Gå til innhold

Afghansk Trond-Viggo Torgersen

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Afghansk Trond-Viggo Torgersen

  1. 2 hours ago, geir__hk said:

    Sitter med magafølelse av at henleggingsprosessen har vært litt i overkant effektiv.

    Slik sett kan en svindle over en lav sko - helt til man svindler feil person. Problemet da er jo risiko for at flere kan dras inn i en straffesituasjon og utfallet trenger ikke nødvendigvis bli at det er den opprinnelige svindleren får noe rettslig straff.


    Det er akkurat dette jeg også tenker. Denne saken hadde vært løst for lenge siden hadde jeg bare fått tak i svindleren. Til info prøvde jeg faktisk å ringe han idag etter henleggelsen, som et desperat forsøk. Rett til mobilsvar, så antakeligvis har han blokkert nummeret mitt. Det sagt så sjekket jeg vedkommendes Finn-profil igjen, og han har nylig solgt mer på Finn ettersom han har fått en vurdering for noen knappe uker siden. 

    • Liker 1
  2. Da kan jeg endelig oppdatere med... (trommevirvel...) at saken ble henlagt. 

    Henleggelsen lød 'forholdet er henlagt dat det antas ikke å være rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold..'

    Er det noen som kan tolke hvor mye Politiet faktisk har vektlagt denne saken? Burde jeg stole på at de faktisk har giddet å gjøre noe, eller har denne saken blitt 'automatisk henlagt'? 

    Jeg sitter selvsagt igjen med den kjipe erfaringen om at dersom man trenger raske penger så er det bare å svindle i vei på Finn, for selv med bevismateriellet jeg har oppgitt (som var ganske omfattende), blir saker som dette henlagt. 

    • Liker 1
  3. Siden du holder kortene tett til brystet (som er helt legitimt), er det vanskelig å få presisjon i svar som forsøksvis skal være hjelpsomme for din kontekst. Dermed blir du kanskje nødt til å tåle svar som kan virke for generelle, nedlatende eller avvisende. 

    Du skriver at målet ditt er å få hjelp. Er du villig til å hjelpe deg selv å få hjelp, og hva har du eventuelt forsøkt hittil i egen regi? 

  4. Jeg registrerer at flere her ikke har helt skjønt hvor saken står. 

    Hendelsesforløpet / status per nu er:
    - Jeg ringte Politiet. Jeg forklarte hva som hadde skjedd og de sendte meg instruks på hvordan å anmelde. 
    - Jeg anmeldte elektronisk, man trenger ikke å møte opp fysisk - det er sprøyt.  
    - Noen uker senere ble jeg kontaktet av politiet som ba om bevis (de har altså giddet å i det hele tatt plukke opp saken).
    - Jeg sendte inn bevis.
    - Jeg venter på svar fra Politiet. 

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 3
  5. 18 hours ago, OlaHaldor said:

    Jeg har vært borti lignende sak selv; da anmeldte jeg etter litt privatetterforsking om vedkommende.

    Det tok noen måneder, men politiet tok kontakt og saken løste seg.

    Politiet sa; anmeld. Det skjer ingenting om du ikke gjør det. Og det er ikke unødvendig bruk av ressurser - det er nettop derfor de har den jobben, for å hjelpe deg og meg når slike ting oppstår. 

    Dette er i grunn det jeg kan håpe på i min situasjon også. Ressursprioritering i Politiet er selvsagt en egen diskusjon, men jeg er høyst enig i at saker som dette bør anmeldes. Over tid syns jeg selv at svindel og svindelforsøk har blitt mer vanlig, hvertfall i de bruktmarkedene jeg frekventerer. 

  6. For å oppdatere kan jeg meddele at jeg foreløpig har blitt kontaktet av politiet, og bevismateriell er blitt overført. 

    On 8/26/2021 at 12:33 AM, Kron said:

    Nytter ikke politianmelde ett slikt forhold. Kan garantere deg at politiet henlegger en slik sak. Det er forliksrådet du eventuelt må ta denne saken videre til, om selger ikke ordner opp.

    Ble nyskjerrig; Hva er det politiet ikke får gjort som forliksrådet kan gjøre i slike saker? 

  7. 10 hours ago, Kron said:

    Nytter ikke politianmelde ett slikt forhold. Kan garantere deg at politiet henlegger en slik sak. Det er forliksrådet du eventuelt må ta denne saken videre til, om selger ikke ordner opp.

    Bekjente i politiet har sagt at de løser som regel saker som dette ganske raskt så sant de får tak i vedkommende på telefon. 

    Da må jeg riktignok stole på at politiet har litt mer myndighet og nettverk enn det jeg har til å lokalisere og/eller kontakte evt gjerningsperson. 

    • Liker 1
  8. 1 hour ago, Milhouse85 said:

    Skriv: "Det er påfallende at du ignorerer mitt forsøk på kontakt for å ferdigstille handelen. Da du ikke imøtekommer mine henvendelser; ser jeg intet annet valg enn å politianmelde forholdet. Jeg velger allikevel å gi deg en frist på 48 timer på å ordne opp. Konsekvensen av fortsatt taushet blir politianmeldelse. Noe jeg selvfølgelig ønsker å unngå. Håper du har forstand nok til å ta kontakt for å ordne opp."

    Etter 48 timer.... politianmeld. 

    Dette er en naturlig måte å gå frem på. Godt formulert, forresten. 

    Utfordringen min er at jeg ikke kan vite om han får sett meldingen eller ikke, med mindre det står "sett" i Finn-meldinger. Ikke at det egentlig er noe 'unnskyldning' akkurat, da igjen - det er da folkeskikk å følge opp slikt når man er selger? Bare det i seg selv er det som gjør at jeg føler politianmeldelsen burde vært sendt for lenge siden. Samtidig er det noe i magefølelsen som sier meg at vedkommende er...mindre begavet(?) rett og slett, og at alt det her har en eller annen naturlig men idiotisk forklaring som han ikke har klart å lire fra seg enda. 

    Jeg holder tråden oppdatert med hva som skjer. 

    • Liker 1
  9. Hei. Har havnet i den leie situasjon der jeg har kjøpt noe på finn bestående av flere typer fiskeutstyr, og selger har blitt uresponsiv i ettertid.

    Selger mottok betaling den 27. Juli pålydende et ikke ubetydelig antall tusenlapper på Vipps, og han sendte fiskeutstyret i løpet av rimelig tid. Få dager etterpå (underveis i sendingen) blir jeg gjort oppmerksom på av selger at hans far (som angivelig hadde sendt dette for ham) hadde sendt noen ting feil. Det som ble feilsendt var av betydelig lavere nypris/verdi enn originalt annonsert utstyr. Etter å ha mottatt pakken stemte dette overens med innholdet - altså noe riktig, og noe feil fiskeutstyr. 

    Vi ble enige om at selger skulle ettersende det riktige utstyret fortløpende, og at jeg skulle returne det som ble feilsendt. Siden har selger vært svært uresponsiv, og kommunikasjonen har kun vært ensidig foruten én Finn-melding den 16. August etter vi inngikk avtale om ettersending(er). I meldingen skrev han at det riktige utstyret har blitt sendt, og at jeg skulle få sporingsnummer senere. Dette har jeg ikke fått. I skrivende stund har det gått ytterligere 1,5 uker uten kommunikasjon fra hans side, og det har ikke dukket opp noe utstyr i Posten. 

    Jeg begynner å lukte svindelforsøk, men det hele virker så absurd med tanke på at jeg har adressen, fullt navn og telefonnummer på fyren. I tillegg har han minst to 10/10 vurderinger på Finn samt en åpen Facebook-profil. Altså, det er kun hendelsesforløpet som er utrolig suspekt og / eller respektløst ovenfor meg som kjøper, men resten virker relativt legit. 

    Jeg har forsøkt å nå ham på telefon, SMS, Messenger og selvsagt Finn-meldinger, uten hell. Jeg har i midlertid skrevet ferdig en anmeldelse, men vegrer meg for å sende den til Politiet i tilfelle det riktige utstyret plutselig dukker opp. Samtidig tenker jeg at en viss folkeskikk her burde vært på plass, og at han burde forstå at å holde på sånn er å kaste vekk tida mi og at noen med kortere lunte antakeligvis hadde anmeldt han for lenge siden. 

    Så, hva kan jeg gjøre i denne situasjonen?

    • Liker 1
  10. Håper noen kan opplyse meg litt på dette. 

    Jeg ser poenget med å konsolidere en håndfull småsvinger i sogn, eller to nabobukter i nord - til samme kommune. I sånne tilfeller er det antakeligvis ikke mye skade ifht. besparelsen av papirarbeid for byråkratene(?). 

    Men, ta mitt hjemfylke for eksempel. Jeg kaller det fremdeles Sogn og Fjordane fordi jeg er en reaksjonær bygdis til tross for en alder på 26. Hvis vi setter det litt på spissen så har jo ikke jeg mye til felles med en som bor i Odda når det gjelder hvilke prioriteringer som bør gjøres i lokalsamfunnet. Dersom det i fremtiden kommer reguleringer på et fylkesnivå som gagner kommune A og ikke kommune B, så kan det jo ikke være hensiktsfullt at de kommunene finnes i samme fylke. 

    Uten at jeg helt har oversikt over strukturen i 'jurisdiksjon' på kommune- og fylkesnivå, så frykter jeg at den 'standardiseringen' som skjer ved konsolidering, ekspandering og navneendring av kommuner og fylker ikke kommer til å tjene innbyggerene i det lengre løp. Norge smykker seg med å dyrke det flerkulturelle, samtidig som vi (i min mening) potensielt visker ut det identitetsmessige og de økonomiske interessene til de små kommunene. 

    Så jeg sitter igjen med følgende spørsmål:
    - Hvordan hjelper det egentlig demokratiet å omorganisere på denne måten?
    - Bidrar det til økt effektivitet, og hvorfor?
    - Hvordan opprettholder man interessene til innbyggerene i de forhenværende kommuner og fylker? 
    - Er tapet av tilhørighet verdt evt økt effektivitet i demokratisk og byråkratiske prosesser?

    • Liker 1
  11. Yes sir, hadde et skjermkort som jeg kjøpte brukt. Orginalt var dette kjøpt hos Komplett et år før, og Coil whinen ble så heftig at jeg kunne høre det gjennom headsettet hver gang jeg åpna en chrome tab liksom. Fikk det på garanti etter jeg lagde en video der man kunne høre den intense coil whinen, og maste som faen på dem underveis for at de skulle skjønne hvor irriterende det er. De ville gi meg et annet kort som erstatning, men jeg skulle ha samme så jeg bare kjøpte et tilsvarende, returnerte det gamle og krevde refund. Til slutt ga de etter 😜 

  12. Hei.

    Prosjekt-Audien min blir utsatt for flere påfunn, og det neste blir en liten senk. Hjulbuen står 90mm over toppen av dekket fremme, og 70mm bak. Så bilen er rett og slett 2cm lavere bak enn fremme, noe jeg syns både ser rart ut og kjennes under kjøring, spesielt ved lastet bagasjerom. Jeg vil gjerne senke 50-60mm + fremme og 30-40mm bak slik at jeg får "jevnet" ut bilen litt. Det er altså ikke snakk om volvo 240 type blodsenk, rullerøyk og Vassendgutane, men en "healthy medium" av estetikk, kjøreegenskaper og pris. 

    luash8maIhnCCJ5AkAdA_3tZMQ_vl3elQN0cF1D0

    Hva er beste fremgangsmåte her? Har sett på både justerbare og ikke justerbare demper/fjær -kombinasjoner og jeg må innrømme jeg er litt blank på hva som svarer mine behov best, per pris. Ønsker ikke å bruke mer enn 10k på denne senken inkludert hjulstillingskontroll og godkjenning. 

    Noen av dere som har noen eksempel/anbefalinger? :)

  13. Hei!
    Har kjøpt meg en Audi A4 B5 1,8 1999 som det trengs å byttes regreim på snart og tenkte å gjøre dette selv.

    Ser at det finnes en del youtube tutorials på diverse lignende motortyper (AWM, AEB etc.), men jeg har ADR motor. Har dette noe betydning eller er motorene så og si identiske ifht regreim? 

    Ser også at det selges regreimsett med/uten strammehjul, spenningsdemper osv. Er det nødvendig å kjøpe med alt dette eller holder det med fks kun reim og vannpumpe?

    Andre tips/råd ifht til regreimbytte på A4 B5? 

    All hjelp settes stor pris på! :)  

  14. On 5/20/2020 at 7:10 AM, Complexity said:

    Kan jo og være defekt oljetrykkssensor. Om den er lett å skifte så kansje man burde begynne der.

    Oppdatering, kjørte diagnose med VCDS og har bytta oljetrykkbryter. Fremdeles (og nesten mer aggressiv) oltretrykksadvarsel under kjøring. 

  15. 10 hours ago, Complexity said:

    Kan jo og være defekt oljetrykkssensor. Om den er lett å skifte så kansje man burde begynne der.

    Etter litt diagnostisering idag så mistenker jeg kjørecomputern. Tente (og starta) bilen med oljetrykkssensor frakoblet. Ingen varsellampe på dashbordet...Må nok til med et diagnoseverktøy etterhvert. 

  16. Hei. Kjøpte en Audi A6 1.8t 2000 av en kompis her forleden. Bilen har stått stille det siste halvåret før jeg kjøpte den.
    Har bytta olje og oljefilter og sjekket oljenivå - alt virker normalt. 

    Likevel dukker rødlampa opp av og til. Vanligvis etter 10-15 minutter kjøring og/eller ved pådrag / høy fart / høyt turtall. Noen ganger forsvinner lampa etter få sekunder, noen ganger forblir den på og jeg blir etterhvert nødt til å stoppe bilen for å begrense risiko for at ting skjærer seg helt. 

    Mine hovedmistanker er: 
    - Størkna olje og drit fra den gamle olja som har lagt seg i bunnpanna og tettet sil eller annet.
    - Oljepumpa begynner å ryke og dermed ikke klarer å sirkulere olja skikkelig.

    Vurderer derfor å skru ned bunnpanna og sjekke samt rengjøre i håp om at det hjelper. Er det andre ting det kan være i dette tilfellet? 

    All hjelp mottas med stor takknemlighet :) 

  17. Jeg benytta meg nylig av prisløftet til Komplett.

    De prøvde først å si at varen til konkurrent ikke var på lager, noe den var. Etter jeg hadde mast på de sikkert fire ganger via chat at de misforsto, så ble jeg lei og lagde en video der jeg screenrecorda at jeg putta samme varene jeg kjøpte hos Komplett i handlekurven hos konkurrent(er) og brukte kalkulatoren til å vise differansen. Sendte den på chat til Komplett, da gikk det rimelig fort. 

    • Liker 1
  18. 18 minutes ago, kremt said:

    Hvorfor Audi og BMW?

    Må nok innrømme at det har med preferanse å gjøre. Aller helst Audi. Jeg har inntrykk av at man fkan finne en krysning mellom god kjørekomfort og grei motor (riktig modell..) men ikke dreper lommeboka. Det vanskelige er å finne bilen med minst behov for heftig teknisk vedlikehold, som i utganspunktet er kanskje umulig i denne prisklassen, men gjør forsøket hehe. 

    Har også sett på denne en god stund, den har ligget ute siden i høst(!) Glemte å legge den til i listen:
    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=162433964

  19. Biler jeg har kikket litt på underveis. Har dere noen kommentarer? 

    Audi A4. Gått ganske langt, men er svært godt vedlikeholdt, og byttet motor på. Selges lokalt. Nettopp EU-godkjent. 
    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=171996985

    Audi A4. Gått 100k mindre, ser ålreit ut. 
    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=172317683

    BMW 3-Serie 316i. Nettopp EU-godkjent.
    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=168081350

    Edit:
    VW Jetta. Ganske bra for prisen? 
    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=162433964
     

  20. Hehe, det der er faktisk nesten værre enn hva jeg har måtte oppleve med mine ratcars, sett bort i fra da jeg (heldigvis) oppdaga at regreima begynte å hoppe litt etter strammeren begynte å gi seg, som kunne gått galt. Det der er ting jeg naturligvis vil unngå, spesielt lekasjer. 

  21. 7 minutes ago, 1Dr.E said:

    Først etter at jeg kjøpte bil til ca. 150.000 har jeg opplevd nogenlunde problemfritt bilhold. 

    Ja, antageligvis mest realistisk. Jeg ser den at jeg sannsynligvis er litt naiv i håpet om å finne noe til 30-50k som er problemfritt, men gjør et forsøk allikevel. 

    Bilen trenger forsåvidt ikke å være problemfri, men om det finnes en biltype med motor og drivverk der ute som tradisjonelt sett går for å være "driftsikker" så er det det jeg er ute etter. Med andre ord noe man skal stole på på en langtur og slikt.

    Småtteri som normale slitedeler er greit tenker jeg. Som sagt, ble anbefalt A4 med 1,9 motor da selve motoren i disse bilene visstnok skal "kunne gå til en million" hehe. 

  22. Hei! Har de siste par årene kjørt stort sett kun ratcars til 5-15k som det ryker noe på hele tiden. Har underveis fikset dette selv, og bilene har ellers fungert greit for en student, og det har vært ålreit økonomisk å holde på sånn.

    Men jeg begynner nå å bli ganske lei av å til stadighet måtte fikse en bil som det ryker noe viktig på, og er villig til å denne gang fleske litt til, i håp om å kanskje få tak i noe som sannsynligvis er driftsikkert nok til å holde ut et par år til jeg er i arbeid. 

    Så spørsmålet mitt er egentlig, hva kan dere anbefale av relativt driftsikre biler i 30-50k prisklassen? Hva bør jeg se etter? Er fan av Audi, og ble anbefalt A4 1,9 av en kompis men vil gjerne gjøre mer research. 

  23. Mine fellow datanerds, trenger litt råd her. 

    Huawei Matebooken jeg har nå begynner å blir ressurssvak i forhold til både skolearbeid (softwareutvikling) og annet reakreasjonelt som videoredigering i 3K. Savner litt å kunne bare ha med en sterk laptop + skjerm og peripherals på eventuelle LAN også. 

    Har de siste ukene kiket litt rundt på laptoper i 10-20k klassen og kom over Komplett-varianten av MAG-15 her som ser ganske decent ut for prisen (den er på salg nå). Jeg syns specsa ser balanserte ut, og denne typen laptop ser også ganske oppgradérbar ut når den tid skulle komme. 

    Det jeg lurer på er om det er et godt tidspunkt på å kjøpe en slik laptop, eller det er verdt å vente en stund? Mtp kommende hardware osv. Femten laks er en relativt stor investering for en student så vil være så sikker som mulig på at jeg får mest mulig for pengene. 

    Alle tips og råd settes stor pris på! :)
     

×
×
  • Opprett ny...