Gå til innhold

Dømsert

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dømsert

  1. Hei! Jeg og en kompis kjøpte en leilighet sommeren 2018. Vinteren mellom 2018-2019 fant vi ut at det var en lekkasje ovenfra og til taket på badet vårt. Vi opprettet tidlig en forsikringssak og det kom en takstmann og så på saken. Han kom fram til følgende angående skadeårsak:

    "Eksakt årsak ikke avdekket pga. Stedlige forhold som gjør at det ikke var mulig å undersøke alle detaljer. Ut fra befaring, konstruksjon og skadetidspunkt (væromslag fra kaldt til varmt) så er det sannsynligvis isdannelse ute ved raft som har demmet opp fritt smeltet vann på takterrassens dekke som så har funnet en utetthet i tekkingen. "

    Da vi kjøpte leiligheten stod det i rapporten om at det tidligere har vært lekkasje fra terrassen over, men at dette ble utbedret av et lokalt firma. Vi har kontaktet dette firmaet og de mener at denne lekkasjen ikke kommer fra terrassen og/eller dårlig utført arbeid av dem.

    Svaret fra forsikringsselskapet til bygget, IF, var:

    "Årsaken til skaden er ifølge opplysningene «sannsynligvis vann over laveste punkt på 

    taktekking takterrasse. Følgeskader på himling bad 3 etasje.» 

    Eksakt årsak er ikke avdekket. Ut i fra opplysninger er det mest sannsynlig utett takterrasse. 

    Forsikringen omfatter ikke skade ved vann som trenges inn via terrasse/balkong. Viser til vilkår 5.6.2. 

    5.6.2 Hva forsikringen ikke omfatter
    Vann og annen væske – boligbygning
    • skade som skyldes vann som trenger inn via terrasse og balkong, eller overgang mellom terrasse/balkong og vegg/andre bygningsdeler, også når dette er tak for bolig under, 

    Skulle årsaken vise seg å være en annen, ber vi om tilbakemelding hvor annen skadeårsak fremkommer. 

    Det kan derfor ikke utbetales erstatning i dette tilfellet"

    Vi er selvsagt rådville og håper noen her inne kan hjelpe oss med hva vi bør gjøre videre. Vi har vært i kontakt med Help, da vi synes det er mistenkelig at forrige eier selger leiligheten sommeren 2018, etter å ha "utbedret" skaden i 2016, overvintret i leiligheten 2017-2018, for så å selge på sommeren, men dette ble for tynne argumenter for Help. I tillegg synes vi det er merkelig at vi ikke vet eksakt årsak, men kun "sannsynlig" årsak, og lurer på om vi må betale selv for å finne "eksakt" årsak? 

    Mange takk for eventuell hjelp! :) 

     

×
×
  • Opprett ny...