Gå til innhold

Ishpenn

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ishpenn

  1. 42 minutes ago, mortenap said:

    Hei,

    I skrivende stund er det tre dager siden jeg opererte (delvis omskjæring). I etterkant av operasjon er jeg veldig usikker på prosessen framover. Hvor lenge etter operasjon bør jeg vente med å dusje (har ikke dusjet ennå)? Har jevnlig byttet bandasje etter do besøk, og rengjort med bomulls pads det jeg får vekk uten å ta på lillemann. Har også trukket forhud tilbake morgen og kveld samt hver gang jeg er på do. Dag én og dag to merket jeg ikke nevneverdig til smerte verken når jeg satt på kompress eller når jeg trakk huden tilbake. Huden er forøvrig veldig hoven (stor kul på venstre side) i den grad at det i dag begynner å gjøre vondt når jeg trekker huden tilbake. Føler ikke at hevelsen går ned, og lurer på om jeg bør kontakte lege? Hvor lenge kan jeg forvente at den ser ut som en golfball før jeg bør bekymre meg?

    Du kan dusje fra første dag, men unngå bading. Hevelsen tar en stund før den går ned. Fort en uke til ti dager før du begynner å se nevneverdig nedgang, men hvis du føler på det er det bare å dra til legen for å sjekke, spesielt hvis du ser lokalisert hevelse. Regner med at du fikk med en salve du skulle smøre på så smør på denne etter dusj. Kremen er en blanding av kortison som er betennelsesdempende og hjelper mot hevelsen og antibiotika så du ikke skal få infeksjon.

     

    side-2.jpg.b8961ee6ca35dd37f6813a0c1664c

  2. Jeg kan jo fortelle om min egen erfaring med dette, 5 dager etter operasjon siden denne tråden hjalp meg med å komme i gang.  

     

    Jeg gikk til fastlegen min, han fastslo at jeg jeg hadde trang forhud og kort frenulum (streng bak på glans) og sendte meg til en spesialist, en urolog som holdt til ikke langt unna. Dagen etter møtet med fastlegen fikk jeg en telefon fra urologen og satte opp en time kun tre dager senere. Etter en kort samtale og undersøkelse hos urologen sa han at jeg burde ta en forhudsplastikk og splitte frenulum. Jeg har kunnet trekke tilbake forhuden i slapp tilstand uten problemer for vask o.l. men har hatt litt problemer i erigert tilstand. Dette har ført til mikrorifter under samleie som med årene har gjort at forhuden har blitt trangere på grunn av arrdannelse. Jeg er rundt 30 år. 

     

    Urologen spurte om jeg ville ta operasjonen hos han på klinikken med lokalbedøvelse eller om jeg ville ta det på sykehus med full anestesi. Sistnevnte ville hatt en lengre ventetid så jeg valgte å ta det med lokalbedøvelse da operasjonen kunne finne sted allerede uken etterpå. Jeg fikk med et skriv som forklarte litt om forberedelsene, operasjonen og etterarbeidet som jeg har vedlagt og sikkert kan være interessant å lese for noen. Litt over en uke altså fra møtet med fastlegen til operasjon var gjennomført noe som jeg synes gikk utrolig fort. Veldig fornøyd med dette. 

     

    Selve dagen for operasjonen barberte jeg penis, smurte inn glans, forhud og rot med Xylocain-salve som jeg hadde kjøpt på apoteket som er en bedøvende salve som gjør at du ikke skal kjenne så mye til sprøytestikkene med lokalbedøvelse. Jeg var veldig liberal med salven, noe som gjorde at jeg så godt som ikke kjente stikkene i det hele tatt. Et tips her er å smøre inn rundt hele penis, spesielt rundt hele roten, både der penis treffer Pelvis og der den treffer Skrotum. Smør også inn hele forhuden, utvendig og innvending om du har mulighet til dette. Legen setter en del stikk med lokalbedøvelse akkurat i disse områdene. 

     

    Selve operasjonen kjente jeg heller ikke noen ting bortsett fra at det var noe som skjedde der nede, jeg hadde heller ikke noe forheng så jeg kunne se på om jeg ville. Jeg tok noen blikk, men så for det meste i taket. Han brukte en slags plasmabrenner for å brenne av blodkar og sydde til sammen 14 sting på Frenulum og rundt forhuden. Operasjonen ble gjennomført av legen og han ble assistert av en spesialistsykepleier. Etter alt var ferdig og stingene var satt var penis ganske hoven og det så ut som han hadde tatt hele forhuden min da den ikke ville legge seg over glans i det hele tatt. Legen fortalte at han hadde tatt litt mer enn han hadde først tenkt var nødvendig på grunn av arrdannelsen jeg hadde, noe jeg tenkte var helt greit. Sykepleieren smurte inn stingene med en fucidin-hydrokortison-salve som har en bakteriedrepende effekt, samtidig med en kløestillende og betennelseshemmende effekt og la på en bandasje. Etter operasjonen ble jeg satt til å vente en halvtime for å se om jeg ble dårlig, noe jeg ikke ble så jeg ble sendt på dør med noe smertestillende, noen sårskift og fikk en ny time morgen etter for kontroll. 

     

    Smertemessig etter operasjonen var det merkelig lite vondt, det var litt ømt og det var litt ubehagelig da jeg urinerte første gangen, men veldig lite smerter. Jeg tok 400mg ibuprofen og 500mg paracetamol hver sjette time de første par dagene etter instruks fra legen og dette så ut til å fungere bra. Det som gjorde litt vondt var morgenereksjonen. Jeg våknet litt tidligere enn normalt på grunn av dette de første dagene. 

     

    På etterkontrollen skiftet sykepleieren bandasje igjen, bare en enkel lomme laget av 2x 10x10cm Melolin-lapper etter en rens av litt størknet blod og en påføring av ny salve. Jeg hadde ikke blødd mye i løpet av natten, men det hadde sevet litt i stingene noe som er helt normalt. Fremdeles så det ut som jeg ikke hadde så mye forhud igjen. Penis så da ganske jævlig ut og jeg må innrømme at jeg var litt bekymret. Blåsvart glans og området rundt Frenulum og veldig hoven forhud og glans. Så ut som den hadde fått godt med juling, men legen sa at det var helt normalt og ikke noe å tenke på. 

     

    De neste dagene utførte jeg sårstell som instruert og den tredje dagen hadde hevelsen gått ned såpass at forhuden hadde glidd frem av seg selv i løpet av dagen og dekket mesteparten av glans igjen. Etter dette hadde jeg ikke noe problem med å våkne av morgenereksjon heller.  Sårstellet gjorde litt vondt de første gangene, gjort i dusjen med rennende, indirekte, ikke for varmt vann etterfulgt av innsmøring med fucidin-hydrokortisonsalve jeg fikk resept på. Fargen er i skrivende stund ganske normal igjen og ingen smerter i det hele tatt. Jeg har tatt 400mg C-vitamin, 80mcg D-vitamin og 2g protein per kg kroppsvekt daglig i tillegg til mye frukt og grønt for å hjelpe kroppen med å lage nytt materiale. Vet ikke om dette har gjort at det har gått fortere, men jeg er altså ganske leget allerede. Jeg googlet litt og det sies at det skal hjelpe for å produsere vev. Ikke noen blødninger og jeg kan fint trekke tilbake forhuden uten at det gjør vondt for sårstell. 

     

    Det som er mest ille er vel at jeg ikke kan dra på gymmen på to uker og ikke kan ha sex eller dra'n på seks uker. De neste ukene blir sikkert ganske frustrerende både for dama og meg, men skal prøve så godt jeg kan å holde meg. Selve operasjonen og etterforløpet var mye bedre enn det jeg hadde forstilt meg.

     

    Så til dere som sitter på gjerdet og gruer dere, slapp helt av og bestill en time. Kjør på og få det overstått. Jeg burde ha gjort det mye tidligere.

     

    Side-1.jpg

    side-2.jpg

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...