Gå til innhold

larrifax

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larrifax

  1. Heisann!

     

    Jeg skal i gang med å pusse opp soverommet, og har i den forbindelse tenkt å flytte lysbryteren som står på feil side av inngangsdøra. Har lenge hatt lyst til å prøve meg på hjemmeautomasjon, og dette er det perfekte tidspunktet å starte på. Tenker derfor å legge inn en trådløs dimmer (som kan dimme LED-pærer) der hvor lysbryteren er i dag, og samtidig montere en trådløs lysbryter på den andre siden av døren. I den forbindelse lurer jeg på hva jeg trenger av utstyr? Jeg har forstått det slik at http://www.smarthus.info/product_info.php?products_id=2907 kan brukes i veggen, men er mer usikker på hvilke veggbrytere som fungerer (må fungere uten en dedikert gateway). Tenker å kjøpe RaZberry til min Raspberry Pi, slik at jeg også får styrt lyset på andre måter.

  2. Heisann.

     

    Vurderer å oppgradere min hjemmeserver/filserver med nytt HK, Prosessor og RAM (muligens også et RAID-kontroller kort). Tanken er å kjøre Hyper-V/ESXi i bunn, med en 5-6 virtuelle maskiner oppå (der stort sett bare 1 maskin kommer til å trenge mye prosessorkraft).

     

    Dagens maskin ser noenlunde slik ut:

    Intel Core i7-920

    Gigabyte GA-X58A-UD3R

    Fractal Design Define R3

    Corsair HX 650W PSU

    2x OS HDDs (speilet)

    5x HDD (Raid-Z)

     

    Som dere kan se fra de nåværende spesifikasjonene oppgitt ovenfor, er maskinen utstyrt med en "vanlig" prosessor og HK. Denne gangen tenkte jeg å fleske til med noe litt mer server-aktig (uten at det skal føre til mer støy fra maskinen). Har derfor kikket på en Intel Xeon E3-1240v3 3,4GHz Socket 1150 Box (evt. E3-1245 v3), og ønsker et HK + 32 GB ECC RAM som passer til.

     

    HK skal helst inneha 2 stk Gigabit Ethernet porter av god kvalitet, men kan nok også strekke meg til å kjøpe noe ala. INTEL PRO/1000 PT DUAL PORT SERVER ADAPTER PCI-E. I tillegg er støtte for 32 GB ECC RAM et ønske. 7+ SATA-porter hadde også vært kjekt, men er ikke et must ettersom jeg kan kjøpe et RAID-kontroller kort for å løse opp i det problemet.

     

    Har snust litt på Supermicro sine hovedkort, da de er de eneste jeg kan finne som passer til en Haswell Xeon prosessor og som i tillegg har støtte for ECC RAM. Nærmere bestemt har jeg kikket på Supermicro X10SLM+-F (ca. 2300 kr inkl mva.) og X10SL7-F (ca. 2800 kr inkl mva.), samt 32GB med KINGSTON 1600MHZ DDR3 ECC ValueRAM.

    Spørsmålet er om LSI 2308 RAID-kontrolleren som sitter på det dyreste av dem er noe tess, eller om jeg heller burde gå for det billigste, samt et dedikert kontroller kort? Er ikke interessert i å miste data pga. et dårlig RAID-kontroller kort, og har forstått det slik at Areca sine kort er rimelig gode. De kan derfor være et alternativ.

     

    Pga. sommerferie blir det neppe bestilt noe før i slutten av juli/begynnelsen av august. Er det kommet noen andre hovedkort på markedet jeg burde vurdere når den tid kommer?

     

    Hadde satt stor pris på forslag eller andre inspill til hva jeg burde kjøpe, og evt. hvilke RAID-kontrollere som er å foretrekke.

  3. Måtte du ikkje betale toll? Kor mykje var det? Og kva type post bestilte du med? Og til sist. Skreiv du i kommentar feltet det at det måtte sendast som gåve?

     

    Har tenkt å kjøpe sjølv!

     

    Måtte ikke betale toll nei. De merket pakken med en verdi på 8 USD uten at jeg spurte om det på forhånd. Bestilte med First-Class Mail International Package (Varies by country), så betalte totalt litt over 300 kr for det.

     

    Hmm, gratulere! Åpnet opp min envy i går for å se hvordan jeg skulle legge til SSD disken, så blir SSD disk i starten av neste måned!:D Forresten, hvor stor SSD har du?

    Har satt inn en Intel X-25M 80GB SSD-disk. =)

  4. Du må kjøpe deg 1 Harddisk bracket til HP Envy 17 om du ikkje bestiller den modellen med 2 Harddisker. Komplett selger dei ikkje men fant den her:

     

    http://newmodeus.com...products_id=341

     

    Veit ikkje om dei sender til Norge, og her er installsjons guiden:

     

    http://newmodeus.com...id=30&chapter=0

     

    Har i lengre tid kranglet med EET Nordic om kjøp av orginal bracket til harddisk nr. 2. I tillegg til elendig leveringstid, mente de at Harddrive Kit'et bare besto av selve bracket'en. Kabel og skruer måtte bestilles separat. Da kostet selve bracket'en hele 700 kr med frakt! Endte med at jeg benyttet meg av angreretten og sendte tilbake bracket'en jeg endelig hadde mottatt etter snart 2 mnd ventetid.

     

    Samme dag bestilte jeg Harddrive Kit'et som du linker til (Dette var en fredag). Lørdag var varen sendt, og allerede onsdag lå varen i postkassen. Kit'et fungerer perfekt, og er nå stolt eier av Envy 17-1085 med SSD og vanlig harddisk. Anbefaler virkelig NewmodeUS!

  5. Til alle dere med hp envy:

    Hvordan går det med varmen?

    holder dere ut?

     

     

    Har hatt min siden fredag, men skal returnere den og få ny pga. døde pixler. Har kun brukt maskinen til surfing ol. hittil, dvs. ingen tunge applikasjoner. Da har maskinen ligget på ca. 60 grader celsius både på CPU og GPU etter at jeg oppgraderte BIOS (inbiller meg at det var noe lavere før). Har ikke lagt merke til at den har blitt varm der man hviler venstre håndledd. Men såklart, dette er under null load.

  6. Finnes mange temperaturmålinger i tråden for Envy 17 på notebookreview om du ikke har sett de. Du har for eksempel http://forum.notebookreview.com/hp-envy-hdx/484905-official-hp-envy-17-owners-lounge-203.html#post6385578 og http://forum.notebookreview.com/hp-envy-hdx/484905-official-hp-envy-17-owners-lounge-191.html#post6375210.

    Ta en kikk på første post i den tråden for lenker til både reviews, benchmarks og temperaturmålinger.

     

     

  7. Jeg har ikke koblet til kabinettet sin startknapp. Jeg har bare brukt av og på bryteren på strømforsyningen.

     

    Nå skal ikke jeg påberope meg noen kunnskap på dette området siden jeg aldri har bygget min egen datamaskin, men er det ikke ganske viktig at kabinettet sin startknapp er koblet på hovedkortet? Det er jo tross alt den knappen som starter selve maskinen, mens bryteren på strømforskyningen bare skrur av/på strømtilførselen. Eller tar jeg grundig feil nå?

  8. Takk for filmen! Tastaturet ser nærmest perfekt ut. Er ikke helt fan av de ekstra tegnene på æø-tastene, men la gå. Det viktigste er at det er stor entertast, i motsetning til det komplett.nos kundeservice sa.

     

    Kunne du ha sjekket om ramme til harddisk nr. 2 følger med (om det er 1085 modellen du har kjøpt)?

    Har sendt mail til EET Nordic, som er Authorized spare part reseller i norge, for å høre om de har tenkt å tilby reservedelen som inneholder harddiskrammer, men har ikke fått noen bekreftelse enda.

  9. Noen som har fått denne råtassen inn i hus, og som kunne gitt en kjapp review?

     

    Sendte mail til komplett og spurte om den har norsk tastatur, om ENTER-tasten er "mindre" enn vanlig slik som på den engelske layouten, og om HDD-ramme til harddisk nr. 2 fulgte med.

    Kundeservice svarte at den har norsk tastatur, liten entertast og ingen HDD-ramme til disk nr. 2. (den kunne de heller ikke skaffe).

  10. Etter å ha lest den tråden blir det ikke hp envy på meg heller desverre...

     

    Har lagt inn en bestilling på Asus X77JQ! Tror jeg blir fornøyd med den. :)

     

    https://www.mpx.no/k...aspx?sku=574462

     

    Varmeutviklingen skal ifølge tråden på notebookreview ha blitt bedre etter siste BIOS-update, så noen av temperaturmålingene kan være "feil".

    Men såklart, det har jo en kraftig CPU og et kraftig skjermkort, så varme må man regne med. Er mer bekymret for en noe lav batterilevetid.

     

    Dessverre synes jeg ikke at Asus'en er i nærheten av Envy'en når det gjelder ytelse. Den har blant annet mindre og tregere RAM enn Envy'en (Envy har 1333mhz, mens Asus'en har 1066mhz iflg. MPX), dårligere skjermkort, mindre oppløsning på skjermen og tregere harddisker. I tillegg har Envy'en støtte for 3 eksterne skjermer gjennom HDMI, VGA og Displayport, noe jeg setter pris på.

     

    Håper likevel at du blir fornøyd med valget ditt! Noen ganger er varmeutvikling viktigere enn rå ytelse. =)

  11. Heisann

     

    Har hittil brukt en @online.no-adresse som min primære e-postadresse, men vil nå skifte over til en gmail-adresse siden de har støtte for IMAP.

     

    Online har bare støtte for POP, og har en begrenset lagringsplass. Derfor har jeg alltid brukt Thunderbird og satt den til å laste ned alle mails og slette dem fra serveren etterpå.

    Det betyr at jeg har ett par tusen mails liggende på en av mine datamaskiner, og disse vil jeg gjerne ha lastet opp til gmail-kontoen på en eller annen måte.

    Noen som vet at dette er mulig, og har en smart måte å få gjort det på?

  12. Hei!

     

    Beklager vist dette har blitt tatt opp før men orker ikke å lese gjennom tidligere poster.

     

    Jeg sliter med lav fps i wow. Kjører alt på fult som IFL90+ fint burde klare men har ofte 19-25 fps =(

     

    Har nyeste skjermkort driver og bruker Vista Ultimate 64-bit.

     

    Noen som vet problemet og eventuelt en løsning? =)

     

    På forhånd takk.

    Får samme "problemet" hvis jeg kjører alt på fullt, men har 50~60fps hvis jeg setter ned Multisampling.

    Kjører 1600*1050 res og alt på fullt utenom multisampling, som jeg har satt til 24-bit color 24-bit depth 1x multisample og det fungerer helt fint.

  13. Da har jeg hatt PC-en i to uker og så lenge fungerte den.... Begynner å få feilmeldinger i oppstart og slik men det er vel windows som er synderen.

     

    Det egentlige problemet mitt er at jeg får ikke til å koble PC-en opp mot tv'n min med s-video.

    Noen som har en tutorial på hvordan jeg få det til?

    Prøvde å bruke s-video mellom den stasjonære maskinen min og tv'en, men det fungerte dårlig. Klarte aldri å få bilde i farger, så jeg gav opp.

    Nå bruker jeg en VGA-kabel mellom den bærbare og tv'en, og det fungerer utmerket.

  14. Heisann

     

    Beklager hvis dette er nevnt tidligere, men jeg har rett og slett ikke tid til å lese igjennom 150 sider. :)

     

    Har kjøpt meg en IFL90+ og har fått alt til å virke. Men det er en ting jeg ikke helt skjønner med denne datamaskinen.

    Hva gjør de to knappene til venstre for tastaturet og hvordan virker de?

    Har lest igjennom manualen og fant ut at den ene knappen er en slags hurtiglading, mens den andre er en knapp for high speed USB.

    Men det skjer jo ingenting når jeg trykker på de..

×
×
  • Opprett ny...