Gå til innhold

GLUM

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

Innlegg skrevet av GLUM

  1. Skipets maskinoffiserer har selvfølgelig sett at mellomakslingene var hule - noe som ikke er uvanlig på high speed militære fartøy idag. Det samme gjelder selvfølgelig Forsvaret inspektører og klasse.

    Vi snakker her om mellomakslinger mellom motor/turbin og gir, og ikke propellakslinger, typisk kan disse også være bygget i kunstfiber. En aksling med 40-80 cm indre diameter slipper fort igjennom endel vann...

    Det som ikke kommer frem i diskusjonene er at når et slikt arrangement er brukt, så er vanligvis gear og motorrom regnet som et rom når man ser på evt skade/vann inntrengning.

    Om man har kalkulert med vanntette skott imellom disse rommene å samtidig har klart og montere hule akslinger imellom dem - ja da er det mange som har mange sovet i timen..

    • Innsiktsfullt 1
  2. Tungolje problematikken på Svalbard gjelder vel stort sett om de kommer direkte inn ifra andre destinasjoner enn Norge. Skal de klare svovelkravene i Seca området i Nordsjøen, må de enten kjøre Lav svovel fuel eller scrubbe tungoljedrifta. Det bør helt klart komme et forbud mot og ha med seg/og forbruke tungolje til Svalbard, et utslipp av større omfang der vil være en skikkelig miljøkatastrofe - tenk bare på logistikk og infrastruktur for opprensking...

    Det andre er at man bør begrense antall mennesker på en kjøl i dette området. Viking Sky viste hvor sårbart dette kan bli, og Norge har ingen infrastruktur for SAR som kan håndtere et havari med flere tusen mennesker på Svalbard. Vi har det vel knapt nok på norskekysten..

    • Liker 1
  3. Problemet er ikke løsninger på dette - enormt mye er på gang, og jeg er temmelig sikker på at de som vil inn i fjordene i 2026 finner løsningene.

    Problemet med og utsette dette, er at man fjerner trykket på og finne slike løsninger før 2026. Noe som vil gjøre at cruiseindustrien og andre som kanskje har alternative løsninger også slakker på intensiteten for og drive frem utslippsfrie løsninger.

    Det har dessverre vist seg at det kun er lovpålagte krav som er veien og gå for å få til mindre utslipp, og slipper man dette - ja så skjer ingenting før evt i 2030. Håper virkelig at Stortinget følger dette opp og står på sitt for 2026.

  4. For større cruisebåter som mye av dette retter seg mot så er nok 6,6kV og 11 kV med 60 Hz det som brukes. Er stort sett ferger og andre fartøy som går i fast rute som bruker 50 Hz, ellers i shipping verden er nok 60 Hz det som gjelder. For offshore fartøyer som gjerne sliter endel kaier om dagen feks i Bergen, så vil jeg tro at veldig mange av de som er bygget de seneste årene har 690V og 60 Hz.

×
×
  • Opprett ny...