Gå til innhold

Motorfreak123

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Motorfreak123

  1. Hei. Sitter og lurer fælt på om jeg skal ha lett mc eller mopedbil? Har ca 20-25 å bruke

    Lett mc er jo praktisk som kan kjøre på motorvei, men mopedbil er varm hele året og ser tøfft ut

    Har dere noen formening?

    Litt off topic men har en diskusjon med kompis om hvilken av de som drar flest damer?

  2. Taurean skrev (3 timer siden):

    Da er det noe som heter begge deler, ja takk. Og hvem vet, kanskje du har talent for enda flere områder?

    Prøver å huske å anbefale denne til folk som lurer på hva dem skal bli innen yrkesområder, den er veldig informativ:

    https://utdanning.no/jobbkompasset/index.html

    https://utdanning.no/yrker/beskrivelse/anleggsmaskinforer

    Så kan du kanskje allerede nå ta kontakt med aktuelle firmaer og spørre om muligheter.

    tror du noen firma vil ansette meg som feks anleggsmaskinfører og som også lar meg få være med å forskale og bore osv?

  3. Adrax skrev (1 minutt siden):

     

    Du velger jo ikke yrke utifra hva som må gjøres på hytta..

    Få fagbrev som anleggsmaskinfører og ta CE etterhvert. Vet ikke hvor gammel du er, men tror man får dekt CE på videregående. Da er mulighetene for jobb endeløs.

    Tror du jeg vil lære meg å kunne støpe feks en vegg eller en enkel trapp som anleggsmaskin fører eller er det noe jeg må lære selv?

    En annen ting jeg tenker er å ta betongfagarbeider også kjøre heisekran. Så en video på youtube av en som dreiv på med det og han sa at letteste var å bli forskalingsnekker(nå betongfagarbeider) også kjøre krane når det trengs

  4. Så jeg er usikker på hva jeg bør velge. Både betong og maskin høres fornuftig ut men vet ikke hvilken jeg skal velge. Jeg skal overta mine foreldres hytte når den tid kommer og der mø ting gjøre selv. Støype kjellertrapp og brygg, skifte kledning, og der tenker jeg betongfagarbeider passer godt inn. Samtidig skal stort uteområde passes på så drenering, ny sti, vedlikehold osv og da tenker jeg maskin passer best. Så akkuratt nå står jeg og ikke aner hvilken. Er liksom midt mellom. Hverken mer på betong siden eller på maskinfører

  5. 0laf skrev (4 timer siden):

    Det beste er vel kanskje å finne noen du kan være med et par dager for å se hva som passer deg.

    De fleste maskinførere sitter ikke hele dagen i en maskin, med unntak av på større anlegg.
    Ofte hører grøftearbeid, legging av rør og kabler, reetablering av grøntarealer etter graving og en masse annet med.

    Jeg ville tro det var enklere dersom man starter for seg selv med en liten gravemaskin, å få lokale jobber, som drenering, vann- og avløp, ugraving av tomt og den slags, men oppstartskostnaden kan være høy i og med at man trenger en del utstyr.

    Betongarbeider kan også være mye forskjellig, alt fra å snekre forskalinger og binde jern, til å støpe motorveibruer.
    Personlig ville jeg tro det var litt mindre lokale jobber for en som driver eget firma, da ville kanskje murer vært bedre, men dette vet jeg lite om, det støpes selvfølgelig gulv og den slags i mindre næringsbygg og hos private også, eller du kan kjøpe utstyr og ansatte flere, for å kunne ta større oppdrag.

    Noen liker jord og stein, andre liker betong og jern, du bør finne ut hva du liker best, samt innse at begge yrker kan være fysiske yrker som kan bli vanskeligere når du blir eldre, men i begge yrker finnes det også stillinger som ikke er særlig fysiske, så det er i hvert fall alternativer.

    Jeg klarer ikke å velge. Syns både betong og maskin høres kjekt ut. Ufattelig vanskelig valg. Hvilket av yrkene vil gi meg mest mulig erfaring og kompetanse hvis jeg skal drive en hyttetomt og fikse det meste selv. Skifte kledning, støpe, drenere osv osv

  6. Adrax skrev (22 minutter siden):

    Og.. hvis du skal bli betongarbeider, så prøv å spesialiser deg på kjerneboring. Det er de som borrer hullene til avløpsrør, kabler osv. i hulldekkene i store nybygg. Disse folka tjener PER hull de borer og prisen på per hull er ekstremt godt betalt, spesielt når det kan være flere hundre hull i ett bygg. I tillegg er det lite fysisk krevende. Du trenger bare feste maskinen til gulvet eller en vegg og la den gjøre jobben. Det er i tillegg svært få som er spesialisert for å håndtere disse maskinene, så å starte opp eget firma senere innen kjerneboring er ikke så dumt. Hadde jeg kunne skrudd tilbake tia hadde jeg prøvd å ordnet meg jobb innen det.

    Har tenk litt på kjærneboring, men ønsker helst å bli forskalingsnekker

  7. Taurean skrev (9 minutter siden):

    Derfor bør du tenke grundig over hva du skal si i eventuelle intervju angående ambisjonene dine, om du skal være ærlig om at du bare skal jobbe der for å bestå svenneprøven og deretter si opp og starte for deg selv, eller om du har tenkt å bli der i 40 år og hele livet. Eller ikke si noe i det hele tatt, si "så lenge som mulig", og heller si etter 2 år at du har et familiemedlem som har lyst til å investere i deg og du vil slutte å begynne for deg selv.

    Noe å tenke på. Ikke sikkert alle vil ansette noen i 2 år og investere tid og penger i å lære dem opp bare for at de skal slutte.

    Så var det dét med muligheter også; Hvor mange slike firmaer finnes det der du bor, og hvor villig er du til å flytte langt unna hvis ingen vil gi deg lærlingsplass?

    Jeg tenker ikke å starte for meg selv. Gjerne etter 8-10 år hvis jeg føler jeg er klar. Er en god del byggefirmaer i område men beveger meg gjerne litt hvis læreplassen er langt vekke

  8. Adrax skrev (2 timer siden):

    Betongarbeidere med fagbrev får mellom 260-290 kr timen hos de største firmaene. Mer hvis man er BAS. 

     

    Anleggsmaskinførere ligger noe lavere, kanskje max 250 vil jeg si. Men igjen så sparer du kroppen og helsa siden du sitter i en maskin. 

     

    Personlig er jeg på vei til å omskolere meg etter 3 år som betongarbeider. Det er ikke noe kjekt å være så utslitt hver dag at du må legge deg i senga etter jobb med vondt i nakke og ryggmuskler. Det går ut over livskvaliteten, humøret og kan ødelegge parforhold. I tillegg må du jobbe ute i all slags drittvær på vinteren. 

    Har en onkel som jobber som betongfagarbeider og han sliter ikke med rygg og nakke problemer. Har sier det er veldig fysisk arbeid men ikke slik at det ødelegger han. Blir vell litt kjedelig å kun kjøre gravemaskin dag inn og dag ut

  9. utenforrekkevidde skrev (6 timer siden):

    Med tanke på at du vil starte eget firma, så ville jeg valgt betongarbeider. Pga det er mye småjobber å få tak i, som gjør det lettere å komme igang med eget foretak. Du bør ta ferdig fagutdannelsen som nok tar litt lengre tid en 2 år, Det å kunne reklamere for deg selv som fagmann vinner du mye på.

    Lykke til.

    Ja jeg tenker litt også det. Bli utdannet betongarbeider og så går det jo an å ta maskinførerbevis utenom. Hva mener du med lengre enn 2 år. Er det mer utdannelse etter fagbrevet er i boks? 

  10. Hei. Driver å tenker på om jeg skal velge å bli anleggsmaskinfører eller betongfagarbeider. Ønsker begge deler, men vet ikke hva. Hvilket av yrkene har best lønn, kjekkest arbeidsdag og mest sikker fremtid?

    Har planer om å starte eget entrepenør firma etter et par år i jobb så hvilket av yrkene kommer best ut da?

  11. kremt skrev (1 minutt siden):

    Til forskjell fra 99% av de andre som driver med salg av skrotbiler, skal du altså være ærlig? Hehe, vi får se hvor langt du kommer. Dette er nok ikke så lett som du tror, ellers hadde "alle" drevet med det. Skal du drive med det og tjene noe særlig må du ha god teft, samt være litt småkjeltring, det kommer du ikke unna.

    Hva mener du jeg kommer til å legge skjul på. Jeg vet det ikke er veldig lett og vet at det er ikke mye penger å tjene men jeg er veldig bilinntresert og ønsker å prøve ut dette. Hva mener du med god teft? Hvordan småkjeltring mener du at jeg ikke kommer unna?

  12. Invader Zim skrev (15 minutter siden):

    Jeg har inntrykk av at det må være penger å tjene på veteraner. Jeg registrerer at de verksteder som driver med dette legger alt for mye penger i bilene. De "hot rod'er" Dem istedet for å bare fikse dem opp. Dermed kjøper de et vrak for 20k+10k frakt, legger inn masse cash i rep og oppgradering og prøver å selge for 3-500.000.

    Jeg tror det burde være fullt mulig for en bilentusiast å fikse opp disse veteranene mot et mer "mainstream" marked som ikke er ute etter hot rods, men en fin gammel bil til 100-200.000.

    Ja har vurdert noen volvoer som har blitt veteran bil. De som ser skittne ut og gjerne trenger en generell servie koster gjerne bare 1/3 av hva en ren og fungerende bil gjør

  13. Taurean skrev (7 timer siden):

    Bare regn med å bruke maaange timer på det. Men så lenge du har glede av det, så er dét alt som betyr noe. Bra initiativ.

    Å sette opp noen enkle tenkte budsjetter først kan være lurt. Hvor mye vil bilen koste, deler, oljer, verktøy, alt mulig mellom himmel og jord, polish, rubbing, rustfjerner.

    Hvis du kjøper et vrak, men som fremdeles kjører, og som ikke har vært igjennom eu-kontroll men som må det snart for å kunne selges eller kjøres, kan det være en idé å kjøpe den, kjøre den til naf-kontroll, og få en liste, så du vet hva som må gjøres.

    Så la oss si du kjøper et fungerende vrak til 5000. Du får den sjekka hos naf-kontroll, får vite om at den vil kreve reparasjoner verdt ca 20 000 i nye deler og du må bruke 50 timer på den. La oss si du får tak i deler for 15 000 og bruker 50 timer. Vil du da få solgt den for 30 000? Da har du tjent 10 000 kr på 50 timer = 200 kr/timen.

    Du bør tenke på skatt også hvis du skal tjene titusener eller kanskje hundretusener på det. Da gjelder utgiftsføring av moms og avdrag også, så klart. Starte enkeltpersonsforetak, for eksempel. Så får du innsikt i den delen også. 50 timer reparasjon betyr også + 10 timers papir- og regnskapsarbeid.

    Når det dreier seg om sånne summer, kan det fort bli skatteregler som begynner å gjelde. Skal du holde det svart, bør du tenke igjennom det før du begynner. Lage egen tråd om det, kanskje.

    Hvis du begynner å tjene penger, kan det være en idé å spørre noen erfarne mekanikere, kanskje på et verksted, om du kan betale dem et par timer svart en kveld og komme og lære deg opp om ting du virkelig står fast på. Eller om du driver hvitt, om de summene kan skrives av på skatt som opplæring, kursvirksomhet eller lignende.

    Ja det er egentlig gleden i bil og ikke pengene som jeg vil gjøre dette for. Har en del fritid så kan godt bruke gjerne 2-3 timer nesten hver dag i 3-4 uker.

    Ja før hvert bilkjøp skal jeg regne på hva som trengs og hvor mye jeg da evt ville fått for dem.

    For meg i starten er dette kun en bi-inntekt da jeg er læring så 50kr timen hadde jeg også vert happy med. 

    Har lest flere som gjør dette og ingen har startet enkeltmannsforetak før de har blitt store i bransjen. For meg er dette en hobby.

    Ja kjenner en mekaniker som jeg sikkert kan spør hvis jeg sliter med ting

  14. Taurean skrev (19 minutter siden):

    Har ikke gjort det før, men har vært inne på tanken, hvis jeg hadde hatt kapital og plass. Da ville jeg fokusert på en eller to type biler. Og jeg har tenkt at da må man kjøpe opp bruktbiler av de typene og ha mange av dem stående, så man kan bygge fra de andre til én av dem, og shine opp den ene bilen så godt som mulig for å få en så god pris som mulig for den.

    Ved å holde seg til ett eller noen få bilmerker, så blir man flinkere og raskere over tid, bruker mindre tid, og tjener mer penger. Ved å spre seg for tynn, bruker man millioner av år før man kommer i gang, og det blir for kjedelig. Bil er kompliserte greier, særlig i dag.

    Å tilby service til en billig pris, kanskje 100-120 kr/timen etter salg, innprenter tillit hos kunden, og kan tjene deg noen ekstra kroner .. hvis du føler deg kompetent nok, så klart. Det må vel også være litt av gleden med kjøp og salg; Å være en god selger og ha en fornøyd kundegruppe. Være 100% ærlig om alt du har gjort og hva du vet om bilen, og følge opp kundene. Ikke bare være en sleip skitten pengegnukker som er ute etter å lure flest mulig. Gi livet litt mening for seg selv og andre.

    Hvis man bestemmer seg for å gi det opp, så får man, er det 3000 kr? i vrakpant for hver bruktbil. Så man har en viss aktiva stående klar for å realiseres. Men man bør vite at man skal være i aktivitet lenge nok til å i det minste gå i null eller tjene litt penger før man gir opp, ellers er det jo poengløst. 2-3 år, kanskje.

    Ja tenker å fokusere mest på toyota og volvo da det er merker jeg har likt fra jeg var liten. I starten tenker jeg å ha 1 og 1 bil. Kjøpe den, bruke en viss sum på fiks også selge med bittelitt profit slik at hver bil hjelper litt på neste også derfra bygge om til større. Har også planer om å tilby service osv til dem som kjøper ja. Alle annonser skal listes med hva jeg har gjort så ingenting skal prøve å skjules. Det har jeg ikke sannvittighet til hehe. Tror jeg tenker å prøve med en bil også ser vi hvordan det går. Go big or go home

    • Liker 1
  15. Adrax skrev (23 minutter siden):

     

    Å være en  "car flipper" i norge er ikke like glamorøst som i USA hvor de selger bilene for slikk og ingenting når ei varsellampe kommer på. De orker ikke engang ta bilen på verksted for å diagnostisere, de bare selger og kjøper ny. I norge derimot har folk vett til å få bilen på verksted for å estimere kostnad på reparasjoner og dermed avgjøre om det er verdt å fikse bilen. I norge er vi bedre å ta vare på bilene våre, så når noen selger rep. objekt på Finn feks er det som oftest alvorlige feil som er ekstremt dyrt/vanskelig/tidkrevende å fikse. Skal du finne billige biler, fikse dem og selge dem for profitt må du ha en dose flax, være god å prute i tillegg til å være bilkyndig. For det fins folk som saumfarer Finn og gjør det samme som deg, så du må også være rask på avtrekkeren når biler blir lagt ut. 

    Ja vet at det ikke er som i USA. Tenker ikke at jeg skal tjene så ufattelig mye på dette. Er mer at jeg er inntresert i biler og vil lære så mye som mulig

  16. Hei. Er det noen som vet om det er noen få lapper å tjene på å kjøpe bruktbil, shine og fikse lette reprasjoner også selge igjen. Tenker ikke på dette som levebrød men en liten hobby ved siden av skole. Eller vil jeg mest sannsynlig gå i minus. Tenker på å kjøpe biler i prisklassen 15-30k

×
×
  • Opprett ny...