Gå til innhold

empty80

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av empty80

  1. Lurer på når D800 blir tilgjengelig i butikk, altså når alle forhåndsbestillinger er sendt ut og man får inn huset fortløpende.

     

    Er den typen som liker å gå litt frem og tilbake i butikk å tafse og tenke litt før jeg eventuelt kjøper.

     

    Noen som har ett lite estimat?

     

    Håper bare den er nok av den før jula kommer :)

     

    Pixmania har den på lager for den som ønsker... Det står det iallfall på nettsiden.

  2. Jeg har testa mye, skal teste mer. Men tok testbilder istad. En uten sender på 1/800 sekund og en med sender med samme lukker. Der viser det det seg at uten så blir tilnærmet hele bilde mørkt, men når jeg setter på senderen så blir bildet normalt belyst over hele bilde. Har testet dette opp mot lukker på 1/8000 sekund og det er nøyaktig det samme som skjer der. Ikke noe belyst uten sender mens med sender så blir hele bildet blir belyst normalt.

  3. Jeg har både SB900 og SB700 og skulle jeg valgt en av de så hadde det blitt SB700. Den er mer brukevennlig enn 900. Har enkle knapper for bruk som TTL/manuell og de 3 forskjellige måtene å belyse objektet ditt på. Menyen er brukervennlig og den er betydlig mindre enn 900 slik at den er lettere å dra fram. Litt kjedelig at den ikke klarer 200mm, men den har isteden enkle fargefiltere, som er harde, til å sette på for å kunne balansere blitsen med den kunstige belysningen som finnes. 900 har enkle myke filtere som må settes inn og tar litt mer tid.

  4. Fikk meg en overraskelse angående disse utløserene fra Pocketwizard. Har så vidt begynt å teste de ut og det virker veldig bra. Faktisk så ble jeg litt paff her jeg sitter.

     

    Har prøvd å bruke de på standard speedlighter hvor de fungerer opp til raskeste sync-speed. Hadde lest om dette og ble egentlig ikke overrasket over dette. Men, så testet jeg de på studioblitsene mine og da fikk jeg meg en stor overraskelse. Hadde tenkt til å montere FlexTTL5 på sync-utgangen, men denne passet ikke. Puttet så en standard sync-kabel mellom kameraet og studioblitsen som vanlig.

     

    Standard synctid er da 1/250 sek. Så monterte jeg MiniTTL1 på hotshoefeste og satte denne tilfeldigvis på. Og da skjedde mirakelet. Jeg kunne synce til alle verdens lukkere.... Helt merkelig da jeg bare har montert en sender, men mottageren ikke er tilstede. Bare en helt vanlig synckabel mellom kameraet og blitsen. Dette var iallfall for meg en sikkelig bonusfeature. Skal bli betydlig enklere å få tatt bilder med åpning blender :).

     

    Kan ikke helt skjønne hva eller hvordan det skjer, men det funker iallfall!!

  5. Men hvorfor vente til det er stappmørkt? Blir mye bedre med en passelig balansert blanding av blått kveldslys og gule juletrelys.

     

    Henger meg på denne: Tidspunktet du tok bilde var f.eks. 2010:11:27 21:29:46 på ett bilde. Dette er alt for seint på denne tiden av året. For å få et godt eksponert bilde med både kunstig og naturlig lys, så må man treffe når eksponeringen er lik for begge. Dette skjer rundt den gylne time. Det du kan gjøre, som en øvelse er å sette kameraet på et stativ en liten stund før solnedgang. Sett på "M" og still inn innstillingene på kameraet til at det ser ut at det treffer den kunstige belysningen. Deretter så setter du på intervaltagning, f.eks 1 bilde per minutt helt til sola har gått ned. Så tar du og sammenligner resultatene, så finner du ut når det var mest vellykket og kan ta med denne erfaringen neste gang du skal ta slike bilder.

     

    F.eks. hvis du kjører f4,shutter på 100 og iso på 400-800 så veit du at du vil få overeksponert bilde mens sola er oppe. Sett den på interval og se på resultat etter solnedgang ;)

  6. Det er ikke håpløst å redigere jpg-filer, men det kan begrense endel hva man kan gjøre av det grunnlaget at det er lagret i 8-bit. Ved 8-bit så har man 256 fargenyanser. Ved å kjørei RAW så sitter man på masse flere fargenyanser, noe som gjør det lettere å redde ett bilde, eventuelt få helt korrekte farger og en bedre eksponering.

     

    Noen kameraer lagrer RAW som 12-bit og det tilsvarer 4096 fargenyanser, mens kameraer som lagrer i 14-bit gir oss 16384 fargenyanser.

     

    Med dette så vil det si at ting som er helt mørkt eller helt lyst i en JPG, vil mest sannsynligvis være en flere nyanser i en RAW-fil, noe som gir deg mye større fargedynamikk.

     

    Men det er ikke helt håpløs å redigere i jpg, men til tider vanskeligere fordi man sitter på betydlig mindre informasjon

  7. Rotete/forstyrrende bakgrunn. Uheldig at barnets hånd er uskarpt (sikkert pga stor blender).

     

    Fint øyeblikk:)

     

    Hånden er ikke uskarpt pga stor blender. Den er helt sikkert uskarpt fordi barnet beveger hånden sin mot bestefar ;)

     

    Ellers som sagt et fint øyeblikk

  8. Har tenkt å prøve meg litt på stjernefoto, nettopp med 50 1.8. Er trikset å starte på "uendelig" for så å jobbe seg "nærmere"?

     

    Pass på at kameraet er avklimatisert, at det ligger på ca samme temperatur som ute. Hvis ikke du gjør det vil du oppleve at fokusen endres seg over tid da det er kaldere ute enn inne. Bør sjekke fokus med jevne mellomrom for at du skal få det til å sitte hvis det blir store temperaturforskjeller fra du starter til du slutter.

     

    Å starte helt på uendelig er ikke så dumt. Ta et bilde med det, sjekk om det ble klart og jobb deg innover til du treffer fokuset ditt. Ønsker deg lykke til ;)

  9. Altså bare en eksponering ja? Tror ikke jeg kan presse meg lengre enn iso 1600, så jeg har undersøkt litt om programmer for å få mer info/detaljer ut av flere eksponeringer.. Prøvd DeepSkyStacker? Har ikke sett på det enda, men tror det blir noe turer i vinter..

     

    Det er bare en eksponering ja. Fikk frem mer enn det jeg hadde trodd ved å presse opp innstillingene. Har ikke prøvd DeepSkyStacker, må sjekke ut hva det er for noe neste gang. Får vel bare finne fram varme klær, varm drikke og sette seg ute på fjellet utover høsten/vinteren :)

     

    Prøv å bruk en lyssterk objektiv hvis du har det, f.eks 50mm 1.4/1.8. Dette med iso 1600 så kommer man seg nogelunde innenfor tidsmessig for å ikke oppleve startrails, og man får lettere fram lyssvake tåker. Men å treffe fokus er ett mareritt med så stor blender.

     

    Takker alle for positivt tilbakemelding på bildet.

  10. Veldig stilig! Kan du si noe om hvordan du fikk dette til?

    +1

     

    Er det der tatt i Norge, har aldri sett så mange stjerner på himmelen før :p

     

    Bildet er tatt i Norge, rett ved Haglebu. Kjørte unna alt som het lys, og itillegg å var månen ikke oppe heller, så jeg slapp alt av lysforurensing. Det er vilt mange stjerner da.

     

    Det er tatt med 25 sek lukkertid, 4000 iso, f2.8. Hadde støyreduksjon på maks, innstillingen for lang eksponeringstid på og at speilet løser seg 1 sekund før bilde blir tatt. Bruker man for lang lukkertid så får man bare startrails. Nå skulle jeg bare ønske at jeg var i besittelse av 58 Noct til Nikon, men det er lov å drømme.

     

    Fokus var helt håpløst. Den endret seg iløpet av tiden jeg var der, med tanke på at objektivene blir kalde. Uendelig er ikke uendelig.... Men neste gang jeg skal på hyttetur, så skal jeg være litt mer forbredt enn det jeg var.

  11. Hadde det vært meg så hadde jeg prøvd å hatt mest mulig i egen gjeld og ikke fellesgjeld.

     

    Det er en god begrunnelse for det og det er at du da betaler mer til deg selv enn til borettslaget over tid. Tenkt deg at du skal bo der i 10 år før du skal flytte. Ønsker du at du har puttet mest mulig inn av dine egne penger inn i borettslagets gjeld eller ønsker du at du har puttet mer inn i din egen gjeld slik at du har betydlig større egenkapital når du skal flytte? For meg så er det en lett sak å si at jeg ønsker å ha egen gjeld som jeg kan nedbetale slik at min egenkapital økes isteden for å betale ned gjeld for et borettslag som jeg ikke skal bo i resten av livet mitt i og la andre få et ferdig nedbetalt huslån i borettslag ;)

     

    Men det er min mening.

  12. Vet ikke helt hva jeg skal si..

     

    Du trenger ikke å si noe som helst til de som bare snakker om utstyret ditt. Det virker ut bare som om de er misunnlige og skulle ønske de hadde det samme. Folk må få lov til å kjøpe seg nøyaktig hva de vil uten at de skal bli "rakket" ned på. Hele denne tråden skulle vært en tilbakemelding på hva han kunne gjøre med bilde, og ikke hva slags utstyr han "skulle hatt".

     

    Fokusen sitter dessverre ikke helt topp, det blir litt for upersonlig. Det kan hende at du egentlig ville skyte helfigur uten at jeg veit om dette. Et closeup med ansikt og et litt lekende uttrykk med maska kunne vært veldig bra.

     

    Et lite tips: Nullstill kamera alltid før noen som helst shoot så du slipper å plutselig oppdage at du har iso 400 og f2.8. Sett "standard" innstillinger og jobb utifra dette. Hvis du trenge å justere noe så gjør du det, men etter du er ferdig på det stedet sett kameraet tilbake til "standardinstillingen". Fungerer iallfall for meg :). Men man kan jo alltid bli stressendes i ukjente miljøer ;)

  13. Velkommen til forumet!

    Likte veldig godt blåfargene på vannet/isen i bilde 2. Bilde 3 var kanskje litt rotete. Begge (2,3) er skjeve, du bør rette opp horisonten, vær konsekvent på dette når du tar bilder. kanskje du kunne vært litt nærmere gåsen, tetter crop.

    Hvis du er helt ny innenfor foto bør du lære deg blender, lukker og iso.

    Øvelse gjør mester. Stå på

     

    Du snakker om å rette opp horistonten på bilde 2 og 3. Det kan jo faktisk hende at han står litt skeivt på horisonten ;). Hvis du ser på fuglen så synes det ut som om den står rett.

  14. Heisann alle sammen

     

    Da får jeg prøve meg litt her fremover, har endelig klart å fått summet meg med litt tid til overs fra uendelige mange prosjekter som skal gjøres.

     

    post-53677-1240692487_thumb.jpg

     

    Skulle fått sola inn litt bedre inn i lampa, er ikke helt fornøyd med det. Får dra ditt litt tidligere neste gang :). Ellers synes jeg det fungerer bra.

     

    Hva synes dere?

  15. I fysikktimene lærte vi at en kanon skyter kula lengst hvis den er stilt inn på 45 grader.

    Hvorfor? Er det ikke mulig at ved enkelte mengder tyngdekraft eller en luftmotstand vil ha mer nytte av en annen vinkel?

     

    dersom det var i rommet og det ikke var noen friksjon eller gravitasjon ville den jo gå "lengst" om den ble skutt rett frem

     

    Dersom den er i rommet og man ser bort ifra både friksjon og gravitasjon så mangler man orientering. Så det spiller innen trille om det blir skutt ut 0grader, 90 grader osv da den vil bare gå rett fram fra utskytingen.

     

    Men det stemmer at 45 grader er den ideelle vinkelen hvis man ser bort ifra luftmotstanden/vind. Dette kan gjøres ved å regne på x-komponenten og y-komponenten til kula og man finner ut at den går lengst i x-retning ved en vinkel på 45 grader.

  16. Ett lynhurtig spørsmål som kanskje Panerai eller Alastor kan svare på:

    Hva har dollarkursen med prisen til D700 å gjøre?

     

    Dollarkursen (yenkursen for Nikonutstyr f.eks) har med alt av utstyr som blir importert hit til Norge. Ikke bare D700.

     

    Et eksempel:

     

    Tenk deg at en vare koster 1000$ å importerer uavhengig av kronekursen.

     

    I fjor sommer importerer en butikk denne varen til 1000$. Kronekursen var da rundt 5 kr per $. Dvs, i norske kroner så koster denne varen 5000 nkr.

     

    Og så trenger butikken en vare til. Denne blir kjøpt inn i dag fra det store utland. Krona har svekket seg siden sommer og nå så koster 1$ 7nkr. Den koster fortsatt 1000$, men siden krona har svekket seg så koster denne nå 7000 NKR for å kunne få denne.

     

    Det samme gjelder Yen. Vi vil se oppganger i prisingene etterhvert som lagerene tømmes for varer som ble kjøpt inn på et gunstig tidspunkt for butikken. Dvs når den norske krona var sterk. Når lagerene er tomme så må jo butikkene få inn nytt utstyr, de handler i dollar som de fleste butikker gjør og dermed så vil det komme en nokså kraftig prisøkning.

     

    Jeg er bare lykkelig da jeg kjøpte D3 til en dollarkurs som var litt under 5kr per dollar i sommer :D

     

    Håper dette var forståelig

  17. Det Lazy sa

     

    Hvis du ønsker å bare bruke internblitsen til styring av SB-600, sett den til commander, gå inn i instillingene til denne som commander og sett den til "- -".

     

    Da vil den ikke ha noe som helst innvirknig på bildet. Ved å sette denne til i-TTL, så vil den fylle ut til "riktig" kompensering. Og M så må du stille hvor mye du vil at internblitsen skal fylle ut på bildet.

     

    Slå opp i e2 i manualen og les dette kapittelet!

     

    Håper dette var forståelig :)

×
×
  • Opprett ny...