Gå til innhold

Nopoint

Medlemmer
  • Innlegg

    190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nopoint

  1. Hei,

     

    Jeg har frem til idag kjørt standard firmware som den ble levert med. Prøvte nå og oppgradere til en usupportert firmware release V1.0.4.75 uten at dette hjalp. Jeg har pr.d.d ikke vurdert å bruke DD-WRT og OpenWRT.

    I utgangspunktet er det ingen problem med å bruke DHCP da den uansett får tildelt sin faste IP addresse fra Lyse.

    Det er allikevel merkelig at når jeg setter opp IP adress, Gateway IP adress og IP Subnet mask manuelt så feiler det. Velger jeg "Get Dynamically from ISP" får jeg de samme instillinger men da fungerer alt.

  2. Hei,

     

    Jeg har støtt på ett problem som jeg ikke helst forstår av.

    Jeg har i en god stund hatt en Netgear WNDR3700 satt opp med static IP, da jeg har dette via min ISP (Lyse).

    Alt har fungert utmerket helt til idag.

    Alt ser ut til å være normalt i administrasjonverktøyet for routeren, men jeg kommer så og si aldri på nettet. Det kan være at jeg av og til kommer inne på en side etter flere forsøk. For meg virker det som om jeg skulle hatt veldig pakketap.

     

    Jeg har prøvd å resete routeren og da fungerer det igjen med dynamsisk IP innstilling, setter jeg opp igjen static IP så kommer ustabilitetene tilbake.

    I tilegg kan jeg se følgende feilmeldin i logg:

     

    failed to access /tmp/dhcp.leases: No such file or directory

     

     

    Lyse mener feilen ligger på min router, men kan det være at dette er ett problem hos dem? Virker rart at feilen forsatt er tilstede etter resat router, oppgradert firmware etc.

  3. Stabilitet, ytelse og forsinkelse på PLC (Powerline Communication, også kalt Homeplug).

     

    Angående bruk av Homeplug sammen med trådløst, så skal ikke det være noe problem, det kommer bare an på hvordan du kobler sammen utstyret. To PLC-adaptere koblet i hver sin ende av en elektrisk ledning fungerer i praksis bare som en vanlig, "dum" nettverkskabel, de utfører ingen switching, adressering eller annen intelligent nettverkskommunikasjon. Airport express har vel en 3 eller 4-ports innebygget switch, da plugger du bare Homeplug'en inn i en av disse portene.

     

    Tanken er at jeg går ut fra mitt GET modem i stua og inn i ett PLC adapter, dette tas ut via strømnettet på ett kontor og inn på en airport extreme. Derfra sendes de trådløse signalene fra dette rommet, og en maskin kobles direkte via portene i svitch på airporten.

    Dette skal da fungere, da PLC adapterene som du skriver kun kan ses på som en "dum" nettverkskabel og utfører ingen switching eller adressering?

     

    Litt av årsaken er jo også at dagens trådløse airport "stjeler" alt for mye av hastigheten på linjen min, får sjelden hastigheter over 10Mbps via trådløst, men ved bruk av kabel får jeg den hatigheten linjen har. dette skal vel også hjelpe på da PLC adapterene ligger stabilt rundt 35-40Mbps.

  4. Hei,

     

    Sitter selv og vurderer innkjøp av et HomePlug/Powerline system. Problemet er at mitt trådløse system gir meg såpass dårlig signal at dette går utover hastigheten på kontormaskin. Har det vært noen utvikling på dette området de siste året eller er det disse 200Mbps (teoretisk) som forsatt er de beste. Har sett litt på Zyxel PLA-400 og Devolo dLAN 200 AV.

     

    Hvordan er muligheten til i tilegg til HomePlug/Powerline også forsatt kjøre trådløst med Airport Express til de bærbare maskinene?

    Det er vesentlig at disse slipper å har ledninger.

     

    På forhånd takk for alle svar.

  5. Jeg har også samme problem som blir nevnt her. Sitter på en Apple Airport Express og har 100% signal og valgt en kanal som ligger minst 2 fra andre trådløse nett i området. har låst routeren til 802.11g. Sitter på en 10Mbps linje fra Get. bruker jeg kabel og tester med TPTest 5 så viser den 10Mbps, bruker jeg trådløs og tester linjen får jeg mellom 3,5 - 4,5Mbps. Trodde en 54Mbps router skulle klare og holde hastigheten på minst 10Mbps. Noen anbefalinger på andre routere som er bra og fungerer :-)

  6. Jepp, du er nok nødt til det......

     

    Derfor jeg solgte min....

     

    De har faktisk i rettet opp i dette på de nye N91 8G telefonen som nettopp har kommet heller....

    7552561[/snapback]

     

    Får ikke dette helt til å stemme. Jeg også trodde at dette var rettet opp i. Men jeg har 8GB versjonen, og det er samme problem der også.

  7. Hei.

     

    Jeg sitter på iTunes og har lagt inn albumcover på alle musikkfilene.

    Når jeg så legger disse over på min N91 så viser ikke albumcoveret, kun det noe kjipe standard coverikonet.

    Er det jeg som har missforstått eller støtter ikke N91 albumcover som ligger i ID3 tagen i musikkfilen?. Er det virkelig så tungvindt at jeg må kopiere bilde av coveret til telefonen, for så å legge til hver coveret manuelt til hvert spor?

     

    Fint om noen har tilbakemeldinger på dette.

  8. Jeg på jakt etter en rimelig men bra laptop til maks 7000.- , har ikke sjekket markedet den siste tiden da jeg selv har konvertert til Mac. Hvilke maskin vil dere anbefale. Den skal brukes til

    regnskap og generell office bruk. Han som skal bruke den skal ikke spille eller bruke den til noen tunge grafiske applikasjon. Han trenger en 14-15" med helst 1Gb RAM. Helst ikke en svær murstein av en laptop. Viftestøy er noe viktig, husker godt de 2-3 år gamle HP´ene som vifta gikk med full gass hele tiden.

     

    Gode forslag ønskes. På forhånd takk!

  9. Hei.

     

    I vinter lastet eg ned en fakturamal som jeg fant på nettet, bruker den til å sende ut giroer for å kreve inn hard valuta :-). Problemet er at jeg etter formatering fant ut at jeg ikke hadde tatt backup av denne .xls faktura malen. Nå har jeg googlet og googlet uten at jeg finner noen gratis faktura maler som passer slik at jeg kan skrive direkte ut fakturaer fra excel.

    Noen som kan hjelpe meg å finne en slik mal? evt. har en slik og kan maile den (evt. send meg en PM skulle du ha en mal liggende)

     

     

    På forhånd takk!

  10. Dette var faktisk trist lesing på amobil.no. Da mener jeg ikke N91's test resultat, men heller selve testen utført av amobil. Her sammenlignes det med andre modeller som er innenfor helt andre segment (ref. E-Series). Formuleringene oser av negativetet og meget lite proffesjonalitet. Dette er en musikk mobil med 100% fokus på musikk! Skal en ha fokus på applikasjoner, spill, foto så velger man enkelt å greit ikke sånn type telefon.

    Det virker som at dette ikke er tatt til etteretning i testen.

     

    Hadde amobil hatt litt stolthet igjen, så burde denne elendige testen (LES: journalistisk møkkajobb) vært fjernet og testen heller utført av folk som kan skille mellom N91's bruksområde og f.eks E70's bruksområde.

     

     

    PS! Jeg har selv brukt N91 en god tid, og merker stor forskjell på batteritiden den første uken og nå etter 2mnd bruk. Batteritiden er blitt bort i mot 30% bedre!

  11. Jeg har både N80 og N91. brukt dem en stund nå og må si at N91 er den jeg bruker desidert mest når jeg er ute å reiser. Genialt og ta med seg haugevis med musikk på mobilen. Når det gjelder kamera så er N80 i egen klasse i forhold til N91. Hvert til sitt bruk.

    Kan ikke si at N91 størrelsen plager meg noe særlig. Uansett lykke til med valget!

×
×
  • Opprett ny...