Gå til innhold

Agenda_2

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Agenda_2

  1. Da min søster døde, ble det vår oppgave å få omplassert hennes litte hundevenn. Vi trodde dette ville være relativt enkelt, da vi anså at det viktigste måtte være å få et trygt og godt nytt hjem for hunden. Men da vi (dvs. kona) begynte å lese statuttene fra NKK, fant hun at hun måtte dokumentere at alle arvetakere måtte være enig i/signere på overdragelsen(som forøvrig var gratisfor nye eiere).
    Mitt spørsmål er da: Når arvtakere sitter spredt omkring i Norges land, hvordan ordner man da dette på mest praktiske måte? Har lett etter mulighet for å finne felles signering av ett dokument, uten å lykkes. Jeg kan selvfølgelig sende brev(fysisk) til samtlige arvetakere, og be om at de skriver dette ut, signerer og sender i retur, men gitt at flere har passert 80 år er jeg slettes ikke sikker på at dette vil fungere.
    Er det noen der ute som har noen forslag til hvordan dette kan ordnes rent praktisk? Takknemlig for svar!!

  2. sedsberg skrev (9 timer siden):

    PSU får dette signalet fra HK så feil på HK eller kortslutning i noe som er tilkoblet HK kan også gjøre at PSU ikke slår seg på. Du bør koble fra absolutt alt unødvendig og prøve å skru den på da. Koble fra harddisker, floppy, evt. lydkort, skjermkort og andre ting som er tilkoblet HK.
    HK får signal fra bryteren i kabinettet så det kan være lurt å sjekke denne også. Du kan finne tilkoblingen til pwer-knappen på HK, koble den fra og manuelt koble i sammen de to pinnene. F.eks. med en skrutrekker eller noe. Dette signalet trenger kun en puls. Dvs. PC skal forbli påslått når du tar bort skrujernet.
    PC-en ser ut til å være veldig gammel så det er ikke usansynlig at HK har tatt kvelden.

    Gjorde et siste forsøk etter tipsene du beskriver, men det eneste som får liv i PSU er jumpstart, så min konklusjon er også hovedkortet.
    USB til SATA/IDE-adapter neste. Takker for utvist tolmodighet!

     

  3. Da har jeg forsøkt jump-start, og det synes å være liv i strømforsyninga, ettersom vifta på denne starter. Når jeg setter strømforsyninga på plass i maskina igjen er det imidlertid ikke liv å spore. Så da er det kanskje ikke strømforsyninga allikevel?
    edit; tok ut igjen strømforsyninga, ny jumpstart, målte med voltmeter til 5,29v på diverse(harddisk -dvd), straks jeg tar ut "starttråden" stopper den, det er vel også normalt. Men altså ikke liv når den settes i maskina.
    edit2; eller siden den ikke leverer strøm når den er isatt(målte med voltmeter), er det kanskje nettopp strømforsyninga som ER  gåen?
    Ser for meg at jeg kjøper adapteret som ble nevnt lenger oppe, da jeg er fornøyd om jeg får hentet ut det som ligger på disken. Er imidlertid usikker på om det lenkede adapter har de overganger jeg trenger?
    Takker for alle innspill!

    adapter.jpg

  4. Jeg har en gammel stasjonær PC stående som jeg har brukt til å lagre/kategorisere bilder. Nå har den stått ubrukt i sikkert over ett år, og nå var det ikke mulig å få liv i den. Åpnet den i håp om å finne en deffekt sikring ett eller annet sted, men fant ingen sikring. Løste og satte på igjen koblinger, skiftet batteri, fortsatt negativt. Hører bare et klikk når jeg kobler til strøm, ingen reaksjon ved på/av-knappen. Er det noen som kan si sikkert om et slikt klikk er ensbetydende med defekt strømforsyning? (Avance Technologies Atx-1125bta 300w).
    Ser at slike kan kjøpes på ebay for ca. 500 inkl. frakt, altså ikke all verden, men om det ikke er strømforsyninga likevel bortkastet. Så alternativet er vel da å plukke ut HD og finne noen som har utstyr til å hente ut bildene.
    Men altså dette klikket; er det sikker indikator på defekt strømforsyning?

×
×
  • Opprett ny...