Gå til innhold

Lykkeland

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lykkeland

  1. On 1/6/2021 at 8:42 PM, Pollitidrømmer1 said:

    Hei alle! Jeg har drømt om å søke PHS i flere år nå, og etter to år med skolepause bestemte jeg for å ta opp VG2 og VG3 for å skaffe meg generel studiekompetanse, men det siste året ble ikke slik jeg hadde sett for meg, så jeg har konkurransepoeng på rundt 46.

    Det er nå snart 3 år siden jeg gikk ut av VG3. Jeg fyller 25 år nå til våren, har jobbet med diverse vektertjenester i snart  6 år med blant annet flyplasstjeneste, verditransport, senter og utrykning (som er dagens tjeneste). Jeg har jobbet deltid mye av tiden, men nærmer meg 5 års fulltid totalt sett. 

    Mitt spørsmål er om jeg kan ha en mulighet å komme inn på PHS med 23/5-regelen selv om karakterene er noe lavere enn ønsket?
    Bortfaller karakterkravet (unntaket er norsk) når man søker med 23/5? 
    Jeg har jo det de kaller relevant bakgrunn og oppfyller alle andre krav. 
    Vil også benytte sjansen til å si gratulerer til alle dere som har kommet inn, og masse lykke til i studiene!! :)

    Hei,

    Karakterkravet (konkurransepoeng) bortfaller ikke når man søker med 23/5, men fagene som ligger til grunn er færre enn for de som søker med eks. vanlig vitnemål.

    Kort fortalt er 23/5:

    • Over 23 år
    • 5 år arbeidspraksis og/eller utdanning
    • Konkurransepoeng beregnes ut i fra fagene norsk, engelsk, historie, samfunnsfag, matematikk og naturfag.

    Se også: https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/opptak-uhg/generell-studiekompetanse/23-5-regelen/

    Hvis du regner ut konkurransepoengene dine ut i fra fagene i 23/5 regelen, ender du fortsatt på 46 da? 

    Med 46 poeng tror jeg nok du vil ligge under hva som må til for å komme inn. I 2020 var laveste poengsum for å komme inn på PHS 49.8 (Bodø), og personlig tror jeg ikke det kommer til å synke - i hvert fall ikke så langt ned som til 46.

    Så lenge du har generell studiekompetanse, tror jeg dessverre ikke du kvalifiserer til å søke på grunnlag av realkompetanse. Det kan være den beste muligheten din er å bruke våren og høsten i år på å forbedre karakterene i fagene som går under 23/5 regelen og søke neste år.

  2. 49 minutes ago, Politi97 said:

    Søker folk om stipend og maksimalt lån? Ser at satsene er 123.000, men lurer på om det er nødvendig med så mye på 11 måneder. Kom gjerne med tips og del erfaringer til dere som kanskje studerer allerede. 

    Ja, søker full pott. Studielån har også mange fordeler som andre lån ikke har (eks. Ingen betaling så lenge du studerer eller er uten jobb). 

    Vet om en del som tar fullt studielån selv om de ikke trenger det og bruker det til bolig når den tid kommer slik at de kan låne litt mindre fra bankene.

    Sikkert bra om du klarer deg på mindre enn de ≈8500 du får fra lånekassen, men da jeg var student i fjor forsvant det fort...

  3. 2 hours ago, StudentSOF said:

    Hvis du vil kjøpe nå så kan du se på fjor årets pensumliste. Vi er det eneste kullet som har lik utdanningsplan som dere som kom inn nå. Det blir samme bøker men kan være endre utgave på enkelte. Personlig så kjøpte jeg andre utgaver enn hva som sto på pensumlisten, og det har gått helt fint. Men ville ventet til etter skolestart

    Tror jeg følger rådet ditt og venter, men har du noen formening om hvilke bøker vi må gå til innkjøp av og hvilke som ikke er nødvendig?

    Veldig vanskelig å vurdere det i starten, og erfaringsmessig pleier alle forelesere å anbefale innkjøp av alle bøker som har med sitt fag å gjøre...

  4. 2 hours ago, Erica227 said:

    Må bare spørre om en annen ting. Jeg har søkt både paramedisin og politihøgskolen, vil kanskje helst inn på paramedisin og tenker å ta det på 1, og 2.plass på samordna, ligger godt over snittet på PHS så tenker å ta Oslo på 3.plass, men kan det uansett hende at jeg ikke kommer inn på phs? MÅ jeg ha det på 1.plass?

    Hvis du har paramedisin på 1. og 2. plass og du kommer inn på en av de vil du ikke ha mulighet til å velge PHS. Selv om du setter PHS på 3. plass og du ikke kommer inn på paramedisin vil du være med i konkurransen om plass på PHS på samme måte som alle andre, med andre ord som om du hadde hatt det som førstevalget ?

  5. On 2/11/2020 at 9:47 PM, anonym99X said:

    Okei, takk for svar alle sammen. Har rett under 60 studiepoeng nå, regner med at det ikke øker såå mye ? 

    Har enda et spørsmål - må jo holde liv i gruppa her. Lav bom er den øvelsen jeg sliter mest med. Er det noen som har noen tips til øvelser som styrker muskelgruppene man bruker i denne øvelsen? Har jo ikke tilgang til bom så ofte. Har prøvd tynn stang og benk på treningssenteret, men dette er jo en del tyngre og da klarer jeg ikke. Så får ikke trent noe særlig med det. 

    Ring rows er også bra hvis du har mulighet. Da kan du styre hvor tungt det blir med å legge deg mer og mer bakover etter hvert som du blir sterkere ?

×
×
  • Opprett ny...