Gå til innhold

Brukeralias95

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brukeralias95

  1. Kjære alle sammen!

    Jeg er mektig lei av Corona, og jo fortere vi kan ta avslutningsfesten når Corona blir historie, jo bedre er det for alle.

    På grunn av at jeg er lei, har jeg følgende forslag til å bekjempe Corona.

    Mitt forslag er enkelt.

    Det går ut på å få kontroll over smitte spredning i minst 1 eller flere kommuner.

    Alle må sitte inne i den kommunen det gjelder. Nødetater, og de aller mest nødvendige av forsyninger skal komme til og fra.

    Folk som absolutt må på jobb, som kan spre smitte, skal bo samlet på ett sted.

    Resten av befolkningen sitter hjemme, og skal få forsyninger på døra.

     

    Etter hvert som viruset slutter å spre seg, (ca 2 uker) kan man utvide med flere kommuner rundt kommunen som står i sentrum. Når området rundt er ferdig med viruset, kan man jobbe seg utover, og få kontroll innenfra og utover.

    Jeg mener at Norge har så god infrastruktur, og fungerer så godt, at det burde være mulig.

    Ikke glem hva Kina har gjort. De stengte ned alt. Alle måtte sitte i karantene. Det var på tidlig tidspunkt. Her i Norge så vi ser folk rundt, og samler seg i butikkene uten frykt.

    Jeg frykter konsekvensene! Tenk om det blir krig. Tenk om det kommer store natur katastrofer. Jeg tror at vi må skal være glad og føle oss heldige når pandemien er over. Verden kommer til å stå mer samlet enn noen gang.

    Jeg mistenker biologisk krigføring. Jeg tror USA holder dette hemmelig, også konfronterer Kina når pandemien er historie.

  2. Nye spørsmål:

    Hvorfor driver myndighetene med at koronavirus pandemien skal bli så forferdelig langvarig, og alvorlig, samtidig som at alt tyder på at vi er på toppen, når vi ser på tiltak som fungerer.

    Hvorfor er vi så suverent egoistiske på å kunne vinne krigen mot virus i Norge, når vi ser at dette er et internasjonalt verdensproblem. Det hjelper ikke å vinne i Norge, når det kan komme tilbake fra andre land i fremtiden. Det er dette som bekymrer meg. Jeg er veldig smart, og når jeg skriver noe på nette, kan jeg ofte lese om forskere som mener det samme som meg, i etterkant.

    Hva med løsninger for vanlige folk som kommer i problemer, istedenfor å kun fokusere på bedrifter. Vanlige folk holder jo samfunnet i gang, så hva skal bedriftene med all støtte?

    Hva med fattige som blir tvunget til å gå i butikken hver dag?

  3. Spartapus skrev (4 timer siden):

    Jeg tror heller ikke det er mange som har hamstret i stor skala, men det skal ikke mer til enn noen å få hamstrere per butikk for å tømme den for en vare. Hvor mange handlevogner dopapir har egentlig butikken inne av gangen?

    Hamstringen av dopapir er forøvrig meningsløs. Hvis man vasker seg med vann etter å ha bæsjet (som man bør gjøre uansett) så trenger man kun ett enkelt ark for å tørke bort vannet. En rull kan vare i ukesvis, og man blir faktisk ren.

    Umulig å si når man ikke tester alle med symptomer, men 99,2% av alle som har dødd er eldre og/eller hadde en eller flere (i de fleste tilfeller flere) underliggende sykdommer. Det kom ut en studie på dette nå helt nylig.

    Det er slettes ikke umulig å si noe om alder, hvis en tar et utdrag fra de som er testet og bekreftet smittet. 

    Da kan vi jo få en matematisk indikasjon som viser konturene! Antall dødsfall gir en indikasjon i seg selv. Jeg er ikke så god i matematikk, men jeg er dårlig til å søke opp informasjon på Google.

     

    Beklager!

  4. frohmage skrev (På 18.3.2020 den 13.09):

    Psykologer om hamstring: – Derfor vant dopapiret

    I følge denne kronikken så er det bl.a. fordi frykt gjør oss irrasjonelle. Når man ser at det er tomt for dopapir i én butikk, så tror man det er viktig, og kjøper fem ganger som mange pakker som du hadde planlagt i butikken ved siden av.

    Jeg tviler sterkt på denne (p)sykoligiske påstanden da det er typisk lokalt fenomen som starter ett sted. Men jeg støtter at de fleste har sett på nettavisen og nyheter at folk hamstrer. Noen har hørt rykter. Så begynte alle med det!

  5. Hva med psykiske lidelser som følge av coronaviruset?

    Eksempel:

    En person med angst og vrangforestillinger, kan risikere å reflektere på en rekke fremtidige konsekvenser av viruset. Personen blir alvorlig paranoid som følge av dette, slik at hen får fysiske konsekvenser.

    Personen har deretter flere frivillige og ufrivillige alternativer.

    1. Å oppsøke fastlege / legevakt. Personen får ikke bistand på grunn av redusert kapasitet.

    2. Personen kan være passiv. Noe som har samme gevinst som punkt 1.

    3. Personen blir så syk av psykisk påkjenning, at hen ikke er i stand til å ta vare på seg selv.

    4. Personen overlates til seg selv.

    5. Personen vet ikke hva hen skal gjøre.

  6. Gouldfan skrev (1 minutt siden):

    Det er bestemt at det er to versjoner Corona, i prinsippet skal muterte virus bli mindre dødelig, men i forhold til Italia så frykter jeg dette er mer dødelig.

    Men vi vet ikke enda om den nye versjonen er mer eller mindre dødelig.... Det er mye vi ikke vet om Corona, vi får nok vite mer etterhvert...

    Takk!

  7. Simkin skrev (10 minutter siden):

    Kort oppsummert, et virus ingen har immunitet mot, det rammer da mange på kort tid, ikke farlig for de aller fleste med et forholdsvis mildt sykdomsforløp for de fleste, men de som er utsatt (primært eldre med underliggende sykdom) kan rammes hardt og overbelaster helsevesenet. 

    Så et overbelastet eller kollaps i helsevesenet er det som fryktes, og selfølgelig dødsfall for de eldre i utsatte grupper. 

    Takk.

    Jeg mener at dette har noe med konsekvenser å gjøre. Ikke noe med Covid-19 virus å gjøre.

    Jeg tenker mer på viruset i seg selv.

    1. Kan viruset mutere?

    2. Kan viruset mutere med for eksempel Ebola og HIV?

    Når det kommer til konsekvenser av viruset, ser man at utbredelsen er omfattende.

    Hvis det blir utryddet ett sted, kan det jo være risiko for at det kommer tilbake fra andre steder så lenge det eksisterer. Så omfattende utbredelse, er det vanskelig å se for seg at dette går over på kort tid.

  8. Budeia skrev (8 minutter siden):

    Fordi det er såpass mange som dør, og legene blir slitne.

    Akkurat det at de velger ut hvem som vil ha nytte av en behandling, er ikke oppsiktsvekkende ifølge den italienske legen Grassini. Det har de gjort hele tida. For eksempel har han selv en far på 85 år, og han ville ikke ha lagt sin far i respirator, dersom det ble aktuelt. (Dette sier han i en youtube-video). 

    Men er jo et problem hvis de må velge mellom flere pasienter i 60-årsalderen, fordi det er for få respiratorer.

    Helsevesenet vil uansett bli overbelastet, overalt i Norge. Både i Nord-Norge og i hyttekommuner. Jeg tror ikke de kan unngå det. Fordi helsevesenet blir ikke oppgradert nok til en katastrofe. Som det ble sagt i "Debatten". 

    Takk. Men det var ikke det jeg lurte på. Jeg lurte på hvorfor Covid-19 er så voldsomt fryktet.

    At leger blir slitne, og mange før, har ingenting med hvorfor Covid-19 er fryktet.

    At leger blir slitne har noe med kapasitet og utholdenhet å gjøre.

    At mange dør har noe med konsekvensene å gjøre.

×
×
  • Opprett ny...