Gå til innhold

Andreas Häber

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andreas Häber

  1. Gledelig at FHI vurderer Goolge + Apple sitt initiativ. I stedet for å bruke lang tid på å utgreie en løsning som gir dem alt dem ønsker så burde dem heller først få på plass et system basert på dette.

    Linux Foundation Public Health (LFPH) initiative ( https://www.lfph.io/ ) har samlet sammen flere prosjekter med blant annet apps for tracing av smittespredning. Se "Landscape" på https://landscape.lfph.io/ som gir oversikt over hva som finnes av apps, både med åpen og lukket lisens.

  2. RCS bygger på SIP og flere utvidelser til SIP, spesielt OMA SIMPLE (IM og presence). Usikker på hva du mener med "åpen standard", men RCS standardiseres gjennom GSMA. Du finner standardene på https://www.gsma.com/futurenetworks/rcs/ men du må være medlem av GSMA for å være med å utvikle dem.

    RCS er for det meste en bedre innpakking av tjenester som ble utviklet på 2000-tallet mye basert på SIP og IP Multimedia Subsystem (IMS) (som del av 3G). Disse tjenestene ble aldri ordentlig tilgjengelige, og 3G og 4G har for det meste handlet om høyere båndbredde for "folket" (men inneholder også veldig store forbedringer i kjernenettet kommer). Disse tjenestene har vært litt for løst spesifiserte som har hindret kompatibilitet mellom tilbydere / operatører.

    RCS er telekom operatører sin mulighet til å unngå å bli redusert til en "bit pipe" (dvs at de bare sender data frem og tilbake) og ikke tilbydere av viktige tjenester. Dermed taper de store inntekter, makt og posisjon (når en operatør er bare en "bit pipe" så blir det også enklere for kunder å bytte fordi man ikke får så sterk tilknytning). De siste årene har de mistet mye verdi ved at tredjepartsaktører har tatt over deler av markedet for tradisjonelle telekom tjenester som tale og meldinger. For eksempel WhatsApp, Messenger, Hangout, Skype. Til forskjell for disse så vil RCS (forhåpentligvis) være kompatibelt på tvers av operatører slik at det vil fungere som SMS slik at du ikke trenger å tenke på om mottakeren har riktig app og slikt. Men siden Apple stadig ikke vil tilby RCS så mister man mye av denne fordelen.

×
×
  • Opprett ny...