Gå til innhold

Yngve R-W

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yngve R-W

  1. Kjekt å lese en artikkel som har fokus på de riktige tingene(sånn jeg ser det).

    Jeg er akkurat ferdig med boken "How Innovation Works" skrevet av Matt Ridley, og denne artikkelen påpeker det samme som i den boken, nemlig at prøving og feiling er måten å utvikle teknologi. For å utvikle en tek. må en begynne i en ende og jobbe videre, hva som blir oppdaget er umulig å forutsi.

    Innovasjon er ustoppelig, Norge har kapital og burde finansiere private initiativer i inn og utland som ønsker å prøve og feile for å utvilke nødvendig ny tek., i stedet for å spare alt til pensjon.

     

    • Liker 1
  2. Ikke en bra artikkel og analyse, ikke nevnt hvem som er teknologileder(Tesla) og heller ikke nevnt hva som er de viktige faktorene for å lykkes som bilprodusent fra nå og framover. (Anbefaler å se Tony Seba sitt foredrag på 2020 NC DOT. Ligger på Youtube.)

    Snakker en om Teslas salg globalt, er det lite sannsynlig at det kommer til å flate ut. De har nylig startet produksjon i Kina og bygger som kjent fabrikk i Tyskland. Produktet Tesla selger har blitt akseptert av markedet og salget har økt markant hvert år siden 2012, hvorfor skal salget flate ut når de i 2019 hadde et volum på 360K enheter? Det er et lavt antall når en vet at det selges 85 mill enheter årlig.

    Uansett en spennende tid framover, håper alle bilprodusentene kommer med innovative kjøretøyer i årene som kommer!

     

    • Liker 5
  3. Over tid vil elektrisk bil bli det naturlige valget for de aller fleste(80%+) som trenger ny bil. Når det skjer vil en balansert avgiftspolitikk følge på.

    Vi vil se like mange varianter av elektriske biler om få år som vi I dag ser varianter av fosil biler, det hele vil normalisere seg. Til det skjer må vi beholde en stabil og stødig politikk som vi kan stole på. Målet er å bytte bilparken fra fosil til elektrisk så fort vi klarer, og da må vi gjøre de investeringene som trengs.

     

  4. Null avgift på elektriske biler har vært en suksess politikk ført av norske politikere. Den har fungert akkurat som ønsket og støtter den 100%.

    Når en ser på totalbildet for Norge, ser en at nasjonen har et fond på 10.000 milliarder kroner investert I verdier fordelt rundt I verden. I tillegg til dette har Norge flere hundre millioner I årlig overskudd på handelsbalansen (ikke innregnet avkastning fra fondet).

    Hva tjener Norge på å legge avgift på elektriske biler når staten Norge har som mål å skifte hele bilparken fra fosil energi til elektrisk energi?? Norge har ikke bruk for den avgiften for å få intern regnskapet til å gå opp.

    Jeg vil påstå at Norge som nasjon vil redusere sine energi kostnader til transport på vei som følge av at det koster vesentlig mindre å produsere elektrisk energi versus fosil energi.

    Elektriske biler er vesentlig mer energi effektive.

    De slipper ikke ut noen avgasser, noe som også kan regnes om I penger da avgasser skaper sykdom.

    Vesentlig mindre vedlikehold, påvirker handelsbalansen positivt da delene kjøpes fra utlandet.

    Færre ulykker som følge av mer autonomi

    Sikkrere biler, testene viser dette

    Etterhvert som volume øker og teknologiene modner vil elektriske biler bli vesentlig rimeligere å produsere enn en tradisjonelle fosil biler. Dette skjer sannsynligvis allerede 2020 dersom dagens trend fortsetter.

    Utfordringene med råstoff til batterier vil også løses, både bruk av omstride råstoff og metoden for utvinning. Biler er bare starten på elektrifisering av sivilisasjonen.

    Personlig håper jeg at Norge beholder insentivene for elektriske biler og satser tungt på utvikling av teknologier som er basert på en bærekraftig løsning.

    Jeg syns at vi som nasjon bør investere mer av formuen som vi har opparbeidet ved å forvalte naturresursene våre til å løse problemene som vi står ovenfor som sivilasjon.

    Overgangen fra fosil til elektrisk energi vil ikke bli smertefri, det er mye verdi som skal omfordeles. Olje må gi fra seg sin posisjon som brensel til å være en råvare brukt til produkter og varer.

     

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...