Gå til innhold

Nobba

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nobba

  1. Bjerknez skrev (3 minutter siden):

    Jeg belastet de i 10 minutter med fem ampere og da viste spenningen ca. 3.6V. Jeg belastet de også med 10 ampere i et drøyt minutt og da var spenningen 3.1-3.2V. Altså nok til å holde støvsugeren i live. Støvsugeren kuttet ut på 15.2V, noe som betyr 3V pr. Celle. 

    Så med hele 10 ampere last ville den vertfall MINST klart 1 minutt i tillegg til 10 min. Med 5 ampere last. Batteriene hadde fortsatt 3.9V igjen etter testen jeg gjorde så alt tilsier at det ikke batteriene som gjorde at den kuttet ut etter bare 2 min. Batteriene ble ikke engang nevneverdig varme. 

    Er vanskelig å vite hva støvsugeren kuttet på når spenningen måles en ukjent tid etter at spenningen ble kuttet.

    Jeg er ganske sikker på at batteriene er slitt slik at spenningen dropper raskere og dette gjør at BMSen slår inn for tidlig. Så da får man både effekten av at batteriene har fått mindre kapasitet og at BMSen kutter strømmen for tidlig.

    Hadde jo vært spennende å tapped de med 10A og sammenlignet med kurven under. Jeg vil tippe at spenningen faller til 3.1V før det har gått 4 minutter.

    Samsung%20ICR18650-22P%202200mAh%20(Blue)-CapacityTime

    • Liker 1
  2. Bjerknez skrev (2 minutter siden):

    Når støvsugeren stopper etter bare 2 minutter så kan det rett og slett ikke være batteriene.  Ut fra mine tester så holdt disse batteriene koken i vertfall 10 minutter uten problemer og uten at spenningen sank til 15.2V (3V pr. Celle). Jeg kunne garantert ha kjørt dem mye lenger også for dem var ikke engang varme. 

    Derimot vil jeg uansett si at batteripakken er underdimensjonert. Batteriene i seg selv har god kvalitet, men det hjelper jo ikke. 

    Men til lite strømkrevende oppgaver som å feks. Lyse opp noen led dioder, eller gi strøm til mikrokontrollere etc. som neppe krever mer enn maks 500mA av batteriene vil disse vare i mange mange år til. Denne batteripakken er definitivt ikke laget for å vare lenge med så høy last.

    Du kan jo evt. sende meg hele støvsugeren så kunne jeg prøvd og feilsøke litt, men jeg føler jeg ikke er helt stødig når det kommer til mer avanserte feilsøkinger så resultatet kan jeg slett ikke stå helt inne for, men hadde vært artig å prøvd og finne den faktiske kilden til problemet. :) 

    Hvor stor strøm tappet du de med? Du må jo bruke 8A hvis vi antar at det er strømmen på maks effekt.  

    Det skal også ta over 10 minutter før et nytt batteri dropper til 3V når man belaster det med 10A. 

    I en av de føste postene ble det skrevet at batteriet holdt i ca. 3 minutter og at spenningen så ble målt til 18.8V. Antar at dette ble målt en stund etter at strømmen var kuttet, men uansett tilsvarer dette 3.75V per celle. Du klarte også å tyne ut totalt over 7.5 minutter ved å resette BMSen flere ganger.

    Synes dette tyder på at BMSen slår inn for tidlig og/eller batteriet har blitt slitt slik at spenningen faller for fort når det blir belastet med høy effekt. Hadde vært interessant å målt spenningen akkurat i det BMSen slår inn.

  3. Dette var en interessant tråd. Kan prøve å komme med noen oppklaringer og synspunkter.

    Støvsugeren har oppgitt batteritid på 36 minutter. Antar at støvsugeren har to eller flere effektinnstillinger? 
    36 minutter vil da være på minimum effekt. Ut fra kapasitet på batteriet vil dette tilsvare en strøm på ~3,5A (~63W @ 18V).
    På 145W (8A) kan man forvente en batteritid på ca. 15 min når batteriene er nye.

    Hvis man googler Samsung ICR18650-22P (som originalt stod i støvsugerent) finner man at dette er spesifisert for 10A kontinuerlig belastning, så 8A er godt innenfor dette.
    Fant en test av dette batteriet her: https://lygte-info.dk/review/batteries2012/Samsung%20ICR18650-22P%202200mAh%20%28Blue%29%20UK.html

    Biltema batteriet (INR18650-29E) er oppgitt til 2.75A maksimum kontinuerlig strøm og 8.25A peak strøm (uten at det er spesifisert tid for maksimal belastning). 
    Er litt på kanten å bruke dette batteriet med 8A kontinuerlig, men antar at det man risikerer er at cellene kan bli varme og at levetiden forringes. 
    Her er en test av batteriet: https://lygte-info.dk/review/batteries2012/Samsung%20INR18650-29E%202900mAh%20%28Blue%29%20UK.html

    Nominal voltage er snittspenningen under en gitt utladningngsstrøm på (1C (2.2A) for ICR18650-22P og 0.2C (0.58A) for INR18650-29E).

    Grunnen til batteriet ikke fungerer antar jeg kommer av at en eller flere celler ikke lenger tåler den høye utladningsstrømmen (8A). 
    Dette kan f.eks. komme av en produksjonsfeil på en eller flere celler eller at ladekretsen ikke lader batteriene i henhold til spesifikasjon og at de derfor har blitt degradert så raskt.

    Gøy at du får testet batteriene Bjerknez!

  4. Smule8o skrev (1 time siden):

    Hvor får man kjøpt gamepass gavekort til den prisen?

    Han mente nok Live Gold kort som man kan få f.eks. på Elkjøp for 499. Viktig at du ikke har aktivt game pass abonnement på kontoen din når du løser inn Live Gold korta. Så kan du konvertere fra gold til gamepass ultimate etterpå (maks 3. år).

  5. barezell skrev (38 minutter siden):

    Er på siste måned med game pass ult. Noen tips til sider hvor det er billig? Evt. Funker den live kort konverteringen til game pass ultimate som har blitt nevnt tidligere om man har abonnement alt?

    Hvis du skal konvertere live gold til ultimate må du vente til ultimate abonnementet har gått ut før du laster opp med live gold. Da kan du laste opp 36 mnd med live gold og få konvertert det til 36 mnd med ultimate (mener dette fortsatt skal fungere). Hvis du allerede har ultimate når live gold kort legges inn får du kun 1mnd ulitmate for 3mnd gold.  

    • Innsiktsfullt 1
  6. Helvete at jeg ikke fikk med meg dette da. Er på desperat jakt etter en billig 20 GB harddisk til en arcade som jeg kjøpte for noen uker siden. Her til lands selger de jo bare den ekstremt skamdyre 120 GB harddisken. Noen som har noen tips til meg? ><

     

    Altså, viss noen har en harddisk liggende og slenge, kjøper jeg den glatt for et par hundre

    Hva med denne?

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18139

     

    Er nok ikke helt original, men skal nok funke. Koster rett over 200,- så mulig du må betale moms + avgift i tillegg, men delextreme merker som regel verdien av pakka med hong kong dollar slik at det går bra.

  7. Hadde samme problemet med min Tatung 32". HDMI fungerte fint til alt annet enn xbox 360, der jeg ikke fikk stilt oppløsningen høyere enn 480p. Antar at det er noe med signaleringen mellom TV og xbox som gjør at xboxen tror at TVen ikke støtter 720p. Er 99% sikkert på at det ikke har noe med HDMI kabelen å gjøre.

    720p fungerer forøvrig utmerket med komponent kabel på min TV.

  8. Men WAP ligger jo inne på telefonen som Entry eller vanlig WAP tilgang. Må man legge inn dette på nytt likevel? :roll:

    8727174[/snapback]

     

    Burde jo funke da ja. Funka i hvert fall på min etter jeg lasta ned WAP instillingene fra telenor. Du kan jo prøve å slette de innstillingene du har og så laste ned på nytt. (Innstillinger->Kommunikasjon->Datakommunikasjon->Datakontoer) Slett alt som ligger der, og så last ned MMS og WAP oppsett fra telenor.

  9. Nå har jeg fått en mail fra NetShop med "ordrebekreftelse" over reprasjonen.

    De har brukt en halv time på å "renset støv/varmeprob" og dette går tydeligvis ikke inn under garantien, og dette vil dermed koste meg 440kr (med frakt).

     

    Tydeligvis må NetShop ha stor pågang siden de har hatt maskinen min i 3 uker nå.

     

    Nå gjenstår det bare å se om maskinen virkelig er fikset.

    8211167[/snapback]

     

    Anbefaler deg å skru opp maskinen selv neste gang. Er bare å skru ut de tre skruene merket med tastaturikon på undersiden (den ene er gjemt under den midterste luka), og så kan tastaturet enkelt vippes opp. Må bare være litt forsiktig med kabelen til tastaturet så denne ikke ryker.

    Åpnet PCen min da vifta plutselig sluttet å fungere. Blåste vekk støvet rundt vifta, og sveiv litt rundt på deg, og vips så fungerte den igjen :).

    Mulig dette ødelegger garantien, men hvis du er litt forsiktig er det ingen som kan merke at PCen har vært åpnet.

  10. Så overopphetingsproblemene fortsetter å komme tilbake likevel? Lages plastikken på nytt da eller? :p

     

    Har et lite spørsmål; hvor mye dekker harddisken. Dekker den "piltastene" på tastaturet og? Kunne jeg fått sett et bilde av hele område fra "Prt Sc" til høyre piltast på høyre side? Vil og ha et bilde av hvordan det fortsetter under "Graphics by nVIDIA", eller er det bare en vegg der? Ikke spør hvorfor jeg lurer er dere snille... :wee:

    8119911[/snapback]

     

    Harddisken ligger nedenfor piltastene. Hvis du skal ta den ut er det bare å åpne luken på undersiden. På bildet er det bare området under tastaturet som er tilgjengelig, og DVD brenneren dekker området fra "Prt Sc" til høyre piltast. Det er sikkert mulig å åpne hele maskinen ved å skru opp alle skruene under, men jeg tror ikke jeg vil gjøre dette så lenge det er garanti på maskinen.

  11. Har installert vista business (gratis fra skolen :), fått alle driver til å fungere men dvd-rommen er "død".  Feilmeldingen i enhetsbehandling er This device cannot start. (Code 10). Har prøvd å installere Sony DW-Q78A DVD-RW Firmware SYS1 men dette programmet finner ikke drive.

    Er det noen som kjenner til problemet og eventuell løsning?

    7767058[/snapback]

     

    Samme problem her med vista business. Virker som dvd-rommen har litt startvansker. Noen ganger funker den, andre ganger ikke.

    Pleier å våkne til liv hvis jeg kjører en disable/enable fra device manager eller har en disk i ved oppstart.

  12. Jeg orker ikke å bla gjennom 40 sider for å lete etter svar på spørsmålene mitt, så jeg bare spør jeg.

     

    Er det noe ytelsesdempende software installert på maskinen fra fabrikk, noe som klokker den ned?

     

    Hvorfor yter pc'en VELDIG mye dårligere når jeg ikke har koblet den til strøm?

     

     

    Har følgende oppsett:

    1024 Mb minne

    7600 Go

    T2400

    60 gb harddisk

    7523175[/snapback]

    Nvidia kortet klokkes atuomatisk ned for å spare støm når batteriet blir brukt.

     

    Det er mulig å endre på denne innstillingen i kontrollpanet for nvidia driveren.

  13. Hei

     

    Jeg har følgende problem med min zepto znote 6214w;

     

    Når maskinen står uten å bli brukt skrur skjermen seg av etter det satte intervallet i innstillingne for strømstyring. Men når jeg da beveger på musa eller trykker en tast regner jeg jo med at skjermen skal skru seg på igjen, det gjør den da ikke.

    Jeg må da sette maskinen i dvalemodus, enten ved hjelp av knappen eller lukke skjermen for så å starte den opp igjen. Da skrur skjermen seg på.

     

    Noen som har lignende problem og evt. vet en løsning på dette?

     

    Noen som har tenkt på å starte en 6214 erfaringstråd?

     

    BjB

    6589241[/snapback]

    Hei

     

    Funker fint hos meg.. Prøv å installer nye drivere fra ftp://ftp.zepto.dk/ og eventuelt oppdater biosen.

  14. Heisann

     

    Kunne dere som har fått en Zepto Znote 6214W tatt å testa blåtann på den?

    Har akkurat fått en sånn maskin fra netshop.no, men uten blåtann. Dette skulle jo vært integrert i maskinen.

     

    Hilsen

     

    Idar

    6513510[/snapback]

     

    Hei,

     

    Hadde også litt problemer med å få blåtann til å funke. Tror det var noe galt med USB driverene. Gå inn i device manager og sjekk om det er noe problemer med USB. For meg fungerte det etter å ha tatt roll back driver på USB enheten det var problemer med.. Bruker bluetooth programmet som du finner her:

    ftp://ftp.zepto.dk/Znote6214W/bluetooth

  15. Ser at de har et bra tilbud på denne pcen hos Netshop nå:

     

    Zepto 6214W kampanje PC uke 28-06

    - 14" WSXGA skjerm, oppløsning 1280x768

    - Nvidia GeForce Go 7600 skjermkort med 512MB minne

    - 1GB DDR2 So-dimm, kan utvides

    - 80 GB harddisk

    - Intel Core Duo T2400 dobbeltkjerneprosessor

    - DVD-brenner, type Slot-in

    - Integrert Bluetooth, 3i1 kortleser +++

    - Leveres med Microsoft XP Home norsk, kan endres eller fjernes.

    - Vekt på kun 2,25 kg.

    kr 9995,-

     

    Eneste jeg har funnet som trekker ned er kort batteritid (ca 2t ved lite bruk). Ellers virker dette som et veldig bra tilbud... Man kan også velge å kjøpe den uten OS :).

    Noen som har erfaringer med denne pcen?

     

    eGqkWLG3oYh5NJz_2_200_200.jpg

×
×
  • Opprett ny...