Gå til innhold

rookiest

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rookiest

  1. 26 minutes ago, Matsemann said:

    Jeg ser begge dere to siste her poster lønninger med "opptil XXX etter bonus basert på fakturering". Bare merk at man som nyutdannet har veldig liten innvirkning på sin egen faktureringsgrad. Om et konsulenthus ansetter 20 nyutdannede som begynner som begynner 1. august, er det ikke sikkert de har prosjekter linet opp klart til alle. Da er det litt lotto om man blir sittende litt å vente. Fra de jeg kjenner som begynte med bachelor, er også enkelte kunder litt var på å ta inn slike (men kan være det endret seg litt nå som det er stor etterspørsel). Bonuser og slikt teller heller ikke på lønn når det kommer til å søke huslån. Så ikke se dere blind på "opptil X med bonus".

    Dessuten er det kjip ordning spør du meg. Noe av det artige med å være ny (og IT generelt) er jo at det er så mye man kan lære. Et konsulenthus' sin største verdi er hodene til menneskene som jobber der, jeg føler det er et et lite rødt flagg når de insentiverer til å ikke bruke tid på å kompetansebygge som ny. Det har også en del ringvirkninger, f. eks. blir folk var på å reise på konferanser, holde presentasjoner for de andre osv. da det går utover ens egen fakturering, så kulturen i bedriften kan bli litt mer spisse albuer. My two cents, en del repetisjon fra tidligere men.

    Jepp, godt innspill, dette er noe jeg er veldig klar over og tar med i vurderingen hvis jeg eventuelt velger en av disse med bonusordning. 

  2. Litt tall fra min side også, i forbindelse med uteksaminering i 2020. Går ut med BSc. Søker i Oslo.
    Har ca 1-2 års sammenlagt erfaring om man legger sammen frilans, deltidsjobber, internships, etc.

    BSc-en min retter seg egentlig mot AI/ML/IOT, men det er kanskje vanskelig å få en spesialisert jobb innen dette med kun Bachelor. Vurderer egentlig mest å ta master pga det, men noen av tilbudene jeg har fått allerede er jo ganske fristende. 

    Godene er stort sett de samme hos alle, dvs. mobil, bredbånd, treningskontingent, kurs og konferanser.

    Tilbud 1:
    Konsulenthus
    Full stack Java / JS
    590.000 uten bonus. Overtid må avspaseres

    Tilbud 2:
    Startup i vekst
    Full stack JS (Node, React, React Native)
    480.000 pluss aksjeandeler

    Tilbud 5:
    Konsulenthus
    Full stack Java / JS
    530.000 pluss bonus basert på fakturering, antar denne kan bikke 600

    Tilbud 5:
    Konsulenthus
    Full stack .NET / JS
    440.000

    Tilbud 3:
    Konsulenthus
    Full stack .NET/JS
    650.000 hvor 20% utgjør bonus basert på fakturerte timer. 

    Tilbud 4:
    Inhouse i stort privat selskap
    Systemutvikling med hovedfokus på database
    600.000

  3. On 8/31/2019 at 1:30 PM, nyansattnr5 said:

    Det slutter på 9 eller 10. Har 8 nå. Jeg synes det har lønnet seg. Det stemmer for så vidt at jeg vil raskt ut i jobb, men jeg er ikke ferdig som student før juni 2020 uansett.

     

    Jeg er også ferdig juni 2020 og er i et par rekrutteringsprosesser allerede til da, hvordan håndterer du alle disse tilbudene så langt frem i tid? Får du veldig lang svarfrist på tilbud eller aksepterer du / avviser fortløpende og heller sier opp i etterkant hvis du får noe bedre før studieslutt?

×
×
  • Opprett ny...