Gå til innhold

Baltusmaltus

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Baltusmaltus

  1. Jeg kjøpte en ferdigbygd pc i april. Har ikke så veldig peiling, dessuten var det noe lav tilgjengelighet på denne tiden. Må innrømme at jeg ikke tenkte noe videre over strømforsyning eller merke på denne. Jeg bor I Frankrike og bestilte en ferdigbygget maskin på amazon. Nå vil jeg bytte ut det medfølgende rtx 2060 super med et rtx 3070. I den forbindelse så lurer jeg på om strømforsyninga kan være av en så dårlig kvalitet at den ved bytte til en litt mer kraftkrevende gpu kan sette komponenter i fare.

    Psuen er av merke 600 Watt Enermax MaxPro. Vanskelig å finne særlig info om denne online, men tror det må være denne https://www.materiel.net/produit/201503270049.html 

    Ville Dere vært redde for å bruke en slik psu?  Kjøpte som sagt maskinen i april og har ikke hatt noen problemer med den. Prøver bare forsikre meg om det er relativt trygt å bruke den på ny gpu

  2. Jeg har ett rtx 3070 på og fikk litt panikk. Tror dere denne strømforsyninga  vil klare det https://www.materiel.net/produit/201503270049.html

    Vet dette ikke akkurat er noe førstevalg hos dere selvbyggere. Den står i en pc jeg kjøpte da pandemien satte meg i lockdown, bor i Frankrike. Tenkte ta ut det 2060 super den kom med og sette inn mitt nye 3070. Har en amd 3700x prosessor og 32 gb ddr4 minne.

    Kortet jeg har har bestilt er et  KFA2 GeForce RTX 3070 SG 1-Click OC. Er det noen som vet om dette  er et greit merke?

     

  3. Vil min enermax Maxpro 600 watt greit kunne drive et rtx 3070? I specs så står det 552 w på 12v. Prosessor er 3700x.

    Tenkte egentlig gå for et 3080 men dersom det er sikkert  at psuen min holder for 3070 tenker jeg heller spare noen kroner. Billiger gpu og ikke ny psu. Jeg har  forstått det slik at psuen min er for svak for 3080.

  4. Svein M skrev (Akkurat nå):

    Det er en standard ATX strømforsyning. Tilkoblingene er i følge standarden. Den har 14 cm dybde, så om du kjøper en med større dybde så sjekk at kabinettet har plass til det. Det er bare å skru ut og koble nye ledninger dit de gamle gikk så det skulle være enkelt.

    slik at de bare skal vippes ut av en "kontakt" på  eksisterende strømforsyning og plugges i en "kontakt" på ny strømforsyning? Trenger ikke å trekke nye kabler rundt i kabinettet eller misforstår jeg?

  5. Kjøpte en pc i april som jeg nå ønsker å oppgradere strømforsyning på nå (om jeg tør). Er den noemn som kan si noe om dette er en enkel eller komplisert affære?  Strømforsyninga som står i Enermax Maxpro power 600w.  Har tenkt å bytte den i en 750watt eller høyere. Må jeg ha ingenørutdanning og demontere pcen helt eller det enklere enn det. Har ikke gjort så mye med pcer før annet enn å sette inn rambrikker og ssd.

  6. Hei. Jeg lurer på å oppgradere til et rtx 3080. Er dog usikker på om jeg har stor nok strømforyning. Prøvde å regne ut etter beste evne men jeg har ikke  så mye peiling på dette. Strømforsyninga jeg har i dag er på 600w. Utregningen ser  slik ut 

     

     

         
    Motherboard:   Desktop
         
    Socket:   Socket AM4
         
         
         
    CPU:   1 x AMD Ryzen 7 3700X
         
    CPU Speed:   3600 MHz
         
    CPU Vcore:   1.1 V
         
    CPU Utilization:   90 %
         
         
         
    Memory:   2 x 16GB DDR4 Module
         
         
         
         
         
         
         
         
    Video Card Set 1:   1 x NVIDIA GeForce RTX 3080
         
    Core Clock:   1710 MHz
         
         
    Memory Clock:   2375 MHz
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
    Storage:   1 x M.2 SSD
         
         
    Storage:   2 x SSD
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
    Computer Utilization:   8 hours per day
         
         
    Gaming / Heavy 3D Application Time:   No Gaming / 3D Apps
         
         
    Monitor:   2 x LED 27 inches

     

     


     

    Load Wattage:   512 W
    +3.3V +5V +12V
    9.5 A 9.3 A 36.2 A
    78 W 434 W
    Recommended UPS rating:   1100 VA  
    Recommended PSU Wattage:   562 W  

     


    Betyr det at for meg vil 600w være nok? Merket er Enermax MaxPro power om det har betydning. Tror dere at amd 3700x vil være en flaskehals for dette kortet? Krever det PCIE 4.0 for å fullt ut utnytte dette kortet eller kan jeg fint bruke det med Pcie 3.0 som jeg har på mitt nåværende hovedkort? Håper noen kunnskapsrike mennesker der ute kan hjelpe meg litt.

     

  7. Hei. Jeg kjøpte meg ny pc nylig. I iveren så tenkte jeg ikke på om det var singel eller dual ram. Viser seg at det er en single 16 giga 3000mhz. Vil det være verdt å bytte til 2×8 eller forbedringen i ytelse vil være minimal?

    Pcen brukes til gaming i 1440p.  Det er en ryzen 3700x prosessor og rtx 2060 super gøy.  Hovedkort er gigabyte b450 gamer x.

  8. Hei. Jeg har bestilt en ny og med WiFi Adaptateur PCI Express, 802.11b/g/n. Den ankommer til uken. 

    Min kone ønsker ikke å ha 25 meter med Ethernet kabel gjennom leiligheten.

    Planen for å få WiFi signal dit maskinen skal stå er å bruke en netgear ex3700 wifi repeater. Etter å ha testet litt klarer jeg å få bra hastighet på 5ghz båndet. Dette er målt med mobilen. Av en eller annen grunn får jeg langt lavere hastighet på 2.4ghz. Spørsmålet er om det WiFi adapteret som følger med pc'en kan bruke 5ghz?

    Dersom jeg må over på 2.4 the er det noen tips for å få opp hastigheten? Tenkte jeg skulle bytte kanal på ex3700 men det får jeg ikke lov til. Er det noen der ute som har noen forslag?

  9. LangtGjesp skrev (20 minutter siden):

    Vi må nesten få vite hva som ligger i ordet "lyst". Har du spesielle behov som ikke blir oppfylt av din nåværende PC? Selv bytter jeg når jeg "må", ikke når jeg har "lyst". Antagelig er det bedre å bytte ut komponenter enn å bytte ut hele PC-en. Men da trenger vi å vite litt om hva du har, og hva du savner.

    Jeg bruker pc'en primært til spilling.  Jeg burde formulert meg annerledes. Skal fortsatt beholde denne maskinen. Har barn som er ivrige brukere. Kjøper vi en maskin til har vi 2 å dele på. Kan dermed se bort fra oppgradering.

    Jeg tenker mer på om det er er gunstig tidspunkt å handle på med tanke på prosessor og gpu generasjoner. Vet vi noe om når neste generasjon nvidia kommer osv og er det noe vente på eller bare handle nå ettersom det alltid er noe bedre rundt hjørnet så før eller så må man bare slå til. 

     

  10. I disse innendørstider vurderer jeg å kjøpe en laptop. Jeg bor i Frankrike og vurderer å bestille fra pcspecialist. Noen som har kjennskap til disse? De kan levere med norsk tastatur og operativsystem. For følelsen at det er noe tilsvarende det multicom leverer. Stemmer det?

×
×
  • Opprett ny...