Gå til innhold

?

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ?

  1. Skal ha meg ny mobil. Det viktigste kravet er størrelse (helst under 100g) og at den har god standby og taletid.

     

    Telefonen MÅ ha blåtann og mulighet for sync mot outlook. Hadde også vert greit om telefonen var relativt solid bygd.

     

    Har vel egentlig ikke flere krav utover dette...

     

    Kom gjerne med egne erfaringer på standby/taletid, stoler lite på det produsentene selv oppgir.

  2. Her håndholdt jeg kamera, hvorfor ble den så uklar? (jeg prøvde å fokusere inn den metall greia)

    5013541[/snapback]

    Tror du var uheldig og rørte kameraet når du trykket av her siden du hadde 1/200 i lukker ved 179 mm brennvidde. Du burde kanskje valgt en høyere isoverdi slik at du fikk raskere lukkertid. I tillegg til det må du nok opp på en mindre blenderåpning for å få god dybdeskarphet, spesielt på store brennvidder. De bildene du var fornøyd med, stubben og måka, hadde begge F10 i blender.

     

    Jeg har dessverre ikke infoen på bildene, som lukkerhastighet osv

    5013541[/snapback]

    Disse ligger i den originale billedfilen. Trykk "egenskaper" for fila, og der finner du alle data under sammendrag>avansert. Se på eksponeringsdata for bildene dine så finner du ut av hva du gjør rett og galt ut av billed resultatene du har. Fant eksponeringsdata på alle bildene du la ut utenom det siste av svanen, hadde vert kjekt å vite dem også. Fint bilde av svanen forresten.

     

    Ellers er fremgangsmåten til royrogers en fin måte og finne ut om det faktisk er noe feil med optikken eller autofokusen.

  3. Har selv to NF7-S v2 HK, på det ene bruker jeg denne, og på det andre er kontakten til vifta trukket ut. Har fungert i over 1 år nå. Men nå er det også ganske god luftgjennomstrømmning i dette kabinettet.

     

    Edit. Noen kom før meg på denne, men vil også tilføye at denne chipen har en langt fra plan overflate. Vet at enkelte som overklokker dette kortet mye har måttet planslipt den før man monterte kjølreren.

  4. Har nå satt opp adsl kontakt hjemme, så skal den kobles opp. Så vet jeg ikke om jeg skal koble på de 2 første som er 5-6 elller de to neste 1-2.

    Er det veggkontakten du referer til?

    Og siden det er 2 ledninger du snakker om regner jeg med at det er på telefonlinja og ikke nettversdelen. Da er det pinne merket 5 og 6 som skal brukes, og disse ligger som regel først i rekka av tilkoblingene.

  5. Brukte selv dyndns på wl500g og en linksys router for en stund siden.

     

    Fungerer greit og smertefritt, og er i tillegg gratis. Router endrer da automatisk ip mot den webadressen du velger.

     

    Fremgansmåten er ganske grei. Opprett konto på www.dyndns.org. Og legg til en dynamic dns i den kontoen

    her

     

    I routeren haker du av for enable ddns client.

    Velger www.dyndns.org som server.

    Fører inn brukernavnet ditt fra dyndns og passord, samt adressen du valgte.

    Lagre og du er oppe og går

  6. Begge koblingene er "feil", koblet slik trengs ikke LM317T i det hele tatt. Grunnen til at viften stopper er at den trenger en del volt for å svive rundt. De aller fleste vifter sviver ikke på 2v. f.eks.

    Hmm, hva er forskjellen mellom tegningen min og din. Ser den jeg laget er lik olejohan sin, bortsett fra verdiene på motstandene og kondensatorene. Bare lurer om det er noe jeg overså.

  7. Som olejohan sier, tror jeg også at skjemaet er feil.

     

    Lenge siden sist jeg drev på med elektornikk, men jeg mener virkemåten til LM317T ikke er slik den er koblet i skjema. Tror det kan kobles etter tegningen jeg legger ved, uten at jeg skal være for påståelig.

     

    EDIT. og husk at vifter vanligvis trenger mellom 5-7 volt for og starte.

    post-112-1123777963_thumb.jpg

  8. ADSL bruker samme modem på analog og isdn linje.

     

    Splitter skal være med i pakken. Har også sett dem til salgs på elektro grossist butikker. Det skal ikke være noen forskjell på dem da alle leverandører bruker samme frekvens på ADSL linja.

     

    Ikke alle ISP'r har modem med router. Hvilken ISP har/skal du velge?

     

    Lenge sisen sist jeg bestillte ADSL, men leie av splitter og modem/rouer var gratis under forutsetning av at den ble levert tilbake ved avslutning av linjeleie. Dette var NGT, hadde også det samme med Bluecom før det.

     

    Og ha 2 routere etter verandre fungerer dårlig med NAT, med NGT linja kjørte jeg den trådløse routeren min som switch etter NGT routeren. Koblet linja fra NGT routeren inn på en av de switchede portenen, lot wan porten være ubrukt og slo av dhcp på den trådløse. Fungerte helt fint dette.

  9. Rele er en slags elektrisk styrt kontakt

     

    Man sender et signal inn som aktiverer en magnetspole, denne magnetspolen trekker til seg en plate som kortslutter eller bryter en krets.

     

    Som bryteren til fjernlysa i bila, den gir signal til et relé. Releet aktiveres og slutter kretsen til lyspærene. Dette gjøres fordi bryteren ikke ville tålt den mengden strøm som lampene trekker.

  10. Det ligger i alarmstyringen.

     

    Eksempel

     

    La oss si at dette signalet fra NC bryteren starter et rele. Relet har kontakter, disse er NC, (Er åpne når så lenge releet har signal/bryteren ikke er aktivert).

     

    Når bryteren blir aktivert faller releet iom at signalet fra bryteren forsvinner. Kontaktene på releet vil da kortsluttes, disse kan da slutte en krets med feks en lyd alarm.

     

    EDIT.

     

    Signalet i denne kretsen inverteres (dvs gjøres om fra 1 (høy) til 0 (lav). Trenger ikke og gjøre dette i hardware, kan godt gjøres programmessig.

  11. Ja. Du kan bruke denne routeren som en helt vanlig router uten trådløs funksjon. Routernen har en port for modemet, og fire switchede porter der du kan koble til datamaskiner, enten direkte eller via andre switcher. Routeren vil kunne dele adsl linjen til det utstyret som er tilkoblet de 4 portene eller det trådlløse nettet.

×
×
  • Opprett ny...