Gå til innhold

Xoduz

Medlemmer
  • Innlegg

    600
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xoduz

  1. myhken: Så vidt jeg har fått med meg (kan hende jeg har misforstått), er det nok at én PC i en bedrifts nettverk er infisert, så sprer det seg uten at videre handlinger fra brukere er nødvendig, via svakheter i SMBv1 protokollen.

     

    Sitat fra Symantec:

    WannaCry has the ability to spread itself within corporate networks, without user interaction, by exploiting a known vulnerability in Microsoft Windows. Computers which do not have the latest Windows security updates applied are at risk of infection. 

     

     

    Sjekk Microsoft Security Bulletin MS17-010 for flere detaljer.

    • Liker 3
  2. Har spilt det ~3 timer på PC nå, og det virker nesten som at utviklerene har bevisst gått inn for å prøve å gi meg eplepsianfall når jeg navigerer gjennom menyene i "campfire" modusen (der du oppgraderer skills/utstyr).

     

    Ellers er jeg rimelig fornøyd med spillet så langt, eneste som har begynt å små-irritere meg er at spillet til stadighet prøver å stjele kamera-kontrollen fra meg. SLUTT! GI MEG! MITT KAMERA! Grrr.

    • Liker 1
  3. Klandrer ikke EA for dette i det hele tatt, om dette er trendene hadde de vært idioter om de ikke utnyttet at folk gladelig betaler store summer, totalt, i microtransaksjoner.

     

    Dette er forbrukernes feil, ikke EA sin. De bare reagerer på hva markedet vil ha. Hadde det ikke fungert hadde de fortsatt som før.

    Joda, folk bruker store summer frivillig på microtransaksjoner. På samme måte som folk bruker store summer frivillig på gambling. Men jeg forstår jo at folk som ikke har skrupler og/eller ser de moralske problemene med å la folk spille (gambling, i dette tilfellet) seg fra hus og familie, heller ikke ser noe problem med at forskjellene på disse to industriene (dataspill vs gambling) viskes ut.

     

    Zynga ser jo for eksempel ut til å være klare til å droppe skuespillet og hoppe over gjerdet for godt.

  4. Det som er trist er at mange anmeldere og mennesker synes slike bugs og småfeil er akseptabelt siden det er Bethesda. Når slike feil finnes i både Oblivion, Fallout 3 og New Vegas, synes jeg det er latterlig at Bethesda fremdeles ikke har fikset slike feil til lansering.

     

    Men det er jo akseptabelt, sant? Er jo Bethesda! Nei, er ikke litt akseptabelt en gang. Andre spillprodusenter jobber hardt med å få et feilfritt spill til et lansering, så dette holder ikke mål Bethesda!

    Jeg irriterer meg som mange andre over diverse feil og mangler, men disse feilene blir (for min del) overskygget fullstendig av resten av spillet. For meg har det ingenting med hva utvikleren heter å gjøre, men kun med potensialet til antall timer underholdning som spillet kan gi meg.

  5. Sitat fra artikkel:

    Om du skal utvikle Windows-spill så må du belage deg på å bruke Microsofts proprietære maskinvaregrensesnitt DirectX. Dette systemet er veldig kraftig og det legges mye ressurser i å holde det oppdatert, men det vil likevel sette begrensninger for hvordan spillet ditt kommuniserer med maskinvaren. På konsoller kan du jobbe uten mellomledd, noe som fjerner disse begrensningene.

     

    – Ved å gi spillutviklere tilgang til maskinvare på et veldig lavt nivå kan vi også gi dem en sjanse til å innovere. Det setter utvilsomt press på Microsoft. Om vi dropper API-en kan folk skildre det de tenker i stedet for det de ser. Dette vil nok føre til mer visuell innovasjon, fortsetter grafikkeksperten.

    Om vi hadde gått bort ifra DirectX (og OpenGL) APIene hadde vi tatt flere steg bakover i tid og (igjen) endt opp med en situasjon der spill blir utgitt som krever et spesifikt skjermkort, en spesifikk CPU eller et spesifikt lydkort for ikke å kjøre suboptimalt - eller for å kjøre i det hele tatt.

     

    Nei takk!

  6. Ah, men så lenge det fungerer utmerket for deg, Sekkepipe, så er det greit da. :rolleyes:

     

    Nei, piratene blir ikke de største taperene med beskyttelse som denne - det er jo nettopp det som er hele poenget med at folk protesterer; taperene her er Ubisoft sine lovlige kunder - det er bare ikke alle av dem det har gått opp for enda.

     

    Edit: Meh. ShadowMaster kom meg i forkjøpet. Tok (noen av) ordene rett ut av hjernebarken min. Tyv, tyv! Piratkopiering! :D

  7. Har aldri behov for å spille dersom jeg ikke sitter på datarommet hjemme, og følgelig klager ikke JEG over kravene om internett-tilkobling etc.

    Det du nevner er bare en liten del av problemstillingen rundt denne typen DRM. Det eksisterer mange ledd mellom datarommet ditt hjemme og serverene til Ubisoft som kan skape problemer akkurat når du sitter der og har lyst å spille:

     

    • Ruteren din kan slutte å fungere
    • Serverene til ISP'en din kan være ute av drift
    • Nettverks-tilgangen fra deg til ISP'en din kan være utilgjengelig pga en bonde med gravemaskin
    • Nettverks-tilgangen fra ISP'en din til Ubisoft sine servere kan være utilgjengelig pga at en sjøkabel har blitt revet over
    • Serverene til Ubisoft kan være ute av drift pga hardware problemer, denial-of-service angrep fra utenforståtte, eller kanskje fordi Ubisoft har gått konkurs og ikke har råd til fortsatt drifting. Eller fordi de har bestemt seg for noe som f.eks: "Nei, dette 5 år gamle spillet er det nå bare X antall som fortsatt spiller. Vi stenger ned serverene for å spare noen kroner."

    Det siste der er et vesentlig poeng; mange folk liker nemlig å spille gamle klassikere om igjen, ofte mange år etter at de ble utgitt (f.eks. lucasarts-klassikerne fra 90tallet). Ubisoft har ikke noen plikt ovenfor deg som sluttbruker om å holde serverene gående i alle evighet, heller ei å gi ut patcher som gjør det mulig å spille off-line om serverene går ned permanent.

     

    Før eller siden vil alle slike servere til slutt gå ned - og før heller enn senere, for Ubisoft (og andre lignende selskaper) ser helst at folk slutter å spille de gamle spillene, og istedet kjøper de nye som de gir ut.

     

    Du har kanskje ikke noen innvendiger mot DRM-systemet til Ubisoft (kanskje fordi det ikke påvirker deg akkurat her og nå?), men både jeg og en haug med andre mennesker tenker litt mer langsiktig enn som så; om jeg kjøper et spill fra Ubisoft så vil jeg gjerne vite med noenlunde sikkerhet at jeg fortsatt vil ha muligheten til å spille dette spillet i fremtiden uavhengig av hva Ubisoft måtte finne på, og uansett om det har gått 3, 5 eller 10 år siden jeg kjøpte det!

     

    Jeg var klar til å kjøpe både Assassin's Creed II og The Settlers 7 på lanseringsdatoen, men på grunn av dette DRM-systemet ble det ikke noe spillkjøp på meg, da jeg vil ikke støtte opp under "løsninger" som dette.

     

    Jeg har ikke lastet ned pirat-versjoner av spillene heller; de som tror dette kun handler om pirater som klager sin nød, tar grundig feil og burde kanskje prøve å se på dette fra et litt annet perspektiv.

  8. Det som bekymrer meg mest er at om denne "bredbåndsavgiften" skulle bli en realitet - noe som ikke er direkte usannsynlig da norske politikere er veldig glad i all slags avgifter og ekstra skatter - så vil vi protestere høylytt i ca en uke før vi ruller oss over på siden og aksepterer det faktum at politikerne har rævkjørt oss atter en gang.

  9. Feilpasning på feilpasning. Manglende ballkontroll, mottak og innsats i dueller. Tilfeldige innlegg og framspill uten mål og mening. Ingen plan. Ikke-eksisterende samspill. Jeg blir ikke engang halvvåken av at en Liverpool-spiller har ballen i nærheten eller tilogmed innenfor motstander sitt straffefelt - får liksom aldri følelsen av at det er noe på gang.

     

    Klarer ikke å motivere meg til å bli irritert, heller. Blir bare oppgitt. :(

×
×
  • Opprett ny...