Gå til innhold

kfinne

Medlemmer
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kfinne

  1. Svaret fra cdon var å henvende seg til acer kundeservice. Får ringe til de i morgen og høre. Maskinen min driver å kobler seg fra nettet her i huset med jevne mellomrom, noen som har en løsning på det?

     

    Min maskin kobler seg også fra wifi regelmessig, men kun (tror jeg) når jeg kjører på batteri. Har re-installert wifi-drivere fra acer sin hjemmeside, men har ikke testet det skikkelig ut ennå. Tror jeg også kommer til å sette inn et nytt wifi-kort, som OC-Freak nevner.

     

    OC-Freak, har du noen info om når du vil få maskinen tilbake? Og, har du fått bekreftelse fra Acer på at det er noe feil med viften?

     

    Noen som har prøvd seg på en "clean"-install av windows 8, forresten? Er det mulig?

  2. Så vidt jeg kan se stemmer det ikke at mSATA SSD er like rask som 2,5" SSD.

     

    Se på sammenligningen fra prisjakt her

    (Intel 335 Series 2,5" SSD 240gb mot Intel 525 Series mSATA SSD 120gb):

    http://www.prisjakt.no/product.php?j=1435456,1572365

    Begge fra intel og i følge specs skal mSATA'en være raskere.

     

    Men fra testen til hw.no yter mSATA SSD'en (Intel 525) betraktelig dårligere enn 2,5" (Intel 335):

    http://www.hardware.no/artikler/intel-525-series-msata-ssd-120-gb/117460/2

     

    Etter litt research ser jeg har hw.no muligens har gått på en smell ved at de har brukt en mSATA port som kjører på 3Gbps (fremfor 6Gbps som SATA3). Da er vel kanskje spørsmålet om mSATA porten på V5-573G er 3Gbps eller 6Gbps. Noen som vet? Evt vet hvordan man finner det ut? Jeg har prøvd å søke på Acer sine sider, uten hell..

  3. Helt enig, uten vifteproblemet er det absolutt en maskin å anbefale. Mye maskin for 6999,-

    Den føles ikke superkjapp, men det kan godt være fraværet av SSD som gjør det. Skjermkortet er veldig godt, og 12gb RAM er jo flott. Dessuten er den liten og lett for en 15" og skjermen er som OC-Freak har poengtert tidligere skikkelig god. Litt lyslekkasje på høyre side, men ikke noe man merker ved vanlig bruk. Punktet som irriterer meg mest (mer enn vifta, igrunn) er alt søppelet som er forhåndsinstallert. Skulle ønske det fulgte med en mulighet for å re-installere en "clean" win8.

     

    En annen ting som i min mening gjør laptopen til et kupp er en mSATA tilkobling på hovedkortet. mSATA SSD er litt dyrere enn vanlig SSD, og (så vidt jeg har forstått) ikke fult så rask (???). Men det duger i massevis, og gjør at man kan beholde harddisken som følger med. Dersom man vil ha den, selvfølgelig. Jeg skal bestille meg en mSATA SSD så snart jeg vet at vifteproblemet er løst. Håper det går over av seg selv, hehe, men det blir vel som å tro på evnene til snåsamannen.

  4. Jeg sjekket pulsklokken på internett, der stod det at jeg hadde holdt en puls over 180 i 26 minutter, og det tilsvarer oppmot 88 % av maksimal puls. Jeg vet ikke helt hvordan jeg klarte det, jeg sliter selv nå med å holde 180 puls i 3-4 minutter, har ikke helt funnet ut av hvordan kroppen min fungerer.

  5. Jeg oppdaterte biosen min fra A07 (eller noe) til A12 fordi jeg syntes vifta gikk litt mye og det stod noe om thermal update i beskrivelsen. Nå høres maskina mi ut som et uvær. Ikke nok med det, syntes den virker varmere også. området under touchpaden er så varmt at det gjør vondt å holde hånda der. Har HK A01.

     

    Er dette grunn nok til å kontakte dell og be om service?

    Hatt maskina siden november og har alltid reagret på at vifta går urimelig mye.

  6. Jeg har også hatt problemer etter de nyeste oppdateringene. Når maskinen restarter får jeg blåskjerm i oppstart av vista. Det samme skjer ved sikkerhetsmodus, og med den siste konfig som virket. Eneste måten jeg har fått til å fikse er ved å bruke reparering med vista DVD-en. Har dell xps m1330 og vista 32bit, hvis det skulle hatt noe å si..

  7. Argh, vifta på maskina mi går når jeg ikke har oppe andre programmer enn F-secure antivirus, msn og utorrent (+ det som vista kjører i bakgrunnen). Har tatt clean install av vista, og har ikke lagt inn noe særlig med crap. Forventer at maskina skal kjøre uten støy når den praktisk talt ikke er i bruk! Er det kjølepastaen? Leste noe om det ca 80sider bakover. Noen andre som opplever/har opplevd det samme?

    Nå har jeg tatt en ny clean install. Maskina presterete å måtte bruke vifte regelmessig uten noen programmer installert. Har lagt inn RightMark CPU click utility, noe som ser ut til å ha hjulpet litt. CPU blir like varm (idletemp ~47grader), men viften går ikke så ofte. Er det program på dell-supportsidene jeg bør installere? Bør jeg ringe dell og få dem til å sende en fyr til å fikse det? Jeg må nesten finne ut av det før midten av januar, da jeg drar til Hong Kong for et halvt år.

     

    Takker for svar :)

  8. Argh, vifta på maskina mi går når jeg ikke har oppe andre programmer enn F-secure antivirus, msn og utorrent (+ det som vista kjører i bakgrunnen). Har tatt clean install av vista, og har ikke lagt inn noe særlig med crap. Forventer at maskina skal kjøre uten støy når den praktisk talt ikke er i bruk! Er det kjølepastaen? Leste noe om det ca 80sider bakover. Noen andre som opplever/har opplevd det samme?

     

    Og, er det noen andre som opplever en svak høyfrekvent lyd. Den er veldig svak og ikke konstant. Irriterer litt i blant, men klarer vanligvis å ignorere den. Vet andre har snakket om høyfrekvente lyder, men denne her er svak og er ikke hørbar mer enn et par meter fra maskina i et stille rom.

     

    Nå går den fordømte vifta igjen. Jeg skriver jo bare i firefox! :angry:

  9. Snakka med en kar fra dell tidligere idag på chatten; 7-9 Dager fra bestilling av PC med betalingsmetode kredittkort til levering :D:D:D:D

    Det tar ca en uke før dell leverer maskina til schenker for levering. deretter bruker schener 5-7dager på å levere denne. regn to uker fra bestilling. Min tok nøyaktig to uker, men kom en virkedag før estimert dato (satt av schenker. 3 virkedager før dell sin estimerte dato).

  10. Da har jeg hatt min m1330 i snart en uke. Er storfornøyd. Jeg har ikke vært plaget med pipelyder. Før nå. Grunnen er at jeg har maskina på lading. Den piper både når den er på og når den er av, men muligens noe høyere når den er av. Vet det er andre som har samme erfaringer. Er kanskje ikke krise-krise hvis lyden kun kommer under lading, men fortsatt plagsomt. Noen som fant utav noe om dette?

     

    Hehe, rett før jeg skulle "adde replyen" så stoppet pipelyden. kanskje den måtte nå 92% før den hadde fått pipt fra seg :)

  11. Mitt problem var at kvaliteten i VLC ble for dårlig. Etter å ha lest denne tråden prøvde jeg å endre "output module" til directx, men da nektet den å kjøre videoen i fullscreen. Min løsning ble å sette output module i OpenGL. Videokvaliteten ble da sånn som den er i XP. Noen som vet om det har noe å si om man kjører DirectX eller OpenGL?

  12. Ok, da var også min xps m1130 i hus. Har tatt clean install av vista. Lagt inn nyeste skjermkortdrivere fra dell.no (var bare noen uker gamle tror jeg), men kvaliteten filmene jeg kjører i VLC er dårlig. (like dårlig som min tre år gamle laptop før jeg installerte skjermkortdrivere). Noen som vet om bedre drivere?

     

    prøv å installere en codec-pakke, for eksempel ffdshow. VLC har innebygde codecs som takler det meste, men min erfaring er at disse codec'ene gir noe dårligere bildekvalitet enn en standalone codec-pakke.

     

    Jeg har kjører nøyaktig det samme på m1330 som på min mye eldre elitegroup g551. På sistnevnte er kvaliteten upåklagelig. selv på dvd blir det dårlig ved bruk av VLC. men rart det funker i WMP.. Vil prøve å holde meg unna å installere codecs. Blir bare surr. VLC har aldri sviktet meg før. nekter å la den gjøre det nå :)

     

    edit: Løsningen min ble å endre "video output module" i vlc fra default til OpenGL. Leste i en annen tråd at å sette den i DirectX ville fikse det (eller lignende problem), men for meg så funket ikke det. OpenGL derimot funket som en sjarm. Alternativet, som jeg også har gjort, var å installere en "vista codec pack" sånn at jeg kan kjøre xvid i wmp.

  13. Ok, da var også min xps m1130 i hus. Har tatt clean install av vista. Lagt inn nyeste skjermkortdrivere fra dell.no (var bare noen uker gamle tror jeg), men kvaliteten filmene jeg kjører i VLC er dårlig. (like dårlig som min tre år gamle laptop før jeg installerte skjermkortdrivere). Noen som vet om bedre drivere?

     

    Hvordan dårlig?

    Er det dårlige farger, pixellering, hakking, hva?

    Er filmene i HD eller standard oppløsning?

    Er kilden MPEG2, Divx/Xvid, WMV, MOV/QT eller kanskje DVD?

     

    Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare. Bildet blir dårligere.. mindre skarpt på en måte (pixellering?). har både prøvd xvid og dvd. dette gjelder når jeg bruker VLC. På WMP funker dvd greit, bortsett fra at bildet "rister" litt til tider (helst når jeg beveger musepekeren).

     

    Beklager dårlig forklaring. ;)

  14. Ok, da var også min xps m1130 i hus. Har tatt clean install av vista. Lagt inn nyeste skjermkortdrivere fra dell.no (var bare noen uker gamle tror jeg), men kvaliteten filmene jeg kjører i VLC er dårlig. (like dårlig som min tre år gamle laptop før jeg installerte skjermkortdrivere). Noen som vet om bedre drivere?

  15. 3072 MB 667 MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [2 x 1024 + 2 x 512] [inkludert i prisen]

    Spesialtilbud

     

     

    dette må vel være feil , er jo ikke 4 ram plasser

    Da jeg ringte å bestilte så spurte jeg om dette. Fikk beskjed om at det var plass, men at man kan velge å ta 2 + 1gb hvis man vil det. Jeg bestilte med 2x1gb og spurte (for å være sikker på at jeg hadde forstått det rett) om det, ved en senere anledning, var mulig å oppgradere til 4gb ved å putte inn 2x1gb til (altså 4x1gb totalt). Og joa, det skulle gå.

     

    Noen som kan bekrefte/avkrefte dette?

×
×
  • Opprett ny...