programmene du bruker må også støtte SMB.

     

     

    Bruker de samme programmene i Ubuntu og LinuxMint, og der funker SMB uten problem (Audacious og VLC).

     

    Sikkert fordi de mounter delingen som en mappe, noe KDE ikke gjør.

  6. Jeg tror grunnen til at ingen lager fri programvare for faktura, frakt, lager osv er at målgruppen er bedrifter, og hvis en bedrift ikke har penger til et fakturaprogram så er ikke firmaet levedyktig. Pluss at hvis staten skal begynne å gi økonomisk støtte til f.eks et fritt fakturaprogram vil dette skape problemer for firmaer som livnærer seg av dette.

     

    Igjen, å lage et Norsk fritt fakturaprogram er ikke vanskelig, jeg kan gjøre det på under en uke, men hvorfor? Brukerene vil bare være bedrifter som for en eller annen grunn ikke vil bruke noen hundrelapper på et program de tjener penger på...(?)

     

    La oss gjøre en test. Jeg kan være villig til å lage et fakturaprogram. Så kommer problemet; vedlikehold, drift og nye funksjoner krever tid, noe jeg ikke har da jeg må ha en "normal" jobb til å dekke mine daglige utgifter. Ta betalt for binærfiler? Ta betalt for support? Ta betalt for plugins/ekstrafunksjoner?

     

    Gi meg noen realistiske eksempler på hvordan jeg kan dekke mine utgifter så skal jeg begynne :)

  7. har faktisk lurt litt på hvorfor ikke litt av statsbudsjettet går til kodere og folk som oversetter som kan hjelpe gimp, krita, inkscape og disse her til å utvikle software som er like bra eller bedre enn tilsvarende fra adobe, for det er pillar-applikasjoner som er helt sentrale til utvikling og kreativitet på en pc. nå er de forsåvidt "bra nok" men gimp særlig har enda endel mangler, som f.eks det å kunne merke og slette flere malekoster i en fei.. det hadde potensielt spart bedrifter, studenter etc verden over for mye penger som nå havner i lomma på søkkrike aksjeeiere i adobe, microsoft o.l. for er det gratis og åpent, så er det gratis og åpent til evig tid, og andre kan ta koden og videreutvikle det etter eget behov. det blir nesten som å bygge veier.

     

    hadde private stått for all veibygging hadde vi hatt griske søkkrike vei-eiere stående ved hver privateide veistubb og flådd folk for penger for å passere, rett og slett legalisert landeveisrøveri, og det å bevege seg noe sted hadde vært forbeholdt rike. sånn er det heldigvis ikke, da man hadde vett nok til å la staten ta seg av og organisere det, men du ser jo liknende tendenser på kabel-tv o.l.

     

     

    Fordi Norge er et for lite land til å gjøre dette, og at de fleste utviklerene innen sjangeren ikke bor i Norge.

     

    EU (og de største universitetene i Europa) har allerede flere slike støtteordninger for åpen programvare (innen video og grafikk).

     

    Selv jobber jeg hos et universitet i Frankrike som betaler for utvikling av åpen programvare innen video/grafikk.

    • Liker 1
  8. Jeg synes det er litt rart at de ikke har konvertert Adobe program til Linux siden de fleste store filmselskaper bruker Linux til store produksjoner.

     

    Vel, det er ikke så rart siden Adobe droppet Linux-støtte for sine produkter flere år siden, da de mente at brukermassen var for liten til å bry seg.

     

    Å konvertere/bygge Photoshop etc for Linux er nok ikke mye arbeid, da kodebasen allerede fungerer på flere operativsystem (ikke glem at Photoshop/Illustrator var tilgjengelig på IRIX (UNIX) for flere år siden).

     

    Filmbransjen trenger ikke Photoshop, de har bedre verktøy å bruke, og hvis de må bruke Photoshop så fungerer det gjennom Wine.

  9.  

     

    Færre fonter installert?

     

    Antall fonter påvirker ingenting.

     

    Det pleide å påvirke lastetiden til Gimp på Windows, i hvert fall.

     

    Jepp, men det er fordi Gimp bruker fontconfig i Windows, og da må Gimp generere/vedlikeholde cache selv, noe som blir gjort automatisk i Linux/BSD.

  10. Færre fonter installert?

     

    Antall fonter påvirker ingenting.

     

    Du må sammenligne det med de andre systemene der du har dårligere fart. Men jeg har 1944, og synes at Inkscape starter treigt. LibreOffice gjør imidlertid ikke det.

     

    Inkscape er treig, og har alltid vært det.

  11.  

    Qt Creator var blant dem, blitt totalt ubrukelig, krasjer når jeg laster inn prosjekt(er), de tidligere versjonene hadde også issues med flere krasj, men jeg kunne iallefall bruke programmet. Bygger jeg selv eller bruker binær fra Qt så er alt topp. Så noe gjør de feil.

     

    Det største problemet er at CentOS er en rolling release i forhold til RHEL. Dette skaper flere problemer når CentOS henter inn pakker fra en ny RHEL release.

    Riktig, det er programvare jeg ikke har hatt noe forhold til. Forøvrig har jeg kunnet rulle tilbake til en tidligere versjon ved bruk av transaksjoner i yum når sånt har inntruffet, og så blackliste de pakkene jeg ikke ønsker oppdatert, men dette vet du sikkert.

     

     

    Såklart, jeg kan blackliste etc, men problemet er at Qt Creator avhenger (såklart) på Qt5, som de oppdaterer hele tiden til siste versjon, som igjen bryter med Qt Creator, så da må jeg holde tilbake alle Qt5 pakkene, som igjen kommer til å gi problemer med andre programmer som avhenger på Qt5 osv osv, ender i linking hell ;) Jeg bygger heller selv en å gå igjennom "dependecy hell", a.k.a. hvorfor binærpakkesystem suger.når noe ikke fungerer som det skal.

     

    Godt det ikke var Ubuntu som har det problemet, da.

     

    Dette er et problem med tredjepart pakkebrønn, er ikke CentOS som er problemet. CentOS har mange issues, men ikke så mange som Ubuntu, har vært borti så mange problemer med Ubuntu at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Er en grunn til at vi kjører CentOS på jobb, de insisterte på Ubuntu til å begynne med, men etter jeg måtte fikse div workstations etter uendelige feil (ustabilitet, korrupte filsystem, ødelagte oppdateringer, kernel problem etc etc) flere gang i måneden byttet jeg installasjonene til CentOS, har ikke hatt et eneste problem siden.

     

    Nå skal det sies at etter min mening så suger alle distroer, CentOS er den som har gitt meg minst problemer.

  12. Hva var det som ble ødelagt? Min opplevelse av EPEL er at pakker derfra stort sett har holdt god kvalitet. Faktisk er EPEL standard tillegg selv i produksjonsmiljøer med RHEL som OS både i nåværende og forrige jobb.

     

     

    Qt Creator var blant dem, blitt totalt ubrukelig, krasjer når jeg laster inn prosjekt(er), de tidligere versjonene hadde også issues med flere krasj, men jeg kunne iallefall bruke programmet. Bygger jeg selv eller bruker binær fra Qt så er alt topp. Så noe gjør de feil.

     

    Det største problemet er at CentOS er en rolling release i forhold til RHEL. Dette skaper flere problemer når CentOS henter inn pakker fra en ny RHEL release.

  13.  

    CentOS/RHEL på jobb, og siden jeg ikke har noe privatliv ( :p) så går det i CentOS på private maskiner (laptop/workstation) også.

    Jaja, hvorfor ikke, det funker jo. Legg til EPEL, epel-spotify og nux-dextop, så har man det meste av det man trenger.

     

    EPEL har ved flere anledninger oppdatert til ødelagte pakker. Såklart viktige programmer jeg bruker på jobb...

     

    Bygger bare selv det jeg trenger utennom baseoppsett (KDE), .fungerer mye bedre for meg, da får jeg ting som jeg vil og ingen oppdateringer kommer å ødelegger mitt oppsett.

  14.  

    Kan du si hvorfor det? Er det lite populært\koster AMD for mye penger?

    Da nvidia trenger konkuranse.

     

    Finnes det noen kommander i linux som kan få eyefinity å virke?

     

     

    AMD/ATI har aldri vært bra på drivere når det gjelder Linux. De leverer bra hardware, men når det gjelder programvare/drivere så er de ikke helt der. Også merk at driverene for Linux var i bunn og grunn laget for FirePro-kortene, resten var en ettertanke.

     

    Når det gjelder grafikkkort for bruk innen grafikk og video har NVIDIA monopol på Linux, alle firmaer jeg har vært borti bruker NVIDIA (Quadro).

     

    Til "normal" bruk anbefaler jeg AMD/Intel og de frie driverene i Mesa, da man slipper å gjøre noe som helst og de fleste funksjoner man trenger er støttet. Til spill regner jeg med at de nye AMDGPU-driverene kommer til å gjøre det relativt bra (uten at jeg har peiling, da jeg ikke spiller noen form for spill etc).

     

    Når det gjelder eyefinity så er vel det bare et fancy ord for flere skjermer, noe Linux har veldig god støtte for. GNOME/KDE etc har egne programmer for dette, hvis ikke bruk 'xrandr'.

  15. Hvor omfatnende er det å porte AMD crimson til linux?

     

    Særlig freesync, amd eyefinity etc?

     

    For vet ikke hvordan nvidia har gjort det. Om en utvikler hadde brukt noen timer å lage noe ligdene.

     

    Crimson, a.k.a Catalyst, a.k.a FGLRX er nå mer eller mindre EOL, da fokus fra AMD er på den frie driveren AMDGPU. Så ikke forvent så mange nye revisjoner av Crimson på Linux.

     

    Som alltid (siden ca 2002) så er det NVIDIA som leverer de beste driverene når det gjelder stabilitet og utnytelse av maskinvare og features.

     

    Personlig er jeg fornøyd med den frie ATI-driveren i Mesa for min laptop (Radeon HD 3470), alt jeg trenger er OpenGL 3.

    • Liker 1
  16.  

    http://appimage.org/

     

    da får vi mao. slutt på pakkerot i linux fremover. det kan bety slutten på det jeg har inntrykk av er hovedsysselen for linuxkodere, nemlig å tilpasse hvert program til en drøss ulike pakkesystemer og distribusjoner. unødvendig tidsbruk og veldig slitsomt både for brukere og utviklere.

     

     

    Fin tanke, men det er da null problem å bygge noe som fungerer på alle distroer. Man bundler bare de libs man trenger og bygger på så gammel distro som mulig, vips så er programmet kompatibel med det som er. Putt det i en RPM/DEB og/eller en installer så kan hvem som helt bruke det.

     

    Såklart kjekt om programmet er tilgjengelig i distroen, men det er ikke alltids det beste alternativ (man mister kontroll over hvordan programmet bygges og distribueres).

  17. Gimp har hatt 2-3 utviklere dei siste 10 åra. Hugs at dei også jobber i fritida si. Skjermkortoptimalisering kjem, men om det tar 3-10 år til er det ingen som veit.

     

    Og det er en av de største grunnene til at fri programvare tar tid, og kanskje aldri helt når opp til de kommersielle aktørene. Hvis programvare som Gimp, Krita osv skal hevde seg trenger de vanlige ansatte som jobber med programmet på heltid, og såklart får betalt.

     

    Krita har delvis løst dette med å bruke Kickstarter, men til og med det er ikke bra nok, de trenger fast inntekt.

     

    Selv jobber jeg med Natron, fri programvare, men vi får betalt som hvilken som helt annen jobb, dette gjør at vi greier å hevde oss blant de kommersielle aktørene.

  18. Tydeligvis er Gnome/Cinnamon litt bedre her enn det KDE er.

     

    Såklart, og KDE støtter KDE-/Qt-programmer bedre en Gnome, veldig naturlig. Nå har mine erfaringer siden KDE3 vært at KDE integrerer GTK-programmer sømløst.

     

    Igjen, problemet ditt er nok distroinnstillinger.

     

    Btw, du kan kjøre gnome-settings under oppstart i KDE hvis du vil, kan hjelpe.

×
×
  • Opprett ny...