Gå til innhold

Petter K

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Petter K

  1. Just now, olemars said:

    Fra forarbeidene til loven:

    "Bestemmelsen er begrenset til verk som er skapt under arbeidsforholdet. Verk som er skapt før eller etter arbeidsforholdet omfattes ikke.

    Unntatt er også verk som skapes utenfor arbeidstiden, typisk verk skapt på fritiden uten arbeidsgivers instruksjon, som ikke er omfattet av arbeidstakers lønnede arbeid og som således ikke kan sies å være en del av arbeidsforholdet."

     

    Det stemmer at stillingsbeskrivelsen og tjenestene arbeidsgiver tilbyr må stemme med programvaren som utvikles for at arbeidsgiver automatisk skal ha rettigheter til det, men det virker som at i de fleste tilfeller gjør det akkurat det.

     

    Er du ansatt som kaffekoker men utvikler en konkurrerende tjeneste til din arbeidsgiver i fritiden så har ikke arbeidsgiver uten videre rett til programvaren. De fleste som utvikler er dog ansatt som utvikler, så dette er ikke et særlig vanlig scenario.

     

  2. Just now, Håvard said:

    Er ikke enig i at min fritid er en oppgave omfattet av arbeidsforholdet, eller etter arbeidsgivers anvisning. Godt mulig jeg tar feil?

    For å presisere litt:

    Dersom du er ansatt som programvareutvikling av fiskeri-roboter, men utvikler programvare for månelandingsfartøyer på fritiden så har ikke arbeidsgiver automatisk rett til programvaren.

     

    Det finnes selvfølgelig tilfeller av dette, men det vanlige tør jeg påstå er at en ansatt utvikler programvare som er nært beslektet til ansattbeskrivelsen eller det jobben tilbyr av tjenester, eller at det brukes i tjenester som jobben tilbyr.

    Hvis arbeidsgiver tilbyr tjenester på nett så vil en webserver være beslektet.

     

×
×
  • Opprett ny...