Gå til innhold

Eivind Lunde

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eivind Lunde

  1. En annen ting er at om Samsung dropper HDR støtte i YouTube og Netflix appene, så mener jeg at ihvertfall eiere av 9500 serien bør kunne samles til søksmål mot Samsung.

     

    En av grunnene til at jeg slo til på en UE78JS9505 var at de sa de ville selge nye versjoner (Evolution kit) av One Connect boksen hvor all elektronikk sitter, og at TV`n på den måten ville kunne holdes oppdatert på softwarefronten ihvertfall.

     

    Dette har de senere gått bort fra, og dette mener jeg er en såpass drøy bløff at det burde være mulig å lage nok bråk til å få en ny TV, eller ihvertfall kompensasjon, om eierne går sammen om det.

  2.  

     

    Så nok en gang dropper de appen til JS-serien (fjorårsmodellen) med "kvanteprikker".

    Fra før har de droppet lansering av Netflix-HDR-oppgraderingen.

    Til info virker HDR på Playstation og XBox One S, samt bluray som har støtte for det. Den støtter tilogmed HDR via minnepinne. Amazon Prime har også HDR-støtte.

     

    Men til Netflix og Youtube gidder de ikke.

    Er dette verifisert? Siste jeg så fra Samsung support var at HDR til Netflix appen på ihvertfall JS9500 serien skulle komme iløpet av desember.

     

    Ville være typisk Samsung å droppe det for å spare penger, uansett hva de har lovet, men inntil videre tror jeg på dem.

     

    Netflix sendte over appen for godkjenning før sommeren. Samsung sa at den skulle slippes til forbrukere i september. Etter det har det blitt utsatt, og nå har jeg på følelsen av at den er kansellert. Samsung har ikke sluppet oppdateringer siden 06.01 i år. 

    Veldig irriterende for oss som kjøpte JS8005 ihvertfall. 

    Om du mener 6 januar så er det feil, for 1471 versjonen kom vel i april.

    Det skal de siste dagene være sluppet en 1480 versjon i Norge, ihvertfall i følge en norsk bruker på AVforums, selv om jeg ikke har fått den automatisk installert ennå.

     

    Usikkert om denne løser problemet, men det er en uke igjen av desember da...

  3. Så nok en gang dropper de appen til JS-serien (fjorårsmodellen) med "kvanteprikker".

    Fra før har de droppet lansering av Netflix-HDR-oppgraderingen.

    Til info virker HDR på Playstation og XBox One S, samt bluray som har støtte for det. Den støtter tilogmed HDR via minnepinne. Amazon Prime har også HDR-støtte.

     

    Men til Netflix og Youtube gidder de ikke.

     

    Er dette verifisert? Siste jeg så fra Samsung support var at HDR til Netflix appen på ihvertfall JS9500 serien skulle komme iløpet av desember.

     

    Ville være typisk Samsung å droppe det for å spare penger, uansett hva de har lovet, men inntil videre tror jeg på dem.

  4. "... innfrir kravene som alliansen har satt for å kunne vise deg ekte HDR-innhold"

     

    Hva menes med 'ekte' HDR-innhold?

    Kommer TV-ene med 8-bit panel (men med software-oppskalering til 10-bit), native 10-bit panel eller 12-bit?

     

    Mulig jeg husker feil, men mener AVSForums skrev at det er native 10 bit, ihvertfall på toppmodellene.

     

    Tipper kravspesifikasjonene til Premium også sier noe om dette, i tillegg til lysstyrke mm.

  5. Ja og det har mixed reviews på steam... 

     

    Jaja, folk stemmer på Trump så skal vel ikke være overasket over at folk kjøper et spill bare fordi det er et AAA

     

    Jeg ville tatt Ubisofts påstand med en stor klype salt siden de ikke oppgir tall eller referanse.

    Det å påstå noe er en KJEMPESUKSESS!!1! gjør faktisk at flere kjøper det.

     

    Det er jo samme grunn til at det ikke er lov å publisere valgprognoser før stemmelokalene er stengt, fordi det partiet som framstår som vinner faktisk får endel ekstra stemmer av folk som gjerne vil tilhøre vinnersiden.

  6. UnoTelly DNS fungerer enn så lenge. De hevder de jobber hardt med alternative løsninger, så vi får se hvordan dette går.

     

    Tror ikke NetFlix er interressert i å måtte bruke altfor mye penger å tid på å stoppe utnytting av disse smutthullene.

    De er nok nødt til å vise at de tar det alvorlig og gjør et forsøk på å stopp det, men tipper de vil få advokatene sine til å se på hva rettighetseierene faktisk kan kreves av dem om dette blir en langtekkelig og kostbar affære for dem.

  7. Trodde uncanny valley var det område når du plutselig ikke liker skapningen lengre og føler avsky, at du føler det har gått for langt, at det ikke er kjekt lengre fordi du får problemer å plassere en "skapning".

     

    Jo, det er riktig det. Men teorien er vel at vi kan akseptere roboter som ser ut som roboter og som vi vet er roboter, mens når de blir så realistiske at de blir vanskelig å skilne fra mennesker, så vil det utløse sterke følelser og kanskje tilogmed hat.

     

    Kan absolutt forstå Uncanny Valley teorien fra et biologisk perspektiv, mennesker og dyr er jo fra naturens side laget for å raskt kunne avgjøre hva som er potensielt farlig eller ikke.

  8. Dette har ingen praktisk betydning overhode.

    NRK har ikke 4K kameraer ennå, det er ikke planlagt å kjøpe inn det på flere år enda, så det vil ikke være materiale i 8K på mange år.

     

    Jeg håper mer at LG og de andre har bestemt seg for å sende prisene på store TV`r ned, 75+ med god billedkvalitet er fortsatt priset altfor høyt.

  9. Det er selvsagt forskjell på HD og UHD, men ikke på langt nær så mye som mange tror eller bransjen vil ha deg til å tro.

    Jeg har selv en 6 år gammel Samsung 63" plasma HD TV, og jeg har matet den med en 4K film fra Youtube via PC som nedskalerer den til 1080P.

    Og det ser svært bra ut, mye bedre enn det du vanligvis får servert som HD fra TV kanalene, som ofte er oppskalert 720P.

     

    Faktum er at ting som sortnivå, kontrast, farger og ikke minst bitrate på kildematerialet er det som er viktig, det er derfor produsentene nå faktisk lager 1080P TV`er som er dårligere enn tidligere, for at ingen skal slippe unna med en noe rimeligere HD TV.

     

    Hadde ikke bransjen endret sånn at du i dag kun kan få en stor og billig, men ikke spesielt bra, 1080P TV, og må opp i entusiastklassen for en 4K TV med god bildekvalitet, så hadde jeg kjøpt meg en stor HD TV som kunne vart lenge nok til at jeg kunne ha råd til en gigantisk OLED TV.

    • Liker 1
  10. Bør jeg ha spilt de andre Fallout spillene får å spille dette?

     

    Hadde jeg vært deg hadde jeg gjort følgende:

     

    Start med å se noen av Fallout Lore episodene på Youtube:

    Kjøp Fallout 3 billig.

    Last ned mods og patcher fra Nexus så det ser moderne ut og blir stabilt, finn en guide på nettet for dette.

     

    Spill Fallout 3 mens du venter på at Fallout 4 skal bli patchet, og få high res texture mods.

     

    Kjøp Fallout 4 billig om ett år, rinse & repeat ;o)

    • Liker 3
  11. 4K har selvfølgelig noe for seg når skjermstørrelsen øker over 70"+, men det er allikvel et enormt utappet potensiale i 1080P.

     

    Dette vet også TV produsentene, så derfor er årets HD TV`er av dårligere kvalitet enn fjorårets, sånn at ingen skal slippe unna med å kjøpe en high-end 1080P skjerm når de kan tvinges til å kjøpe en grisedyr 4K skjerm istedet.

     

    Oppløsning er kun en del av et god bilde, høy bitrate er vel så viktig, i tillegg til farger, sortnivå, osv..

  12. Jeg bumper denne, jeg. Er det noen her som har tatt denne sertifiseringen, og som har lyst til å dele erfaringer?

    Har Prince 2 Foundation og Practitioner, den første er meget enkel syns jeg. Practitioner er vanskeligere, du bør lese oppgaveteksten mye nøyere enn i Foundation.

    Men fortsatt rimelig grei skuring, særlig om du har kjennskap til ITIL og andre lignende ting.

  13.  

    De er dessverre nødt til å gjøre sånne shitty ting på grunn av reglene rundt opphavsrett. Hvis de IKKE går til sak, åpner lovgivningen for at andre kan bruke fritt. Kjipt, men sånn er det...

     

    Tull. Ordet Fallout er et ord med en særegen betydning utenom franchisen "fallout" og vil ikke være grunngivende for at en kan bruke særegne franchisenavn. Grunnen til at de kan gjøre dette er en dårlig amerikansk lov som tilsier at et franchisenavn kan patenteres selv om det er et eksisterende ord, som f.eks. Saga. Dette er kun bølletaktikk fra Zenimax for å hindre at folk vil bruke ordet, hadde det gått til sak hadde indieutvikleren vunnet til slutt, men det ville kostet. så forstår han ikke gjør det.

    Apple er også et navn som har en betydning utover telefoner og iPads, men jeg ønsker deg lykke til med å markedsføre lignende produkter under det navnet.

     

    Så indieutvikleren ville neppe vunnet denne saken siden Fallout har vært en spillserie i mange år, og definitivt er det den serien man tenker på om man hører ordet "Fallout" i spillsammenheng.

     

    Hadde han laget noe annet enn spill hadde det nok gått greit.

    Om Zenimax ikke tar affære så vil de, akkurat som Shikton sa, miste rettighetene til det (sannsynligvis) innarbeidede merkenavnet Fallout er.

    • Liker 1
  14. Nå lurer jeg litt på om det ble brukt riktige innstillinger til spill , det finnes noen justeringer på mange av Phillips tv'ene som sørger for at det blir "mindre lugging" , men dette må gjøres som regel enten direkte via Spill innstillingen eller ved å slå av en del av innstillingene osv.

     

    Lurer også på om dette ble gjort?

    Jeg har fulgt denne skjermen ganske lenge (har en i bestilling) og den har jevnt over fått meget bra anmeldelser, også som spilleskjerm.

     

    TFTCentral, som gjør meget gjennomførte tester, var godt fornøyd med den som spilleskjerm etter å ha skrudd ned/av diverse bildeforbedringskretser, og dette er også gjennomgangstonen blant brukere i diverse fora.

  15. etter det jeg får høre fra Komplett og andre steder så er det 4,5 ns ram på Gainward kortene. de ble først annonsert med 4.0 ns ram, men det ble forandret. det er fullstendig kaos rundt ram spec. på nesten alle GF3 Ti200 kortene syns jeg, noen sier at det og det kortet har 4.0 ns og andre sier det er 4.5 eller 5.0 ns. jeg har hvertfall funnet ut at Hercules har 4.0 ns ram, for det står at minnet er 250Mhz qualified på hjemmesiden deres.

    men kansje det ikke er riktig det heller...

     

    Eivind

×
×
  • Opprett ny...