Gå til innhold

anonym99X

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anonym99X

  1. Medirgis skrev (20 timer siden):

    Hei! Hadde intervjuet nå og sitter igjen med blandede følelser. Man husker selvfølgelig spørsmålene man svarte dårligst på best. Jeg kom med ganske barnslige eksempler på to av spørsmålene og er redd for at det er nok til at jeg er ute. Klarer ikke helt å legge dette fra meg nå. Håper ingen av oss får en mail i starten av juli! 

    Sitter igjen med akkurat samme følelse. Håper det stemmer som ravespin sier, at det ikke er selve eksemplene som avgjør. Vet imidlertid ikke helt hvor mye jeg fikk reflektert rundt mine halvdårlige eksempler da... 

  2. Politi97 skrev (2 minutter siden):

    Er jo absolutt mulig å få til et fysisk intervju med både 1, 2 og 3 meters avstand.....

    Mulig det er fordi folk må reise til opptaksstedene og det blir mer "trafikk" der? Men enig i at det burde kunne vært gjennomført. Stor forskjell på å intervjue og se hva slags mennesker folk er gjennom telefonintervju og intervju med fysisk oppmøte. 

  3. Tror dere virkelig det er så mange blant de 1400 som har sendt inn dokumentasjon som har veldig høyt snitt, ingen vandel, godkjente medisinske krav osv. - samtidig som de ikke har sjans på de fysiske testene? På politiforum står det at rundt 12-15% pleier å stryke på de fysiske opptakene. Jeg regner med at ikke alle disse er mennesker med veldig godt snitt. Tror ikke det at testene ikke blir gjennomført påvirker det fysiske nivået på kullet så altfor mye eller at de med høyt snitt tar plassene som andre skulle hatt. De med høyt snitt og som er innenfor fysisk krav hadde uansett fått plassene. Tenker mest på privatister i denne situasjonen som kanskje ikke har høyt nok snitt til å bli "innkalt" til telefonintervju, men som kunne bestått testene og økt snittet sitt i ettertid. 

     

    Men jeg synes selvfølgelig selv det er dumt at de fysiske testene ikke skal gjennomføres. Og selvsagt er det noen som vil komme godt ut av dette, mens andre kommer dårlig ut av det. 

  4. zebrazett skrev (1 time siden):

    Beste tips er å trene lav bom med stang og benk på senteret. Det er tyngre, men det betyr ikke at du ikke får treningseffekt. Du kan også stoppe trekket 10-20 cm fra stanga, siden bommen går et stykke ned fra hvor du holder i den.

    Sørg for at stangas høyde ift. benken er slik at når du har armene utstrakt er kroppen omtrent vannrett.

    Får du ikke til å trekke deg herfra enda, så start med beina på bakken og flytt stanga lengre og lengre ned etterhvert som du får til 4-5 repetisjoner per sett. Når stanga er såpass lav at du ikke får til å strekke ut armene, kan du begynne med benk igjen. 
     

    Lav bom er en rimelig treig øvelse, og lite motiverende å trene. Men det er den beste øvelsen å trene om du skal bli god i lav bom. Alt av rygg er positivt supplement, spesielt horisontale trekkøvelser med medium/bredt grep mot bryst (altså øvelser som er svært lik i utførelse som lav bom). 
     

    Prioriter denne øvelsen (gjør den først når du er på gymmen, og ofte). Selv om du ikke greier 4 vannrett mot stang kan du likevel greie opptaket, men du må jobbe mot det.

    Takk for gode tips! ?

  5. Frihet skrev (5 timer siden):

    I Stavern så gjennomføres de aller fleste øvelsene foran hele klassen. I starten er det nesten ingen som melder seg frivillig, men allerede etter noen uker så hopper de aller fleste rett i det. 
     

    Ved å søke denne utdanningen så går du også inn i et yrke der alle vil følge på med hva du gjør. Når du jobber på gata så vil publikum se på, filme og blande seg inn i arbeidet du gjør. Hvis du er ukomfortabel med å prestere foran andre, burde dette være noe du tenker over ift. Om politi er riktig utdanning for deg. 
     

    Som nevnt ovenfor er det ingen på PHS som er ute etter å ta noen, tvert imot så bygger vi hverandre opp. ;)

    Takk for svar! Har hørt av mange at det er et godt og støttende miljø på PHS, ja. For min del tror jeg ikke jeg kommer til å ha problemer med publikum som blander seg inn i arbeidet når man først er utdannet. Det er mer det å skulle vise noe frem til andre når jeg ikke er helt sikker på det jeg gjør (altså i utdanningen). Men selvfølgelig - ikke noe som vil stoppe meg fra å søke eller gjennomføre :) 

  6. XYX skrev (14 timer siden):

    Det stemmer at det er en del øvelser, og det er etter min mening det morsomste og mest lærerike.

    Det er enkelte øvelser der hele klassen vil observere, men dette er ikke ofte. Som oftest jobber man i det som kalles basisgrupper. Dette er en fast gruppe på rundt seks personer man er i gjennom året. Dette er delt inn innad i klassen. Basisgrupper jobber mye sammen, for eksempel ved øvelser. Men du må ikke la dette være til hinder for å søke, for husk at alle er det for å lære. Alle gjør feil, og det jo det man lærer av. Ingen er ute etter å ta noen, og det er veldig godt miljø for å hjelpe hverandre og lære så mye som mulig i min klasse. 

    Ser for meg at det er veldig lærerikt, ja! Kommer ikke til å være noe hinder for søknaden, men jeg kommer nok til å få utfordret meg selv ved å skulle vise frem noe som ikke er "perfekt". Men sånn er det jo i jobb også, så kommer til å se på det som en mulighet for å utfordre meg hele veien og vokse som person (hvis jeg kommer inn) :) 

  7. Cake573 skrev (På 11.2.2020 den 21.57):

    Hmm generelle dra/trekk øvelser til rygg. Feks nedtrekk. Nå vet ikke jeg utgangspunktet ditt, men ville også kanskje slengt inn noen biceps øvelser? Er du usikker ville jeg skaffet meg en treningspartner som kan hjelpe deg eller evt betalt 500kr for en PT time med fokus på målet ditt. Et tips; start så fort som mulig. Tiden flyr og det er bedre å komme mer enn forberedt enn i grenseland ?

    Absolutt! Er godt i gang med treningen, men er vel i grenseland nå på bom. Så får trene enda mer målrettet mot de muskelgruppene man bruker der fremover. Takk for hjelp! 

  8. Okei, takk for svar alle sammen. Har rett under 60 studiepoeng nå, regner med at det ikke øker såå mye ? 

    Har enda et spørsmål - må jo holde liv i gruppa her. Lav bom er den øvelsen jeg sliter mest med. Er det noen som har noen tips til øvelser som styrker muskelgruppene man bruker i denne øvelsen? Har jo ikke tilgang til bom så ofte. Har prøvd tynn stang og benk på treningssenteret, men dette er jo en del tyngre og da klarer jeg ikke. Så får ikke trent noe særlig med det. 

  9. Og enda en ting jeg ikke helt forstår: er det sånn at de først sjekker fysiske tester og egnethet på opptakene, og så tilbyr de plasser til de med best snitt av de som har bestått opptakene? Eller kan en med dårligere snitt komme inn ovenfor en med bedre snitt dersom førstnevnte gjorde det bedre på egnethetsvurderingen? Tenker i forhold til at snittet i Oslo ligger på over 50 poeng, mens man kan komme på opptak med langt dårligere snitt enn dette. 

  10. 1) Jeg har vært hos legen og fått legeerklæring. Tok bare en lapp foran ett og ett øye og leste bokstaver på en tavle som synsundersøkelse. Har derimot hørt om andre som har fått time hos optiker for å ta synstest. Vet dere om det er forskjellig praksis i forhold til testene bare eller om jeg har fått en for "enkel" undersøkelse? 
     

    2) Ser at det står hvor god hørsel man må ha i de medisinske retningslinjene, men vet noen hva slags resultater de krever av resultater på spirometriundersøkelsen? 
     

    3) Hvis noen her har søkt phs og andre studier samtidig, eller av en annen grunn kan svare: Fristen for søknad er jo 1. mars, mens for andre studier er den 15. april. Er det slik at andre studier puttes inn i samme prioriteringsliste som phs står i (på samordna) eller blir det to ulike søknader? Sånn at man søker politihøgskolen separat fra eventuelt andre studier? 
    - Og hvis man da får tilbud om plass på politihøgskolen, kan man få tilbud til et annet studie også (master)? 

×
×
  • Opprett ny...