Gå til innhold

Turboneger

Medlemmer
  • Innlegg

    205
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Turboneger

  1. Heisann,

     

    jeg er interessert i å jobbe som engelsklærer i et eller annet land. Lønn er irrelevant. Har researcha litt (og dette er, som sikkert er åpenbart, mer research) og funnet ut at et såkalt "TEFL"-sertifikat tydeligvis er greia - www.tefl.com

     

    Det jeg leiter etter er folk som har erfaring med noe i denne retningen, eller noen som kjenner noen. All hjelp mottas med takk.

     

    Med vennlig hilsen,

    Ole Larssen

  2. Heisann!

     

    Jeg har en ASUS A3000-modell, som jeg gjerne vil utvide RAMen på. Jeg husker vagt at det var en artikkel på hw.no for mange herrens år siden som forklarte hvordan man kunne gå fram for å finne ut hvilken RAM man trenger ved å lese på RAMbrikka. Jeg har kontaktet ASUS kunde"service" men får ikke noe respons derfra, så da må det gjøres på den tungvindte måten...

     

    Jeg trenger altså å vite hvilken RAM som brukes, evt hvordan finne ut. :)

     

    Med vennlig hilsen,

    Ole Larssen

  3. Prøvde å søke om dette, siden jeg antar det har blitt spurt om før, men fikk 40000000000 svar hvorav de fire første sidene hadde ingenting med Mac å gjøre. Så jeg velger den enkle løsningen ooooog..

     

    Spør dere! Spesielt sikler jeg etter Civ4 på Mac, men slår meg til ro med Alpha Centauri + expansion hvis det er mulig å få tak i. Anyone?

  4. Det jeg skal nevne nå har null og niks med HiO å gjøre, men det virker for meg som at konseptet med masse newbs de første semesterene og deretter bedre er temmelig allmenngyldig i bachelorgrader som ikke har høye inntakskrav. Jeg gjør meg ferdig med en BA i sosialantropologi dette semesteret og selv nå er det en newb eller to i en klasse på rundt 14 (som møter jevnlig).

     

    tommy18 nevner tilgjengelighetsfaktoren til professorene og oppfølging osv. Igjen virker dette som et problem hovedsaklig i åpne studier uten høye opptakskrav, som fører til relativt store klasser. På mitt universitet (Tromsø) er foreleserne fryktelig dårlige til å si ifra at de faktisk er tilgjengelig - at det i det hele tatt er en del av jobben deres, som det faktisk er.

     

    Konklusjon: Ut ifra parallele erfaringer fra helt forskjellige studium er det mulig å ane et mønster. Åpne studium med lave opptakskrav fører til masse mas. Hvordan det er i klasser med høye opptakskrav veit jeg ikke, men har to kompiser på NTNU som visstnok skal ha utrolig gode klassemiljø.

     

    Det er, forresten, ikke slik at relativt åpne studium automatisk suger av denne grunn. Du må bare jobbe litt mer for å oppnå godene. :)

  5. Med støtte for minnekort på 2 mb så holder det for de fleste. Forskjellen er nemlig ikke så stor lenger og det er bra syns jeg.

    5320423[/snapback]

     

    Enig. Etter 2006 tror jeg det er svært få grunner til å ikke ha en MP3/mobil. Vi driver på med første generasjons hardcore MP3-mobiler og allerede de er temmelig råe, så forestill dere hvordan det blir i desember om et år. :)

     

    Uansett, ser ut som jeg skaffer en eller annen mobil fra en venn av meg og kjøper MP3-spiller, siden det virker som det er lite å hente på mobilfronten for min del. Så, igjen, takk for hyggelig, rask og informativ feedback. :)

     

    Med vennlig hilsen,

    Ole

  6. Sikler på W800i som alle andre, jeg... men den er litt dyr, desverre. Hva med telefoner som i utgangspunktet ikke selges i Norge? Antar det er mulig å kjøpe en fra utlandet. Så lenge den kan kjøres på engelsk er jeg lykkelig. :)

     

    Skal uansett vente å se hvor mye W800i går ned i pris. Problemet mitt er vel egentlig at det er masse (for meg) unødvendig dilldall i mobiltelefoner i W800is prisklasse - som jeg betaler for og aldri vil bruke. Men slik blir det kanskje uansett; dette er jo ikke en telefon som jeg kan sette sammen fra deler handlet på komplett.no, desverre.

     

    Uansett, takker for raske og hyggelige svar. :)

     

    Ole

  7. Heisann,

     

    leter etter en telefon som fyller følgende krav: tar minnekort (uansett type så lenge den kan støtte min. 512MB), har grei batterikapasitet og er rimelig kjapp, altså at den ikke lagger når meldinger skrives. Den må kunne spille MP3-filer og aller helst støtte vanlige headsets, eller iallefall burde det være mulig å skaffe en adapter slik at jeg kan (tredjeparts eller ei). Alt annet er revnende likegyldig - så lenge den ikke har ekstreme mangler i noen retninger (f.eks. at du bare kan ringe mellom 4 og 6 på ettermiddagen og så lenge du vil kun når det er midnattsol). Primært sett skal den fungere som MP3-spiller, sekundært som telefon (jeg ringer og SMSer kun). Pris, tja. Så billig som overhodet mulig. Jeg vil gjerne ha W800/900 men de er i en prisklasse som er temmelig drøy. Denne telefonen skal kjøpes med januarstipendet (16000), som også skal støtte en hel skare andre prosjekter. :)

     

    Lurer på om det i det hele tatt finnes en slik telefon... Har lest litt rundt på amobil.no og ikke funnet noe som passer i en prisgruppe som fyller disse kravene, og veit ikke om noen andre sider hvis tester jeg kan stole på. Det kan hende det er greiest å bare skaffe en billigtelefon og bruke resten på MP3-spiller, men vil gjerne ha 2-in-1 fordi det er så kult.

     

    Med vennlig hilsen,

    Ole Larssen

  8. Heisann!

     

    Jeg har lest litt rundt om kring, men vil gjerne h0re direkte fra 'people in the know' ang. budsjettklasse-filmkameraer. Dvs saa billig som mulig, samtidig som at man faar noe som ikke bryter sammen etter en time. Jeg har vandret litt rundt i butikkene og forh0rt meg (i S0r-Afrika, der jeg bor naa), og det virker som slike ting starter stort sett paa rundt fire tusen spenn og strekker seg saa langt opp som man vil. Prisklassen jeg er ute etter er 4-6000, med hovedfokus paa den lavere delen. Kameraet blir hovedsaklig brukt i dagslys, trenger ikke stillbildefunksjon, men hvis det hadde taklet aa filme fra en bil i bevegelse uten masse mas hadde det veart knall.

     

    Paa forhaand takk. :)

     

    Ole

     

     

    Edit: Duh, my bad. Flytt denne til filmkamera-seksjonen, please.

×
×
  • Opprett ny...