Gå til innhold

ulykke

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

Innlegg skrevet av ulykke

  1. On 12/8/2019 at 5:46 PM, Reg2000 said:

    Det spørs hva du driver med. Går du på skole vil jeg si det absolutt ikke er greit. Men hvis du ikke går på skole så bør du få deg en jobb og bidra.

    går på ungdomsskolen, og har søkt jobb flere plasser. mamma parkerte utenfor jobben til kusina mi og sa at vi ikke skulle kjøre noen plass før jeg hadde gått inn å levert søknadsskjema, jeg nektet fordi jeg ikke ville jobbe der, fordi kusina mi har fortalt om hvordan jobb miljøet der er osv. og det er bare et eksempel..

    • Liker 1
  2. On 12/9/2019 at 2:20 AM, Taurean said:

    Hvis det hadde vært en del av en felles familiestrategi, så hadde det vært lett forståelig. Men å tre regler ned over hodet på barn og ungdom uten å forklare eller ta det opp god tid i forveien er en fin måte å skape fundamental mistillit og usikkerhet på.

    Dette viser hvor viktig det er å få økonomi inn som fag, og hvor mye psykologiske problemer det skaper når vi ikke lærer om økonomi i skolen. Vi lærer mye som ikke er viktig.

    nei dette er noe hun skjøt inn i en krangel, men vet at hun mener det siden hun har snakka med pappa om det i ettertid. 

    • Liker 1
  3. On 12/8/2019 at 6:24 PM, The Avatar said:

    Det er heilt på sin plass å bidra til husholdet, men sjølvsagt innafor det som er rimeleg. 

    Foreldra dine har fostringsplikt fram til du er ferdig med vidaregåande, men det er lov å kreve at du bidreg. 

    Å kreve husleige av ein 15 åring utan jobb er sjølvsagt heilt bak mål. 

    Det normale er å bidra gjennom husarbeid, ofte med ein form for lommepengar som motivasjon.

    har husarbeid jeg bidrar med

  4. On 12/9/2019 at 2:09 AM, Invader Zim said:

    Jeg regner med at de pengene du får kommer fra foreldrene dine? Altså får du penger av dem som delvis skal brukes til å betale tilbake i form av "leie"?

    Vil du komme bedre ut av det dersom de simpelthen slutter å gi deg penger?

    Jeg synes selv det er lurt å lære barn viktigheten av økonomi og ansvar og jeg mener at man nesten ikke kan begynne å lære barna slikt for tidlig. Spesielt om det handler om svært bortskjemte barn som oppfører seg dårlig hjemme så kan det være på sin plass med litt tøffe tak. Selv om "takene" bare er symbolske. (Altså om saken er at du får penger for å gi tilbake til dem for å visualisere for deg at dette du får gratis faktisk koster penger og krever at man setter litt pris på det).

    Det ideelle er selvfølgelig at barn hjelper til med husarbeid. Vasker egne klær, hjelper med matlaging osv. Men langt ifra alle barn har lært nok mestring i ung alder til å "gidde" - og da er dette kanskje en strategi for å oppnå det samme?

    Nå kjenner jeg ikke situasjonen din, men tenkte det var greit å komme med et annet perspektiv på saken siden kommentarene til nå har vært noe ensidige.

     

    enig, men får ikke som andre opptil 200kr kroners ukepenger. er heldig om jeg får 25kr for å støvsuge hele toppetasjen. og om jeg så bare skal gi de tilbake igjen, får jeg fks. ingenting til «fritiden». ofte har jeg måtte bruke konfirmasjonspengene mine bare for å ligge på lik linje som andre som kan gå på butikken etter skolen å kjøpe seg ei brus o.l. noen av dem har jo selvfølgelig jobb, men finnes flere som har det mere luksus når d gjelder «pengeutdeling» som jeg vil si ligger ganske likt med familien min sin «økonomi»

×
×
  • Opprett ny...