Gå til innhold

henrik2706

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av henrik2706

  1. Hei,

    Driver og skal installere ledbar på min Hyundai Tucson 2006. Tenker å få den til å aktivere når jeg slår på fjernlysa. Holder det da å legge på en "strømtyv" eller sikringstyv på highbeam-sikringen i sikringsboksen ut til releet, og så koble strøm rett på batteriet, eller må jeg dra strøm fra kabelen som gir strøm til eksisterende fjernlys? Har nødig lyst til å klippe opp strømpa og lokalisere hvilken ledning som gir strøm...

  2. Hei,

    Jeg er fra østlandet, men min samboer er fra Troms. Jeg har lenge tenkt over at hun har andre endelser på substantiv i flertall enn det jeg har. For eksempel -an for enkelte ord, "bilan", "husan", "beinan", men også -ern for andre ord, "tennern", "føttern", og så videre.

    Jeg har forsøkt å finne et mønster i når hvilke ord får hvilke endelser, og jeg har blant annet gått gjennom kjønn, hvilken bokstav(er) ordene ender på eller begynner med. Men jeg klarer ikke finne et mønster. Kan noen som har mer peiling på ord og dialekter hjelpe meg? Jeg skulle altså gjerne fått hjelp med å forstå når et ord får -an på slutten i flertal, og når de ender med -ern.

    På forhånd takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...