Gå til innhold

Co0O

Medlemmer
  • Innlegg

    658
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Co0O

  1. Har såvidt begynt å spille på min stasjonære PC igjen etter flere år med lite aktivitet, og trenger tips til hvor å begynne siden jeg er helt hektet av hva angår hardware. Bygget min første i 2004 ? og drev med slikt fram til den PC-en jeg sitter på nå, som jeg ikke kan huske å ha gjort noe med de siste 5 årene... Så nå trenger jeg tips; hvor bør jeg begynne hvis jeg skulle falle for fristelsen å oppgradere? Vits i å kjøpe nytt skjermkort med denne CPU-en uten en bedre skjerm, f.eks? Hvor bør jeg begynne? Nå har jeg: Core i5 4590 (S1150)/Asus Z97-P/4x4 GB PC3-10700/GeForce GTX 970/Samsung 24" 1920x1050 LED.

  2. Sikkert en super telefon, spesielt for dem som sverger til iOS og ikke bryr seg om hva ting koster. Men å gi den absolutt maksimal poengscore og gi den såhemningsløs og uforbeholden skryt i overskriften, med såpass mange "mangler" virker noe latterlig - for det kan umulig overraske noen i tek.no at denne nå er klistret godt opp på forsiden av VG's nettside også.

    • Liker 3
  3. Ikke overrasket. Kjøpte DT770 Pro til musikkprodulsjon for et par år siden hos 4Sound, siden de anbefalte dem sterkt til slikt bruk. Oppdaget fort at de også var hinsides gode til "vanlig" lytting. At DT1770-ene er enda flere hakk bedre er derfor ingen overraskelse, og hadde løpt og kjøpt hvis jeg hadde penger å bruke på slikt akkurat nå ?

  4.  

     

     

    etter Jobs tok kvelden, har Apple kjørt litt feil. Apple skal være simpelt og få enheter, ikke iphone ditt og datt, hold dere til to modeller max!

    Kjørt feil? Tjener de mindre nå?
    De har solgt mindre i det siste.
    I ett kvartal eller noe slikt? Salget har vel steget nærmest uten stopp etter at Jobs døde, og det til tross for alle som spådde Doom and Gloom. Det skulle bare mangle at det kommer noen svingninger.

    At de selger mer nå enn før sier ingen ting, siden markedet har blitt massivt større siden Jobs, spesielt i øst- og sør-Asia. Det er forskjell på omsetning og fortjeneste. Apple er fremdeles på toppen av haugen når det gjelder fortjeneste, men det samtidig som markedsandelen synker som et blylodd (de er vel nede på cirka 12% av det globale smarttelefonsalget nå). Men de kan kunsten å tjene penger på sin utrolig lojale kundemasse, og for godt betalt for dét mens konkurransen (og utviklingen!)) raser blant Android-produsenter.

    • Liker 2
  5.  

     

    For at en slik undervannstest skal ha noe som helt av (vitenskapelig) verdi, er det ikke nok å dyppe én telefon av hver type. For å kunne utelukke tilfeldigheter, og konkludere noen lunde sikkert om noe som helst bør dette gjøres med hundrevis, gjerne tusenvis av eksemplarer.

    Hundrevis/tusenvis er nok å dra det litt langt. Det gir en god indikasjon å teste kun en av hver, men som du peker på er det en del tilfeldigheter ute og går. Ved homogene produkter som dette vil forskjellene fra enhet til enhet være minimale og det er liten grunn til å tro at det vil være noe særlige avvik ved test av så mange modeller som du nevner. Uten å ha noe å støtte tallet med vil jeg tro at man unngår feilproduksjoner og små forskjeller med å teste f.eks. 10 stk med svært stor sannsynlighet.

     

    Jeg er enig i at i denne type tester, kan et eksemplar alene gi en viss indikasjon. Men det er umulig å konkludere, selv om det er et masseprodusert produkt. Problemet er at de som leser slike artikler nettopp trekker en endelig konklusjon utfra dette. Tusen stykk er i overkant ja, spesielt ved slike uformelle tester. Ti, som du nevner, hadde vært tilstrekkelig til at jeg selv hadde funnet testen interessant. Vitenskaplig blir det uansett ikke så lenge metoden ikke er beskrevet og begrunnet slik at andre kan etterprøve forsøket. Dette er underholdningsjournalistikk mer enn noe annet, og artig nok som dét. Men hvor sikker kan man være på at en ny test ikke ville gitt en annen indikasjon i den ene eller andre retningen?

  6. Bildet lider av litt mye utbrente skyer synes jeg. Det ville hjulpet litt å ta et saftig kutt i toppen. :)

     

    Ja det er jeg enig i. Jeg lastet det opp der og da slik som det var, tatt i 8 megapiksler og auto-innstillinger på mobiltelefonen (Galaxy S6). Har fikset en del på det i ettertid, inkludert kutt i toppen :-)

  7. Fant faktisk to skjermdrivere.. Både Intel® HD Graphics 3000 og NVIDIA Geforce GT 540M. Har en bærbar Dell xps 15, kjøpte kun NVIDIA kortet. Bør jeg fjerne Intel, og hvordan gjør jeg det?

     

    Nei, du må ikke fjerne Intel-driveren. Hvis du åpner Nvidia-kontrollpanelet, vil du se at laptopen din har to skjermkort, og at Nvidia-kortet kun er aktivt når du kjører igang et spill. Dette for å spare strøm.

    • Liker 3
  8. Etter å ha tatt en tur i gulvet, har skjermen på laptop-en min sluttet å virke. Det vil si, det går såvidt an å tyde noe på skjermen, så den virker forsåvidt, men bakgrunnsbelysningen er borte. Maskinen virker ellers å være i 100% stand når den kobles til ekstern skjerm.

    Vegrer meg for å skrote den, den er ca. to år gammel og batteriet er fremdeles som nytt.

     

    Spørsmålet mitt er om dette er kostbart å reparere. En ny, tilsvarende laptop koster vel rundt 4000 vil jeg tro.

     

    Maskinen er en Dell Vostro 1510 (C2D T5670, Intel 965, 2GB/160GB, Vista HP).

     

    Noen idé?

  9. Jeg har ikke direkte kjennskap til hverken 5600+ eller HD 5770, men jeg vil tippe at CPU-en vil være en flaskehals, ja.

    Har et HD 4770, og dette har jeg testet i 3dMark (06 og Vantage) sammen med en Athlon X2 6400+, Athlon II X4 620, Phenom II X4 940 og en i7 920. For å si det enkelt, så fikk jeg en del bedre score med 620-en enn med 6400+, mens med de to andre var forskjellen betydelig (men cirka lik - altså ble skjermkortet flaskehals).

     

    Nå har ikke jeg særlig tro på 3dmark når det gjelder å vise faktiske ytelsesforhold i virkelige spill, men en liten peilepinn gir det jo.

     

    Vil jo tro at siden du har et bedre skjermkort, og en svakere CPU (enn HD4770/6400+), så vil flaskehalsen bli enda større.

  10. Hmm. Da må du skrive opp dine innstillinger i Catalyst.

     

    Er mange som sliter med dette.

     

    Link 1

    Link 2

     

    Eneste problemet jeg har hatt, er at forsterkeren min ikke automatisk switchet til DD/DTS (koblet lyden videre [edit: fra TV] via coax til forsterker). Så nå kjører jeg et eksternt USB-lydkort. Når det gjelder bilde over HDMI, fungerer det fint, uansett innstillinger i Catalyst, også default.

    De to du lenker til har både forskjellig TV og skjermkort fra meg. Så det er ikke nødvendigvis et generelt problem med ATI-kort på Philips TV-er :-)

  11. Jeg har en Aten KVM-switch med 2xPS2/VGA. Men det ene hovedkortet har ingen PS2-kontakt for mus (Asus M4A78-EM). Både mus og tastatur har USB-kontakter, og jeg har tidligere koblet dem i KVM-switchen via USB->PS/2 adaptere.

    KVM-en fungerer fint (manuelt ihvertfall) dersom kun skjermen er tilkoblet; kan jeg bruke en eller annen form for enkel USB-switch for å koble keyboard/mus utenom? Noen som har lenker/forslag til slike? Eller må jeg kjøpe ny KVM med USB?

×
×
  • Opprett ny...