Gå til innhold

gtaman

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gtaman

  1. Helt riktig reor. De som truer med rettssaker og advokater tas sjeldent seriøst. En advokat som involverer seg i en slik sak istedet for å henvise personen til Forbrukerrådet og FTU først burde ikke få lov til å praktisere.

     

    For å rette opp:

    Som jeg skrev i første posten så jobber jeg sammen med forbrukerrådet om dette. Det er riktig det Reor skriver, forbrukertvistutvalget blir det neste steget i saken.

  2. Dette bør du bare ta som en lærepenge.

     

    Jeg velger alltid Asus når jeg skal kjøpe komponenter til pc (bruker dog aldri bærbar),

    og har alltid vært fornøyd.

    Det å true med rettsak for en slik filleting er bare barnslig, og viser bare hvor lite peiling du har på hva du holder på med.

    Tror nok de ler godt hvis de får en innkallelse til rettsak fra deg.

     

    Ta det som en erfaring rikere, lev med det og kom deg videre i livet.

     

    "Det koster å være kar".

     

    Filleting? Da bør du prøve å sette deg inn i situasjonen.

    Ettersom vi begge er nerder her kan du prøve å være uten PC i 5 måneder. 5 Måneder hvor du får beskjed om å vente 1 uke, uke etter uke. Nå har jeg bare gitt opp...

    Jeg har definivt fått meg en lærepenge, det har du helt rett i.

     

    De kommer sikkert til å le og kose seg, jeg aner seriøst ikke hva de driver med der borte. Men ansvar har de fortsatt... Jeg har forsåvidt nok bevis for å vinne en evt rettsak. Men det er selvfølgelig noe jeg absolutt vil slippe, jeg vil bare ha en PC!

  3. Hei godtfolk.

    Jeg vil gjerne lufte min erfaring med ASUS kundesupport. Jeg er nå inne i 4. måned uten min heftige G2S gamer bærbare ( http://www.asus.no/product.aspx?P_ID=NNz9e9eFwZIrw5Rf ) som tok kvelden september i fjor. Etter mye tid og frustrasjon har ASUS endelig tilbudt meg en erstatnings-PC. I dag 2. Februar ringte jeg atter en gang til ASUS og fikk bekreftet mistanken min, «swapen» er forsinket... Jeg vil gjennom denne teksten dele min erfaring samt, gi tips til hvordan andre kan ungå å falle i fellene til denne bransjen.

     

    Jeg tar ikke med alle detaljer for å holde teksten «kortere».

     

    Innsending av bærbar

    Jeg kjøpte min ASUS G2S i september 2007, forsåvidt vært godt fornøyd med maskinen min bortsett fra at den blir ekstremt varm. Maskinen måtte bygges opp i høyden for ikke å overopphetes.

    2009, September, tok Pcen kvelden. Jeg skjønte umiddelbart at det var grafikk prosessoren.

    Maskinen er utstyr med en 8600m GT GPU chip, godt dokumentert for at absolutt alle som er produsert er defekte.

    Forhandleren jeg hadde kjøpt maskinen av, Pcutstyr.no, hadde byttet eiere og jeg ble derfor henvist til ASUS kundesupport for hjelp. 1. oktober ble den sendt til ASUS. På dette tidspunket var jeg ganske «grønn» på dette med reperasjon og reklamasjon, jeg fikk etter 2 uker dette tilbudet:

     

    Du har følgende alternativer:

    1. Kunde vil at produktet skal repareres for kr 2870 + mva + frakt

    2. Ikke repareres, returneres for kr 390,- + mva og frakt for feilsøk etc.

    3. Ikke repareres, skrotes av A Novo for kr 0,-.

     

    Som fattig student er dette en heftig utgift, men jeg fikk tips om å bruke min «reklamasjonsrett». (Mer om dette senere). Dette godtok ASUS, reperasjonen blir altså kostnadsfri for meg.

    Ukene flyr og etter en 1 måned begynner jeg å bli rastløs etter en Pc. Jeg ringer ASUS og ber om låne pc. På telefonen ble jeg møtt av en svensk utlending som forsto lite norsk. Da jeg ba om låne pc, som jeg har kradde krav på, fikk jeg som svar om å «kontakte min forhandler». Dette svaret fikk jeg ca. 10 ganger i samtalen. Det faktum at min forhandler var lagt ned var tydeligvis irrelevant for ASUS og det var mitt problem...

     

    Reperatøren venter på komponenter

    Tiden flyr videre, jeg sender epost om status, får ikke svar. Jeg ringer, de har ikke et svar, men de kan ringe meg opp igjen litt senere. Dette skjer flere ganger, de lover å ringe meg opp igjen, men det har de aldri gjort... Dette er en sikker gjenganger hos ASUS. Jeg får små hint en gang i blant. Først ventet de på en komponent, så fikk de feil del, så jeg må vente videre. Så får de riktig del, men de har ikke fått den siste delen. Vi har nå kommet til desember og jeg er passe forbanna på hele ASUS. Jeg har til nå snakket med mange forskjellige dårlige kundebehandlere som har gitt meg null, nada, ingenting av informasjon. Det er midten av desember og jeg får snakke med en ny kundebehandler fra vestlandet. Han kan fortelle meg et modellen min er ute av produksjon og at komponenten jeg venter på sannsynligvis ikke er å oppdrive. Hvorfor har ingen sagt noe om dette før?!

     

    Heve kjøpet

    Etter å fått litt tips her og der, bestemmer jeg meg for å krevet kjøpet hevet. Ettersom jeg var så oppglødd etter å ha fått dette gjennombruddet så godtok jeg å vente til sjefene var tilbake fra juleferie ettersom «gutta på gølvet» ikke kunne behandlet dette.

    4. Januar ringer jeg atter en gang ASUS. «Jeg vil heve kjøpet». Svar:

    «Ja da gjør vi det.»

    Slik jeg tolker dette så ville jeg fått samme svar hadde jeg krevet det samme i starten av November da de ikke greide å skaffe delene. Dum som jeg er, så lærte jeg en veldig viktig ting...

     

    TA INIATIV SELV, IKKE FORVENT Å FÅ _NOE_ TIL GRATIS

    (ganske selvklart egentlig)

    For at du skal kunne ta iniativ er du nødt til å sette deg inn i lovene. Start med forbrukerkjøpsloven paragraf 33 og 34. Mer om dette senere.

     

    Tilbud fra ASUS

    Etter mye mas fra min side og somling fra deres side fikk jeg et tilbud om en bærbar erstatningspc. Jeg hadde egentlig krevd pengene tilbake, men greit nok, jeg ønsker å få en ny pc i hus så fort som mulig. Her tilbudet:

     

    You had a

    Model: G2S

    CPU: Intel® Core™2 Duo T7500

    HDD: 160GB 5400rpm Standard HDD

    RAM: 1GB x 2

    Display: 17.1" Wide XGA+ (Glare & High Brightness) 1440x900

    ODD: 8X DVD Super Multi, Double Layer, Light Scribe

     

    We offer

    Model: X71VN

    CPU: COT5800

    HDD: 320GB 5400rpm Standard HDD

    RAM: 4GB

    Display: 17.1" Wide XGA+ (Glare) 1440x900

    ODD: 8X DVD Super Multi, Double Layer

     

    http://www.asus.no/product.aspx?P_ID=4iKnUgIfmllCVn6a (ikke med i epost)

     

    Drøfting av tilbudet

    Som du ser er alle spesifikasjonen «bedre» utenom CPU bedre på papiret. Dette er BEVISST et overfladisk tilbud laget for å lure nettopp DEG! Kundebehandleren jeg snakket med idag (2.februar) forsnakket seg angående dette. Jeg tolket dette tilbudet som en fornærmelse etter all «driten» jeg har vært gjennom. Jeg svarte med å gi ASUS en lang mail om hvorfor jeg ikke godtok tilbudet, hvor jeg truet med å melde saken inn til forbrukerrådet. Her er noen av punktene på hvorfor jeg avslo tilbudet etter å funnet mer informasjon om modellen:

    Ingen Vista ultimate, slik som på G2S. <- en ultimate utgave av windows koster mye mer en «home» versjonen i butikken.

    Maskinen er verken en GAMER pc eller en toppmodell fra ASUS. <- dette er ganske vesentlig med tanke på hvorfor jeg valgte akkuratt denne modellen.

    Dårligere skjerm, G2S hadde en utrolig god skjerm som virkelig skilte seg fra andre bærbare.

    Dårlige ytelser i spill. RAM er ikke et ytelsesmål.

    Svak prosessor

    Design. G2S var bevist designet for «gamere», X71VN er kjedelig og stygg.

    Jeg vil sammenlignede dette med å bytte en Ferrari mot en trimma riskoker, det blir uansett ikke det samme, selv om de skulle være like raske...

     

    Videre utdrag fra eposten (eposten er satt opp gjennom en dialog med forbrukerrådet):

    ______________________________________________________________________________________

    (...)

    Tilbudet er UAKSEPTABELT og dere tvinger meg dessverre til å gå videre til Forbrukderrådet med saken hvis tilbudet ikke blir endret opp mot disse rettningslinjene som jeg har utarbeidet i samråd med forbrukerrådet gjennom forbrukerkjøpsloven:

     

    Svarfrist for ASUS, fredag 22. Januar 2010

    ASUS skal tilby meg ett tilfredstillende nytt tilbud om erstatnings-PC eller heving av kjøpet.

    Jeg krever i første omgang hele kjøpssummen tilbake – 10% Avskrivning per år fra KJØPSDATOEN, deres produksjonsdato er irrelevant for kunden. Maskinen har 5 års reklamasjonsfrist etter norsk lov. Det har gått nøyaktig 2 år fra kjøp til kræsj. (forbrukerrådet)

    (...)

    Nå må dere i ASUS ta ansvar slik at vi kan bli FERDIG med saken. Ettersom jeg kun trenger å godta en erstatnings PC som er lik min gamle vil jeg kun godta et godt byttetilbud myntet på spilling. ASUS Norge bør nå vise at dere er såpass VOKSNE at vi kan finne en løsning innen fristen.

     

    Tar ikke ASUS kontakt innen fredag vil jeg sende saken til forbrukerrådet og kreve hele kjøpssummen tilbakebetalt ettersom dere har solgt meg et defekt produkt, jeg vil også kreve forsinkelsesrente for hele venteperioden samt ERSTATNING for TAP i forsinkelsestiden. Siden produktet har hatt problemer med overoppheting mener jeg også at asus ikke kan kreve avskrivning (en laptop du ikke kan ha på fanget...) for perioden.

    _____________________________________________________________________________________

     

    Nytt tilbud fra ASUS

    Etter 1 uke fikk jeg nytt tilbud om G71GX (http://www.asus.no/product.aspx?P_ID=j9EAEJubYZtCZDcP). Endelig tenkte jeg, og godtok tilbudet umiddelbart. I ettertid har jeg funnet ut at det finnes mange forskjellige utgaver av denne modellen og utifra informasjonen jeg fikk så har jeg blitt tilbudt en «ribba» billig-versjon. Heia ASUS og min evne til å tenke før jeg svarer...

    2. Februar og ASUS kundebehandleren sier at «swapen» er forsinket. Reperasjonsfirmaet må først sende min pc til nederland før de sender den nye til meg...

     

    Håper på det beste når pakken kommer. Har de lurt meg igjen får de driten i retur + saken sendt til forbrukerrådet evt rettsak. Nok er nok, jeg skal ALDRI handle ASUS produkter igjen...

     

    Konklusjon

    4 måneder uten Pc pga. udugelig support fra ASUS er helt sinnsykt. Jeg har gjennom research funnet ut at ASUS i teorien har solgt meg et defekt produkt. Etter mange brutte lovnader og mye venting har jeg fått et tilbud fra ASUS som jeg har godtatt. Jeg har den siste tiden fundert mye på hvorvidt jeg burde godtatt tilbudet. Kanskje jeg heller skulle sendt saken videre og fått pengene tilbake? Tiden vil vise...

     

    Tips og nyttg informasjon til deg som skal reparere Pcen

     

    - Sett deg inn i loven, du må vite rettighetene dine. http://www.lovdata.no/all/nl-20020621-034.html

    - Bransjenormen er 3 uker til 1 måned, er ikke maskinen reparert kan du be om ny/erstatning.

    - Vær klar over dette og sett tidsfrister.

    - Du har rett til låne pc om reperasjonen tar med en 1 uke.

    - Loven sier at du kan sette de samme kravene til selger som til leverandøren. Ofte må selger uansett gjennom leverandør for å fikse feilen, noe ganger kan det derfor gå raskere å ta direkte kontakt med leverandør.

    - GARANTI er noe leverandøren GIR deg ved kjøpet. Reklamasjonsfristen er 5 år UANSETT hva de sier. De kommer garantert til å prøve å bruke den imot deg.

    - Ta opp samtalener. Mange mobiler har denne funksjon og support tilbyr ofte dette om du ber om det.

     

    Ved heving/bytte.

     

    - Ved heving vil leverandør ofte kreve avskrivning for perioden du har brukt maskinen feilfri. Firmaene jobber her med ofte egne satser som du ikke trenger å godta. Dette kan kreve 10% avskriving per år fra datoen du kjøpte Pcen.

    - Du kan i teorien kun akseptere en ny maskin som er identisk med din gamle som bytte. Det er tvilsomt hvorvidt forbrukerrådet vil gi deg medhold om du takker nei til en pc som er hakket bedre en den gamle. Med mindre du har en god sak, som i mitt tilfelle.

     

    Dere må gjerne legge til flere tips og erfaringer :)

  4. Sliter litt med ASUS og reparasjon av lappis om dagen. Har sett på forbrukerkjøpsloven, problemet er at salgsleddet, det gamle pcustyr.no ikke lenger eksisterer. Håper noen juseksperter har tips=)

    Case:

    Rundt 25. September ble PCen defekt. Pcen er ikke mulig å starte. Jeg sendte så en mail til pcustyr.no hvor jeg kjøpte PCen:

     

    ------

    Du må i denne saken ta kontakt med produsenten, da det er disse som nå må håndtere denne saken – ettersom driftselskapet du handlet varer av i sin tid dessverre ikke lenger eksisterer.

     

     

     

    Dagens driftselskap har ikke ansvaret for å erstatte det defekte produktet, men vil hjelper gjerne til så langt det lar seg gjøre.

     

    Vi beklager dette.

     

    // pcutstyr.no

    ----------

     

     

    1. Oktober avtalte jeg å sende maskinen inn til ASUS som er produsenten av maskinen. Jeg sa at jeg ønsket å bruke min reklamasjonsrett ettersom dette en produktfeil fra deres side. Dette godtok ASUS.

     

    Firmaet A NOVO Norge AS tar seg av reparering for ASUS.

     

    Jeg har i dag snakket med A NOVO og ASUS. De kan ikke gi meg noen dato for når maskinen blir levert tilbake, eller når den manglende delen komemr. De har nå hatt den i over 2 måneder!

     

    Jeg er en student med lite penger, men med stort behov for PC. Jeg er midt i eksamensperioden og er mildt sagt svært avhengig av maskinen for å kunne forberede meg.

     

    Jeg har siden jeg leverte inn maskinen, sendt flere eposter til ANOVO. De venter fortsatt på deler. Det har nå vist seg at ASUS har levert feil del til A NOVO og jeg må vente ytterligere. ANOVO sin tekniker var i tvil om denne delen ville komme i nærmeste fremtid...

     

    Personen evt "roboten" jeg snakket med i ASUS henviste meg et uendelig antall ganger til selgeren som ikke finnes. Han ville ikke høre prat om låne-PC eller lignende. "Du må vente, du kan ta kontakt om 2 uker for å høre hva status på sendingen er", var svaret jeg fikk.

     

    Ved å godta reklamsjonen, har ikke ASUS da tatt på seg ansvaret for produktet? Har jeg rett på en midlertidig erstatning i dette tilfellet? Faller alt ansvar bort for ASUS ettersom selgeren har lagt ned? Kan de holde på PCen min i det uendelige?

     

    Deilig å få dette ut...! =)

  5. Har noen digre JBL høytalere jeg.. Husker ikke navnet (flaut) på dem. Kobla i en harmankardon forsterker. Digg lyd og høy party faktor :p Bygger meg en 15"sub.. Gleder meg :)

     

    Når det gjelder B&W høytalere på Electrok.: WOOOOOW! sinnsyk lyd. Pappa har ett sånt i stua. Hadde jeg hatt 1000 spenn til når jeg skulle kjøpe hadde det definitivt blitt B&W og Electrokompaniet combo.

  6. Hei. Da har jeg endelig fått somla meg til å flashe X800 pro kortet mitt til XT.

    Det funker mildt sagt glimrende! :thumbup:

    Men når jeg spiller NFSU2 så blir det varmt. Ved hjelp av ATI sin "OVERDRIVE" så kan jeg overvåke tempen. Jeg kommer opp i 80-84 grader på gpuen når jeg spiller NFSU2(Max grafikk) . Jeg har ikke byttet kjøle løsning på "Powercolor X800 Pro VIVO" kortet.

    - Er dette farlig høy temp?

    - Hvor lurt ville det vært å kjøpe en ny kjøleløsning?

  7. WOW! en billig mac!

    Fattern kjøpte nettopp en Powerbook G4 til 24 000. Hvorfor? Fordi han eter ALL propagandaen som broren(Mac fan til de grader) min forteller.

    Ved å ta ett kjapt regne stykke ser man hvor sjukt mye Apple overpriser produktet sitt. Har brukt mac i noen år. Ble kvitt det ifjor og jeg kommer aldri til å bruke det igjen... Se på iMacen.. eldgammalt skjermkort(GeForce FX), verdi 500 spenn. Litt rart når det faktisk starter å pushe på med spill til mac... Bygg heller en pcen sjøl og kjør Virtual PC med OS X.. spar cash

  8. fakta er at CRT har et bedre bilde enn samtlige LCD skjermer uansett hvordan du ser på det. joda, de har en frekvens men den er virkelig ikke så plagsom som at du faktisk kan se pixlene i en LCD skjerm. CRT er stor, men du er virkelig pingle om du kjøper dårligere utstyr for å orke å bære ting fra og til LAN.

     

    visse personer(Øyvind hvor er du?) er nok ekstremt uenig med meg nå, og har lang erfaring og masse kunnskaper som dem kan motbevise påstander osv.(Øyvind hvor er du igjen?)

    alikevel kan dem ikke nekte for at CRT er langt fra "utdanket", og alltid har et klarere bilde enn LCD skjerm. personlig får jeg aldri vondt i øya av CRT men heller av LCD. bokstaver osv blir helt ødelagt synes jeg på LCD.

     

    så føy den til min liste:

    at LCD er så popluært når det er så dårlig. den lille plassen den tar er ikke bar dyr for lommeboka, men også for synet.

    veit ikke åssen LCD du har testa men.. bokstavene ser helt lik ut... Skaff deg bedre briller

  9. - Ord delings feil.

    - Sjenerelle skrivefejl å sånt. Stay in school, kids!

    - Drittunger som synes det er kult å blande tall og bokstaver for å forme nye ord.

    - Viftestøy.

    - Hardware som brenner opp mens du er ute på byen og drikker deg full, hvilket igjen fører til at hele maskinen har tatt kvelden innen du kommer hjem. Det faktum at det også fører til et røykskadet hus trekker heller ikke opp.

    - Ting som kommer på tilbud eller blir satt ned 50% kun uker etter at man har kjøpt det.

    - Smilies. Spesielt den rosa.

    Kanskje du burde vurdere en annen avatar?

  10. Specs:

    AMD 3500+ @ GibaByte KXPN939

    Corsair 1024 minne

    2 X Raptor

    Powercolor X800 pro

    Ellers:

    Maskina har 7 disker tilsammen, Audigy 2 pci og thermaltake puresilent 480 watt PSU.

     

    Maskina kræsjer under NFSU2 og Rome Total war.

    Hva kommer det av?

    Er redd for at det er PSUen som ikke strekker til eller at skjermkortet slurver :(

    Kjører grafikk på maks i begge spillene.

     

    En ekstra sak :p

    Etter tweaking av usbporten til musa har den gitt meg en feeling som gjør at jeg på må trykke dobbelt for at klikket blir registrert. Mulig musa er "knust", men jeg vet ikke. Noen som har noe svar på detta?

  11. En annen ting jeg tenkte på i fjor... TG03 hadde et dønn stabilt nettverk levert delvis av sun hvertfall, hadde stooore bannere med reklame, mens det i år ikke var noe hp reklame..... Selv om hp leverte. bare en litt morsom tanke.

    Sun leverte vel bare servere til TG03. Det var Xtreme Nettworks som stod for switcher til nettverket. På TG04 hadde de fortsatt de samme serverne fra Sun men de fikk ikke låne rackskap av sun. HP stod for levering av core switcher til TG04. De hadde også en Cisco core switch (den eneste som taklet trafikken)

     

    Arne

    måtte dem ikke sette coren som 100mbit?

  12. gtaman  Skrevet 08/12/2004 : 19:15

      Detta ekke noe å diskutere. Prescotten er raskest

     

    det har det vel aldri vært noen tvil om, det det går på er om resten av systemet

    ikke er en såpass flaskehals at ytelselforskjellen blir så liten at det er bedre å

    bruke penga et annet sted

     

    Edit: og med ytelsen mener jeg fps i et spill, ikke loading times, ikke superpi og

    ihvertfall ikke encoding

    fps blir er heller opp til skjermkortet

×
×
  • Opprett ny...