Gå til innhold

Tronderik11

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tronderik11

  1. Kjernekraft er sikkert kjempekoselig og flott. Men argumentene for ikke å bruke vindmøller her forstår jeg ikke. Vindmøller bruker et større areal vel ja det gjør det hvor de står. Men med hele infrastrukturen for å drifte et atomkraftverk tror er jeg usikker på om det er sammenliknbart. I tillegg synes jeg det rart alt maset om arealet. Plass er vel det i har mest av. Det er ingen som sier noe omen setter opp en ikeabygning eller dekker fjellheimen med skitrekk og hytter til privat bruk, men om man setter opp et apperat som lager penger til alle, da snakker man om plass.

    2 bruk av sjeldnemetaller? Neodymium og dysprosium som nevnes her brukes i alle motorer og da, mest i elmotorer og generatorer. Jeg ser ingen forskjell her ifra vannkraft vindkraft til kull og atomkraft. Alle bruker El generatorer.

    Thoriumkraftver brukes vel av ingen land pga det ikke er lønnsomt, og det stopper vel der. Synes det er fornuftig. At man har tilgang til thorium i Skandinavia gjør det ikke mindre lønnsomt. Om det var det tror jeg det hadde vært kjøpt opp av andre land fortløpende.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...